Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube
Navigation Menu

Τσίπρας Αλέξιος

Κόμμα : ΣΥΡΙΖΑ
Κοινοβουλευτική Ομάδα : ΣΥΡΙΖΑ
Κυβερνητική Θέση : Πρωθυπουργός της Ελλάδας
Περιφέρεια : Ηρακλείου

Επιτροπές (Τρέχουσα Περίοδος)

Βιογραφικό

Προσωπικά Στοιχεία

Τόπος και Ημερομηνία γέννησης:
Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 28/07/1974.
Οικογενειακή Κατάσταση:
‘Αγαμος.
Επάγγελμα:
Πολιτικός Μηχανικός.
Ξένες γλώσσες:
Αγγλική.

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες

Eξελέγη βουλευτής Α΄ Αθήνας με το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στις εκλογές του 2009. Στις εκλογές του 2012 ο ΣΥΡΙΖΑ αναδείχθηκε σε δεύτερο κόμμα και ο ίδιος κατέλαβε τη θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τον Ιούλιο του 2013, μετά τη διάλυση του ΣΥΝ και τη μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα, ανέλαβε πρόεδρος του κόμματος. Στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ αναδείχθηκε πρώτο κόμμα, έλαβε εντολή σχηματισμού Κυβέρνησης, συνεργάσθηκε με τους ΑΝΕΛ και ορκίσθηκε πρωθυπουργός στις 26 Ιανουαρίου, μέχρι τις 20 Αυγούστου όπου παραιτήθηκε μετά την ψήφιση του τρίτου Μνημονίου από την Βουλή και την αποχώρηση μεγάλου αριθμού βουλευτών του. Ήταν ο δεύτερος νεότερος πρωθυπουργός της χώρας και ο πρώτος στην ιστορία της Ελλάδας που ορκίστηκε με πολιτικό όρκο. Ορκίστηκε ξανά πρωθυπουργός της Ελλάδας στις 21 Σεπτεμβρίου 2015 μετά τη νίκη του κόμματός του στις πρόωρες εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015 με ποσοστό 35,46% και έλαβε 145 έδρες. Σχημάτισε κυβέρνηση συνεργασίας με τον Πάνο Καμμένο και τους Ανεξάρτητους Έλληνες, οι οποίοι με ποσοστό 3,69% έλαβαν 10 έδρες.

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

Εκλέχτηκε αντιπρόεδρος του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) τον Δεκέμβριο του 2010 και αναδείχθηκε υποψήφιος του κόμματος (ΚΕΑ) με ισχυρή πλειοψηφία για τη διεκδίκηση της θέσης του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το Νοέμβριο του 2012.
Ο Αλέξης Τσίπρας είχε αναδειχθεί το 2008 πρόεδρος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, ως του μεγαλύτερου κόμματος – συνιστώσας που συμμετείχε στον Συνασπισμό της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας (ΣΥΡΙΖΑ), μετά την αυτόβουλη αποχώρηση του Αλέκου Αλαβάνου από την προεδρία του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ.
Εκλέχτηκε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο 5ο Συνέδριο του κόμματος επίσης το 2008, με ποσοστό 70,41% έναντι του Φώτη Κουβέλη που συγκέντρωσε το 28,67%.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετώπισε σοβαρά εσωκομματικά προβλήματα ιδεολογικού χαρακτήρα που οδήγησαν σε διάσπαση και στην αποχώρηση ομάδας κομματικών στελεχών και βουλευτών (προερχόμενων κυρίως από το παλιό ΚΚΕ εσωτ.) με επικεφαλής τον Φώτη Κουβέλη, από την οποία δημιουργήθηκε το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς (ΔΗΜΑΡ). Ενώ, διάχυτη ήταν η άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγούνταν στη διάλυση, ο Αλέξης Τσίπρας επικράτησε ως πλειοψηφούσα πολιτική πλατφόρμα, κατόρθωσε να αναδιοργανώσει τον ΣΥΡΙΖΑ και να ηγηθεί του Αντι-Μνημονιακού Μετώπου στην Ελλάδα.
Οδήγησε τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 στο 16,78% (από 4,6% που είχε αποσπάσει στις εκλογές του 2009), επιτυγχάνοντας ένα ιστορικό ρεκόρ στα μεταπολιτευτικά εκλογικά χρονικά της Ελλάδας για κόμμα της Αριστεράς. Στις επαναληπτικές εκλογές τον Ιούνιο του 2012, υπό την προεδρία του κ. Τσίπρα, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αναδείχθηκε σε δεύτερο κόμμα με 26,89% και το νέο ρεκόρ των 71 βουλευτών και ανέλαβε επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Πραγματοποίησε ταξίδια στο εξωτερικό και συναντήσεις με Προέδρους, Πρωθυπουργούς και σημαντικές ηγετικές προσωπικότητες της Αριστεράς διεθνώς, οι οποίες ενίσχυσαν το αρχηγικό του προφίλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Η εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ υπό την προεδρία του κ. Τσίπρα, του παρείχε την κοινωνική και εσωκομματική δύναμη, να προχωρήσει το 2013 σε συνέδριο αυτοδιάλυσης του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ αλλά και κατάργησης του ΣΥΡΙΖΑ ως κόμματος συνεργαζόμενων κομμάτων – συνιστωσών και την επανίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ως ενιαίου πολιτικού κόμματος, στο οποίο επανεντάχθηκαν οι πολιτικές δυνάμεις που τον δημιούργησαν ως φυσικά πρόσωπα και εσωκομματικές μειοψηφούσες πολιτικές τάσεις.
Με τη στήριξη του τότε προέδρου του κόμματος Αλέκου Αλαβάνου, ήταν υποψήφιος στο Δήμο Αθηναίων στις δημοτικές εκλογές του 2006, επικεφαλής του συνδυασμού «Ανοιχτή Πόλη», που έλαβε ποσοστό 10,5% . Από πολύ μικρή ηλικία εντάχθηκε στο χώρο της Αριστεράς και ειδικότερα στην ΚΝΕ. Πρωτοστάτησε στις μαθητικές κινητοποιήσεις του 1990 και του 1991. Ως φοιτητής ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δράση μέσω του σχήματος «Εγκέλαδος», το οποίο συμμετείχε στην ομοσπονδία των Εναλλακτικών Ριζοσπαστικών Αριστερών Σχημάτων (πρόγονος του σημερινού ΔΑΡΑΣ). Με τα ΕΡΑΣ εκλέχθηκε στο Κ.Σ. της ΕΦΕΕ την περίοδο 1995-1997. Την ίδια περίοδο ήταν Γραμματέας Σπουδάζουσας Αθήνας της Νεολαίας ΣΥΝ (τότε Ένωσης Αριστερών Νέων). Το 1999 εξελέγη Γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της οργάνωσης και διατήρησε τη θέση αυτή έως το 2003.
Πρωτοστάτησε στις προσπάθειες για την ίδρυση του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ. Έλαβε μέρος στις διεθνείς διαδηλώσεις του κινήματος ενάντια στη νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση.
Το Δεκέμβριο του 2004, κατά το 4ο συνέδριο του Συνασπισμού, αποχώρησε από τη Νεολαία και εξελέγη με το 42% των ψήφων των συνέδρων (πέμπτος σε σειρά) στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού και εν συνεχεία στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος.

 

* Η ενότητα αυτή ενημερώνεται από το Βουλευτή

Ο βουλευτής δεν έχει καταχωρήσει νέα στην πλατφόρμα.

Ο βουλευτής δεν έχει περιεχόμενο
δράσεων στον χάρτη
* Στην ενότητα αυτή ο Βουλευτής μπορεί να αναρτήσει το πόθεν έσχες του.
Η ενότητα θα εμπλουτίζεται μελλοντικά με πρόσθετα εργαλεία προώθησης της διαφάνειας.

Μεταφέρεστε στα οικονομικά στοιχεία του βουλευτή, παρακαλώ περιμένετε....

  • Ερωτήσεις : 23
  • Απαντήσεις : 0
 1. ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΚΑΙ “ΑΜΕΣΗ” ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

  Από όσα γνωρίζω οι προτάσεις σας είναι οι εξής:

  1) Υποχρέωση κύρωσης με δημοψήφισμα, οποιασδήποτε συνθήκης μεταβιβάζει κυριαρχικές αρμοδιότητες του Κράτους.

  2) Δυνατότητα διενέργειας Δημοψηφίσματος με λαϊκή πρωτοβουλία και συλλογή άνω των 500.000 υπογραφών για εθνικά θέματα.

  3) Δυνατότητα διενέργειας Δημοψηφίσματος με λαϊκή πρωτοβουλία και συλλογή άνω του 1 εκατομμυρίου υπογραφών, για ψηφισμένο νόμο, με εξαίρεση νόμους που αφορούν τα δημοσιονομικά.

  4) Δυνατότητα διενέργειας Δημοψηφίσματος με λαϊκή πρωτοβουλία και συλλογή άνω του 1 εκατομμυρίου υπογραφών για νομοθετική πρωτοβουλία από τους ίδιους τους πολίτες.

  Οι προτάσεις αυτές καθιστουν τα δημοψηφίσματα ανεφάρμοστα διότι 500 χιλιάδες υπογραφές (πόσο μάλλον ένα εκατομμύριο) σε μια χώρα με τον πληθυσμό της Ελλάδας,απλά δεν συγκεντρώνονται.
  Λάβατε υπόψη σας τι συμβαίνει σε άλλες χώρες; Π.χ στην Ιτα­λία, με εξαπλάσιο πλη­θυ­σμό, το όριο υπο­γρα­φών για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος πρωτοβουλίας πολιτών είναι το μισό (500.000 υπογραφές) από αυτό που πρό­τει­νετε. Τα όρια που θέτετε είναι υπερβολικά συγκρινόμενα με τα αντίστοιχα και σε πολλές άλλες χώρες με εμπειρία στα δημοψηφίσματα( όπως η Ελβετία, το Λιχτενστάιν, η Ισλανδία, η Σλοβενία, η Λετονία, η Ιρλανδία, η Σλοβακία κ.α).
  Το γεγονός ότι οι προτάσεις σας συγκεντρώνουν την κατακραυγή όλης της Ολιγαρχίας δεν είναι τεκμήριο δημοκρατικότητας τους. Πολύ απλά η Ολιγαρχία δεν θέλει να παραχωρήσει ούτε την μία στις εκατό πιθανότητες να της χαλάσει ο λαός τα σχέδια. Και αν ακόμα περάσουν στο τέλος θα φανεί ως νίκη κάτι που θα είναι συμβολικό ως προσχηματικό και θα έχει ελάχιστη λειτουργικότητα.
  Οταν βέβαια δεν έχεις τίποτα ακόμα και η ύπαρξη ενός προσχήματος είναι κάτι. Όμως τόσο μικρό καλάθι πρέπει να κρατάμε κύριε Πρωθυπουργέ;
  Σας ρωτάω αν έχετε την πολιτικη βούληση να επιστρέψετε μέρος της εξουσίας στον λαό δίνοντάς του πραγματικό δικαίωμα να αποφασίζουν μέσω δημοψηφισμάτων που θα είναι λειτουργικά και εφικτά.

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 0 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
 2. Αξιότιμε κύριε πρωθυπουργέ,

  ΘΕΜΑ: Μεταβατική διάταξη αναστολής ισχύος άρθ.57 Ν.4186/13 ειδικώς για αριστούχους πτυχιούχους εισελθόντων πανελληνίων εξετάσεων τα έτη 2010-2014. Με το άρθρο 15 του Ν.3404/2005 προβλεπόταν η ποσοστική (με σειρά προτεραιότητας) επιλογή υποψηφίων πτυχιούχων ΑΕΙ σε άλλα πανεπιστημιακά ιδρύματα με κριτήριο τον τελικό βαθμό πτυχίου ή με εξεταστική διαδικασία.
  Ήδη όμως αιφνιδίως με το άρθ.57 του Ν.4186/13 καταργήθηκε από της ισχύος του 2013 η προβλεπόμενη εισαγωγή πτυχιούχων και καθιερώνεται (και για τους παλιούς πτυχιούχους) αποκλειστικά η διαδικασία των εξετάσεων χωρίς πρόβλεψη κατοχύρωσης του δικαιώματος των ήδη εισελθόντων στα ΑΕΙ με πανελλήνιες εξετάσεις και εξερχομένων αριστούχων φοιτητών (απόφοιτοι ετών 2013-2015) διάταξη που έπρεπε να ισχύσει για τους εισερχομένους από το 2013 και μετά. Δηλαδή δεν υπήρξε μεταβατική περίοδος για τους απόφοιτους των σχολών που εισήχθησαν με τον νόμο του 2005 και πέρασαν όλα τα φοιτητικά τους έτη με βάση αυτή την νομοθεσία .
  Η ρύθμιση αυτή αντιστρατεύεται ευθέως στις αρχές της ΔΙΚΑΙΗΣ παιδείας που έβγαιναν και «πάλευαν», όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, καθώς την ίδια στιγμή περνούσαν νομοσχέδια που προωθούσαν την ανταγωνιστικότητα και την βαθμοθηρία. Όντας ο γιος μου μέλος λοιπόν του εκπαιδευτικού αυτού συστήματος απόφοιτος Νοσηλευτικής ΑΕΙ Σπάρτης, αναγκάστηκε για τη περίπτωση στην οποία αναφερόμαστε να λειτουργήσει έτσι, καθώς είχε στο μυαλό του ότι η εισαγωγή θα γινόταν με βαθμό πτυχίου. Φτάνει στο σημείο που προσαρμόζει όλη του την ζωή για να βγάλει βαθμό πτυχίου 9.84 (βαθμός που βγήκε μέσα σε 4 έτη από την κρίση όλων των καθηγητών του προπτυχιακού) και με την προσδοκία να εισαχθεί στην Ιατρική με αυτόν το βαθμό και όχι με τις κατατακτήριες εξετάσεις μιας-δυο ώρες…
  Πάνω σε εκείνη την στιγμή αλλάζει ο κ. Αρβανιτόπουλος την διάταξη μέσα σε μία νύχτα και καταργεί την εισαγωγή με βαθμό πτυχίου. Δεν είναι στην αρμοδιότητά μου να σας υποδείξω πώς να κάνετε τη δουλειά σας, αλλά θα ήταν προσοδοφόρο για το μέλλον κάποιων παιδιών που αγωνίστηκαν, να ζητήσετε αποκατάσταση της εσκεμμένης αλλαγής της διάταξης που πραγματοποίησε ο κ. Αρβανιτόπουλος και να επανέλθει η παλιά διάταξη για τα έτη τα οποία μπήκαν με εκείνην. Ευελπιστώ πως θα καταθέσετε σχετική τροπολογία. Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

  Με εκτίμηση ,
  Νικολαΐδης Γεώργιος

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 6 :: Το βλέπουν Αρνητικά 1
 3. Κύριε Πρωθυπουργέ,
  Σας ακούω τώρα μήνες να μιλάτε στη Βουλή περί κοινωνικής ισότητας και φορολογικής ισότητας και απορώ πως είναι ακόμη ενεργός ο νόμος σύμφωνα με τον οποίο φορολογούνται άνεργοι οι οποίοι δούλεψαν το προηγούμενο έτος για 5 ή 6 μήνες με απόδειξη δαπάνης σαν ελεύθεροι επαγγελματίες ενώ ΔΕΝ είναι.
  Υπάρχει πιθανότητα να γίνει κάποια κίνηση από την τωρινή κυβέρνηση να αλλάξει αυτό (δεν ξέρω ποινής κυβέρνησης νόμος είναι αυτό);
  Υπάρχουν πολλοί στην ίδια κατάσταση με μένα και όλοι είμαστε στην ίδια κατάσταση απόγνωσης. Αν δούλευα ακόμη δεν θα είχα πρόβλημα πληρωμής αλλά δυστυχώς στην κατάσταση που είμαι έχω.
  Μπορώ να κάνω κάτι σαν πολίτης; Μπορείτε να κάνετε κάτι εσείς σαν πολιτεία
  Δεν ξέρω αν θα το δείτε, δεν νομίζω ότι θα απαντήσετε αλλά δεν θα εγκαταλείψω την προσπάθεια.
  Ευχαριστώ εκ των προτέρων και περιμένω να ενεργήσετε γιατί είναι απλά άδικο

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 2 :: Το βλέπουν Αρνητικά 1
 4. Κύριε Πρωθυπουργέ,
  Είμαι ένας 41χρονος, συνομήλικός σας πατέρας 2 παιδιών.
  Σε πολλά σας λόγια, σκέψεις, πράξεις είναι σαν να βλέπω τον εαυτό μου, τηρουμένων των αναλογιών. Βλέπω έναν άνθρωπο που εκφράζει, θεωρώ την γενιά μου, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ στον τρόπο σκέψης και στην οπτική. Εϊναι κάτι που χρήζει ανάλυσης και που πραγματικά θα ήθελα να σας το εξηγήσω από κοντά αν θα μπορούσε να γίνει.
  Θα ήθελα να σας καταθέσω μια αναπτυξιακή ιδέα που άπτεται και της Εθνικής μας Άμυνας.

  Διαβάστε περισσότερα εδώ

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 0 :: Το βλέπουν Αρνητικά 4
 5. Η αγάπη μας να σου δίνει δύναμη. Σεβόμαστε τον αγώνα σου! Δεν καταθέτουμε τα όπλα, προετοιμάζουμε την κοινωνία για την επόμενη μέρα που θα κάνει ξαστεριά. Αυτό πρέπει να καταλάβουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ!!!

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 2 :: Το βλέπουν Αρνητικά 7
 6. Αλέξη, σκέψου πώς εξασφαλίζεις επιτυχή έκβαση προσφυγής στον ΟΗΕ. Καταγγέλλεις την ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΛΗΣΤΩΝ που οδήγησε στην εξαθλίωση το λαό σου!
  Για εμάς θα είσαι η μοναδική κυβέρνηση που μας έκανε υπερήφανους, ό,τι κι αν συμβεί!
  ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ!!

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 6 :: Το βλέπουν Αρνητικά 8
 7. Κ. Πρωθυπουργέ, μπορείτε να μας εξηγήσετε πώς θα διαχειριστεί η κυβέρνηση σας μια έξοδο απο το ΕΥΡΩ η οποία θεωρείται μια ρεαλιστική πιθανότητα πλέον για την Ελλάδα (άσχετα με το αν υπάρχουν ακόμα περιθώρια για συμφωνία)? Ποιές θα είναι οι κινήσεις σας για την ισορροποία της οικονομίας, την πρόνοια των κοινωνικά ασθενών ομάδων και την ανάπτυξη την αμέσως επόμενη μέρα? Δεν πιστεύετε ότι πρέπει να υπάρχουν κάποια σχέδια για να μην αρχίσουμε να πανικοβαλόμαστε και να αυτοσχεδιάζουμε σε αυτή την περίπτωση?

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 6 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
 8. Οι εργαζόμενοι στην ΑΤΕ ήταν οι πρώτοι που θυσιάστηκαν για τα συμφέροντα του μνημονίου,των τοκογλύφων και τα δάνεια των δυο μεγάλων κομμάτων. Μετά από 30 χρόνια δουλειάς μείναμε άνεργοι, μη συνταξιοδοτημένοι και ανασφάλιστοι.
  Τώρα με το άρθρο 27,θέλετε να βάλετε χέρι και στις εισφορές μας στον ΕΛΕΜ?
  Η περιουσία του ΕΛΕΜ ΑΝΉΚΕΙ ΣΤΑ ΜΕΛΗ.
  Από εσάς δεν το περιμέναμε…
  Άρθρο 27: Περιέλευση στο ΕΤΕΑ της περιουσίας του ΕΛΕΜ | Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής…
  http://www.opengov.gr
  Το σύνολο της κινητής και ακίνητης περιουσίας του Ειδικού Λογαριασμού Επικούρησης Μελών Προσωπικού τ…

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 0 :: Το βλέπουν Αρνητικά 1
 9. Καλησπέρα απο Ηράκλειο Κρήτης

  Θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με τα τέλη κυκλοφοριας όπου είναι παρά πολύ υψηλά και είμαι ένας απο τους παθόντες όπου αγόρασε ένα αμάξι υψηλού κυβισμού και τώρα το έχω σε στάση τα τελευταία τρία χρόνια
  Θα υπάρξει βελτίωση στην τιμολόγηση των τελών η θα το αφήσω για πάντα στο γκαράζ μου

  Ευχαριστώ πολύ

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 1 :: Το βλέπουν Αρνητικά 4
 10. Αλέξη,ΠΡΟΣΟΧΗ!!
  1)Δεν νομιμοποιούμε το παρελθόν…, φέρνοντας τη συμφωνία στη Βουλή. Σωστά ενσωματώνονται τα συμφωνηθέντα στα νομοσχέδια που κατατίθενται!!!
  2)Γρήγορες ενέργειες για τη φοροδιαφυγή και τη διαπλοκή…Ο λαός περιμένει καταδίκες, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και όχι την επιείκεια της “δικαιοσύνης” που προκαλεί το περι δικαίου αίσθημα!
  3)Υπάρχει εισαγγελέας για τις δηλώσεις Κ. Μητσοτάκη στην εφημερίδα FAZ, αλλά και για άλλους προδότες του πολιτικού συστήματος? Τα φίδια τα πατάνε στο κεφάλι Αλέξη! Μην κάνεις το λάθος του Ανδρέα… (ατιμωρησία των υπευθύνων στο όνομα της δήθεν εθνικής συμφιλίωσης…)
  Το χρήμα δεν έχει πατρίδα!!!
  Η Ελλάδα μαζί σου και πρόσεχε!!!
  (συνταξιούχος εκπαιδευτικός)

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 3 :: Το βλέπουν Αρνητικά 5
 11. Κε Τσίπρα, ελπίζω να μην ξεχάσετε όσους έχουν χάσει τις περιουσίες τους την ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ.
  Οι περισσότεροι από εμάς τοποθετήσαμε τους κόπους μιας ζωής και χάσαμε τη γη κάτω από τα πόδια μας. Από επαγγελματίες λωποδύτες κι από ένα πολιτικό συρφετό που τους αναδείκνυε και πορευόταν παράλληλα με αυτούς.
  Σας παρακαλούμε μην μας απογοητεύσετε, θυμηθείτε τις ΄σχετικές προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ.

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 6 :: Το βλέπουν Αρνητικά 2
 12. Αξιότιμε κύριε Τσίπρα,

  Δυστυχώς η κοινωνία των πολιτών / μκο έχουν στιγματιστεί αρνητικά εξαιτίας περιπτώσεων στις οποίες δημόσιο ή μη χρήμα καταχράστηκε με αποτέλεσμα ένα μεγάλο ποσοστό μεγάλο μέρος της Ελληνικής κοινής γνώμης να έχει αρνιτική άποψη για αυτές. Τι βήματα θα προτείνατε για να ενισχυθεί ο έλεγχος των μκο που χρηματοδοτούνται από το Ελληνικό κράτος είτε όχι; Πιο συγκεκριμένα, θα συμφωνούσατε στην δημιουργία ενός ενιαίου μητρώου μκο;

  Με εκτίμηση,

  Αλέξανδρος Θεοδωρίδης, Ίδρυτικό μέλλος, ΜΠΟΡΟΥΜΕ
  Τάσσος Σμετόπουλος, Ίδρυτικό μέλλος, Emfasis Foundation

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 1 :: Το βλέπουν Αρνητικά 1
 13. Καλησπέρα!
  Θα ήθελα να σας ρωτήσω γιατί δεν φέρνεται τη συμφωνία με τους Ευρωπαίους στη βουλή.Με τον ίδιο τρόπο που ψήφισαν στο Γερμανικό κοινοβούλιο και στα υπόλοιπα της Ευρώπης θα πρέπει να έρθει και στη δική μας βουλή έστω και αν εν συνεχεία φέρετε τα διάφορα νομοσχέδια.
  Κατά τη γνώμη μου θα αποτελέσει μεγάλο λάθος αν δεν γίνει..

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 5 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
 14. Καλησπερα. Θα ηθελα να σας ρωτησω αν θα υπαρξει καποια αλλαγη περι των συνταξεων των αγαμων θυγατερων. κ ιδιως των παλαιων που αφορα 32000 στις οποιες κοπηκαν οι συνταξεις τους η μειωθηκαν αισθητα. Η κατηγορια αφορα ιδιως υπερηλικες γυναικες, αγαμες μητερες που βασιστηκαν εδω κ χρονια στη συνταξη αυτη.

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 5 :: Το βλέπουν Αρνητικά 3
 15. Κύριε Τσίπρα,
  πότε θα κλείσετε τα στρατόπεδα συγκέντρωσης; Πόσοι ακόμα πρέπει να πεθάνουν;

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 2 :: Το βλέπουν Αρνητικά 6
 16. κ. Τσίπρα,
  πολλά είναι αυτά που θα ήθελα να σας ρωτήσω. Παρακολουθώντας, όμως, τις εξελίξεις στις επαφές που είχατε τόσο εσείς, όσο και ο κ. Βαρουφάκης, και τις δηλώσεις των διαφόρων Ευρωπαίων αξιωματούχων, νιώθω την ανάγκη να σας πω μόνο τούτο:
  Μην υποκύψετε σε πιέσεις, απ’ όπου κι αν προέρχονται. Μην δεχθείτε τους εκβιασμούς “με το γάντι” που κάνουν οι διάφοροι καρεκλοκένταυροι Βρυξελλών, Βερολίνου, ΗΠΑ ή οπουδήποτε αλλού. Ο λαός σας εμπιστεύτηκε την εξουσία γιατί του υποσχεθήκατε πως, επιτέλους, θα αποκτήσει φωνή και ζητήσει τα αυτονόητα. Τη ζωή με αξιοπρέπεια, την εξασφάλιση ελπίδας για το μέλλον και την εθνικά υπερήφανη στάση της χώρας.
  Προσωπικά, και πιστεύω πως δεν είμαι ο μόνος, είμαι διατεθειμένος να δεχτώ τις συνέπειες μιας εθνικά υπερήφανης και σταθερής στάσης της κυβέρνησή σας, ενάντια στις πολιτικές της Ευρώπης που καταδικάζουν όχι μόνο το μέλλον το δικό μου αλλά και των παιδιών μου. Αρκεί να έχετε ολοκληρωμένο σχέδιο και να μην ενεργείτε σπασμωδικά και με “πυροτεχνήματα”.
  Υ.Γ.: Δεν σας ψήφισα, γιατί διαφωνώ με την πολιτική σας σε βασικά θέματα, όπως το μεταναστευτικό, τα εθνικά θέματα και θέματα Εκκλησίας, αλλά σας εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να πετύχετε στα οικονομικά και τα θέματα σχέσεων με τους Ευρωπαίους και τα υπόλοιπα θα τα συζητήσουμε στο εσωτερικό της χώρας.

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 4 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
 17. Καλησπερα από Κρήτη
  Θα ήθελα να ρωτήσω για τα τέλη κυκλοφοριας και τα τεκμήρια εάν θα επανέλθουν σε φυσιολογικά επίπεδα
  Έπεισης θα ήθελα να ρωτήσω για το Ταμειο ανεργειας εάν θα επανέλθει όπως ήταν παλιότερα διότι είναι αμαρτία να δουλεύουμε για επτά μήνες με βαρέα και ανθιυγειηνα ένσημα και να περνούμε Ταμειο ανεργειας για τρεις μήνες μονο

  Ευχαριστώ πολύ Μαρακης Μανος

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 2 :: Το βλέπουν Αρνητικά 2
 18. https://www.youtube.com/watch?v=l36y0pG4tlg
  κ. Τσίπρα,
  Αυτοί οι πρόσφυγες που περιγράφει η κ. Χριστοδουλοπούλου θα συγκεντρώνονται σε κάποιο συγκεκριμένο μέρος? Επίσης πόσο πιστεύετε ότι, με το ν’αφήσετε ανοιχτά τα σύνορα, προστατεύετε τους Έλληνες πολίτες, υπό ποιές συνθήκες θα κρατούνται αυτοί οι άνθρωποι, εάν αυτό θα αποτελεί μία σοβαρή δαπάνη για το κράτος και τελικά τι γνώμη έχουν γι ‘αυτό οι Ευρωπαίοι εταίροι?

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 2 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
 19. κ. Τσίπρα,
  την Κυριακή 18 Μαΐου οι συμπολίτες μας στην Θεσσαλονίκη εξέφρασαν με κατηγορηματικό τρόπο την επιθυμία τους να μην ιδιωτικοποιηθούν οι υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης των Δήμων τους.
  Ποια είναι η δική σας θέση σας όσο αφορά την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης γενικότερα;
  Επίσης θα ήθελα να γνωρίζω αν υποστηρίζετε την διεξαγωγή δημοψηφισμάτων με πρωτοβουλία πολιτών.

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 6 :: Το βλέπουν Αρνητικά 1
 20. Η σημερινή προσπάθεια για την διοικητική μεταρρύθμιση στη χώρα μας έχει ως κύριο στόχο τη δημιουργία ενός πιο αποτελεσματικού και αποδοτικού κρατικού μηχανισμού με βάση τις επιταγές του new public management (NPM). Μέσα από ένα σύνολο κανονιστικών ρυθμίσεων δίνεται έμφαση σε κρίσιμα θέματα οργάνωσης και αναδιοργάνωσης της ελληνικής γραφειοκρατίας όπως η βελτίωση της λειτουργίας των δομών μέσα από τη χρήση νέων εργαλείων (π.χ. e-gov), ο καλύτερος προγραμματισμός, η στοχοθεσία, η αξιολόγηση, η διαφάνεια, η λογοδοσία κ.α.
  Αγνοείται ωστόσο συστηματικά από τον σχεδιασμό μια βασική παράμετρος που υπονομεύει το σύνολο της παραπάνω προσπάθειας. Πιο συγκεκριμένα, η προσέγγιση του NPM αλλάζει τις προτεραιότητες δίνοντας βάρος στην επίτευξη στόχων και τη μετρηση αποτελεσμάτων ωστόσο στηρίζεται στο Βεμπεριανό αξίωμα της ύπαρξης μιας αξιοκρατικής και πολιτικά ανεξάρτητης γραφειοκρατίας. Μπορεί η ελληνική δημόσια διοίκηση να δώσει ολοκληρωμένες απαντήσεις στα πιεστικά αιτήματα της κοινωνίας χωρίς πρώτα να απογαλακτιστεί από πελατειακά δίκτυα και τις στρεβλώσεις που αυτά δημιουργούν στη δομική και καθημερινή της λειτουργία; Ποια βήματα έχουν γίνει ή/και πρέπει να γίνουν και με ποιόν τρόπο προτίθεστε να συμβάλλετε προς αυτή την κατεύθυνση;
  Τέλος, στη διεθνή βιβλιογραφία για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση αναγνωρίζεται ως κρίσιμη παράμετρος για την επιτυχία ή μη μιας μεταρρύθμιστικής προσπάθειας το λεγόμενο sequencing ή αλλιώς η ακολουθία των βημάτων της επιχειρούμενης αλλαγής(βλ. σχετικά πρόσφατες μελέτες τόσο της Παγκόσμιας Τράπεζας όσο και του ΟΟΣΑ). Θεωρείτε οτι οι σημερινές προσπάθειες χάραξης πολιτικής στο συγκεκριμένο πεδίο λαμβάνουν επαρκώς υπόψη τη κομβική αυτή παράμετρο και αν όχι προτίθεστε (και με ποιόν τρόπο) να ενσωματώσετε αυτό το στοιχείο στον προγραμματισμό των πολιτικών σας;
  Με εκτίμηση,
  Γιώργος Κασάπας

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 2 :: Το βλέπουν Αρνητικά 1
 21. Είναι πλέον καιρός,να ασχοληθείτε σοβαρά και υπεύθυνα με το πλέον σημαντικό θέμα που αφορά την Ελληνική κοινωνία, και είναι η Αναθεώρηση του Συντάγματος.

  Σύμφωνα με το άρθρο 110 του Συντάγματος (παρ.2) «H ανάγκη της αναθεώρησης του Συντάγματος διαπιστώνεται με απόφαση της Bουλής που λαμβάνεται, ύστερα από πρόταση πενήντα τουλάχιστον βουλευτών, με πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των μελών της σε δύο ψηφοφορίες που απέχουν μεταξύ τους έναν τουλάχιστον μήνα. Mε την απόφαση αυτή καθορίζονται ειδικά οι διατάξεις που πρέπει να αναθεωρηθούν».

  Περιμένουμε λοιπόν από εσάς να αναλάβετε την πρωτοβουλία και να μην αφήσετε την τύχη της Δημοκρατίας στα χέρια των αρπακτικών.

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 8 :: Το βλέπουν Αρνητικά 1
 22. Είχα διαβάσει κάποια στιγμή ότι καταθέσατε πρόταση για αναλογική. Αληθεύει; και εάν ναι ποια είναι η κατάσταση πρόοδος της αίτησης;

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 11 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
 23. Σε όλο τον κόσμο οι πολίτες δηλώνουν την επιθυμία τους να συμμετέχουν περισσότερο συχνά και με έναν αμεσότερο τρόπο στο πολιτικό γίγνεσθαι. Ζητούν δηλαδή να έχουν το δικαίωμα να καλούν οι ίδιοι, ως πολίτες, δημοψηφίσματα. Μέσω των θεσμών άμεσης δημοκρατίας οι πολίτες μπορούν να θέσουν βέτο σε πολιτικές επιλογές και νομοθετήματα τα οποία δεν εκφράζουν την λαϊκή βούληση (προαιρετικό – ακυρωτικό δημοψήφισμα), να ορίσουν οι ίδιοι την πολιτική ατζέντα (νομοθετικές πρωτοβουλίες πολιτών) και τέλος να επικυρώσουν, ως ανώτατη πολιτική οντότητα, αποφάσεις οι οποίες εκ προοιμίου είναι ιδιαίτερα σημαντικές, όπως, αλλαγές στο Σύνταγμα, διεθνείς συμφωνίες και συμμετοχή της χώρας σε υπερεθνικούς οργανισμούς (υποχρεωτικό δημοψήφισμα).

  Είναι πλέον ξεκάθαρο για το κάθε Έλληνα πολίτη το γεγονός πως η χώρα μας βρίσκεται σε μια οριακή κατάσταση. Αυτές τις κρίσιμες ώρες θα πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και κυρίως να υποστηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις πολιτικές επιλογές που θα βγάλουν την χώρα από το αδιέξοδο στο οποίο έχει οδηγηθεί. Απαραίτητη προϋπόθεση για τα παραπάνω είναι η δυνατότητα του κάθε Έλληνα πολίτη να μπορεί να προτείνει, διαβουλεύεται, επεξεργάζεται και εν τέλει να αποδέχεται ή να απορρίπτει όλες τις κρίσιμες αποφάσεις τις οποίες θα χρειαστεί να πάρουμε. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει το συντομότερο δυνατό να εμπλουτίσουμε το αντιπροσωπευτικό πολιτικό μας σύστημα με θεσμούς άμεσης δημοκρατίας.

  Έτσι, όλοι όσοι πιστεύουμε πραγματικά στην δημοκρατία οφείλουμε να αγωνισθούμε υπέρ της άμεσης υιοθέτησης των παραπάνω θεσμών μέσω της ενσωμάτωσης τους στο Ελληνικό Σύνταγμα.

  Ζητάμε από εσάς να δηλώσετε την υποστήριξη σας στις παραπάνω θέσεις και να δεσμευτείτε πως στην επόμενη αναθεώρηση του Συντάγματος θα υποστηρίξετε, και εσείς, την δυνατότητα των Ελλήνων πολιτών να συμμετέχουν άμεσα και όποτε αυτοί το επιθυμούν στην πολιτική ζωή της χώρας.

  Σας παρακαλούμε θερμά να απαντήσετε απλά με ένα ΝΑΙ (συμφωνώ με την Συνταγματική θεσμοθέτηση δημοψηφισμάτων τα οποία καλούνται από τους πολίτες) ή ένα ΟΧΙ (δεν συμφωνώ με την Συνταγματική θεσμοθέτηση δημοψηφισμάτων τα οποία καλούνται από τους πολίτες). Δηλαδή, όπως ακριβώς θα συνέβαινε και σε ένα δημοψήφισμα.

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 10 :: Το βλέπουν Αρνητικά 2

Πρέπει να είσαι συνδεδεμένος για να στείλεις την ερώτησή σου
Top