Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube
Navigation Menu
Περιεχόμενο Αρχείου / Ανενεργό Προφίλ

Αντωνοπούλου Ουρανία

Κόμμα : ΣΥΡΙΖΑ
Κοινοβουλευτική Ομάδα : ΣΥΡΙΖΑ
Περιφέρεια : Επικρατείας

Επιτροπές (Τρέχουσα Περίοδος)

Βιογραφικό

Προσωπικά στοιχεία

Απόφοιτη του τμήματος Οικονομικών Επιστημών, κάτοχος MA και PhD Οικονομικών από το Πανεπιστήμιο New School for Social Research, Νέα Υόρκη, Η.Π.Α.

Πριν την ανάληψη των πολιτικών καθηκόντων της, εργαζόταν ως μόνιμο στέλεχος με την ιδιότητα ειδικής συμβούλου μακροοικονομικής πολιτικής για τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ)/Πρόγραμμα Ισότητας Φύλων, παρέχοντας παράλληλα συμβουλευτικές υπηρεσίες ως ειδήμων εμπειρογνώμονας στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών (UNDP) ενώ από το 2002 έχει αναδειχθεί σε συν-διευθύντρια του Προγράμματος (GEM-IWG) Δικτύωσης Γνώσης στην Έμφυλη Μακροοικονομική και στα Διεθνή Οικονομικά.

Υπήρξε Διευθύντρια του τμήματος έρευνας για την Ισότητα Φύλων και την Οικονομία του Levy Economics Institute στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ. Έχοντας εξειδικευθεί σε μακροοικονομικές πολιτικές φύλου, καταπολέμησης της φτώχειας και ανάπτυξης συστημάτων κοινωνικής προστασίας συνεργάστηκε ως επικεφαλής ερευνήτρια με το Ινστιτούτο Εργασίας (ΙΝΕ/ΓΣΕΕ) εκπονώντας ένα πιλοτικό πρόγραμμα δημιουργίας θέσεων κοινωφελούς εργασίας.

Έχει διατελέσει καθηγήτρια Οικονομικής Επιστήμης στο New York University και επισκέπτρια καθηγήτρια στο Barnard College, Columbia University. Έχει συνεργαστεί με κυβερνητικούς φορείς και Διεθνείς Αναπτυξιακούς Οργανισμούς για τον σχεδιασμό και υλοποίηση δημόσιων προγραμμάτων εγγυημένης απασχόλησης με ιδιαίτερη στόχευση στην επίτευξη θετικών συνεργειών μεταξύ της μικρο-κλίμακας και της μακρο-κλίμακας προγραμμάτων μεγάλου βεληνεκούς, σε χώρες όπως το Μεξικό, η Νότια Αφρική και η Ινδία.

Έχει επίσης εργασθεί ως σύμβουλος μακροοικονομικής πολιτικής για τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ)/Τμήμα Γυναικών, παρέχοντας παράλληλα συμβουλευτικές υπηρεσίες ως ειδήμων εμπειρογνώμονας στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών (UNDP) ενώ από το 2002 έχει αναδειχθεί σε συν-διευθύντρια του Προγράμματος (GEM-IWG) Δικτύωσης Γνώσης στην Έμφυλη Μακροοικονομική και στα Διεθνή Οικονομικά.

Έχει δημοσιεύσει πολυάριθμες μελέτες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά όπως σε Journal of Income Distribution,  Feminist Economics Journal, Eastern Economic Review και σε συλλογικούς τόμους υπό την επιμέλεια της και έχει παρουσιάσει τις εργασίες της σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια και επιτροπές των Ηνωμένων Εθνών.

Πολιτική δραστηριότητα

Εξελέγη με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 και ορκίστηκε Αναπληρώτρια υπουργός για την Καταπολέμηση της Ανεργίας που υπάγεται στο Υπουργείο Εργασίας στις 27 Ιανουαρίου 2015.

* Η ενότητα αυτή ενημερώνεται από το Βουλευτή

Ο βουλευτής δεν έχει καταχωρήσει νέα στην πλατφόρμα.

Ο βουλευτής δεν έχει περιεχόμενο
δράσεων στον χάρτη
* Στην ενότητα αυτή ο Βουλευτής μπορεί να αναρτήσει το πόθεν έσχες του.
Η ενότητα θα εμπλουτίζεται μελλοντικά με πρόσθετα εργαλεία προώθησης της διαφάνειας.

Μεταφέρεστε στα οικονομικά στοιχεία του βουλευτή, παρακαλώ περιμένετε....

  • Ερωτήσεις : 3
  • Απαντήσεις : 2
 1. Κυρία Αντωνοπούλου καλησπέρα.
  Εργάζομαι στις ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Λαμίας ως ωρομίσθια εκπαιδευτικός εδώ και 15 χρόνια.Θα ήθελα να ρωτήσω για ποιό λόγο κόπηκε η ειδικότητα των Τεχνιτών Ηλεκτρολογικών Εργασιών στην Λαμία (Α’ τάξη) όταν έχει 70% απασχόληση,μόνιμο προσωπικό ,εξοπλισμένα εργαστήρια και μεγάλη ζήτηση και προτάθηκαν ειδικότητες χωρίς εργαστηριακό εξοπλισμό,μόνιμο προσωπικό και καθόλου ζήτηση?Σε αντίστοιχη ερώτηση πήραμε την απάντηση οτι οι παράμετροι που λήφθηκαν υπόψη ήταν οτι σύμφωνα με την πρακτική άσκηση μόνο το 25% απασχολείται στον ιδιωτικό τομέα ενώ το υπόλοιπο ποσοστό στο Δημόσιο….(?).Με βάση ποιά λογική εγκρίθηκαν νέες ειδικότητες όταν δεν υπάρχει καθόλου εργαστηριακός εξοπλισμός αλλά ούτε και ζήτηση από εργοδότες (π.χ βοηθών φαρμακείου) και όταν εξ’ολοκλήρου στελεχώνονται με ωρομίσθιο προσωπικό. Τι είδους μείωση κατά 10% των ωρομισθίων προβλέπεται?Ποιά είναι η πρόταση του Υπουργείου για ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς που πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους για 15 συνεχόμενα έτη?Γιατί τους στέλνετε σήμερα στο ταμείο ανεργίας?
  Με εκτίμηση
  Τζαμάρα Αλεξάνδρα
  ΠΕ17

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 8 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
 2. ΚΥΡΙΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΧΩ ΔΥΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΝΑ ΣΑΣ ΥΠΟΒΑΛΛΩ ΤΟ ΠΡΩΤΟ: ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ 20 000 ΠΕΡΙΠΟΥ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ : ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΥΧΗ ΤΟΥ VOYCHER 29-64 KAI ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΕΟΤΕΡΑ

  ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 3 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
  • Ανακοινώνεται την ερχόμενη εβδομάδα η πρόσκληση για την πρόσληψη 2.417 ανέργων όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων στα Υπουργεία Πολιτισμού και Τουρισμού. Αυτή είναι η πρώτη πρόσκληση και έπεται μια σειρά άλλων προσκλήσεων που αφορούν σε προσλήψεις σε υπουργεία, περιφέρειες και αποκεντρωμένες διοικήσεις μέχρι να συμπληρωθεί ο συνολικός αριθμός προσλήψεων του προγράμματος που ανέρχεται σε 20.387 θέσεις εργασίας.

   Αναφορικά με το πρόγραμμα Voucher θέλω να σας επισημάνω ότι εξαιτίας μιας σωρείας ατελειών στον προγενέστερο σχεδιασμό του από την απελθούσα υπουργική ηγεσία, κατέστη αναγκαίος ο επανασχεδιασμός του ώστε να αυξηθεί δραστικά η αποτελεσματικότητα του επ’ ωφελεία των αποδεκτών του. Αναμένουμε ότι θα είναι έτοιμο να προκηρυχθεί μέχρι τις 20 Ιουλίου.

   VN:F [1.9.22_1171]
   Το βλέπουν θετικά 11 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
 3. Κυρία Αντωνοπούλου,
  Σχετικά με τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο επικείμενο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας έχω μια ένσταση. Τώρα έχουμε 2015. Γιατί ζητείται από τον ενδιαφερόμενο άνεργο η φορολογική δήλωση του 2014 (δηλ. εισοδήματα που απέκτησε το 2013) ως ένα από τα κριτήρια, μην εξετάζοντας τα εισοδήματά του το 2014. Και φέρω ως παράδειγμα τον εαυτό μου (θα είναι και πολλοί στην ίδια θέση αν το εξετάσετε). Το 2013 εργαζόμουν ως εποχικός δασολόγος. Όλο το 2014 δεν είχα ούτε ένα ένσημο και αυτό συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Δεν είναι λοιπόν άδικο να μου ζητούνται εισοδηματικά κριτήρια του 2013 ουσιαστικά….κι όχι του 2014;
  Ευχαριστώ
  Σωτήρης Κουτσογιάννης

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 4 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
  • Το εισοδηματικό κριτήριο ένταξης σε πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας πρέπει να πιστοποιείται βάσει αντικειμενικών στοιχείων όπως αυτά καταγράφονται στην πιο πρόσφατη φορολογική δήλωση. Σε κάθε άλλη περίπτωση ο υπολογισμός του ύψους εισοδήματος άνευ αντικειμενικής τεκμηρίωσης θα καθιστούσε το εισοδηματικό κριτήριο διαβλητό και έκθετο σε σωρεία ενστάσεων που θα ακύρωνε κατ’ ουσίαν την υλοποίηση του εν λόγω προγράμματος. Συνεπώς, με την κατάθεση της δήλωσης του 2015 θα καταγραφεί αντικειμενικά η έλλειψη εισοδήματος που αναφέρετε.

   VN:F [1.9.22_1171]
   Το βλέπουν θετικά 13 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0

Πρέπει να είσαι συνδεδεμένος για να στείλεις την ερώτησή σου
Top