Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube
Navigation Menu

Αντωνίου Χρήστος

Κόμμα : ΣΥΡΙΖΑ
Κοινοβουλευτική Ομάδα : ΣΥΡΙΖΑ
Περιφέρεια : Ημαθίας

Βιογραφικό

Είναι απόφοιτος του Οικονομικού Τμήματος της Σχολής Νομικών και Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Εργάσθηκε στον ιδιωτικό τομέα και στη συνέχεια σε υπηρεσίες των Υπουργείων Βιομηχανίας, Ενέργειας και Τεχνολογίας, Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.
(Μεταξύ των άλλων ως αξιολογητής επενδυτικών σχεδίων, και τελευταία επικεφαλής κλιμακίου ελέγχου ποιότητας καυσίμων).
Από τα φοιτητικά του χρόνια εντάχθηκε πολιτικά στην ανανεωτική και ριζοσπαστική αριστερά. Είναι ιδρυτικό μέλος του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας, αναπληρωτής συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής και υπεύθυνος του γραφείου τύπου.
Έχει πλούσια συνδικαλιστική και κοινωνική δράση σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια όργανα του εργασιακού και ευρύτερου κοινωνικού του χώρου.

Μέλος της Ομάδας Δράσης και Αλληλεγγύης Αλεξάνδρειας. Ιδρυτικό μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και εκλεγμένο μέλος της Αντιπροσωπίας του για τρεις συνεχείς θητείες.
Παντρεμένος με την ιατρό αναισθησιολόγο Μαρία Κάρτα και δύο παιδιά, την Ελένη και τον Θάνο.

Είναι μόνιμος κάτοικος Αλεξάνδρειας Ημαθίας.

Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 εξελέγη Βουλευτής Ημαθίας με το ΣΥΡΙΖΑ.

* Η ενότητα αυτή ενημερώνεται από το Βουλευτή

Ο βουλευτής δεν έχει καταχωρήσει νέα στην πλατφόρμα.

Ο βουλευτής δεν έχει περιεχόμενο
δράσεων στον χάρτη
* Στην ενότητα αυτή ο Βουλευτής μπορεί να αναρτήσει το πόθεν έσχες του.
Η ενότητα θα εμπλουτίζεται μελλοντικά με πρόσθετα εργαλεία προώθησης της διαφάνειας.

Μεταφέρεστε στα οικονομικά στοιχεία του βουλευτή, παρακαλώ περιμένετε....

  • Ερωτήσεις : 2
  • Απαντήσεις : 0
 1. Αξιότιμε κύριε Αντωνίου,

  Μετά τη δημοσιοποίηση μεγάλου μέρους των κειμένων της TTIP, οι χειρότεροί μας φόβοι τόσο για την TTIP όσο και για τη CETA δυστυχώς επιβεβαιώνονται.
  Οι δύο αυτές συμφωνίες απειλούν την υγεία, την τροφή μας, το περιβάλλον, τα κοινωνικά και εργασιακά μας δικαιώματα και τελικά την ίδια τη δημοκρατία μας. Την ίδια στιγμή, η κοινωνία των πολιτών έχει αποκλειστεί ουσιαστικά από τις διαπραγματεύσεις ενώ ακόμα και οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των πολιτών έχουν εξαιρετικά περιορισμένη πρόσβαση στην ενημέρωση γύρω από αυτές.
  Σε μία χώρα όπως η Ελλάδα, που έχει ήδη πληγεί σημαντικά από την εφαρμογή των μνημονίων, δεν υπάρχει το περιθώριο να υποστηρίξουμε συμφωνίες που θα βαθύνουν ακόμα περισσότερο την οικονομική κρίση και θα πλήξουν το εργατικό δυναμικό.
  Για το λόγο αυτό, σας καλούμε να δηλώσετε δημόσια και ρητά τη θέση σας απέναντι στα παρακάτω ζητήματα:
  • Για την TTIP να απαιτήσετε τον τερματισμό των διαπραγματεύσεων, απόλυτη διαφάνεια και δημοσιοποίηση όλων των σχετικών εγγράφων, καθώς και την έναρξη ενός δημόσιου και ανοιχτού διαλόγου για τη βελτίωση του εμπορίου.
  • Για τη CETA να απαιτήσετε τον χαρακτηρισμό της ως μικτή συμφωνία ώστε να συμμετέχουν στην ψήφισή της και τα εθνικά κοινοβούλια και όχι μόνο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Επιπλέον, να δηλώσετε την αντίθεσή σας στην προσωρινή ενεργοποίηση της συμφωνίας, πριν τη ψήφισή της από τα εθνικά κοινοβούλια.
  • Να δηλώσετε δημόσια και ξεκάθαρα τη στάση σας ενάντια σε αυτές τις δύο συμφωνίες στο σύνολό τους.
  Με εκτίμηση,
  Greenpeace Greece

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 1 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
 2. Πάγια θέση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α είναι ένα εκλογικό σύστημα ως προς την αναλογικότερη μορφή. Θα ήθελα να μου πείτε την εξέλιξη αναφορικά με την αλλαγή του εκλογικού νόμου, δεδομένου ότι ήταν στις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
  Εσείς στην περίπτωση που δεν επικρατήσει το αναλογικό σύστημα, αλλά ένα bonus εδρών στο πρώτο κόμμα θα το επικροτήσετε ως επιλογή;

  Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων,
  Ηλίας

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 4 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0

Πρέπει να είσαι συνδεδεμένος για να στείλεις την ερώτησή σου
Top