Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube
Navigation Menu

Αναστασιάδης Σάββας

Κόμμα : Ν.Δ.
Κοινοβουλευτική Ομάδα : Ν.Δ.
Περιφέρεια : Β' Θεσσαλονίκης

Βιογραφικό

Προσωπικά Στοιχεία

Τόπος και Ημερομηνία γέννησης:
Γεννήθηκε στην Αυγή Θεσσαλονίκης στις 05/08/1954.
Οικογενειακή Κατάσταση:
Είναι παντρεμένος με την Καίτη Αυγερίδου και έχουν τρεις γιούς, το Γιάννη, το Δημήτρη- Μηνά και το Νίκο.
Επάγγελμα:
Οικονομολόγος – Τελωνειακός Υπάλληλος.
Σπουδές:
Απόφοιτος Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής Θεσσαλονίκης.
Ξένες γλώσσες:
Αγγλική.

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες

Εκλέχθηκε για πρώτη φορά Βουλευτής με τη ΝΔ το 2009, ενώ επανεκλέχθηκε τον Ιούνιο του 2012, τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο του 2015.

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

• Μέλος της ΝΟΔΕ Κεντρικού Τομέα Θεσσαλονίκης.
• Ορίζεται Τομεάρχης Κοζάνης από τη Γραμματεία Οργανωτικού Ν.Δ.(1996).
• Εκλέγεται Νομαρχιακός Σύμβουλος Θεσ/νίκης (1998).
• Ορίζεται Υπεύθυνος Γραμματείας Παλιννοστούντων Ομογενών Ν.Δ. Νομού Θεσ/ νίκης (2000).
• Εκλέγεται Έπαρχος Λαγκαδά (2002).
• Ορίζεται Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας-Βόλβης- Μακεδονικών Τεμών (2005-2009).
• Επανεκλέγεται ‘Επαρχος Λαγκαδά (2006), θέση από την οποία παραιτείται για να συμμετέχει στις βουλευτικές εκλογές του 2007.
• Σήμερα είναι Βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη Β’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης, μετά την εκλογή του για πρώτη φορά στις εθνικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009 και στις 17 Ιουνίου 2012.
• Πρόεδρος ΔΑΚΕ Τελωνειακών Υπαλλήλων Μακεδονίας (1994-2000).
• Πρόεδρος Συλλόγου Τελωνειακών Υπαλλήλων Μακεδονίας (2000-2003).
• Αντιπρόεδρος & Μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδος (2002-2003).
• Μέλος του Γ’ Υπηρεσιακού Συμβουλίου του Υπουργείου Οικονομικών (2002- 2003).
• Μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.
• Μέλος της Ευξείνου Λέσχης Αθηνών & Θεσσαλονίκης.

* Η ενότητα αυτή ενημερώνεται από το Βουλευτή

Μεταφέρεστε στα νέα του βουλευτή, παρακαλώ περιμένετε....

* Στην ενότητα αυτή ο Βουλευτής μπορεί να αναρτήσει το πόθεν έσχες του.
Η ενότητα θα εμπλουτίζεται μελλοντικά με πρόσθετα εργαλεία προώθησης της διαφάνειας.

Μεταφέρεστε στα οικονομικά στοιχεία του βουλευτή, παρακαλώ περιμένετε....

  • Ερωτήσεις : 6
  • Απαντήσεις : 2
 1. Κύριοι βουλευταί της ΝΔ
  Παίρνω την πρωτοβουλία να σας ρωτήσω το εξής;
  To συμβούλιο της ευρώπης μας καλεί σαν κράτος μέλος να κυρώσουμε το Ψήφισμα 2079 (2015) (προσωρινή έκδοση)
  Ισότητα και κοινή γονική ευθύνη τέκνων : ο ρόλος των πατέρων
  5.1. να υπογράψουν και / ή να κυρώσουν, αν δεν το έχουν ήδη πράξει, τη Σύμβαση για την Άσκηση των Δικαιωμάτων των Παιδιών (ETS No. 160) και της σύμβαση για την επικοινωνία με τα τέκνα (ETS No. 192). [η Ελλάδα δεν την έχει κυρώσει].
  5.4. να εξαλείψουν από τις νομοθεσίες κάθε διαφορά μεταξύ των γονέων που έχουν αναγνωρίσει το παιδί τους που βασίζεται στο εάν έχουν τελέσει γάμο ή όχι.
  5.5. να εισαγάγουν στη νομοθεσία τους την αρχή της εναλλασσόμενης κατοικίας των παιδιών μετά το χωρισμό, περιορίζοντας τις εξαιρέσεις στην περίπτωση της κακοποίησης ή της παραμέλησης ενός παιδιού ή της ενδοοικογενειακής βίας, και ρυθμίζοντας το χρόνο εναλλαγής με βάση τις ανάγκες και το συμφέρον των παιδιών.
  5.6. να σέβονται το δικαίωμα του παιδιού να ακουστεί για όλα τα θέματα που το αφορούν αφού κριθεί ότι έχει την ικανότητα και την διάκριση όσον αφορά τις εν λόγω υποθέσεις.
  5.7. να λάβουν υπόψη την εναλλασσόμενη κατοικία κατά την απονομή των κοινωνικών παροχών.
  Γιατί ενώ η Ελλάδα ακόμα δεν έχει κυρώσει τα ανωτέρω σε προγενέστερο χρόνο είναι το ερώτημα, μάλλον γιατί η ΝΔ πρίν δεν είχε προχωρήσει σε νομοθέτηση της κοινής επιμέλειας αλλά και τώρα κρύβετε πίσω απο τον υπουργό της κυβέρνησης χωρίς να εκφέρει τις προθέσεις της στην περίπτωση που γίνει κυβέρνηση.
  Σήμερα Παιδιά που μένουν με τον έναν γονέα, ειδικά σε περιπτώσεις που υπάρχει αντιδικία, επιδέχονται αφόρητη πίεση και πλύση εγκεφάλου όχι μόνο από την επιμελήτρια, αλλά και από το ευρύτερο γονεϊκό περιβάλλον (θείες, γιαγιάδες κ.λπ.).
  Επείδή ο σεξισμός της νομοθετικής εξουσίας είναι πρόδηλος διακομματικά χωρις πιθανότητα παρεξηγησης.
  Σας καλώ να δηλώσετε την προσωπική σας γνώμμη αλλά και της ΝΔ ενώπιον των πολιτών όσον αφορά την άμεση ψήφιση της ΣΥΝΕΠΙΜΕΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
  Μετα τιμής
  πατερας

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 5 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
  • Αγαπητέ κύριε,

   Σας ευχαριστώ θερμά για το ερώτημα που μου απευθύνατε.

   Θα ήθελα, ωστόσο, να σας ενημερώσω ότι το θέμα αυτό δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητές μου και σας παραπέμπτω στον υπεύθυνο τομεάρχη Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Καβάλας, κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο.

   Σε κάθε περίπτωση, είμαι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε άλλη τυχόν ερώτηση ή θέμα θα θέλατε να μου απευθύνετε, εφόσον συμπεριλαμβάνεται στον τομέα ευθύνης μου.

   VN:F [1.9.22_1171]
   Το βλέπουν θετικά 2 :: Το βλέπουν Αρνητικά 7
 2. Καλησπέρα σας,

  Με τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο πιστεύετε πως θα πρέπει να υπάρξει ευρωπαϊκός στρατός και πραγματικά κοινή αμυντική και εξωτερική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης;

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 2 :: Το βλέπουν Αρνητικά 1
 3. Παρακαλώ να μας γνωρίσετε την θέση σας για το σκάνδαλο της “Ασπίς Πρόνοια”.

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 3 :: Το βλέπουν Αρνητικά 1
 4. Αξιότημε κύριε Αναστασιάδη,

  Ονομάζομαι Νικόλας Μανδουλάκης, είμαι Έλληνας πολίτης και με έχει απασχολήσει το θέμα του πόθεν έσχες μιας και πιστεύω ότι ο πολίτης πρέπει να έχει πρόσβασει στις σχετικές πληροφορίες. Θα ήθελα να επισημάνω μερικά θέματα/προβλήματα που έχω διακρίνει και με αυτό τον τρόπο να σας παροτρύνω να τα δείτε και εσείς.

  1) Πρόσβαση στο πόθεν έσχες: Έχω παρατηρήσει ότι στην ιστοσελίδα της Βουλής είχαν ανέβει (upload) τα σχετικά έγγραφα με το πόθεν έσχες για μόνο δύο μήνες το Ιανουάριο του 2013. Έπειτα κατέβηκαν και δεν είναι πλέον προσβάσιμα. Η ερώτηση μου είναι γιατί δεν είναι πια προσβάσιμα. Στην περίπτωση που δεν είστε ενήμεροι για αυτό το γεγονός, θα ήθελα να το θέσετε σαν θέμα ώστε το συντομότερο δυνατόν να είναι και πάλι προβάσιμα.
  2) Ένα άλλο σχετικό θέμα με αυτά τα έγγραφα, είναι ότι αυτούς τους δύο μήνες που ήταν προσβάσιμα στο διαδίτκυο, a) ο χρήστης δεν μπορούσε να τα κατεβάσει πχ για χρήση σε blog μιας και β) τα έγγραφα ήταν σε μορφή φωτογραφίας/σκαναρισμένα και άρα σε μη επεξεργάσιμη μορφή.
  3) Επίσης αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι στους όρους χρήσης απαγορευόταν ρητά η αναπαραγωγή όλοκληρων ή μέρους αυτών των εγγράφων.

  Πιστεύω πως η πλατφόρμα Κοινοβουλευτική Διαφάνεια είναι βήμα πρός τη σωστή κατεύθηνση αλλά παραμένει ελλειπές χωρίς αυτές τις σημαντικές για τον πολίτη και την κοινωνία πληροφορίες.

  Επίσης πιστεύω ότι οι πολίτες δικαιούνται εύκολης και διαρκούς πρόσβασης στη δημόσια πληροφορία.

  Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας και ελπίζω ότι θα ανταποκριθείτε σύντομα στο αίτημα μου.

  Με τιμή,

  Νικόλας Μανδουλάκης

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 4 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
  • Άμεσα αντέδρασε ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης στα ψευδή και συκοφαντικά δημοσιεύματα και στη λάσπη!
   Με επιστολή του προς την Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων ζητάει από αφού το προεδρείο της Βουλής αναζητήσει άμεσα μέσω των υπηρεσιών του ηλεκτρονικού εγκλήματος τους πρωτεργάτες των ψευδών και συκοφαντικών αυτών στοιχείων, να απαντήσει και βεβαίως οι υπαίτιοι να οδηγηθούν ενώπιον των αρμόδιων αρχών.
   Επίσης ζητάει α) να ελεγχθούν μέσω της Τράπεζας της Ελλάδος όσοι έχουν εξάγει χρήματα στο εξωτερικό, β) να ελεγχθούν όλοι όσοι περιλαμβάνονται στις γνωστές λίστες που κυκλοφορούν ( Λαγκάρντ κλπ) και να επιβληθούν τα νόμιμα έτσι ώστε στη συνείδηση του απλού πολίτη να μην θεωρούνται όλοι ίδιοι, και σε κάθε περίπτωση να μη διαφεύγουν οι ένοχοι και να κατασυκοφαντούνται αθώοι.
   Αναφέρει στην επιστολή ότι ο ίδιος θα κινηθεί δικαστικά κατά παντός υπευθύνου και πρωτίστως εναντίον του αναφερόμενου ως διακινητή της λίστας.
   ΣΑΒΒΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ
   Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
   Προς την Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων-
   Αξιότιμη κύρια Πρόεδρε,
   Τις τελευταίες ημέρες δημοσιοποιήθηκε μέσω διαδικτύου λίστα που εμφανίζει ποσά καταθέσεων Βουλευτών, τουλάχιστον όσον αφορά το πρόσωπό μου, ψευδώς, ως χρήματα που εξήχθησαν στο εξωτερικό.
   Η ίδια λίστα κυκλοφόρησε και πριν τρία περίπου χρόνια και σε έλεγχο που έγινε μέσω της Τράπεζας της Ελλάδος , διαπιστώθηκε ότι ύπαρξη τέτοιας λίστας δεν υφίσταται.
   Άλλωστε δίπλα από κάθε όνομα στη λίστα, αναγράφεται η Τράπεζα στην οποία είναι κατατεθειμένα τα αντίστοιχα ποσά και όπως διαπιστώνεται οι περισσότερες από αυτές είναι Ελληνικές Τράπεζες.
   Είναι προφανές ότι η ενέργεια αυτή έχει σαν στόχο την κατασυκοφάντηση και το διασυρμό πολιτικών προσώπων πετώντας λάσπη, αφού τουλάχιστον όσον αφορά το πρόσωπό μου δεν είχα ποτέ ούτε έχω καταθέσεις σε Τράπεζες του Εξωτερικού.
   Το ποσό που αναφέρεται στην λίστα αφορά το έτος 2009 και η κατάθεσή του ήταν σε Τράπεζα της Ελλάδος (ASPIS BANK) η οποία αγοράσθηκε από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και δεν υπάρχει σήμερα και τα ποσό αυτό φυσικά δηλώθηκε στο πόθεν έσχες του έτους 2010 και αναρτήθηκε στην Ιστοσελίδα της Βουλής.
   Η λίστα που αναπαράγεται σήμερα από διάφορες Ιστοσελίδες , αποτελεί ψευδές και κακόβουλο κατασκεύασμα στοχοποιώντας έτσι την κοινωνική και πολιτική μου απαξίωση.
   Τονίζω δε ότι το ποσό αυτό δεν υπάρχει σήμερα κάτι που πολύ εύκολα μπορεί να διαπιστωθεί, αφού δαπανήθηκε στις οικογενειακές και πολιτικές μου υποχρεώσεις.
   Κύρια Πρόεδρε,
   είναι προφανές ότι σε μια εποχή βαθιάς οικονομικής κρίσης και θεσμικής έκπτωσης, η λάσπη βρίσκει ευήκοα ώτα σε ένα θυμωμένο ακροατήριο πρόθυμο να ρίξει το ανάθεμα κατά δικαίων και αδίκων
   Γι’ αυτό,
   Το προεδρείο της Βουλής αφού αναζητήσει άμεσα μέσω των υπηρεσιών του ηλεκτρονικού εγκλήματος τους πρωτεργάτες των ψευδών και συκοφαντικών αυτών στοιχείων, να απαντήσει και βεβαίως οι υπαίτιοι να οδηγηθούν ενώπιον των αρμόδιων αρχών.
   Πρέπει επίσης να ελεγχθούν μέσω της Τράπεζας της Ελλάδος όσοι έχουν εξάγει χρήματα στο εξωτερικό.
   Να ελεγχθούν όλοι όσοι περιλαμβάνονται στις γνωστές λίστες που κυκλοφορούν ( Λαγκάρντ κλπ) και να επιβληθούν τα νόμιμα έτσι ώστε στη συνείδηση του απλού πολίτη να μην θεωρούνται όλοι ίδιοι, και σε κάθε περίπτωση να μη διαφεύγουν οι ένοχοι και να κατασυκοφαντούνται αθώοι.
   Προσωπικά θα κινηθώ δικαστικά κατά παντός υπευθύνου και πρωτίστως εναντίον του αναφερόμενου ως διακινητή της λίστας.

   Δευτέρα 9η Μαρτίου 2015 ΣΑΒΒΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

   ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ. Β. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

   VN:F [1.9.22_1171]
   Το βλέπουν θετικά 3 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
 5. θα ήθελα να διαμαρτυρηθώ για τη μη προσμέτρηση της προϋπηρεσίας αναπληρωτών εκπαιδευτικών μετά τις 30/06/2010 στους ενιαίους πίνακες αναπληρωτών σύμφωνα με το άρθρο 9, παρ. 2, του νόμου 3848/10 (ΦΕΚ 71 Α/19-05-2010). Η εφαρμογή της υφιστάμενης νομοθεσίας, η οποία επέφερε το ‘πάγωμα’ των πινάκων εδώ και 4 χρόνια, έχει δημιουργήσει τεράστιες αδικίες στον τρόπο πρόσληψης των αναπληρωτών. Συγκεκριμένα, χιλιάδες συνάδελφοι αναπληρωτές και ωρομίσθιοι, με το φόβο της επικείμενης ανεργίας δηλώνουμε μακρινές από τον τόπο συμφερόντων περιοχές πρόσληψης με αποτέλεσμα να καλούμαστε να υπηρετήσουμε σε όλες τις διευθύνσεις της χώρας, με όποιες συνέπειες έχει αυτό στην οικονομική και οικογενειακή ζωή μας. Παρατηρείται όμως το φαινόμενο να έχουμε συχνά χαμηλότερη σειρά στον πίνακα από συναδέλφους που δεν αποδέχτηκαν το διορισμό τους ή δεν έχουν προϋπηρεσία αλλά και από όσους έχουν μένει ‘κλειδωμένοι’ ψηλά και συνειδητά επιλέγουν να δηλώνουν μόνο τον τόπο κατοικίας τους και να προσλαμβάνονται 2-3 μήνες αργότερα. Αυτό γίνεται από το 2010 και μετά, συνεπώς υπάρχουν ανακατατάξεις στους πίνακες, οι οποίοι, όσο δεν ενημερώνονται, διαιωνίζουν την άδικη κατάσταση. Στη συνάντηση με το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στις 30/10/2012 υπήρξε η δέσμευση ότι: «Με νομοσχέδιο που θα κατατεθεί άμεσα – εντός του Νοεμβρίου 2012– θα ξεκλειδώσουν οι πίνακες και η προϋπηρεσία θα προσμετράται στο σύνολό της κανονικά για όλους – Δελτίο Τύπου Δ.Ο.Ε. 30/10/2012.».
  Επειδή ο χρόνος μέχρι τον Ιούλιο του 2014, περίοδος κατά την οποία καλούμαστε να υποβάλλουμε εκ νέου τις αιτήσεις για ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών, είναι περιορισμένος, θα ήθελα να ρωτήσω τι προτίθεστε να κάνετε ώστε να αρθούν οι αδικίες και να αποφευχθεί η εφαρμογή του άδικου συστήματος διορισμών για πέμπτη συνεχή χρονιά.
  Ακολουθούν 1732 υπογραφές συναδέλφων αναπληρωτών υπέρ της προσμέτρησης:
  https://secure.avaaz.org/el/petition/ypoyrgos_Paideias_K_Arvanitopoylos_prosmetrisi_tis_proypiresias_ton_anapliroton_kai_meta_tis_3062010/?tyzsxgb

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 3 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
 6. Την Κυριακή 18 Μαΐου οι συμπολίτες μας στην Θεσσαλονίκη εξέφρασαν με κατηγορηματικό τρόπο την επιθυμία τους να μην ιδιωτικοποιηθούν οι υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης των Δήμων τους.

  Πιστεύω ακράδαντα πως η βούληση των Ελλήνων πολιτών είναι σε όλη την Ελλάδα η ίδια. Οι Έλληνες πολίτες στην συντριπτική τους πλειοψηφία δεν επιθυμούν την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης.

  Ποια είναι η δική σας θέση σας όσο αφορά την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης γενικότερα;

  Επίσης θα ήθελα να γνωρίζω αν υποστηρίζετε την διεξαγωγή δημοψηφισμάτων με πρωτοβουλία πολιτών.

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 3 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0

Πρέπει να είσαι συνδεδεμένος για να στείλεις την ερώτησή σου
Top