Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube
Navigation Menu

Αμανατίδης Ιωάννης

Κόμμα : ΣΥΡΙΖΑ
Κοινοβουλευτική Ομάδα : ΣΥΡΙΖΑ
Κυβερνητική Θέση : Υφυπουργός Εξωτερικών
Περιφέρεια : Α' Θεσσαλονίκης

Επιτροπές (Τρέχουσα Περίοδος)

Βιογραφικό

Προσωπικά Στοιχεία

Τόπος και Ημερομηνία γέννησης:
Γεννήθηκε το 1961 στο Κιλκίς, από γονείς εκπαιδευτικούς. Έζησε μέχρι το 1978 στην Τερπνή Σερρών.
Οικογενειακή Κατάσταση:
Είναι παντρεμένος με τη Μουστάκα Σταματία, δασκάλα, και πατέρας δύο παιδιών.
Επάγγελμα:
Από το 1985 μέχρι σήμερα εργάζεται ως δάσκαλος σε σχολεία της Καλαμαριάς.
Σπουδές:
Το 1981 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο τμήμα Χημικών Πετρελαίου Καβάλας και το 1985 αποφοίτησε από την Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης.

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

Μέλος από το 1996 του Δ.Σ., γραμματέας του Α΄ συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Θεσ/νίκης, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Δ.Ο.Θ./Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ και αντιπρόσωπος σε Γενικές Συνελεύσεις της Δ.Ο.Ε., της Ε.Δ.Ο.Θ. και της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., παρών στα κινήματα και στην πρωτοβουλία α/θμιων σωματείων.
Μέλος της Π.Κ. εκπαιδευτικών Π.Ε. του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ.
Μέλος της Επιτροπής Εργασιακών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Στις 17 Ιουλίου κατά τον ανασχηματισμό που πραγματοποιήθηκε ορίστηκε Υφυπουργός Εξωτερικών , θέση στην οποία τον διατήρησε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις 23.9.15 όταν και συγκροτήθηκε η νέα Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ.

* Η ενότητα αυτή ενημερώνεται από το Βουλευτή

Ο βουλευτής δεν έχει καταχωρήσει νέα στην πλατφόρμα.

Ο βουλευτής δεν έχει περιεχόμενο
δράσεων στον χάρτη
* Στην ενότητα αυτή ο Βουλευτής μπορεί να αναρτήσει το πόθεν έσχες του.
Η ενότητα θα εμπλουτίζεται μελλοντικά με πρόσθετα εργαλεία προώθησης της διαφάνειας.

Μεταφέρεστε στα οικονομικά στοιχεία του βουλευτή, παρακαλώ περιμένετε....

  • Ερωτήσεις : 7
  • Απαντήσεις : 0
 1. Παρακαλώ γνωρίστε μου για ποιόν λόγο ο οργανισμός του ΥΠΕΞ, δεν εναρμονίζεται (ή καθυστερεί τόσο να εναρμονιστεί) με τον ισχύοντα νόμο στο δημόσιο που αφορά την αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.

  Δέσποινα Βαρβούνη

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 1 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
 2. Αξιότιμε κε Υφυπουργέ Εξωτερικών ,

  Θα ήθελα να γνωρίζω τις απόψεις σας σχετικά με την ψήφο του απόδημου Ελληνισμού στις εθνικές εκλογές.
  Είμαστε Έλληνες πολίτες του κόσμου που θέλουμε να παραμείνουμε στην ευρωπαϊκή οικογένεια και παράλληλα επιζητούμε να ασκούμε τα δημοκρατικά μας δικαιώματα, ως πολίτες της χώρας που γέννησε τη Δημοκρατία. Το δικαίωμα της ψήφου, ως βασικό ανθρώπινο δικαίωμα, μπορεί να γίνει σεβαστό και στη χώρα μας, εάν διαμορφωθεί επιτέλους ένας προσαρμοστικός νόμος κατάλληλα, έτσι ώστε να μπορούμε να ψηφίζουμε, όπως στις ευρωεκλογές, σε κάλπες στις κατά τόπους Πρεσβείες και Προξενεία της Ελλάδος στο εξωτερικό.
  Ποιες θα είναι οι ενέργειές σας σύμφωνα με τα παραπάνω;

  Με εκτίμηση ,
  Κλέων Πανταζής

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 2 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
 3. Αγαπητέ κύριε βουλευτά της πόλης μας,
  Πιθανόν να γνωρίζεις το θέμα της ταλαιπωρίας 250.000 Ελλήνων, πρώην πελατών των ασφαλιστικών εταιριών ‘ΑΣΠΙΣ’ & ‘Commercial Value’, που δυστυχώς για όλους εμάς ήταν υπό την διαχείριση του δικαστικώς αποδεδειγμένα απατεώνα Ψωμιάδη (μιας & είναι στην φυλακή).
  Δυστυχώς για μας (για δεύτερη φορά!), η Ελληνική Δικαιοσύνη απεφάσισε, ότι ΝΑΙ μεν ΦΤΑΙΕΙ το κράτος που δεν έκανε σωστή εποπτεία δια των οργάνων του (ως όφειλε!) στις ασφαλιστικές εταιρείες του Ψωμιάδη (& έτσι αυτός καταχράστηκε τα χρήματά μας), ΑΛΛΑ δεν είναι υποχρεωμένο να αποζημιώσει τους πολίτες του για την ζημία που υπέστησαν εξ αιτίας του!!! (διότι όλοι ξέραμε ότι οι ασφαλιστικές ελέγχονται από το κράτος & τα συμβόλαιά μας είναι ΕΓΓΥΗΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ!).
  Μετά απ’ όλα όσα συνέβησαν, το ΔΣ του συλλόγου ‘Ζημιωθέντες των ΑΣΠΙΣ & Commercial Value’ έχει βρει μια λύση που εξυπηρετεί τόσο τους ζημιωθέντες όσο & το κράτος.
  Παρακαλώ πολύ δεχθείτε τους σε ακρόαση, να σας αναλύσουν την πρόταση της λύσης του προβλήματος & δείξτε κατανόηση βοηθώντας με την δική σας συμμετοχή & ‘πίεση’ όπου πρέπει, ώστε να λυθεί ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα, που δυστυχώς ταλανίζει 250.000 πολιτών (οι περισσότεροι των οποίων είναι σε άθλια οικονομική κατάσταση) και όλοι οι προηγούμενοι υπουργοί & βουλευτές ενώ αναγνώριζαν το δίκαιο & την σοβαρότητα του θέματος, ως συνήθως παρέμεναν ΜΟΝΟ σε υποσχέσεις!!
  ΜΟΝΟ οι ΠΡΑΞΕΙΣ έχουν αντίκρισμα & αποτέλεσμα!!!
  ΚΑΝΤΕ ΠΡΑΞΗ αν πιστεύετε ότι έχουμε δίκαιο & πρέπει επιτέλους να λυθεί το πρόβλημα, αλλιώς ΔΙΩΞΤΕ τους & ΜΗΝ ΥΠΟΣΧΕΘΕΊΤΕ ΤΙΠΟΤΑ!!
  Ιωάννης Δ. Πομάκης, 6972 705 800 , Θεσσαλονίκη.

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 4 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
 4. Κύριε Αμανατίδη,

  Ποια είναι τα σχέδια της επιτροπής παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ για το Λύκειο; Τα τελευταία αποτελέσματα της Α’ λυκείου έδειξαν την παθογένεια του νέου συστήματος, από την άλλη πλευρά όμως με τον παλαιό τρόπω αξιολόγησης των μαθητών προάγονταν στην επόμενη τάξη με 4,5 ή και περισσότερα μαθήματα με βαθμούς κάτω από την βάση με συνέπεια την υποβάθμιση των σπουδών.

  Το λύκειο έχει χάσει την αξιοπιστία του, οι μαθητές το απαξιώνουν, στρεφόμενοι σε μέτριας ποιότητας φροντιστήρια και οι εκπαιδευτικοί δείχνουν αμήχανοι και κομπάρσοι σε ένα έργο που πρέπει να είναι πρωταγωνιστές.
  Εξετάζεται την περίπτωση της καθιέρωσης περισσοτέρων τύπων λυκείου, αξιόπιστων και αναβαθμισμένων;

  Υπάρχει περίπτωση η υποχρεωτική εκπαίδευση να γίνει δωδεκάχρονη, με παράλληλη προσθήκη ενός επιπλέον χρόνου σπουδών (13ου) προπαρασκευαστικού για την πρόσβαση στην ανώτατη εκπαίδευση, με καθηγητές αυξημένων προσόντων;

  Σας Ευχαριστώ

  Μαρία Μπαραδάκη
  Φιλόλογος

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 5 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
 5. Την Κυριακή 18 Μαΐου οι συμπολίτες μας στην Θεσσαλονίκη εξέφρασαν με κατηγορηματικό τρόπο την επιθυμία τους να μην ιδιωτικοποιηθούν οι υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης των Δήμων τους.

  Πιστεύω ακράδαντα πως η βούληση των Ελλήνων πολιτών είναι σε όλη την Ελλάδα η ίδια. Οι Έλληνες πολίτες στην συντριπτική τους πλειοψηφία δεν επιθυμούν την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης.

  Ποια είναι η δική σας θέση σας όσο αφορά την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης γενικότερα;

  Επίσης θα ήθελα να γνωρίζω αν υποστηρίζετε την διεξαγωγή δημοψηφισμάτων με πρωτοβουλία πολιτών.

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 5 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
 6. Καλή σας μέρα,

  Θελω να ζητήσω τη γνώμη σας για το νέο νομοσχέδιο για την οριοθέτηση του αιγιαλού. Απ´ ό,τι καταλαβαίνω, στο νομοσχέδιο δε διασφαλίζεται η απρόσκοπτη πρόσβαση του πολίτη στις παραλίες. Επίσης, νομιμοποιούνται τα ήδη υπάρχοντα αυθαίρετα και ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή νέων κτισμάτων που θα αλλοιώσουν τη φυσιογνωμία των ακτών. Τέλος, καταργείται η υποχρεωτική ζώνη των 100 ελεύθερων μέτρων για κάθε 500 κατηλειμμένα από ομπρέλες και ξαπλώστρες.

  Αφού λοιπόν σας παρακαλέσω να δείτε τις κάτωθι φωτογραφίες του ισπανικού θερέτρου Μπενιντόρμ και της βουλγαρικής ακτής

  http://www.globocation.com/wp-content/uploads/2011/12/Benidorm-beach.jpg
  http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/74/Bulgaria-Sunny_Beach-05.jpg

  θέλω να σας ρωτήσω εάν θα ψηφίσετε το εν λόγω νομοσχέδιο.

  Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντησή σας.

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 3 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
 7. Σε όλο τον κόσμο οι πολίτες δηλώνουν την επιθυμία τους να συμμετέχουν περισσότερο συχνά και με έναν αμεσότερο τρόπο στο πολιτικό γίγνεσθαι. Ζητούν δηλαδή να έχουν το δικαίωμα να καλούν οι ίδιοι, ως πολίτες, δημοψηφίσματα. Μέσω των θεσμών άμεσης δημοκρατίας οι πολίτες μπορούν να θέσουν βέτο σε πολιτικές επιλογές και νομοθετήματα τα οποία δεν εκφράζουν την λαϊκή βούληση (προαιρετικό – ακυρωτικό δημοψήφισμα), να ορίσουν οι ίδιοι την πολιτική ατζέντα (νομοθετικές πρωτοβουλίες πολιτών) και τέλος να επικυρώσουν, ως ανώτατη πολιτική οντότητα, αποφάσεις οι οποίες εκ προοιμίου είναι ιδιαίτερα σημαντικές, όπως, αλλαγές στο Σύνταγμα, διεθνείς συμφωνίες και συμμετοχή της χώρας σε υπερεθνικούς οργανισμούς (υποχρεωτικό δημοψήφισμα).

  Είναι πλέον ξεκάθαρο για το κάθε Έλληνα πολίτη το γεγονός πως η χώρα μας βρίσκεται σε μια οριακή κατάσταση. Αυτές τις κρίσιμες ώρες θα πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και κυρίως να υποστηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις πολιτικές επιλογές που θα βγάλουν την χώρα από το αδιέξοδο στο οποίο έχει οδηγηθεί. Απαραίτητη προϋπόθεση για τα παραπάνω είναι η δυνατότητα του κάθε Έλληνα πολίτη να μπορεί να προτείνει, διαβουλεύεται, επεξεργάζεται και εν τέλει να αποδέχεται ή να απορρίπτει όλες τις κρίσιμες αποφάσεις τις οποίες θα χρειαστεί να πάρουμε. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει το συντομότερο δυνατό να εμπλουτίσουμε το αντιπροσωπευτικό πολιτικό μας σύστημα με θεσμούς άμεσης δημοκρατίας.

  Έτσι, όλοι όσοι πιστεύουμε πραγματικά στην δημοκρατία οφείλουμε να αγωνισθούμε υπέρ της άμεσης υιοθέτησης των παραπάνω θεσμών μέσω της ενσωμάτωσης τους στο Ελληνικό Σύνταγμα.

  Ζητάμε από εσάς να δηλώσετε την υποστήριξη σας στις παραπάνω θέσεις και να δεσμευτείτε πως στην επόμενη αναθεώρηση του Συντάγματος θα υποστηρίξετε, και εσείς, την δυνατότητα των Ελλήνων πολιτών να συμμετέχουν άμεσα και όποτε αυτοί το επιθυμούν στην πολιτική ζωή της χώρας.

  Σας παρακαλούμε θερμά να απαντήσετε απλά με ένα ΝΑΙ (συμφωνώ με την Συνταγματική θεσμοθέτηση δημοψηφισμάτων τα οποία καλούνται από τους πολίτες) ή ένα ΟΧΙ (δεν συμφωνώ με την Συνταγματική θεσμοθέτηση δημοψηφισμάτων τα οποία καλούνται από τους πολίτες). Δηλαδή, όπως ακριβώς θα συνέβαινε και σε ένα δημοψήφισμα.

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 3 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0

Πρέπει να είσαι συνδεδεμένος για να στείλεις την ερώτησή σου
Top