Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube
Navigation Menu

Ακριώτης Γιώργος

Κόμμα : ΣΥΡΙΖΑ
Κοινοβουλευτική Ομάδα : ΣΥΡΙΖΑ
Περιφέρεια : Ευβοίας

Βιογραφικό

Προσωπικά στοιχεία

Γεννήθηκε στους Καθενούς Ευβοίας και κατοιχεί στη Χαλκίδα.

Είναι παντρεμένος με την Καίτη Ακριώτου-Κοτρέτσου και πατέρας δυο παιδιών, της Θεοδώρας εικαστικού και του Κυριάκου με σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Σε όλο τον εργασιακό του βίο ασχολείται με τα κοινά του κλάδου του, που τον τιμά με την ανάδειξή του σε όλα τα συλλογικά του όργανα (ΕΛΜΕ, ΕΛΤΕΕ, Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ) και στην θέση του προέδρου σε αυτά για αρκετές περιόδους. Διαθέτει σημαντική εμπειρία και γνώσεις στα ζητήματα παιδείας αλλά και στα εργασιακά θέματα των εκπαιδευτικών.

Εντάχθηκε στην αριστερά και ξεκίνησε τη συμμετοχή του στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες το 1978. Από το 1985 είναι στέλεχος του ΚΚΕ και στη συνέχεια του Συνασπισμού στην Εύβοια. Υπήρξε γραμματέας της ΝΕ του ΣΥΝ Εύβοιας έως το 2009 και σήμερα είναι μέλος του Νομαρχιακού Γραφείου υπεύθυνος για την σύνδεση με τον ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Εύβοιας.

Πολιτική δραστηριότητα

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαϊου το 2014 εκλέχτηκε Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας ενώ στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, εκλέχτηκε βουλευτής Ευβοίας με το ΣΥΡΙΖΑ.

Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 επανεξελέγη Βουλευτής Ευβοίας με το ΣΥΡΙΖΑ.

* Η ενότητα αυτή ενημερώνεται από το Βουλευτή

Μεταφέρεστε στα νέα του βουλευτή, παρακαλώ περιμένετε....

* Στην ενότητα αυτή ο Βουλευτής μπορεί να αναρτήσει το πόθεν έσχες του.
Η ενότητα θα εμπλουτίζεται μελλοντικά με πρόσθετα εργαλεία προώθησης της διαφάνειας.

Μεταφέρεστε στα οικονομικά στοιχεία του βουλευτή, παρακαλώ περιμένετε....

  • Ερωτήσεις : 5
  • Απαντήσεις : 3
 1. Κύριε βουλευτά,
  Η οικονομική κρίση των τελευταίων ετών στην Ελλάδα, η αυξανόμενη ανεργία, η μείωση των αποδοχών, η συνεχής φορολόγηση, δεν χτυπάει μόνο τις γυναίκες αλλά πολύ περισσότερο τους Έλληνες άνδρες και ακόμη περισσότερο τους διαζευγμένους Έλληνες μπαμπάδες που εκτός όλων των υπολοίπων δεινών, έχουν και μια υπέρογκη άδικη, άνιση και υπέρογκη διατροφή που τους έχουν επιδικάσει τα Ελληνικά δικαστήρια, να τους κατατρέχει, να τους εξοντώνει αλλά και να τους οδηγεί στην αυτοκτονία.

  Η συνήθης, καραμέλα που λένε σε έναν διαζευγμένο πατέρα που διαμαρτύρεται για την υπέρογκη διατροφή: “αν ήσουν μαζί με το παιδί σου, δεν θα ξόδευες αυτά τα χρήματα ?”

  Η απάντηση είναι απλή, “όχι δεν θα τα ξόδευα, όχι γιατί δεν θέλω, αλλά γιατί ΔΕΝ τα έχω!!!”, αν η ελληνική δικαιοσύνη και η πολιτεία, έχει την εντύπωση ότι οι διαζευγμένοι μπαμπάδες αυτής της χώρας είναι φοροφυγάδες που κρύβανε λεφτά όσο ησαν εν γάμο και χώρισαν για να κάνουν την ζωη τους τότε η δημοκρατία μας τότε να μας πάρουν τα διαβατήρια μην φύγει το συνάλλαγμα.

  Εξόντωση και εξαθλίωση, δίχως όρια στην Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τον διαζευγμένο Έλληνα Πατέρα, όταν σε μια χώρα σαν την Γαλλία, που δεν έχει την ίδια οικονομική κατάντια αλλά και οι αποδοχές των πολιτών είναι μεγαλύτερες, η δικαιοσύνη όμως έχει προβλέψει την ισότητα και δεν “εκτελεί” τους εκεί διαζευγμένους μπαμπάδες.

  Σας παραπέμπω μέσω συνδέσμου σε πίνακα του 2015 που δηλώνει ότι πατέρας με 1000 ευρώ εισόδημα δίνει 112 ευρώ διατροφή

  http://www.medranoavocat.fr/medias/files/table-de-reference-2015-pension-alimentaire.pdf
  θεωρώ ότι η ορθότητα του μπορεί να επαληθευτεί εύκολα απο το υπουργείο δικαιοσύνης.
  Στην ελλάδα ενας άνεργος πατέρας πληρώνει 250-300 ευρω για το παιδί, που σημαίνει οτι ως άνεργος δεν έχει να φάει, και αν έχει και μιά μικρή γκαρσονιέρα η πρώην σύζυγος του την κατάσχει ευκολότατα με μία διαταγή πληρωμής.
  Ποιά η γνώμμη σας? Συμφωνείτε με τον υπουργό δικαιοσύνης οτι το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο ειναι τέλειο?
  Ευχαριστώ

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 2 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
 2. Αξιότιμε κύριε Ακριώτη,

  Μετά τη δημοσιοποίηση μεγάλου μέρους των κειμένων της TTIP, οι χειρότεροί μας φόβοι τόσο για την TTIP όσο και για τη CETA δυστυχώς επιβεβαιώνονται.
  Οι δύο αυτές συμφωνίες απειλούν την υγεία, την τροφή μας, το περιβάλλον, τα κοινωνικά και εργασιακά μας δικαιώματα και τελικά την ίδια τη δημοκρατία μας. Την ίδια στιγμή, η κοινωνία των πολιτών έχει αποκλειστεί ουσιαστικά από τις διαπραγματεύσεις ενώ ακόμα και οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των πολιτών έχουν εξαιρετικά περιορισμένη πρόσβαση στην ενημέρωση γύρω από αυτές.
  Σε μία χώρα όπως η Ελλάδα, που έχει ήδη πληγεί σημαντικά από την εφαρμογή των μνημονίων, δεν υπάρχει το περιθώριο να υποστηρίξουμε συμφωνίες που θα βαθύνουν ακόμα περισσότερο την οικονομική κρίση και θα πλήξουν το εργατικό δυναμικό.
  Για το λόγο αυτό, σας καλούμε να δηλώσετε δημόσια και ρητά τη θέση σας απέναντι στα παρακάτω ζητήματα:
  • Για την TTIP να απαιτήσετε τον τερματισμό των διαπραγματεύσεων, απόλυτη διαφάνεια και δημοσιοποίηση όλων των σχετικών εγγράφων, καθώς και την έναρξη ενός δημόσιου και ανοιχτού διαλόγου για τη βελτίωση του εμπορίου.
  • Για τη CETA να απαιτήσετε τον χαρακτηρισμό της ως μικτή συμφωνία ώστε να συμμετέχουν στην ψήφισή της και τα εθνικά κοινοβούλια και όχι μόνο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Επιπλέον, να δηλώσετε την αντίθεσή σας στην προσωρινή ενεργοποίηση της συμφωνίας, πριν τη ψήφισή της από τα εθνικά κοινοβούλια.
  • Να δηλώσετε δημόσια και ξεκάθαρα τη στάση σας ενάντια σε αυτές τις δύο συμφωνίες στο σύνολό τους.

  Με εκτίμηση,
  Greenpeace Greece

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 2 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
  • Θέλω να εκφράσω τις ανησυχίες μου σχετικά με τους κινδύνους που μπορεί να ελλοχεύει μια τέτοια συμφωνία. Δε μπορεί μια εμπορική συμφωνία να θέτει αμφιβολίες στα δημοκρατικά και κυριαρχικά δικαιώματα ενός κράτους και στην περίπτωσή που μιλάμε για συμφωνίες CETA & TTIP, όλων των κρατών μελών της Ε.Ε.
   Θεωρώ αδιανόητο πολυεθνικοί όμιλοι και συμφέροντα να ελέγχουν πλήρως τον αγροδιατροφικό τομέα καταδικάζοντας μικρούς και μεσαίους παραγωγούς, οι οποίοι θα αδυνατούν να ανταγωνιστούν τα προϊόντα χαμηλού κόστους και ποιότητας που παράγουν αυτές οι εταιρίες, επίσης δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να απορυθμιστούν οι ευρωπαϊκές προδιαγραφές παραγωγής και ελέγχου για τα αγροτικά προϊόντα προς όφελος των γενετικά τροποποιημένων τροφίμων καθώς θα απειληθεί άμεσα το περιβάλλον και η υγεία των πολιτών. Τέλος δεν νοείται εμπορική συμφωνία να καταργεί θεμελιώδεις αρχές για την προστασία των πολιτών της Ε.Ε. όπως αυτής της αρχής της προφύλαξης. Όσο υπάρχουν τέτοιες συμφωνίες που καταστρατηγούν δημοκρατικά και εθνικά συμφέροντα, θα μας βρίσκουν απέναντι τους.
   Η Κυβέρνησή μας εξαιτίας της κρισιμότητας του θέματος σύστησε Ειδική Επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων για το περιεχόμενο και τις διαδικασίες σύναψης των διατλαντικών εμπορικών συμφωνιών και αναμένουμε τα σχετικά πορίσματα.
   -Για την TTIP, υπάρχει αδήριτη ανάγκη τερματισμού των διαπραγματεύσεων, απόλυτης διαφάνειας και δημοσιοποίησης όλων των σχετικών εγγράφων, καθώς και η έναρξη ενός δημόσιου και ανοιχτού διαλόγου για τη βελτίωση του εμπορίου.
   -Για τη CETA, που ήδη χαρακτηρίστηκε ως μικτή συμφωνία και θα συμμετέχουν στην ψήφισή της και τα εθνικά κοινοβούλια, δηλώνω ότι θα είμαι αντίθετος.

   VN:F [1.9.22_1171]
   Το βλέπουν θετικά 4 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
 3. Αξιότιμε κύριε Ακριώτη,

  Όπως γνωρίζετε, τα Ελληνικά νησιά σήμερα εξαρτώνται σε ένα υψηλό βαθμό από τα ορυκτά καύσιμα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτό δεν είναι κακό μόνο για το περιβάλλον, αλλά και αντιοικονομικό, αφού οι τεχνολογίες σήμερα για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ηλιακή, γεωθερμική, αιολική, η παλιρροιακή ενέργεια κτλπ.) έχουν αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό στην αποτελεσματικότητα. Θα ήθελα να σας ρωτήσω, πώς σχεδιάζει η κυβέρνηση να προωθήσει αυτές τις τεχνολογίες στο νησιά μας για να επιτύχει το μεγαλύτερο ποσό της ενεργειακής ανεξαρτησίας;

  Με εκτίμηση,

  Γιώργος Ξανθόπουλος

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 5 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
  • Αγαπητέ κ. Ξανθόπουλε,

   Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας κατέχουν σημαντική θέση στο σχεδιασμό του Υπουργείου Περιβάλλοντος αλλά και της κυβέρνησης ως συντελεστές της ενεργειακής ανάπτυξης, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι είμαστε σε θέση να εγκαταλείψουμε άμεσα τις συμβατικές μορφές ηλεκτροπαραγωγής.

   Στόχος λοιπόν είναι η αύξηση του ποσοστού συμμετοχής των Α.Π.Ε. στην ηλεκτροπαραγωγή και η μείωση του ποσοστού συμμετοχής του άνθρακα και του πετρελαίου. Όμως, ο σχεδιασμός και οι στόχοι της Κυβέρνησης δεν εξαντλούνται εκεί. Η αποθήκευση ενέργειας, η ηλεκτροκίνηση, τα «πράσινα» νησιά, η εξοικονόμηση ενέργειας και η ενεργειακή απόδοση συνιστούν δράσεις που σκοπό έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό ενεργειακής ανεξαρτησίας, τη μείωση του ενεργειακού κόστους για τους οικιακούς καταναλωτές και τις επιχειρήσεις, την ικανοποίηση των ειδικών ενεργειακών αναγκών της χώρας μας, τη συμμετοχή και των ίδιων των πολιτών για την αξιοποίηση των ενεργειακών πόρων σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

   Όμως, επειδή αναφέρεστε ειδικότερα στα νησιά μας, θα ήθελα να σταθώ στην προ ολίγων ημερών δήλωση του αρμόδιου Υπουργού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής κ. Σκουρλέτη ο οποίος ξεκάθαρα είπε ότι:
   «Η ηλεκτροδότηση των Μη Διασυνδεδεμένων Νησιών με μονάδες πετρελαίου οδηγεί σε υψηλά κόστη ηλεκτροδότησης, ακόμη και σήμερα που η τιμή του πετρελαίου έχει μειωθεί σημαντικά. Αυτά τα κόστη επιμερίζονται σε όλους τους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας ανά την επικράτεια, μέσω του λογαριασμού των ΥΚΩ. Στοχεύουμε στον περιορισμό αυτής της «κοινωνικοποίησης» του κόστους, λαμβάνοντας ταυτόχρονα υπόψη και τη διασφάλιση της επάρκειας ισχύος και την αρμονική ηλεκτροδότηση των αυτόνομων νησιωτικών συστημάτων. Σ’ αυτή τη λογική διερευνούμε και προκρίνουμε την περαιτέρω ανάπτυξη των ΑΠΕ μέσω της υλοποίησης έξυπνων συστημάτων αλλά και την πιλοτική ανάπτυξη «πράσινων» νησιών. Η υψηλή διείσδυση έργων ΑΠΕ με ταυτόχρονη εγκατάσταση συστημάτων αποθήκευσης, συνιστά μια λύση ηλεκτροδότησης που μπορεί να λειτουργήσει ενισχυτικά για την τοπική οικονομία και με όρους διασφάλισης του περιβάλλοντος.
   Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που υπάρχει αναμένεται μέχρι το 2018 να έχει συνδεθεί με το Σύστημα η πλειονότητα των νησιών των Κυκλάδων, επιλύοντας μία για πάντα το πρόβλημα ηλεκτροδότησής τους, ενισχύοντας παράλληλα και την τουριστική οικονομία. Επιπλέον, έχουν ήδη υποβληθεί οι προτάσεις του Διαχειριστή του Συστήματος Μεταφοράς για τη διασύνδεση της Κρήτης με το Σύστημα, μέσω δύο υποβρύχιων διασυνδέσεων που θα λύσουν δια παντός το πρόβλημα ηλεκτροδότησης του νησιού και θα δώσουν τη δυνατότητα να αποσυρθούν ρυπογόνες και μη αποδοτικές μονάδες ηλεκτροπαραγωγής. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ΑΔΜΗΕ η πρώτη διασύνδεση θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το έτος 2020 ενώ η δεύτερη, λόγω της πολυπλοκότητας της, θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2024.»

   Επιπρόσθετα επεξεργαζόμαστε νέες ρυθμίσεις για την Γεωθερμία και για τη Βιομάζα, και δρομολογούμε προγράμματα, όπως το νέο «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον» που θα είναι έτοιμο σύντομα.

   Αποτελεί κυβερνητική επιλογή η διαμόρφωση ενός πλουραλιστικού στις μορφές του κοινωνικού και δημόσιου τομέα παραγωγής ενέργειας με πυρήνα την ΔΕΗ, Με αυτό το σκεπτικό, σχεδιάζουμε τους θεσμικούς και χρηματοδοτικούς όρους για τη σύσταση βιώσιμων εταιρικών σχημάτων με κοινωνική συνεργατική συγκρότηση.

   Τα παραπάνω ενεργειακά σχήματα θα παίξουν καταλυτικό ρόλο τόσο στην αξιοποίηση των τεχνολογιών ΑΠΕ όσο και στην ενεργειακή αυτονομία επιλεγμένων νησιών.

   Mε εκτίμηση
   Γιώργος Ακριώτης

   VN:F [1.9.22_1171]
   Το βλέπουν θετικά 6 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
 4. Αξιότιμε κύριε Ακριώτη,

  Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται πλήρη απορρύθμιση της εφαρμογής της περιβαλλοντικής νομοθεσίας με φωτογραφικές ρυθμίσεις, διατάξεις που ανατρέπουν το περιβαλλοντικό κεκτημένο και με αποδόμηση των ελεγκτικών μηχανισμών της διοίκησης, οδηγώντας συχνά σε μη αντιστρεπτή υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.

  Ποιες ενέργειες δεσμεύεστε να αναλάβετε για την αναβάθμιση του ρόλου και την υποστήριξη της λειτουργίας των δομών περιβαλλοντικών ελέγχων; Θα υποστηρίξετε τη δημιουργία μιας ανεξάρτητης αρχής περιβαλλοντικών επιθεωρήσεων ;

  Ευχαριστούμε πολύ.

  Με εκτίμηση,

  Οργάνωση Γη – Αλέξανδρος Δριτσούλας
  WWF – Φωτεινή Βρεττού
  GREENPEACE – Δημήτρης Ιμπραήμ, Ναταλία Τσιγαρίδου

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 4 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
  • Αξιότιμοι συμπολίτες,

   συμμερίζομαι πλήρως τις ανησυχίες και την ευαισθησία σας για την υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος. Τόσο στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ όσο και στις προθέσεις της κυβέρνησής μας είναι η ενίσχυση της λειτουργίας των δομών περιβαλλοντικών ελέγχων. Το ζήτημα αποτελεί προτεραιότητά μας και θα συζητηθεί διεξοδικά στα πλαίσια της Επιτροπής Κοινοβουλευτικού Ελέγχου του ΣΥΡΙΖΑ για το Περιβάλλον. Στο προσεχές διάστημα αναμένονται συγκεκριμένες νομοθετικές παρεμβάσεις προς την κατεύθυνση αυτή με τελικό στόχο την ουσιαστική ρύθμιση των ζητημάτων που αφορούν τους περιβαλλοντικούς ελέγχους.
   Ανεξάρτητα από αυτό, θεωρώ ότι είναι ζωτικής σημασίας να υπάρχει μία ζωντανή και δραστήρια κοινωνία των πολιτών, που ελέγχει, θέτει ερωτήματα και ελέγχει την εξουσία. Γι’ αυτό και καλωσορίζω το ερώτημά σας και είμαι ανοιχτός σε περαιτέρω συζήτηση, όταν το κρίνετε σκόπιμο.

   VN:F [1.9.22_1171]
   Το βλέπουν θετικά 6 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
 5. Κυρίε Ακριώτη,

  Η παρακάτω επιστολή θέτει υπ” όψιν σας ορισμένα βασικά μέτρα πολιτικής στα οποία συγκεκριμένοι φορείς υποστήριξης της επιχειρηματικότητας έχουν συμφωνήσει ως αναγκαία για την προώθηση της επιχειρηματικότητας στη χώρα.

  Οι παρακάτω προτάσεις είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης μεταξύ των φορέων Ελληνική Ένωση Νεοφυών Επιχειρήσεων, Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών, Greek Startup Manifesto, Impact Hub Athens και Reload Greece κατα τη διάρκεια του Πολιτικού Εργαστηρίου με τίτλο «United We Ask» που διοργάνωσε την Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015 η πλατφόρμα Vouliwatch.

  https://www.vouliwatch.gr/listing/%CE%BC%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%89%CE%BD-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%B9%CE%BE%CE%B7%CF%83-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5/#.VQ2gtzTF8eY

  Θα ήθελα να ξέρω ποια είναι η θέση σας πάνω στις προτεινόμενες λύσεις για την υποστήριξη τις επιχειρηματικότητας.

  Ευχαριστώ,

  Νικόλοας Μανδουλάκης

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 5 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0

Πρέπει να είσαι συνδεδεμένος για να στείλεις την ερώτησή σου
Top