Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube
Navigation Menu

Αθανασίου Αθανάσιος (Νάσος)

Κόμμα : ΣΥΡΙΖΑ
Κοινοβουλευτική Ομάδα : ΣΥΡΙΖΑ
Κοινοβουλευτική ιδιότητα : Κοσμήτορας
Περιφέρεια : Αττικής

Βιογραφικό

Προσωπικά Στοιχεία

Τόπος και Ημερομηνία γέννησης:
Ο Νάσος Αθανασίου γεννήθηκε στην Αθήνα
Οικογενειακή Κατάσταση:
Είναι παντρεμένος με την Εύη Κλοκώνη και έχει δύο παιδιά.
Επάγγελμα:
Δημοσιογραφεί από είκοσι χρονών. Η εργασία του σε ραδιόφωνο, τηλεόραση, εφημερίδες και περιοδικά τον κατέστησε κατά καιρούς γνωστό.
΄Εχει εργαστεί στις εφημερίδες “΄Εθνος”, “Καθημερινή”, “Ελεύθερος Τύπος”, καθώς και στα περιοδικά “Ένα” και “Εικόνες”. Επίσης έχει εργαστεί στους τηλεοπτικούς σταθμούς ΕΤ1 (“Κάθε Μεσημέρι”, “Τρείς στον αέρα”) και Mega Channel (“Η εκπομπή”). Σε δημοσιογραφικά πάντοτε προγράμματα δραστηριοποιήθηκε και στο ραδιόφωνο σε διάφορους σταθμούς (ΕΡΑ, SKY, FLASH).
Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ και, σε κρίσιμες στιγμές της, την εκπροσώπησε στη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων.
Σπουδές:
Σπούδασε νομικά, ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τα Αρχαία Ελληνικά Δίκαια, αλλά δεν επαγγελματοποίησε τις νομικές σπουδές του.

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

Τα τελευταία δέκα χρόνια ασχολείται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Διετέλεσε νομαρχιακός σύμβουλος Αθηνών και δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων. Σήμερα είναι περιφερειακός σύμβουλος Αττικής.
Βιβλία του: “Προσωπικοί Παράδεισοι” (μυθιστόρημα), καθώς και τα προοριζόμενα για παιδιά “Το δένδρο που έγινε άγγελος”, “Τρίων ο Πέστροφας” και” Το στραβό έλατο”.

Εκλέχθηκε βουλευτής Αττικής με τον ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο και το Σεπτέμβριο του 2015.

* Η ενότητα αυτή ενημερώνεται από το Βουλευτή

Ο βουλευτής δεν έχει καταχωρήσει νέα στην πλατφόρμα.

Ο βουλευτής δεν έχει περιεχόμενο
δράσεων στον χάρτη
* Στην ενότητα αυτή ο Βουλευτής μπορεί να αναρτήσει το πόθεν έσχες του.
Η ενότητα θα εμπλουτίζεται μελλοντικά με πρόσθετα εργαλεία προώθησης της διαφάνειας.

Μεταφέρεστε στα οικονομικά στοιχεία του βουλευτή, παρακαλώ περιμένετε....

  • Ερωτήσεις : 5
  • Απαντήσεις : 0
 1. Θα ήθελα να θέσω υπ όψιν το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί λόγω της κρίσης σε μια μερίδα εργαζόμενων που έκαναν χρήση των διατάξεων για την μεταφορά στην παραμεθόριο . Και υπηρετούν τώρα εκει.
  Λόγω της κρίσης ανεστάλησαν όλα τα κίνητρα ,με μείωση μισθού και επιδομάτων κατά 50% περίπου ετησίως άλλα ισχύει η 15χρονη παραμονή με την ανάλογη δέσμευση που αναλάβαμε ερχόμενοι εδώ .
  Η επιδότηση πρώτης κατοικίας και η απονομή δάνειου για αγορά πρώτης κατοικίας στηρίχτηκε στη μισθοδοσία την οποία λαμβάναμε προ κρίσης και τώρα δεν αρκεί πλέον για να πληρωθεί η δόση του δάνειου με αποτέλεσμα η κατοικία να είναι προς κατάσχεση.
  Ζητούμε να μετέχουμε στην κινητικότητα κατ εξαίρεση των περιοριστικών διατάξεων, με δεδομένο ότι οι περισσότεροι έχουν διανύσει την 10 ετια και πλέον.
  Δεδομένου ότι η μετακίνηση δεν ενδιαφέρει όλους αλλά αυτούς που θα κινηθούν προς την γενέτειρα τους όπου και έχουν περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης.
  Εγώ και άλλοι συνάδελφοι περιμένουμε την νέα κινητικότητα για να βελτιώσουμε την ζωή μας λόγω της ανατροπής όλων των δεδομένων που είχαμε λάβει υπ όψιν για να επιλέξουμε την μετάταξη στην παραμεθόριο.

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 1 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
 2. “– Ποιος ήταν ο ρόλος του τραπεζικού οίκου LAZARD που λειτούργησε ως οικονομικός σύμβουλος της κυβέρνησης Παπανδρέου; Ο παραπάνω οίκος είχε εισηγηθεί το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων των ευρωπαϊκών τραπεζών;

  – Ποιος κατάρτισε το Μνημόνιο, το Χρηματοδοτικό Πρωτόκολλο και τη Δανειακή Σύμβαση του 2010;

  – Θεωρεί ο υπουργός ότι η παραμονή του κλιμακίου της τρόϊκας στην Ελλάδα αποτελεί πλέον απόδειξη εξοντωτικής υποτέλειας, αφού ο βασικός εταίρος – το ΔΝΤ- με τρόπο επίσημο και πανηγυρικό, χαρακτηρίζει καταστροφικό το Μνημόνιο βάσει του οποίου σχεδιάστηκαν και τα επόμενα του Φεβρουαρίου 2012 και Νοεμβρίου 2012;

  Και καλείται να καταθέσει.

  -Να κατατεθεί στη Βουλή η σύμβαση συμβουλευτικών υπηρεσιών, οι εκθέσεις που συνέταξε προς την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, το ύψος της αμοιβής για τις υπηρεσίες της.

  -Να κατατεθούν στη Βουλή οι συμβάσεις με τα νομικά γραφεία και της τραπεζικές εταιρείες και άλλους φορείς, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, που συμβούλεψαν και συνέταξαν τα παραπάνω κείμενα, καθώς και το ύψος της αμοιβής για τις εν γένει υπηρεσίες.

  ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

  ΣΤΑΘΗΣ Β. ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ

  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΝΑΣΟΣ) ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ”

  Το πιο πάνω ερώτημα σας ισχύει ακόμη; Έχετε πάρει κάποια απάντηση και αν ναι ποια είναι αυτή;

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 5 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
 3. Θέμα: Χαρακτηρισμός οικιστικών περιοχών ως δασικές (Ν.3889/2010, άρθρο 24) μετά από 70+ χρόνια ένοχης ανοχής
  __________________________________________

  Τα τελευταία 70+ χρόνια πολλές περιοχές ανά την Ελλάδα χτίστηκαν βάσει μιας “χαλαρής” νομοθετικής διάταξης (οικισμοί προ του 1923) που επέτρεπε σε αρμόδιο όργανο της δημόσιας διοίκησης (νομάρχη ή και δήμαρχο) να συνυπογράφει για την έκδοση νόμιμης πολεοδομικής άδειας, και ανάλογα με τον συντελεστή δόμησης που είχε οριστεί για την περιοχή, νόμιμα να κτίζει την κατοικία του.

  Το 2010 ως κεραυνός εν αιθρία η Κα Μπιρμπίλη (υπουργός ΥΠΕΧΩΔΕ/ΥΠΕΚΑ) εκδίδει ένα νόμο, Ν.3889/2010 που ουσιαστικά αναδρομικά (!!!!!) ακυρώνει όλες τις έως τότε νόμιμες άδειες, θεωρώντας εκ των υστέρων ότι κακώς “έκτισαν” όλα αυτά τα χρόνια, άρα οι περιοχές αυτές παραμένουν ως χαρακτηρισμένες ως “δασικές”….

  Στη συγκεκριμένη περίπτωση που μας αφορά, θεωρήθηκε ότι τα όρια του οικισμού των Αγίων Αγγέλων της Άνοιξης στο Δήμο Διονύσου του νομού Αττικής είναι “ανίσχυρα” για να μας εξαιρέσουν από την υπαγωγή της περιοχής μας στον παραπάνω αναφερθέντα νόμο.

  Αυτή τη στιγμή πολλοί από εμάς έχουμε διευθετήσει τον προσωπικό, οικονομικό αλλά και τον οικογενειακό μας προγραμματισμό μέσω ένα τέτοιο σπίτι, που όλα τα προηγούμενα (πάρα πολλά) χρόνια, πληρώσαμε φόρους, τέλη ακίνητης περιουσίας, δημοτικά τέλη, με αίτηση στο κτηματολόγιο, κλπ, και δεν είχαν ποτέ αμφισβητηθεί. Ενώ ταυτόχρονα βρισκόμαστε ήδη σε μια ηλικία που δεν μας επιτρέπει την αλλαγή ή προσαρμογή των προσωπικών ή/και οικογενειακών οικονομικών μας για να γίνει η όποια προσαρμογή.

  Η πώληση, η μεταβίβαση, η τροποποίηση, όποια άλλη σχετική πράξη, ή έστω για όσους (πολύ λίγους) ενδεχομένως που θέλουν τώρα να κτίσουν μια νέα κατοικία, τεχνικώς παράνομα, μονομερώς και προβοκατόρικα τους “”απαγορεύεται”” να το πραγματοποιήσουν.

  Σε ένα σύγχρονο Ευρωπαικό κράτος αυτή η συμπεριφορά θα ήταν τουλάχιστον φαιδρή και σίγουρα καταδικαστική για την όποια κοινοβουλευτική εξουσία (και δεν αναφέρω πολιτική γιατί όλοι οι βουλευτές ψηφίζουν, άρα όλοι οι 300 είναι υπεύθυνοι για κάτι τέτοιο).

  Δώστε μια λύση άμεσα, έχει ήδη χαθεί μια κρίσιμη και ουσιαστική τετραετία ζωής “ζωντανής” και μη αναπληρώσιμη ούτε και με τόκο, και που για κάποιους από εμάς ίσως και ανεπιστρεπτί. Τον χαμένο χρόνο ουδείς δύναται να τον ανα-πληρώσει…αναδρομικά.

  Πιο συγκεκριμένα θα θέλαμε να απαντήσετε:

  α) ποια είναι η άποψη σας για το θέμα;
  β) ποια η θέση του κόμματός σας (ΣΥΡΙΖΑ) για το θέμα;
  γ) ποια μέτρα και ενέργειες έχετε λάβει ήδη τα 2 προηγούμενα χρόνια;
  δ) πως σκοπεύετε να συνεχίσετε το άμεσο επόμενο διάστημα, και με ποιες συγκεκριμένες ενέργειες, εν όψει και των ρυθμίσεων που σταδιακά ψηφίζονται;

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 12 :: Το βλέπουν Αρνητικά 2
 4. Παρασκευή, 23 Μαΐου 2014
  Αξιότιμε κ. Αθανασίου Αθανάσιε

  Την Κυριακή 18 Μαΐου οι συμπολίτες μας στην Θεσσαλονίκη εξέφρασαν με κατηγορηματικό τρόπο την επιθυμία τους να μην ιδιωτικοποιηθούν οι υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης των Δήμων τους.
  Πιστεύω ακράδαντα πως η βούληση των Ελλήνων πολιτών είναι σε όλη την Ελλάδα η ίδια. Οι Έλληνες πολίτες στην συντριπτική τους πλειοψηφία δεν επιθυμούν την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης.
  Ποια είναι η δική σας θέση σας όσο αφορά την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης γενικότερα;
  Επίσης θα ήθελα να γνωρίζω αν υποστηρίζετε την διεξαγωγή δημοψηφισμάτων με πρωτοβουλία πολιτών.
  Με εκτίμηση
  Γεώργιος Διάφας

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 10 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
 5. Σε όλο τον κόσμο οι πολίτες δηλώνουν την επιθυμία τους να συμμετέχουν περισσότερο συχνά και με έναν αμεσότερο τρόπο στο πολιτικό γίγνεσθαι. Ζητούν δηλαδή να έχουν το δικαίωμα να καλούν οι ίδιοι, ως πολίτες, δημοψηφίσματα.

  Μέσω των θεσμών άμεσης δημοκρατίας οι πολίτες μπορούν να θέσουν βέτο σε πολιτικές επιλογές και νομοθετήματα τα οποία δεν εκφράζουν την λαϊκή βούληση (προαιρετικό – ακυρωτικό δημοψήφισμα), να ορίσουν οι ίδιοι την πολιτική ατζέντα (νομοθετικές πρωτοβουλίες πολιτών) και τέλος να επικυρώσουν, ως ανώτατη πολιτική οντότητα, αποφάσεις οι οποίες εκ προοιμίου είναι ιδιαίτερα σημαντικές, όπως, αλλαγές στο Σύνταγμα, διεθνείς συμφωνίες και συμμετοχή της χώρας σε υπερεθνικούς οργανισμούς (υποχρεωτικό δημοψήφισμα).

  Είναι πλέον ξεκάθαρο για το κάθε Έλληνα πολίτη το γεγονός πως η χώρα μας βρίσκεται σε μια οριακή κατάσταση. Αυτές τις κρίσιμες ώρες θα πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και κυρίως να υποστηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις πολιτικές επιλογές που θα βγάλουν την χώρα από το αδιέξοδο στο οποίο έχει οδηγηθεί. Απαραίτητη προϋπόθεση για τα παραπάνω είναι η δυνατότητα του κάθε Έλληνα πολίτη να μπορεί να προτείνει, διαβουλεύεται, επεξεργάζεται και εν τέλει να αποδέχεται ή να απορρίπτει όλες τις κρίσιμες αποφάσεις τις οποίες θα χρειαστεί να πάρουμε. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει το συντομότερο δυνατό να εμπλουτίσουμε το αντιπροσωπευτικό πολιτικό μας σύστημα με θεσμούς άμεσης δημοκρατίας.

  Έτσι, όλοι όσοι πιστεύουμε πραγματικά στην δημοκρατία οφείλουμε να αγωνισθούμε υπέρ της άμεσης υιοθέτησης των παραπάνω θεσμών μέσω της ενσωμάτωσης τους στο Ελληνικό Σύνταγμα.

  Ζητάμε από εσάς να δηλώσετε την υποστήριξη σας στις παραπάνω θέσεις και να δεσμευτείτε πως στην επόμενη αναθεώρηση του Συντάγματος θα υποστηρίξετε, και εσείς, την δυνατότητα των Ελλήνων πολιτών να συμμετέχουν άμεσα και όποτε αυτοί το επιθυμούν στην πολιτική ζωή της χώρας.

  Σας παρακαλούμε θερμά να απαντήσετε απλά με ένα ΝΑΙ (συμφωνώ με την Συνταγματική θεσμοθέτηση δημοψηφισμάτων τα οποία καλούνται από τους πολίτες) ή ένα ΟΧΙ (δεν συμφωνώ με την Συνταγματική θεσμοθέτηση δημοψηφισμάτων τα οποία καλούνται από τους πολίτες). Δηλαδή, όπως ακριβώς θα συνέβαινε και σε ένα δημοψήφισμα.

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 3 :: Το βλέπουν Αρνητικά 1

Πρέπει να είσαι συνδεδεμένος για να στείλεις την ερώτησή σου
Top