Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube
Navigation Menu

Αποστόλου Ευάγγελος

Κόμμα : ΣΥΡΙΖΑ
Κοινοβουλευτική Ομάδα : ΣΥΡΙΖΑ
Περιφέρεια : Ευβοίας

Επιτροπές (Τρέχουσα Περίοδος)

Βιογραφικό

Προσωπικά Στοιχεία

Τόπος και Ημερομηνία γέννησης:
Γεννήθηκε στις 28/5/1949 στους Παπάδες Εύβοιας και μένει στη Χαλκίδα .
Οικογενειακή Κατάσταση:
Σύζυγός του είναι η δικηγόρος Ζωή Κεμανέ και έχουν δύο κόρες, την Έλενα δικηγόρο και τη Μαρία φιλόλογο .
Επάγγελμα:
Εργάστηκε στην Αγροτική Τράπεζα .
Σπουδές:
Σπούδασε Δασολογία.

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες

Διετέλεσε βουλευτής Εύβοιας του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου την περίοδο 1996-2000.
Ως βουλευτής ήταν μέλος δύο Διαρκών Επιτροπών της Βουλής , της Επιτροπής Οικονομικών και της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου και με την έντονη δραστηριότητά του ευτύχησε να αναγνωριστεί από τους συντάκτες της Βουλής ως ένας από τους παραγωγικότερους βουλευτές τόσο στο νομοθετικό έργο όσο και στον κοινοβουλευτικό έλεγχο.
Επανεκλέχτηκε βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ στις εκλογές της 6ης Μαϊου και της 17ης Ιουνίου 2012.

Στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑνΕλ (Ιανουάριο- Αύγουστο 2015) διετέλεσε Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης. Στις 23 Σεπτεμβρίου 2015 ορκίστηκε υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

Μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ από το 2004 έως το 2010 και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής από το 1998 ως σήμερα.
Ως μέλος της Πολιτικής Γραμματείας είχε το συντονισμό των θεμάτων Αυτοδιοίκησης και Περιφερειακής Ανάπτυξης του κόμματος και κατόπιν των θεμάτων Οικολογίας, Περιβάλλοντος και Αγροτικής Πολιτικής . Ως ενεργός πολίτης υπερασπίστηκε και ανέδειξε πλήθος περιβαλλοντικών ζητημάτων αλλά και βρέθηκε δίπλα στους ανθρώπους του μόχθου, τους αγρότες, τους εργάτες κι όσους αγωνίστηκαν για να υπερασπιστούν τη δουλειά τους και τα δικαιώματά τους ,ενώ παράλληλα με την πλούσια αρθρογραφία του στα Κεντρικά Μέσα Ενημέρωσης (Ελευθεροτυπία, Αυγή και Κόσμος του Επενδυτή) αλλά και στα Ευβοϊκά ανέδειξε πολλά ζητήματα της πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου μας .

* Η ενότητα αυτή ενημερώνεται από το Βουλευτή

Ο βουλευτής δεν έχει καταχωρήσει νέα στην πλατφόρμα.

Ο βουλευτής δεν έχει περιεχόμενο
δράσεων στον χάρτη
* Στην ενότητα αυτή ο Βουλευτής μπορεί να αναρτήσει το πόθεν έσχες του.
Η ενότητα θα εμπλουτίζεται μελλοντικά με πρόσθετα εργαλεία προώθησης της διαφάνειας.

Μεταφέρεστε στα οικονομικά στοιχεία του βουλευτή, παρακαλώ περιμένετε....

  • Ερωτήσεις : 8
  • Απαντήσεις : 0
 1. Κ.ΥΠΟΥΡΓΕ
  ΕΔΩ ΚΕ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΟΠΕΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ.ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΛΛΑΖΕΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑΣ ΑΓΡΟΤΗΣ ΜΕ ΝΟΜΙΜΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΜΟΝΟΣ; ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΠΑΛΙΑ. ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΟΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ.

  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 1 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
 2. Κύριε Αποστόλου,

  Είμαι νέος αγρότης και δεν μπορώ να βρω νόμιμο τρόπο να πουλήσω τα ροδάκινα μου απευθείας στον καταναλωτή, Ούτε η περιφέρεια ούτε ο δήμος μου δίνει άδεια, ο μόνος δρόμος είναι η λαική αγορά. Θέλω να μπορώ σαν παραγωγός να πουλάω σε τουριστικές περιοχές ή και σε μεγάλες πόλεις απευθείας στον καταναλωτή και απαγορεύεται.Το καλοκαίρι πλησιάζει δεν αντέχω οικονομικά να ξαναπουλήσω τον κόπο μιας χρονιάς στους εμπόρους για 20 και 25 λεπτά το κιλό κυριολεκτικά θα καταστραφώ, τα έξοδα είναι μεγαλύτερα από τα έσοδα με αυτές τις τιμές. Ποια είναι η θέση σας?

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 4 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
 3. ΚΕ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.
  ΕΙΜΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΙΔΕΡΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ-ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΙΣΣΑ ΣΑΣ.
  ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΛΑΒΕΤΕ ΘΕΣΗ ΑΜΕΣΑ ΩΣ ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΓΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ 800,000 ΠΕΡΙΠΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΑΣΦΑΛΣΙΜΕΝΩΝ ΖΗΜΙΩΘΕΝΤΩΝ ΤΩΝ ΕΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ:ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ ΚΑΙ COMMERCIAL VALUE ΑΑΕ, ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΖΩΗΣ, ΔΗΛ. ΧΩΡΙΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ, ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ 2009 ΚΑΙ ΕΚΤΟΤΕ ΑΡΓΟΠΕΘΑΟΝΟΥΝ ΒΑΣΑΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΦΥΣΙΚΑ ΒΑΘΜΗΔΟΝ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΘΕΣΜΟΥ.

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 6 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
 4. Σύμφωνα με την πρόταση που κατατέθηκε από την Ομάδα Περιβάλλοντος του Πολιτικού Εργαστηρίου της Πλατφόρμας Vouliwatch, την οποία βρίσκεται στον παρακάτω σύνδεσμο
  http://goo.gl/f6HFgp

  Ερωτάσθε:

  1. Είστε ενήμερος/η για το εν λόγω θέμα;

  2. Σε ποιές ενέργειες προτίθεστε να προβείτε στις αρμόδιες επιτροπές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, για την ανάδειξη του θέματος;

  3. Ποια η θέση του κόμματός σας σχετικά με την ανάγκη δημιουργίας και υποστήριξης δημόσιων κέντρων διατήρησης ιδιοπαραγόμενων σπόρων;

  Στην ομάδα συμμετέχουν οι παρακάτω Οργανώσεις:
  – Ελληνικό Γραφείο της Greenpeace (εκπρόσωποι: Ιμπραήμ Δημήτρης, Άντζελα Λάζου)
  – WWF Ελλάς (Εκπρόσωποι: Θεοδότα Νάντσου, Αλέξανδρος Κανδαράκης)
  – Οργάνωση Γη (Εκπρόσωποι: Νατάσα Πενταγιώτη, Νατάσα Πανταζή, Γιώργος Ξεπαπαδάκος)
  – Slow Food Thrace + ARC2020 (Εκπρόσωπος: Παύλος Γεωργιάδης)

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 2 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
 5. Αξιότιμε κ. Αποστόλου,

  κατέχοντας το αξίωμα του βουλευτή Ευβοίας θα ήθελα την άποψη σας για το εξής θέμα:
  ενώ τους τελευταίους μήνες οι τιμές των καυσίμων στη χώρα έχουν παρουσιάσει μια σημαντική μείωση, το κόστος για το ατομικό εισιτήριο στη γραμμή που συνδέει ακτοπλοϊκά την Αγία Μαρίνα με τα Νέα Στύρα αυξήθηκε από 3,5€ σε 4,0€.

  θεωρώ πως θα ήταν ωφέλιμο για τη Νότια Εύβοια να έχει φθηνά εισιτήρια με σκοπό την εξυπηρέτηση των πολιτών της και την τουριστική αξιοποίηση της και όχι τα κέρδη του μονοπωλίου στη συγκεκριμένη γραμμή.

  θα εκτιμούσα ιδιαίτερα αν είχα μια απάντηση σας.

  Με τιμή,

  ΗΛΙΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 1 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
 6. Αξιότιμε κύριε Αποστόλου,
  Συγχαρητήρια για την επανεκλογή σας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, αλλά ιδιαιτέρως για την προτίμησή σας από τον κ. Πρωθυπουργό ως Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.
  Είναι η πρώτη φορά τα τελευταία πολλά χρόνια που τοποθετείται επιστήμονας του κλάδου των Δασολόγων στην κατάλληλη θέση. Γι’ αυτό και θέλω να σας παρακαλώ να προσέξετε ιδιαίτερα τις άμεσες ανάγκες για μόνιμο προσωπικό-επιστημονικό- δασολόγων και δασοπόνων των Δασικών Υπηρεσιών. Τα προβλήματα του κλάδου τα γνωρίζετε καλλίτερα ίσως από τον καθένα και δεν υπάρχει λόγος μακρηγορίας, θα γίνω κουραστικός.
  Να πω μόνο τούτο. Με εποχικές συμβάσεις σε Δασαρχεία και σε Δήμους απασχολήθηκα μέχρι πριν πάνω από ένα χρόνο….τώρα στην ανεργία…δυστυχώς! Που θα πάει αυτή η κατάσταση….δεν πάει άλλο! Δεν μπορεί να επιβιώσω από την εποχική απασχόληση. Εργασθείς ως εποχικός δασολόγος σε αρκετά δασαρχεία πολλές φορές νιώθω κατάφωρα την αδικία όπως όλοι του κλάδου μου που προσπαθούν να εργαστούν δώθε-κείθε σε Δασαρχεία κάθε φορά που βγαίνουν συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση!
  Το δε Κτηματολόγιο δεν προχωρά…και απορώ ΓΙΑΤΙ δεν προσλαμβάνει η Δασική Υπηρεσία μόνιμους δασολόγους για την διεκπεραίωση του Δασικού Κτηματολογίου….; Λιγότερο θα κόστιζε στο Ελληνικό Δημόσιο μέχρις ακόμη και την συνταξιοδότηση αυτών υπαλλήλων επιστημόνων. Έχει βέβαια κι αλλού ανάγκες η Δασική Υπηρεσία. Παιδιά σαν εμένα που τρέχουμε παντού όπου βγαίνει προκήρυξη (όπου ΕΒΓΑΙΝΕ μάλλον) ως εποχικοί….τώρα ΔΕΝ έχουμε στον ήλιο μοίρα…ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΟΥ ΠΑΡΑΠΟΝΟ!
  Στο χέρι σας είναι να διορθώσετε τα πράγματα.
  Με τιμή
  Σωτήρης Κουτσογιάννης….ΑΝΕΡΓΟΣ δασολόγος.

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 5 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
 7. Την Κυριακή 18 Μαΐου οι συμπολίτες μας στην Θεσσαλονίκη εξέφρασαν με κατηγορηματικό τρόπο την επιθυμία τους να μην ιδιωτικοποιηθούν οι υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης των Δήμων τους.

  Πιστεύω ακράδαντα πως η βούληση των Ελλήνων πολιτών είναι σε όλη την Ελλάδα η ίδια. Οι Έλληνες πολίτες στην συντριπτική τους πλειοψηφία δεν επιθυμούν την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης.

  Ποια είναι η δική σας θέση σας όσο αφορά την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης γενικότερα;

  Επίσης θα ήθελα να γνωρίζω αν υποστηρίζετε την διεξαγωγή δημοψηφισμάτων με πρωτοβουλία πολιτών.

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 3 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
 8. Αξιότιμε κ. Αποστόλου,

  Δεδομένης της θέσης σας ως υπεύθυνου χάραξης της πολιτικής στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ για την αγροτική πολιτική, και εν όψει των επικείμενων Ευρωεκλογών, σας παρακαλώ να ενημερώσετε σχετικά με τις θέσεις του κόμματός σας σχετικά με τα ευρωπαϊκά θέματα Γεωργίας & Ανάπτυξης της Υπαίθρου.

  Πιο συγκεκτιμένα:

  1. Πολιτικής προώθησης των προϊόντων της Ε.Ε.

  2. Κατ’ εξουσιοδότηση πράξεις της ΚΓΠ.

  3. Κανόνες της βιολογικής γεωργίας.

  4. Γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί και κλωνοποίηση των τροφίμων για τη ζωική παραγωγή.

  5. Δέσμη μέτρων για την φυτική και ζωϊκή υγεία.

  Σας ευχαριστώ πολύ,

  Παύλος Γεωργιάδης

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 3 :: Το βλέπουν Αρνητικά 1

Πρέπει να είσαι συνδεδεμένος για να στείλεις την ερώτησή σου
Top