Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube
Navigation Menu

Νικολόπουλος Νικόλαος

Κοινοβουλευτική Ομάδα : Ανεξαρτητοι
Περιφέρεια : Αχαΐας

Βιογραφικό

Προσωπικά Στοιχεία

Τόπος και Ημερομηνία γέννησης:
Γεννήθηκε στην Πάτρα, στις 21.2.1958.
Οικογενειακή Κατάσταση:
Έγγαμος με την Αναστασία Μανωλοπούλου και πατέρας τεσσάρων παιδιών, Αφροδίτη (1997), Ιωάννης (1998), Νίκη (2000) και Ανδρέας – Ευγένιος (2001).
Επάγγελμα:
Οικονομολόγος-Σύμβουλος.
Σπουδές:
– Υποψήφιος Διδάκτωρ, Οικονομική Σχολή, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.
– Μεταπτυχιακό, “Οικονομικά της Εκκλησίας”. Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
– Πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου.
– Πτυχιούχος Κοινωνικής Θεολογίας, της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
– Μεταπτυχιακός φοιτητής στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας.
Ξένες γλώσσες:
Αγγλική.

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες

Το 2010 διετελεσε Υφυπουργός Εργασίας, στην συκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔημΑρ όπου και διαφώνησε με την ακολουθούμενη πολιτική και παραιτήθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα (21 Ιουνίου 2012 – 12 Ιουλίου 2012). Τον Σεπτέμβριο του 2012 ίδρυσε το Χριστιανοδημοκρατικό Κίνημα και τον Μαΐο του 2013 με τον μετασχηματισμό του Κινήματος σε Κόμμα – προχώρησε στην ίδρυση του ΧΡΙ.Κ.Ε, κρατώντας την θέση του Γενικού Γραμματέα, την οποία και διατήρησε μέχρι την προσχώρηση του στους ΑνΕλ. Παραμένει αντιπρόεδρος της Ένωσης για την Πατρίδα και τον Λαό, από τις 6 Μαρτίου 2015

Εξελέγη πρώτος Βουλευτής Αχαϊας στις εκλογές του 1989 και έκτοτε επανεξελέγη το 1990, 1993, 1996, 2000, 2004, 2009 και 2012 με τη ΝΔ, ενώ μετά την προσχώρησή του, εξελέγη τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο του 2015 με τους ΑνΕλ.

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Το 1986 εξελέγη πρώτος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Πατρεών.
Eπιστρατεύεται το 1990 ως υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων επικεφαλής της δημοτικής παράταξης το “Μέλλον της Πάτρας”, όπου συγκέντρωσε στον πρώτο γύρο στην κάλπη το υψηλότερο ποσοστό μέχρι σήμερα της προτίμησης των πολιτών από τον κεντροδεξιό χώρο.
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
-Εκλεγμένο Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου (ώς το 2005)
– Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής (έως και σήμερα)
– Εκλεγμένος Τομεάρχης Εθνικής Οικονομίας (έως το 2004)
– Διορίζεται με απόφαση του Προέδρου κ. Μιλτιάδη ‘Εβερτ Γραμματέας Συνδικαλισμού Κεντρικής Διοίκησης (έως το 1997)
Διορίζεται με απόφαση του Προέδρου κ. Κώστα Καραμανλή
:- Γραμματέας Τεκμηρίωσης στην Κεντρική Διοίκηση, καθώς επίσης
– Γραμματέας στην Κεντρική Διοίκηση Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων – Μ.Κ.Ο. (έως και σήμερα).
ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
– Ιδρυτής και εκδότης του περιοδικού “Νέος ΛΟΓΟΣ” από το 1986 έως το 1996
– Ιδρυτής και μέλος της συντακτικής ομάδας περιοδικού “Πολιτικό Εντευκτήριο” από το 1997
– Ιδρυτής εφημερίδας ΑΓΓΕΛΕΙΟΦΟΡΟΣ της Ενημέρωσης, από το 1997 έως το 1998
– Ιδιοκτήτης – Ιδρυτής του Ραδιοφωνικού σταθμού ΜΕΛΛΟΝ FM, έως το 1994
– Ιδρυτής – Ιδιοκτήτης τηλεοπτικού σταθμού ΜΕΛΛΟΝ TV έως το 1994.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
– Αντιπρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων
– Σύμβουλος Επιχειρήσεων
– Στέλεχος Χρηματοπιστωτικού Ιδρύματος
– Οικονομικός Σύμβουλος Ιδιωτικών Επιχειρήσεων
– Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Κεφαλαίου Α.Ε.
ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΟ
– Δημήτριος Γούναρης, Πολιτική Βιογραφία. Προλογίζει ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Εκδόσεις Ι. ΣΙΔΕΡΗ
– Δημήτριος Γούναρης. Ο ιδαλγός της Δημοκρατίας. Εκδόσεις ΝΕΟΕΚΔΟΤΙΚΗ
– Δημήτριος Γούναρης. Ο ριζοσπάστης. Εκδόσεις ΝΕΟΕΚΔΟΤΙΚΗ
– Παναγιώτης Κανελλόπουλος, ο πολιτικός της σύνθεσης και του μέτρου, Εκδόσεις “ΠΕΡΙ ΤΕΧΝΩΝ”
– Παναγιώτης Κανελλόπουλος, Ο φιλόσοφος πολιτικός, ο παραδειγματικός ηγέτης. Εκδόσεις ΝΕΟΕΚΔΟΤΙΚΗ
– Η Αχαϊα στον 20ο αιώνα. Εκδόσεις MEGA print
– Αχαϊα – Ανάμεσα στο σήμερα και το αύριο. Εκδόσεις “ΠΕΡΙ ΤΕΧΝΩΝ”
– Κοινοβουλευτικός έλεγχος, Εκδόσεις ΝΕΟΕΚΔΟΤΙΚΗ
– ‘Εντυπη διαδρομή. Εκδόσεις “ΠΕΡΙ ΤΕΧΝΩΝ”
– Πάτρα – Πολιτιστική Πρωτεύουσα στης Ευρώπης 2006. Εκδόσεις Ι. ΣΙΔΕΡΗ
Μονογραφίες:
1. Το μεταρρυθμιστικό έργο του Δημητρίου Γούναρη, 2000. Εκδόσεις MEGA print. 2. ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ – Θεμέλιο οικονομίας, 2001. Εκδόσεις MEGA print. 3. Η προοπτική Ανάπτυξης της Αχαϊας και της Δυτικής Ελλάδας, 2002. Εκδόσεις ΝΕΟΕΚΔΟΤΙΚΗ. 4. Η Εθνική Ιδιοπροσωπία των λαών υπόβαθρο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, 2003. Εκδόσεις ΝΕΟΕΚΔΟΤΙΚΗ. 5. ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-ΚΙΕΒΟ 23-27/06/2004, 2003. Εκδόσεις ΝΕΟΕΚΔΟΤΙΚΗ. 6. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ – Η προσπάθεια και το έργο του πολιτική άποψη, 2004. Εκδόσεις MEGA print. 7. Με θέση και παρέμβαση στη Νέα Διακυβέρνηση, 2004. Εκδόσεις MEGA print. 8. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ – Η προσφορά και το έργο του πολιτική άποψη, 2004. Εκδόσεις ΝΕΟΕΚΔΟΤΙΚΗ. 9. Γυναίκα & Κοινωνία… σήμερα, 2005. Εκδόσεις MEGA print. 10. Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ Ως ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ, Σεπτέμβριος 2005. Εκδόσεις MEGA print. 11. Το ζήτημα του χωρισμού Κράτους-Εκκλησίας και το Σύνδρομο της Νόβα Χούτα, Φεβρουάριος 2006.Εκδόσεις MEGA print. 12. Σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας. Το καθεστώς που ισχύει στην Ελλάδα και στις άλλες χώρες, Απρίλιος 2007. Εκδόσεις ΝΕΟΕΚΔΟΤΙΚΗ. 13. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ – Νεοελληνικό σύμβολο, απέναντι στον Φονταμενταλισμό και στα Διευθυντήρια, Μάιος 2007. Εκδόσεις ΝΕΟΕΚΔΟΤΙΚΗ. 14. Παναγιώτης Κανελλόπουλος: Ο φιλόσοφος πολιτικός, ο παραδειγματικός ηγέτης. 2008. Εκδόσεις ΝΕΟΕΚΔΟΤΙΚΗ. 15. Ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, 2008. Εκδόσεις ΝΕΟΕΚΔΟΤΙΚΗ. 16. ΥΠΕΡ ΑΔΥΝΑΤΩΝ ΛΟΓΟΣ, Σεπτέμβριος 2008. Εκδόσεις MEGA print.

* Η ενότητα αυτή ενημερώνεται από το Βουλευτή

Μεταφέρεστε στα νέα του βουλευτή, παρακαλώ περιμένετε....

* Στην ενότητα αυτή ο Βουλευτής μπορεί να αναρτήσει το πόθεν έσχες του.
Η ενότητα θα εμπλουτίζεται μελλοντικά με πρόσθετα εργαλεία προώθησης της διαφάνειας.

Μεταφέρεστε στα οικονομικά στοιχεία του βουλευτή, παρακαλώ περιμένετε....

  • Ερωτήσεις : 24
  • Απαντήσεις : 20
 1. Καλησπέρα σας,

  απευθύνομαι σε εσάς διότι δεν υπάρχει κάποιο άλλο αρμόδιο όργανο στο οποίο μπορώ να αποταθώ ώστε να θέσω τους συγκεκριμένους προβληματισμούς μου η τουλάχιστον δε γνωρίζω κάποιο αντίστοιχο.
  Κάθε μέρα διανύω μία απόσταση 2×30 km απο το σπίτι μου στο χώρο εργασίας κ πάλι πίσω μέσω κεντρικών αρτηριών (Παραλιακή και Κηφισός). Η διαδρομή είναι περισσότερο ένα πεδίο μάχης πάρα σύγχρονος αυτοκινητόδρομος. Κυκλοφορούν Αυτοκίνητα κ μηχανές χωρίς πινακίδες, (Ασφάλεια οχήματος? Προετοιμασία παράνομης πράξης?) οχήματα που δεν έχουν ΚΤΕΟ είτε δεν έχουν κάνει ανανέωση, οδηγοί που παραβιάζουν όρια ταχύτητας κ κανόνες του Κ.Ο.Κ με αποτέλεσμα να κινδυνεύουμε κ η πιθανότητα για ατυχήματα είναι υψηλή. Το ίδιο βέβαια ισχύει κ στην Εθνική.
  Η απορία μου είναι γιατί δεν βλέπω καμία Τροχαία στο δρόμο να ελέγχει κ να επιβάλλει την τάξη. Να εφαρμοστεί ο νόμος κ οι παραβάτες να τιμωρούνται παραδηγματικά ώστε να μήν ΄χανουμε πλέον τόσους συνανθρώπους μας στην άσφαλτο.
  Ποιά είναι τ σχέδια του κράτους η αντίστοιχα οι προτάσεις σας?

  Ευχαριστώ

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 2 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
  • Δεν μου αρέσουν τα πολλά λόγια.
   Ούτε θέλω αβασάνιστα να εκφέρω άποψη γιατί δεν είμαι ειδήμων.Είμαι κι εγώ απλός άνθρωπος με κοινό νου. Kαι αυτός ο κοινός νους μου υπαγορεύει να απαιτήσω την εμπέδωση της ασφαλούς κίνησης των οχημάτων στις διαδρομές που περιγράφεις.
   Η δυνατότητά μου είναι να ασκήσω κοινοβουλευτικό έλεγχο και αυτό θα πράξω τάχιστα.
   Παράλληλα θα ασκήσω πίεση για την λήψη αποτελεσματικών μέτρων που θα συμβάλουν στην ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων.
   Με εκτίμηση

   VN:F [1.9.22_1171]
   Το βλέπουν θετικά 2 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
 2. Κύριε Νικολόπουλε,

  Ο ΕΟΠΥΥ ενημέρωσε αιφνιδιαστικά τους επαγγελματίες του χώρου της ειδικής αγωγής (λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, παιδοψυχολόγους και τα καθετοποιημένα Κέντρα παροχής συναφών υπηρεσιών), για επικείμενες αλλαγές στην υφιστάμενη σχέση-συνεργασία που υπάρχει. Συγκεκριμένα, στις 23/12/16 απέστειλε το σχέδιο της νέας σύμβασης (επισυνάπτεται), δίνοντας περιθώριο έως τις 27/12/16, για κατάθεση προτάσεων, αλλαγών και τροποποιήσεων. Το παραπάνω χρονικό περιθώριο αποτελεί από μόνο του απόδειξη ότι ο Οργανισμός ουδέποτε ενδιαφέρθηκε για διαβούλευση, καθώς δεν παρείχε ούτε μια ολόκληρη εργάσιμη ημέρα επεξεργασίας της σύμβασης. Μιας σύμβασης που αφενός είναι καταχρηστική (δικαιώματα μόνο στον ΕΟΠΥΥ και υποχρεώσεις-κυρώσεις μόνο στους επαγγελματίες) και αφετέρου είναι ασαφής και χωρίς καμία επεξεργασία (copy-paste άλλων συμβάσεων, καθώς σε παράγραφο αναφέρονται «οπτικά είδη»). Παράλληλα, η σύμβαση αυτή δημιουργεί εκ νέου «κλειστά επαγγέλματα», σε μια ελεύθερη αγορά. Δεν υπολογίζονται λοιπόν, οι πραγματικές ανάγκες των εξυπηρετούμενων (κατά βάση ανήλικα παιδιά), των επαγγελματιών, των εργαζομένων και των επιχειρηματιών στο χώρο της ειδικές αγωγής.
  Η εν λόγω σύμβαση το μόνο που θα επιφέρει είναι γονείς και παιδιά χωρίς υποστήριξη, εργαζόμενους χωρίς εργασία και για πολλοστή φορά επιχειρήσεις με λουκέτα!

  Συμφωνείτε με τη συγκεκριμένη νέα σύμβαση του ΕΟΠΥΥ που αφορά τα κέντρα ειδικής αγωγής; Αν δεν είστε σύμφωνοι με ποιο τρόπο σκοπεύετε να το εμποδίσετε ή να παρεμβείτε προκειμένου να εξασφαλιστεί ο απαιτούμενος διάλογος ;

  Ευχαριστώ πολύ,

  Κωνσταντίνος-Χρήστος Βρεττός

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 1 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
 3. Θα ήθελα να θέσω υπ όψιν το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί λόγω της κρίσης σε μια μερίδα εργαζόμενων που έκαναν χρήση των διατάξεων για την μεταφορά στην παραμεθόριο . Και υπηρετούν τώρα εκει.
  Λόγω της κρίσης ανεστάλησαν όλα τα κίνητρα ,με μείωση μισθού και επιδομάτων κατά 50% περίπου ετησίως άλλα ισχύει η 15χρονη παραμονή με την ανάλογη δέσμευση που αναλάβαμε ερχόμενοι εδώ .
  Η επιδότηση πρώτης κατοικίας και η απονομή δάνειου για αγορά πρώτης κατοικίας στηρίχτηκε στη μισθοδοσία την οποία λαμβάναμε προ κρίσης και τώρα δεν αρκεί πλέον για να πληρωθεί η δόση του δάνειου με αποτέλεσμα η κατοικία να είναι προς κατάσχεση.
  Ζητούμε να μετέχουμε στην κινητικότητα κατ εξαίρεση των περιοριστικών διατάξεων, με δεδομένο ότι οι περισσότεροι έχουν διανύσει την 10 ετια και πλέον.
  Δεδομένου ότι η μετακίνηση δεν ενδιαφέρει όλους αλλά αυτούς που θα κινηθούν προς την γενέτειρα τους όπου και έχουν περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης.
  Εγώ και άλλοι συνάδελφοι περιμένουμε την νέα κινητικότητα για να βελτιώσουμε την ζωή μας λόγω της ανατροπής όλων των δεδομένων που είχαμε λάβει υπ όψιν για να επιλέξουμε την μετάταξη στην παραμεθόριο.

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 3 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
  • Συμφωνώ ότι οι μετακινηθέντες σε παραμεθόριες περιοχές πριν 10 και πλέον χρόνια, έχοντας υποστεί δραματική συρρίκνωση των οικονομικών τους, …ιδίως τηντελευταία 4ετία, αδυνατούν να εκπληρώσουν υποχρεώσεις, που ανέλαβαν τα πρώτα χρόνια. Υπ’ αυτή την έννοια είναι δίκαιο το αίτημα της συμμετοχής τους, στην κινητικότητα, εξαίρεση των περιοριστικών διατάξεων και δη εκείνων που θα κινηθούν προς την γενέτειρα τους, όπου και έχουν περισσότερες πιθανότητες για καλύτερες συνθήκες επιβίωσης.

   Νίκος Νικολόπουλος

   VN:F [1.9.22_1171]
   Το βλέπουν θετικά 4 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
 4. Αξιότιμε κύριε Νικολόπουλο,

  Μετά τη δημοσιοποίηση μεγάλου μέρους των κειμένων της TTIP, οι χειρότεροί μας φόβοι τόσο για την TTIP όσο και για τη CETA δυστυχώς επιβεβαιώνονται.
  Οι δύο αυτές συμφωνίες απειλούν την υγεία, την τροφή μας, το περιβάλλον, τα κοινωνικά και εργασιακά μας δικαιώματα και τελικά την ίδια τη δημοκρατία μας. Την ίδια στιγμή, η κοινωνία των πολιτών έχει αποκλειστεί ουσιαστικά από τις διαπραγματεύσεις ενώ ακόμα και οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των πολιτών έχουν εξαιρετικά περιορισμένη πρόσβαση στην ενημέρωση γύρω από αυτές.
  Σε μία χώρα όπως η Ελλάδα, που έχει ήδη πληγεί σημαντικά από την εφαρμογή των μνημονίων, δεν υπάρχει το περιθώριο να υποστηρίξουμε συμφωνίες που θα βαθύνουν ακόμα περισσότερο την οικονομική κρίση και θα πλήξουν το εργατικό δυναμικό.
  Για το λόγο αυτό, σας καλούμε να δηλώσετε δημόσια και ρητά τη θέση σας απέναντι στα παρακάτω ζητήματα:
  • Για την TTIP να απαιτήσετε τον τερματισμό των διαπραγματεύσεων, απόλυτη διαφάνεια και δημοσιοποίηση όλων των σχετικών εγγράφων, καθώς και την έναρξη ενός δημόσιου και ανοιχτού διαλόγου για τη βελτίωση του εμπορίου.
  • Για τη CETA να απαιτήσετε τον χαρακτηρισμό της ως μικτή συμφωνία ώστε να συμμετέχουν στην ψήφισή της και τα εθνικά κοινοβούλια και όχι μόνο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Επιπλέον, να δηλώσετε την αντίθεσή σας στην προσωρινή ενεργοποίηση της συμφωνίας, πριν τη ψήφισή της από τα εθνικά κοινοβούλια.
  • Να δηλώσετε δημόσια και ξεκάθαρα τη στάση σας ενάντια σε αυτές τις δύο συμφωνίες στο σύνολό τους.
  Με εκτίμηση,
  Greenpeace Greece

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 2 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
  • Ήδη καταθέτω το θέμα στην Βουλή με κοινοβουλευτική παρέμβαση.
   Ευχαριστώ για το σχόλιο – ερώτημα
   Νίκος Νικολόπουλος

   VN:F [1.9.22_1171]
   Το βλέπουν θετικά 2 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
 5. Ποια είναι η γνώμη σας για την κατάργηση του μαθήματος των Θρησκευτικών; Πιστεύετε ότι πρέπει να καταργηθεί ή να αντικατασταθεί με ένα μάθημα θρησκειολογίας που θα ενημερώνει τα παιδιά μας σφαιρικά περί θρησκειών και όχι με επίκεντρο τον ορθόδοξο Χριστιανισμό ;

  Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 6 :: Το βλέπουν Αρνητικά 1
  • Αγαπητή Δέσποινα,

   Οι θέσεις μου ως Έλληνας, Χριστιανός Ορθόδοξος, Βουλευτής αλλά κυρίως ως πατέρας 4 παιδιών, είναι ξεκάθαρες και τις έχω διατυπώσει με κάθε μορφή και προς κάθε κατεύθυνση…
   Το μάθημα των Θρησκευτικών ούτε πρέπει να αντικατασταθεί και φυσικά δεν πρέπει να καταργηθεί.
   Με την ευκαιρία παραθέτω σχετικές μου ερωτήσεις προς τον κ. Ν. Φίλη μετά τις δηλώσεις που είχε κάνει για το μάθημα των Θρηκευτικών και προς τον Πρωθυπουργό.

   Δείτε εδώ την ερώτηση προς τον Υπουργό κ. Ν. Φίλη.

   Δείτε εδώ την ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό.

   Νίκος Ι. Νικολόπουλος
   Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

   VN:F [1.9.22_1171]
   Το βλέπουν θετικά 6 :: Το βλέπουν Αρνητικά 5
 6. Αξιότιμε Κύριε Βουλευτά,

  ΘΕΜΑ: Μεταβατική διάταξη αναστολής ισχύος άρθ.57 Ν.4186/13 ειδικώς για αριστούχους πτυχιούχους εισελθόντων πανελληνίων εξετάσεων τα έτη 2010-2014. Με το άρθρο 15 του Ν.3404/2005 προβλεπόταν η ποσοστική (με σειρά προτεραιότητας) επιλογή υποψηφίων πτυχιούχων ΑΕΙ σε άλλα πανεπιστημιακά ιδρύματα με κριτήριο τον τελικό βαθμό πτυχίου ή με εξεταστική διαδικασία.

  Ήδη όμως αιφνιδίως με το άρθ.57 του Ν.4186/13 καταργήθηκε από της ισχύος του 2013 η προβλεπόμενη εισαγωγή πτυχιούχων και καθιερώνεται (και για τους παλιούς πτυχιούχους) αποκλειστικά η διαδικασία των εξετάσεων χωρίς πρόβλεψη κατοχύρωσης του δικαιώματος των ήδη εισελθόντων στα ΑΕΙ με πανελλήνιες εξετάσεις και εξερχομένων αριστούχων φοιτητών (απόφοιτοι ετών 2013-2015), διάταξη που έπρεπε να ισχύσει για τους εισερχομένους από το 2013 και μετά. Δηλαδή δεν υπήρξε μεταβατική περίοδος για τους απόφοιτους των σχολών που εισήχθησαν με τον νόμο του 2005 και πέρασαν όλα τα φοιτητικά τους έτη με βάση αυτή την νομοθεσία .

  Η ρύθμιση αυτή αντιστρατεύεται ευθέως στις αρχές της ΔΙΚΑΙΗΣ παιδείας που έβγαιναν και «πάλευαν», όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, καθώς την ίδια στιγμή περνούσαν νομοσχέδια που προωθούσαν την ανταγωνιστικότητα και την βαθμοθηρία. Όντας ο γιος μου μέλος λοιπόν του εκπαιδευτικού αυτού συστήματος απόφοιτος Νοσηλευτικής ΑΕΙ Σπάρτης, αναγκάστηκε για τη περίπτωση στην οποία αναφερόμαστε να λειτουργήσει έτσι, καθώς είχε στο μυαλό του ότι η εισαγωγή θα γινόταν με βαθμό πτυχίου. Φτάνει στο σημείο που προσαρμόζει όλη του την ζωή για να βγάλει βαθμό πτυχίου 9.84 (βαθμός που βγήκε μέσα σε 4 έτη από την κρίση όλων των καθηγητών του προπτυχιακού) και με την προσδοκία να εισαχθεί στην Ιατρική με αυτόν το βαθμό και όχι με τις κατατακτήριες εξετάσεις μιας-δυο ώρες…

  Πάνω σε εκείνη την στιγμή αλλάζει ο κ. Αρβανιτόπουλος την διάταξη μέσα σε μία νύχτα και καταργεί την εισαγωγή με βαθμό πτυχίου.

  Δηλαδή υπάρχουν παιδιά τα οποία εισήχθησαν με τις διατάξεις του 2005 και αποφοίτησαν τελικά με διαφορετικές διατάξεις (του 2013), οι οποίες δεν λαμβάνουν απολύτως καμία μέριμνα για τους αποφοιτούντες 2013-2015 ενόσω στο ίδιο νομοσχέδιο ΑΘΗΝΑ προστατεύονται οι μαθητές της β’ και γ’ λυκείου με τη μεταβατική περίοδο που υπήρξε και ίσχυσε ο νόμος για τους μαθητές που ήρθαν από την α’ λυκείου.Έτσι, ψηφίστηκε το νομοσχέδιο χωρίς να ληφθεί καμιά μέριμνα για τους ήδη φοιτούντες αριστούχους.

  Θα ήταν λοιπόν προσοδοφόρο για το μέλλον κάποιων παιδιών που αγωνίστηκαν για να αριστεύσουν με το σκοπό να περάσουν άνευ εξετάσεων σε άλλη σχολή της επιλογής τους, να γίνει αποκατάσταση της εσκεμμένης αλλαγής της διάταξης που πραγματοποίησε ο κ. Αρβανιτόπουλος και να επανέλθει η παλιά διάταξη για τα έτη τα οποία μπήκαν με εκείνην. Ευελπιστώ πως θα κατατεθεί σχετική τροπολογία αποκαθιστώντας έτσι την αδικία.

  Υ.Γ.: Συνημμένα υποβάλω την υπ’αριθμ. 9736/16-04-13 επερώτηση κυρίου Νικήτα Κακλαμάνη προς τον πρ. υπουργό Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.

  http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c0d5184d-7550-4265-8e0b-078e1bc7375a/8039875.pdf

  Με εκτίμηση ,

  Νικολαΐδης Γεώργιος

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 7 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
  • Σας ζητώ συγνώμη εκ των προτέρων για την καθυστερημένη ανταπόκριση στο αίτημά σας, αλλά λόγω φόρτο εργασίας – εκλογών κτλ ήταν αδύνατον η επικοινωνία νωρίτερα μαζί σας.
   Διάβασα προσεχτικά το θέμα σας και θα το καταθέσω με κοινοβουλευτική παρέμβαση στην Βουλή.

   Μετά τιμής

   Νίκος Ι. Νικολόπουλος
   Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

   VN:F [1.9.22_1171]
   Το βλέπουν θετικά 7 :: Το βλέπουν Αρνητικά 1
 7. Κύριε Νικολόπουλε καλησπέρα,

  Σας στέλνω αναφορικά για το θέμα της μετανάστευσης. Βρέθηκα πρόσφατα στο νησί της Σάμου όπου βίωσα από κοντά την κατάσταση με τους μετανάστες.
  Θα ήθελα λοιπόν να σα ρωτήσω ποια μέτρα θα λάβει το κράτος πριν τις εκλογές για να αντιμετωπιστεί το θέμα, ειδοκότερα σε σχέση με την έλλειψη εγκαταστάσεων και τροφίμων. Ίσως θα είχε νόημα η αξιοποίηση εγκαταστάσεων του στρατού για την κάλυψη αυτής της ανάγκης;
  Θα ήθελα επίσης να σας ρωτήσω τι είδους βοήθεια θα περιμένατε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη της στην αντιμετώπηση του μεταναστευτικού ζητήματος.

  Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  Ναταλία Κρισταλή

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 2 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
  • Σας ζητώ συγνώμη εκ των προτέρων για την καθυστερημένη ανταπόκριση στο αίτημά σας, αλλά λόγω φόρτο εργασίας – εκλογών κτλ ήταν αδύνατον η επικοινωνία νωρίτερα μαζί σας.
   Έχω κάνει πολλές κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις όσο αναφορά το μεταναστευτικό πρόβλημα και οι θέσεις μου είναι γνωστές . Ενδεικτικά σας στέλνω τα πιο κάτω link σχετικά με το θέμα. http://www.xristianodimokrates.gr/?section=11400&page1541=13&language=el_GR&itemid1541=12682&detail1541=1
   http://www.xristianodimokrates.gr/?section=11400&page1541=4&language=el_GR&itemid1541=14138&detail1541=1

   Μετά τιμής
   Νίκος Ι. Νικολόπουλος
   Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

   VN:F [1.9.22_1171]
   Το βλέπουν θετικά 6 :: Το βλέπουν Αρνητικά 2
 8. Ονομάζομαι Μπισμπίκος Παναγιώτης. Είμαι εργαζόμενος, (ειδικός επιστήμονας) στο Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας από το 2006. Πριν εργαζόμουν στο Ιδιωτικό τομέα όπου ακόμα ψυχολογικά αισθάνομαι ότι ανήκω. Έχω εργαστεί αρκετά χρόνια στο σώμα Ορκωτών Λογιστών και στην συνέχεια ως διευθυντής λογιστηρίου αλλά και εσωτερικού ελέγχου σε πολλές επιχειρήσεις. Τέλος είμαι ακόμα ενεργός λογιστής.
  Στην ιστοσελίδα vouliwatch παρουσιάζεται μία φορολογική πρόταση.
  Σε επιτροπές φορέων για το φορολογικό που έτυχε να συμμετέχω, βρήκε πολύ φανατικούς υποστηριχτές.
  Το δυστύχημα είναι ότι εκτός από τους ανθρώπους του Ιδιωτικού τομέα που την επικροτούν, κανένας άλλος και από κανένα κόμμα, καθώς επίσης και κανένας Υπουργός ή Βουλευτής, δεν μπήκε στον κόπο να μου απαντήσει για την τύχη της, αν έχει εξεταστεί, αν έχει μετρηθεί, και αν είναι χρήσιμη.

  Παρακαλώ να την διαβάσετε και ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Λαού να μου απαντήσετε αν είναι χρήσιμη και αν μπορεί να εξεταστεί προς υλοποίηση.

  Για να δείτε την πρόταση πατήστε εδώ.

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 3 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
  • Σας ζητώ συγνώμη εκ των προτέρων για την καθυστερημένη ανταπόκριση στο αίτημά σας, αλλά λόγω φόρτο εργασίας – εκλογών κτλ ήταν αδύνατον η επικοινωνία νωρίτερα μαζί σας.
   Είδα με προσοχή την πρότασή σας και θα κάνω την απαραίτητη κοινοβουλευτική παρέμβαση.

   Μετά τιμής
   Νίκος Ι. Νικολόπουλος
   Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

   VN:F [1.9.22_1171]
   Το βλέπουν θετικά 4 :: Το βλέπουν Αρνητικά 2
 9. ΚΑΛΗΜΕΡΑ Κ.ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΕ

  1)ΣΑΝ ΕΛΛΗΝ ΠΟΛΙΤΗΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΩ ΚΑΤΙ (ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ)ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ(Η ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ) ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΝΑ ΣΗΖΗΤΗΘΕΙ?Η ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ?
  2)ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΕΙ Η ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ?
  2Α)ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ
  ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΛΕΓΕΙΝ ΚΑΙ ΕΚΛΕΓΕΣΘΑΙ

  ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 4 :: Το βλέπουν Αρνητικά 1
  • Σας ζητώ συγνώμη εκ των προτέρων για την καθυστερημένη ανταπόκριση στο αίτημά σας, αλλά λόγω φόρτο εργασίας – εκλογών κτλ ήταν αδύνατον η επικοινωνία νωρίτερα μαζί σας.
   Στην πρώτη ερώτηση που μου θέσατε η απάντηση είναι όχι, καθώς η νομοθετική πρωτοβουλία ανήκει στην Κυβέρνηση. Όσο αναφορά τα υπόλοιπα είναι θέματα νομοθετήματος και οι θέσεις μου είναι γνωστές. Μπορείς να επισκεφτείς και τα site http://www.xristianodimokrates.gr/ http://www.nikosnikolopoulos-anatropi.gr/ για περαιτέρω πληροφορίες.

   Μετά τιμής

   Νίκος Ι. Νικολόπουλος
   Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

   VN:F [1.9.22_1171]
   Το βλέπουν θετικά 3 :: Το βλέπουν Αρνητικά 2
 10. Με δεδομένο ότι σε πολλές χώρες έχει θεσμοθετηθεί συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία αλλαγής του Συντάγματος της χώρας τους μέσα από συντακτικά εργαστήρια πολιτών και δημοψηφίσματα, εσείς υποστηρίζετε την άμεση συμμετοχή των Ελλήνων πολιτών στη διαδικασία της συνταγματικής αλλαγής; Με ποιους τρόπους πιστεύετε ότι θα ήταν αυτό εφικτό;

  Μετά τιμής,

  ΕΜΕΙΣ οι πολίτες (και Κλήρωση) – Νίκος Μαρκογιαννάκης
  Δημοκρατία & Δημοψήφισμα – Πέτρος Βουρλής
  Πρωτοβουλία για Ριζική Συνταγματική Αλλαγή – Χρήστος Λυντέρης
  Politia 2.0 – Στεφανία Ξυδιά & Εβίκα Καραμαγκιώλη
  Κλήρωση – Αντώνης Καλλής

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 10 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
 11. Αγαπητέ κύριε βουλευτά & κοινοβουλευτικέ εκπρόσωπε,
  Πιθανόν να γνωρίζετε το θέμα της ταλαιπωρίας 250.000 Ελλήνων, πρώην πελατών των ασφαλιστικών εταιριών ‘ΑΣΠΙΣ’ & ‘Commercial Value’, που δυστυχώς για όλους εμάς ήταν υπό την διαχείριση του δικαστικώς αποδεδειγμένα απατεώνα Ψωμιάδη (μιας & είναι στην φυλακή).
  Δυστυχώς για μας (για δεύτερη φορά!), η Ελληνική Δικαιοσύνη απεφάσισε, ότι ΝΑΙ μεν ΦΤΑΙΕΙ το κράτος που δεν έκανε σωστή εποπτεία δια των οργάνων του (ως όφειλε!) στις ασφαλιστικές εταιρείες του Ψωμιάδη (& έτσι αυτός καταχράστηκε τα χρήματά μας), ΑΛΛΑ δεν είναι υποχρεωμένο να αποζημιώσει τους πολίτες του για την ζημία που υπέστησαν εξ αιτίας του!!! (διότι όλοι ξέραμε ότι οι ασφαλιστικές ελέγχονται από το κράτος & τα συμβόλαιά μας είναι ΕΓΓΥΗΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ!).
  Μετά απ’ όλα όσα συνέβησαν, το ΔΣ του συλλόγου ‘Ζημιωθέντες των ΑΣΠΙΣ & Commercial Value’ έχει βρει μια λύση που εξυπηρετεί τόσο τους ζημιωθέντες όσο & το κράτος.
  Τι είστε διατεθειμένος να κάνετε γι’ αυτό το τόσο σοβαρό πρόβλημα;
  Παρακαλώ πολύ δεχθείτε τους σε ακρόαση, να σας αναλύσουν την πρόταση της λύσης του προβλήματος & δείξτε κατανόηση βοηθώντας με την δική σας συμμετοχή & ‘πίεση’ όπου πρέπει, ώστε να λυθεί ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα, που δυστυχώς ταλανίζει 250.000 πολιτών (οι περισσότεροι των οποίων είναι σε άθλια οικονομική κατάσταση) και όλοι οι προηγούμενοι υπουργοί & βουλευτές ενώ αναγνώριζαν το δίκαιο & την σοβαρότητα του θέματος, ως συνήθως παρέμεναν ΜΟΝΟ σε υποσχέσεις!!
  ΜΟΝΟ οι ΠΡΑΞΕΙΣ έχουν αντίκρισμα & αποτέλεσμα!!!
  ΚΑΝΤΕ ΠΡΑΞΗ αν πιστεύετε ότι έχουμε δίκαιο & πρέπει επιτέλους να λυθεί το πρόβλημα, αλλιώς ΔΙΩΞΤΕ τους & ΜΗΝ ΥΠΟΣΧΕΘΕΊΤΕ ΤΙΠΟΤΑ!!
  Ιωάννης Δ. Πομάκης, 6972 705 800 , Θεσσαλονίκη.

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 5 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
  • Σας ζητώ συγνώμη εκ των προτέρων για την καθυστερημένη ανταπόκριση στο αίτημά σας, αλλά λόγω φόρτο εργασίας – εκλογών κτλ ήταν αδύνατον η επικοινωνία νωρίτερα μαζί σας.
   Θα μπορούσατε να επικοινωνήσετε με την ιδιαιτέρα μου , κα. Σιώρου Μάχη στο 6978118004 ή στο Γραφείο 2610344700,2 προκειμένου να αναδείξω το θέμα σας στην εκπομπή που ξεκινάω κάθε Σαββατοκύριακο στο kontra channel.

   Μετά τιμής

   Νίκος Ι. Νικολόπουλος
   Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

   VN:F [1.9.22_1171]
   Το βλέπουν θετικά 4 :: Το βλέπουν Αρνητικά 1
 12. Καλημέρα σας!
  Είμαι ένα από τα θύματα της ΑΣΠΙΣ. Θα είχατε τη καλωσύνη να με ενημερώσετε αν υπάρχει η διάθεση για επίλυση του ζητήματος; Γνωρίζω πως ο σύλλογος ζημιωθέντων έχει καταθέσει πρόταση που και το κράτος δεν επιβαρύνει και προσφέρει μια ουσιαστική λύση. Ελπίζω και προσδοκώ σε απάντησή σας. Ευχαριστώ!

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 5 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
  • Οι θέσεις μου είναι γνωστές όπως και οι πάμπολλες παρεμβάσεις μου στην βουλή.
   Πρόθεση υπάρχει, θα το θέσω πάλι

   VN:F [1.9.22_1171]
   Το βλέπουν θετικά 4 :: Το βλέπουν Αρνητικά 1
 13. Κύριε Νικολόπουλε,

  Με αφορμή την επικείμενη ψήφιση του νέου δασικού νομοσχεδίου, ήθελα να ρωτήσω αν θα επιτρέψετε τον οριστικό αποχαρακτηρισμό και τη διευκόλυνση παραχώρησης της κυριότητας εκτάσεων που απώλεσαν τον δασικό τους χαρακτήρα πριν το 1975, με υποτυπωδώς νομιμοφανείς διαδικασίες, ακόμα και αν είναι δυνατή η αναδάσωσή τους ή διατηρούν τον δασικό τους χαρακτήρα;

  Ευχαριστώ

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 4 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
 14. Αξιότιμε Κύριε Νικολόπουλε,

  Ποιοι οι λόγοι που σας ώθησαν στο να συνάψετε συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, και τι σημαίνει αυτό για το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα του οποίου είστε πρόεδρος?

  Ευχαριστώ,

  Γιώργος

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 4 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
  • Φίλε Γίωργος μπορείς να επισκεφτείς το site http://www.xristianodimokrates.gr και να ενημερωθείς

   VN:F [1.9.22_1171]
   Το βλέπουν θετικά 4 :: Το βλέπουν Αρνητικά 2
 15. ΕΠΙΣΤΟΛΗ Ε.Δ. ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ 2013 ΓΙΑ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ

  Άρθρο 10 Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας

  για τις Μετεγγραφές Τριτέκνων και Πολυτέκνων του 2013

  Η παρούσα επιστολή συντάχθηκε με αφορμή την κατάθεση της τροπολογίας του υπουργείου παιδείας για τις μετεγγραφές (άρθρο 10), το οποίο αναφέρεται στις ειδικές ομάδες τριτέκνων και πολυτέκνων.

  Στην τροπολογία που ψηφίστηκε, γίνεται αναφορά στις μετεγγραφές μόνο για τους εισακτέους του 2014. Παράλληλα, τίθεται ο διαμοιρασμός των θέσεων των εισακτέων του 2013 για την είσοδο τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με το 10% των θέσεων.

  Δεδομένου ότι, σκοπός όλων είναι η τροποποίηση του παρόντος νόμου προς όφελος των ευαίσθητων αυτών κοινωνικών ομάδων και κατά προέκταση της πολιτείας, ζητούμε την επέκταση στον νόμο των μετεγγραφών των εισακτέων τριτέκνων και πολυτέκνων του σχολικού έτους 2013, καθώς είχαν μία μόνο ευκαιρία για μετεγγραφές(ευκαιρία που στερήθηκαν τα περισσότερα παιδιά του 2013 εξαιτίας του άδικου νόμου) σε σχέση με προηγούμενα έτη που είχαν δύο ευκαιρίες.

  Με αυτόν τον τρόπο:

  · Θα ενισχυθούν οι ευάλωτες κοινωνικά ομάδες των τριτέκνων – πολυτέκνων

  · Θα βελτιστοποιηθεί η ισονομία του διαμοιρασμού των θέσεων των εισακτέων του 2013 στο 10%

  · Θα δοθεί οικονομική ανάσα στις οικογένειες που σπουδάζουν παράλληλα δύο (2) ή τρία (3) παιδιά σε διαφορετικές πόλεις

  Είναι φανερό ότι στόχος της κυβέρνησης και εσάς προσωπικά, είναι να βοηθηθούν οι ευάλωτες κοινωνικά ομάδες των τριτέκνων και των πολυτέκνων. Ελπίζω η παρούσα επιστολή να συμβάλλει στην κατεύθυνση αυτή.

  Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων,

  Με εκτίμηση

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 5 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
 16. Ανήκω σε μία πενταμελής οικογένεια, τριτέκνων που το συνολικό δηλωθέν εισόδημα είναι 3.135,88. Ο αδερφός μου σπουδάζει στη Χίο, η δίδυμη αδερφή μου στη Θεσσαλονίκη και εγώ πέρασα περυσι Αλεξανδρούπολη.Οι γονείς μου δεν εχουν την οικονομική δυνατότητα να με στείλουν Αλεξανδρούπολη, γιαυτό και δεν θα μπορέσω να σπουδάσω αν δεν πάρω την μετεγγραφή.Περίμενα μεταφορά θέσης ως εισακτέος του 2013 για το τμήμα νηπιαγωγών της Θεσσαλονίκης αλλά απορρίφθηκα λόγω κάλυψης του προβλεπόμενου ποσοστού.Γίνεται όμως,με αυτό το εισόδημα να σπουδάζουν τρεις φοιτητές σε τρεις διαφορετικές πόλεις; Επιπλέον,η μόνιμη κατοικία των γονέων μου ειναι σε διαφορετική πόλη από αυτές που σπουδάζουμε τα τρία αδέρφια(είναι στη Νιγρίτα-Σερρών).Θέλω ακόμα να τονίσω ότι το σπίτι μας στη Νιγρίτα το κάναμε με δάνειο και οι δόσεις του σπιτιού είναι απλήρωτες εδώ και 2,5 χρόνια.Ο μπαμπάς μου έχει μαγαζί με έπιπλα και δεν έχουμε καθόλου δουλειά οπότε είναι σαν να είναι άνεργος όπως και η μητέρα μου η οποία δεν δουλεύει πουθενά!!! Τέλος,θα ήθελα να επισημάνω ότι η χρονιά μου,δηλαδή τα παιδιά του 2013 είναι οι πιο αδικημένοι καθώς είχαν μόνο μία φόρα δικαίωμα μετεγγραφής(δικαίωμα το οποίο στέρησαν στα περισσότερα παιδια καθώς ο νόμος ήταν άδικος και δεν πήραν μετεγγραφή παιδιά που το άξιζαν πραγματικά και πληρούσαν τις προυποθέσεις) ενω τα παιδια του 2012 και προηγουμενες χρονιες ειχαν δυο ευκαιριες για μετεγγραφη αλλα και για 10% .Εσείς το θεωρείται αυτο δίκαιο? Κάντε ό,τι μπορείτε για να γίνει τροποποίηση στο νόμο και να έχουν δικαίωμα μετεγγραφής και οι απόφοιτοι του 2013.Θέλω τόσο πολύ να σπουδάσω,μην μου στερείται αυτό το δικαίωμα(όπως και τόσα άλλα παιδιά του 2013) .Σας παρακαλώ προσπαθήστε!! Νομιζω οτι η τροπολογια εχει κατατεθει στη βουλη και θα ψηφιστει την επομενη εβδομαδα..Ψηφιστε και εσεις θετικα την τροπολογια ωστε να ισχυουν οι μετεγγραφες και για τους εισακτεους του 2013.

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 4 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
  • Έχεις απόλυτο δίκιο!Το εχω επανειλημμένως φέρει στην βουλή,θα το θέσω πάλι.

   VN:F [1.9.22_1171]
   Το βλέπουν θετικά 4 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
 17. Γιατί στο Αγρίδι, Αροανίας στην περιοχή της Ανάληψη, όπου υπάρχει και ο ναός της Αναλήψεως δεν έχει αξιοποιηθεί το Ενετικό κάστρο(Ούτε αρχαιολογικά, ούτε τουριστικά.)? Το όποιο είναι απο τα πιο κύρια κάστρα που είχαν χτίστει οι Ενετοί στον Ελλαδικό χώρο.

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 2 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
  • Λόγω φόρτου εργασίας σου απαντάω τώρα στην ερωτησή σου .Έχεις δίκιο θα το φέρω στην βουλή στον αρμόδιο υπουργό έχεις κάποιοα στοιχεία?

   VN:F [1.9.22_1171]
   Το βλέπουν θετικά 4 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
 18. ΚΥΡΙΕ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΟΡΟΑΠΟΦΥΓΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΘΕΤΕΙ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ, ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΣ ΒΑΡΗ ΣΕ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΤΑΓΕΙΣ. ΠΟΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΕΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΟΤΙΘΕΣΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΤΑΝ ΠΑΡΕΤΕ ΘΕΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ;

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 1 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
 19. Τι θα κάνετε για να σταματήσει την λαθρομετανάστευση ύστερα από τους νέους κανόνες που ενέκρινε η Ε.Ε.;

  H Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκρινε τους νέους κανόνες σύμφωνα με τους οποίους απαγορεύεται πλέον η «επαναπροώθηση» των λαθρομεταναστών στην ανοιχτή θάλασσα. Με βάση τους νέους κανονισμούς θα απαγορεύονται οι πρακτικές «επαναπροώθησης» των μεταναστών στην ανοικτή θάλασσα … οι συνοριοφύλακες θα μπορούν μόνο να προειδοποιούν και να διατάσσουν ένα σκάφος να μην εισέλθει στα χωρικά ύδατα ενός κράτους μέλους…

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 0 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
  • Καλημέρα αγαπητέ φίλε συνέλληνα οι ερωτήσεις μου στη Βουλή των Ελλήνων κατά το παρελθόν αλλά και τώρα αναδεικνύουν το έμπρακτο ενδιαφέρον μου για ένα φλέγον θέμα εθνικό κοινωνικό και οικονομικό. Εδώ είναι ενα δείγμα των θέσεων μου, όπως αποτυπώνεται στην ερώτηση.
   http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c0d5184d-7550-4265-8e0b-078e1bc7375a/8153553.pdf

   VN:F [1.9.22_1171]
   Το βλέπουν θετικά 3 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
 20. Ποια είναι η γνώμη σας κ. Νικολόπουλε για την στάση των εμπόρων και των παραγωγών Αχαΐας;

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 0 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
  • Κύριε Κώστα καλημέρα και σας ευχαριστώ για την ερώτηση σας ,για το θέμα που με ρωτάτε έχω κάνει σχετική ερώτηση που είναι εδώ http://www.xristianodimokrates.gr/?section=1933&language=el_GR&itemid1541=6526&detail1541=1

   VN:F [1.9.22_1171]
   Το βλέπουν θετικά 4 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
 21. Κυριε Νικολοπουλε,
  Ποια η αποψη σας για τα εξωτερικα θεματα που μας καινε αυτη την περιοδο και ειδικοτερα για το θεμα της Μακεδονιας, αλλα και της Κυπρου μας; Η Θρακη επισης ειναι σε πολυ επικινδυνη κατασταση!

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 2 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
  • Σ’ ευχαριστώ για την καλή σου ερώτηση, για τα εξωτερικά θέματα έχω κάνει πολλές ερωτήσεις για την Θράκη, για το Σκοπιανό και για τους Βορειοηπειρώτες προς το Υπουργείο Εξωτερικών, σου στέλνω μερικούς συνδέσμους με τις ερωτήσεις μου και τις απαντήσεις.
   1)http://www.hellenicparliament.gr/Koinovouleftikos-Elenchos/Mesa-Koinovouleutikou-Elegxou?pcm_id=8e25e50d-096a-4ba2-b6bc-9275c6adbd40
   2) http://www.nikosnikolopoulos-anatropi.gr/?section=10927&language=el_GR&itemid730=11855&detail730=1
   3)http://www.hellenicparliament.gr/Koinovouleftikos-Elenchos/Mesa-Koinovouleutikou-Elegxou?pcm_id=d6315dce-f307-4b7c-b4d6-4d93cef3cc28

   Επίσης μέσα από τα site μου μπορείς να διαβάσεις και όλες τις άλλες ερωτήσεις που έχω καταθέσει στην βουλή

   http://www.nikosnikolopoulos-anatropi.gr/?section=10927&language=el_GR

   http://www.xristianodimokrates.gr/?section=1933&language=el_GR

   VN:F [1.9.22_1171]
   Το βλέπουν θετικά 2 :: Το βλέπουν Αρνητικά 1
 22. Κύριε Νικολόπουλε,
  Ποιες είναι οι προτάσεις το κόμματος σας για την έξοδο από την κρίση; Τι το διαφορετικό έχει να προσφέρει η παράταξη σας από τα υπόλοιπα αντι-μνημονιακά κόμματα; Με άλλα λόγια, γιατί να σας ψηφίσω;

  Γιώργος Κόλλιας

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 4 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
  • Κύριε Κόλλια οι απαντήσεις που μου ζητάτε είναι αναρτημένες στο διαδίκτυο
   στους παρακάτω συνδέσμους
   http://www.enosi-patrida.gr/
   http://www.xristianodimokrates.gr/
   http://www.nikosnikolopoulos-anatropi.gr/

   VN:F [1.9.22_1171]
   Το βλέπουν θετικά 2 :: Το βλέπουν Αρνητικά 3
 23. κ.Νικολόπουλε διάβασα ότι στις Ευρωεκλογές θα είνα υποψηφια η γυναίκα σας
  γιατί το κάνετε αυτό ?

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 3 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
  • Από το ξεκίνημα της πολιτικής μου διαδρομής έχω ζήσει πολλές δύσκολες καταστάσεις και ανηφοριές. Η διαδρομή μου ήταν και είναι ταυτισμένη με μία σκληρή, πεισματική αλλά πάντα ενθουσιώδη προσπάθεια να κάνω τη φωνή σας να ακούγεται και να απασχολεί. Στα χρόνια των μνημονιακών παγετώνων ματώσαμε, φίλοι και αντίπαλοι, συμφωνήσαμε ή συγκρουστήκαμε πάνω σε διαφορετικές επιλογές. Και τώρα είμαστε όλοι εδώ για τη μεγάλη ΑΝΑΤΡΟΠΗ!

   Στην δύσκολη, επίπονη και μοναχική αυτή διαδρομή συναντήθηκα με τον Βύρωνα Πολύδωρα και τον Χρήστο Ζώη συγκροτώντας την «ΕΝΩΣΗ για την Πατρίδα και τον Λαό». Φτιάξαμε αυτή την ΈΝΩΣΗ με επιδίωξη τον πολλαπλασιασμό των πατριωτικών δυνάμεων που μάχονται κατά των πολιτικών της διαρκούς φτώχιας και φιλοδοξώντας στην δημιουργία ενός ισχυρού λαϊκού μετώπου που θα προσφέρει βιώσιμη εναλλακτική λύση στον τόπο. Βάζοντας στην άκρη προσωπικές και πολιτικές φιλοδοξίες στο όνομα του ιερού μας στόχου της ΝΕΑΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ από τους ξένους δυνάστες – δανειστές.

   Στην πορεία μας είχαμε την χαρά να έρθει στην ΕΝΩΣΗ και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Και συνεχίζουμε και θα συνεχίζουμε. Λόγω της πραξικοπηματικής ψήφισης του ασυμβιβάστου δεν μπορώ να είμαι υποψήφιος. Θα είναι όμως υποψήφια η σύζυγος μου. Η Αναστασία Μανωλοπούλου – Νικολοπούλου, η οποία έχει εκλεγεί ήδη δύο φορές πρώτη Δημοτική Σύμβουλος Πατρέων και είναι Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου. Μπαίνουμε όλοι στην μάχη γιατί πιστεύουμε ότι μόνο όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε να πούμε το «ως εδώ και μη παρέκει» στην μνημονιακή δικομματική κυβέρνηση και στους «εταίρους – αφεντικά τους εκτός συνόρων». Αυτές οι Ευρωεκλογές είναι μία μεγάλη ευκαιρία για ειρηνική και δημοκρατική ΑΝΑΤΡΟΠΗ. Έλα μαζί μας. Για να πολεμήσουμε τις δυνάμεις εκείνες που ταπεινώνουν τους Έλληνες, μικραίνουν την Πατρίδα και καταστρέφουν ην νέα γενιά, δηλαδή το ίδιο το μέλλον αυτού του τόπου.
   VIDEO: http://www.youtube.com/watch?v=BFpboERBuY0&list=UU0SmAqRlJp6gqI4xAGtDqEw
   Το ταξίδι της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ στις Ευρωεκλογές

   VN:F [1.9.22_1171]
   Το βλέπουν θετικά 2 :: Το βλέπουν Αρνητικά 5
 24. Σε όλο τον κόσμο οι πολίτες δηλώνουν την επιθυμία τους να συμμετέχουν περισσότερο συχνά και με έναν αμεσότερο τρόπο στο πολιτικό γίγνεσθαι. Ζητούν δηλαδή να έχουν το δικαίωμα να καλούν οι ίδιοι, ως πολίτες, δημοψηφίσματα.

  Μέσω των θεσμών άμεσης δημοκρατίας οι πολίτες μπορούν να θέσουν βέτο σε πολιτικές επιλογές και νομοθετήματα τα οποία δεν εκφράζουν την λαϊκή βούληση (προαιρετικό – ακυρωτικό δημοψήφισμα), να ορίσουν οι ίδιοι την πολιτική ατζέντα (νομοθετικές πρωτοβουλίες πολιτών) και τέλος να επικυρώσουν, ως ανώτατη πολιτική οντότητα, αποφάσεις οι οποίες εκ προοιμίου είναι ιδιαίτερα σημαντικές, όπως, αλλαγές στο Σύνταγμα, διεθνείς συμφωνίες και συμμετοχή της χώρας σε υπερεθνικούς οργανισμούς (υποχρεωτικό δημοψήφισμα).

  Είναι πλέον ξεκάθαρο για το κάθε Έλληνα πολίτη το γεγονός πως η χώρα μας βρίσκεται σε μια οριακή κατάσταση. Αυτές τις κρίσιμες ώρες θα πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και κυρίως να υποστηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις πολιτικές επιλογές που θα βγάλουν την χώρα από το αδιέξοδο στο οποίο έχει οδηγηθεί. Απαραίτητη προϋπόθεση για τα παραπάνω είναι η δυνατότητα του κάθε Έλληνα πολίτη να μπορεί να προτείνει, διαβουλεύεται, επεξεργάζεται και εν τέλει να αποδέχεται ή να απορρίπτει όλες τις κρίσιμες αποφάσεις τις οποίες θα χρειαστεί να πάρουμε. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει το συντομότερο δυνατό να εμπλουτίσουμε το αντιπροσωπευτικό πολιτικό μας σύστημα με θεσμούς άμεσης δημοκρατίας.

  Έτσι, όλοι όσοι πιστεύουμε πραγματικά στην δημοκρατία οφείλουμε να αγωνισθούμε υπέρ της άμεσης υιοθέτησης των παραπάνω θεσμών μέσω της ενσωμάτωσης τους στο Ελληνικό Σύνταγμα.

  Ζητάμε από εσάς να δηλώσετε την υποστήριξη σας στις παραπάνω θέσεις και να δεσμευτείτε πως στην επόμενη αναθεώρηση του Συντάγματος θα υποστηρίξετε, και εσείς, την δυνατότητα των Ελλήνων πολιτών να συμμετέχουν άμεσα και όποτε αυτοί το επιθυμούν στην πολιτική ζωή της χώρας.

  Σας παρακαλούμε θερμά να απαντήσετε απλά με ένα ΝΑΙ (συμφωνώ με την Συνταγματική θεσμοθέτηση δημοψηφισμάτων τα οποία καλούνται από τους πολίτες) ή ένα ΟΧΙ (δεν συμφωνώ με την Συνταγματική θεσμοθέτηση δημοψηφισμάτων τα οποία καλούνται από τους πολίτες). Δηλαδή, όπως ακριβώς θα συνέβαινε και σε ένα δημοψήφισμα.

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 4 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0

Πρέπει να είσαι συνδεδεμένος για να στείλεις την ερώτησή σου
Top