Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube
Navigation Menu

Αντωνιάδης Γιάννης

Κόμμα : Ν.Δ.
Κοινοβουλευτική Ομάδα : Ν.Δ.
Περιφέρεια : Φλωρίνης

Βιογραφικό

ς Βενετίας και είναι παντρεμένος με την Κατερίνα Ρομοσιού (δασκάλα) και πατέρας δυο κοριτσιών, της Θεοδώρας (18 ετών) και της Αλεξάνδρας (15 ετών).

Αποφοίτησε από την Παιδαγωγική Ακαδημία Φλώρινας το 1981 και από το Παιδαγωγικό Τμήμα Φλώρινας το 2001. Απόφοιτος της ΣΕΛΔΕ Θεσσαλονίκης (μονοετές μεταπτυχιακό).

Πληρεξούσιος Νομάρχης Φλώρινας το 1999 σε θέματα Εκπαίδευσης, Εμπορίου, Συγκοινωνιών, Περιβάλλοντος, Προγραμματισμού. – Πρόεδρος Νομαρχιακού Συμβουλίου Φλώρινας τη διετία 2001-2003. Μέλος Νομαρχιακών Επιτροπών από το 1994. Από το 1994 εκλέγεται συνεχώς Νομαρχιακός Σύμβουλος, στις πρώτες θέσεις. Τέσσερις θητείες α)1994-1998, β)1998-2002, γ)2002-2006, δ)2006-2010. Αντινομάρχης από το 2007 για τέταρτη συνεχή χρονιά μέχρι και το 2010. Πρόεδρος επιτροπής σύνταξης του Αναπτυξιακού Προγράμματος, για το 3ο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης για την ΠΕ Φλώρινας και κεντρικός εισηγητής στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Φλώρινας (1999). Πρώτος Περιφερειακός σύμβουλος στη Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας αλλά και σ’ όλη τη Δυτική Μακεδονία στις Περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου του 2010. Αντιπεριφερειάρχης θεματικού προγραμματισμού και ανάπτυξης στη Δυτική Μακεδονία (2011-2012).

Πρόεδρος Ευξείνου Λέσχης Φλώρινας από το 1994 έως 2001 και από το 2013 μέχρι σήμερα. Από 4-10-2014 είναι πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος στην οποία είναι ενταγμένα 450 σωματεία ανά την Ελλάδα.Πρόεδρος Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων το 2014, και μέχρι το 2014 Αναπληρωτής πρόεδρος.  Έχει δημοσιεύσει σειρά άρθρων από το 1990 και εντεύθεν με περιεχόμενο πολιτικό, πολιτισμικό, κοινωνικό, εκπαιδευτικό.

Υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία το 2009. Εκλέγεται πρώτη φορά βουλευτής Φλωρίνης στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 με τη Νέα Δημοκρατία.

Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 επανεξελέγη Βουλευτής Φλωρίνης με τη Νέα Δημοκρατία.

* Η ενότητα αυτή ενημερώνεται από το Βουλευτή

Ο βουλευτής δεν έχει καταχωρήσει νέα στην πλατφόρμα.

Ο βουλευτής δεν έχει περιεχόμενο
δράσεων στον χάρτη
* Στην ενότητα αυτή ο Βουλευτής μπορεί να αναρτήσει το πόθεν έσχες του.
Η ενότητα θα εμπλουτίζεται μελλοντικά με πρόσθετα εργαλεία προώθησης της διαφάνειας.

Μεταφέρεστε στα οικονομικά στοιχεία του βουλευτή, παρακαλώ περιμένετε....

  • Ερωτήσεις : 1
  • Απαντήσεις : 0
 1. Κύριοι βουλευταί της ΝΔ
  Παίρνω την πρωτοβουλία να σας ρωτήσω το εξής;
  To συμβούλιο της ευρώπης μας καλεί σαν κράτος μέλος να κυρώσουμε το Ψήφισμα 2079 (2015) (προσωρινή έκδοση)
  Ισότητα και κοινή γονική ευθύνη τέκνων : ο ρόλος των πατέρων
  5.1. να υπογράψουν και / ή να κυρώσουν, αν δεν το έχουν ήδη πράξει, τη Σύμβαση για την Άσκηση των Δικαιωμάτων των Παιδιών (ETS No. 160) και της σύμβαση για την επικοινωνία με τα τέκνα (ETS No. 192). [η Ελλάδα δεν την έχει κυρώσει].
  5.4. να εξαλείψουν από τις νομοθεσίες κάθε διαφορά μεταξύ των γονέων που έχουν αναγνωρίσει το παιδί τους που βασίζεται στο εάν έχουν τελέσει γάμο ή όχι.
  5.5. να εισαγάγουν στη νομοθεσία τους την αρχή της εναλλασσόμενης κατοικίας των παιδιών μετά το χωρισμό, περιορίζοντας τις εξαιρέσεις στην περίπτωση της κακοποίησης ή της παραμέλησης ενός παιδιού ή της ενδοοικογενειακής βίας, και ρυθμίζοντας το χρόνο εναλλαγής με βάση τις ανάγκες και το συμφέρον των παιδιών.
  5.6. να σέβονται το δικαίωμα του παιδιού να ακουστεί για όλα τα θέματα που το αφορούν αφού κριθεί ότι έχει την ικανότητα και την διάκριση όσον αφορά τις εν λόγω υποθέσεις.
  5.7. να λάβουν υπόψη την εναλλασσόμενη κατοικία κατά την απονομή των κοινωνικών παροχών.
  Γιατί ενώ η Ελλάδα ακόμα δεν έχει κυρώσει τα ανωτέρω σε προγενέστερο χρόνο είναι το ερώτημα, μάλλον γιατί η ΝΔ πρίν δεν είχε προχωρήσει σε νομοθέτηση της κοινής επιμέλειας αλλά και τώρα κρύβετε πίσω απο τον υπουργό της κυβέρνησης χωρίς να εκφέρει τις προθέσεις της στην περίπτωση που γίνει κυβέρνηση.
  Σήμερα Παιδιά που μένουν με τον έναν γονέα, ειδικά σε περιπτώσεις που υπάρχει αντιδικία, επιδέχονται αφόρητη πίεση και πλύση εγκεφάλου όχι μόνο από την επιμελήτρια, αλλά και από το ευρύτερο γονεϊκό περιβάλλον (θείες, γιαγιάδες κ.λπ.).
  Επείδή ο σεξισμός της νομοθετικής εξουσίας είναι πρόδηλος διακομματικά χωρις πιθανότητα παρεξηγησης.
  Σας καλώ να δηλώσετε την προσωπική σας γνώμμη αλλά και της ΝΔ ενώπιον των πολιτών όσον αφορά την άμεση ψήφιση της ΣΥΝΕΠΙΜΕΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
  Μετα τιμής
  πατερας

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 2 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0

Πρέπει να είσαι συνδεδεμένος για να στείλεις την ερώτησή σου
Top