Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube
Navigation Menu
Περιεχόμενο Αρχείου / Ανενεργό Προφίλ

Αρβανιτόπουλος Κωνσταντίνος

Κόμμα : Ν.Δ.
Κοινοβουλευτική Ομάδα : Ν.Δ.
Περιφέρεια : Α' Πειραιά

Επιτροπές (Τρέχουσα Περίοδος)

Βιογραφικό

Προσωπικά Στοιχεία

Τόπος και Ημερομηνία γέννησης:
Πειραιάς, 02/09/1960.
Οικογενειακή Κατάσταση:
Έγγαμος με μία κόρη.
Επάγγελμα:
Καθηγητής Πανεπιστημίου.
Σπουδές:
• Ιωνίδειος Πρότυπος Σχολή Πειραιά (1977)
• Πάντειο Πανεπιστήμιο, Πτυχίο Πολιτικών Επιστημών (1982)
• Πανεπιστήμιο American, School of International Service, MA (1985)
• Πανεπιστήμιο American, School of International Service, PhD (1989)
• Μεταδιδακτορικός υπότροφος & επισκέπτης ερευνητής στο Κέντρο Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard (1990-1992).
Ξένες γλώσσες:
Αγγλική, Γερμανική.

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες

• Στις Εθνικές Εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη βουλευτής της ΝΔ στην Α’ Πειραιώς και Νήσων.
• Στις Εθνικές Εκλογές του Ιουνίου 2012 εξελέγη βουλευτής της ΝΔ στην Α΄ Πειραιώς και Νήσων και ανέλαβε καθήκοντα Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

• Αν. Υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων στη μεταβατική κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου(11/11/11 – 17/05/12)
• Εξωκοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Ν.Δ. στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής (2005-2007)
• Συμμετοχή στην τιμητική 6η θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας της Ν.Δ. (βουλευτικές εκλογές 2007)
• Συμμετοχή στην τιμητική 8η θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας της Ν.Δ. (βουλευτικές εκλογές 2004)
• Εκπρόσωπος Τύπου Ν.Δ. στις βουλευτικές εκλογές του 2007
• Διευθυντής Πολιτικού Γραφείου Προέδρου Ν.Δ. (2009-2011)
• Γενικός Διευθυντής Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» (2000-2009)
• Δημοσίευση βιβλίων & άρθρων σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά
• Εισηγητής σε διεθνή συνέδρια
• Διαλέξεις σε γνωστά Πανεπιστήμια του εξωτερικού (Harvard, Princeton, Columbia, Georgetown, κ.ά.

* Η ενότητα αυτή ενημερώνεται από το Βουλευτή

Ο βουλευτής δεν έχει καταχωρήσει νέα στην πλατφόρμα.

Ο βουλευτής δεν έχει περιεχόμενο
δράσεων στον χάρτη
* Στην ενότητα αυτή ο Βουλευτής μπορεί να αναρτήσει το πόθεν έσχες του.
Η ενότητα θα εμπλουτίζεται μελλοντικά με πρόσθετα εργαλεία προώθησης της διαφάνειας.

Μεταφέρεστε στα οικονομικά στοιχεία του βουλευτή, παρακαλώ περιμένετε....

  • Ερωτήσεις : 4
  • Απαντήσεις : 0
 1. Αξιότιμε κ.Υπουργέ

  Σας καλώ να καταψηφίσετε το νέο σχέδιο νόμου για τα δάση, που αιφνίδια κατατέθηκε στη Βουλή την Τρίτη, γιατί η ζημιά που θα προκαλέσει στα δάση μας θα είναι ανεπανόρθωτη.

  Ειδικότερα, το νομοσχέδιο αυτό:

  Αίρει την υποχρέωση αναδάσωσης καμένου, ή από άλλη αιτία κατεστραμμένου δάσους και δασικής έκτασης, αν μέσα σε μία πενταετία «αποδεικνύεται το ανέφικτον της πραγματοποιήσεως της αναδασώσεως». Δίνεται, έτσι, κίνητρο για επανειλημμένες καταστροφικές επεμβάσεις – όπως καταπάτηση, υλοτόμηση, εμπρησμούς, εκχέρσωση, οικοδόμηση – οι οποίες θα καταστήσουν την αναδάσωση πέρα από κάθε αμφισβήτηση ανέφικτη.
  Νομιμοποιεί, έναντι χρηματικού ανταλλάγματος, παράνομες και σχετικά πρόσφατες (μέχρι το 2007) εκχερσώσεις για γεωργική χρήση φυσικών οικοσυστημάτων, στα οποία περιλαμβάνονται και ορισμένες δασικές εκτάσεις.
  Καταργεί στην ουσία τους δασικούς χάρτες, τουλάχιστον ως μέσα για την οριστική αποτύπωση και τη συνεχή προστασία των δασών και των δασικών εκτάσεων, καθώς επιτρέπει τη συνεχή αναμόρφωση τους «με τη διαγραφή» (και μόνο) «εκτάσεων που θα πάψουν να υπάγονται στη δασική νομοθεσία».
  Διευρύνει, για πολλοστή φορά, τις επεμβάσεις στην δασική γη, επιτρέποντας, μεταξύ άλλων, αυθαίρετες εγκαταστάσεις πολιτιστικού χαρακτήρα σε δασικές εκτάσεις, σωφρονιστικά ιδρύματα σε δάση, και λατομεία σε αναδασωτέες περιοχές.
  Η βιασύνη με την οποία κατατίθεται το νομοσχέδιο αυτό, χωρίς διαβούλευση και με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, δεν είναι ούτε προς όφελος της δημοκρατικότητας, ούτε των δασών μας. Σας καλώ να αναστρέψετε την πρακτική αυτή, και να αναλάβετε νομοθετικές πρωτοβουλίες για τα δάση και τις δασικές εκτάσεις, που θα προάγουν την περιβαλλοντική προστασία τους και το δημόσιο συμφέρον.

  Θα εκτιμήσω ιδιαίτερα την απάντησή σας.
  Με εκτίμηση,Α.Καλαματιανού

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 0 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
 2. Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

  Η Ευρωπαϊκή Νομοθεσία που αφορά τη Δια βίου εκπαίδευση και κατάρτιση, μιλάει για “διευκόλυνση της αναγνώρισης των πτυχίων” και για κατάργηση των εμποδίων όπως τα προβλήματα αναγνώρισης πτυχίων.

  Ποιά η θέση σας για τη συστηματική αντίθεση της Ελλάδας στην αναγνώριση των πτυχίων αλλοδαπής;
  Δεν συμφωνείτε εσείς και η κυβέρνησή σας με τις βασικές αρχές της ΕΕ για την Εσωτερική Αγορά;
  Πιστεύετε ότι ο ελεύθερος ανταγωνισμός σε πραγματικές συνθήκες δεν αρκεί για να αποδειχθεί η ουσιαστική αξία των πτυχίων;

  Σας ευχαριστώ πολύ

  Παραθέτω τις πηγές μου:
  1. (http://europa.eu/legislation_summaries/education_training_youth/lifelong_learning/c11078_el.htm)

  2. (http://europa.eu/legislation_summaries/education_training_youth/lifelong_learning/ef0030_en.htm)

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 1 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
 3. Κύριε Υπουργέ,

  Στην εισηγητική έκθεση του φετινού προϋπολογισμού, στις σελίδες 54-55 αναφέρονται κάποια μέτρα για την Παιδεία. Πρόκειται για ήδη ψηφισμένα μέτρα ή για νέα; Π.χ. η αύξηση ωραρίου κατά 2 ώρες που αναφέρεται στη σελίδα 55 είναι αυτήν που έχει ψηφιστεί ήδη ή θα προχωρήσετε σε νέα αύξηση ωραρίου; Τα 1676 σχολεία που θα συγχωνευθούν ποια είναι;

  Μπορείτε να δώσετε διευκρινήσεις για ποια απ’ αυτά τα μέτρα εκκρεμεί η ψήφισή τους και ποια είναι ήδη ψηφισμένα;

  Ευχαριστώ,

  Δημήτριος Δαλαγιώργος
  Πληροφορικός ΠΕ19
  Κοζάνη

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 2 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
 4. Σε όλο τον κόσμο οι πολίτες δηλώνουν την επιθυμία τους να συμμετέχουν περισσότερο συχνά και με έναν αμεσότερο τρόπο στο πολιτικό γίγνεσθαι. Ζητούν δηλαδή να έχουν το δικαίωμα να καλούν οι ίδιοι, ως πολίτες, δημοψηφίσματα. Μέσω των θεσμών άμεσης δημοκρατίας οι πολίτες μπορούν να θέσουν βέτο σε πολιτικές επιλογές και νομοθετήματα τα οποία δεν εκφράζουν την λαϊκή βούληση (προαιρετικό – ακυρωτικό δημοψήφισμα), να ορίσουν οι ίδιοι την πολιτική ατζέντα (νομοθετικές πρωτοβουλίες πολιτών) και τέλος να επικυρώσουν, ως ανώτατη πολιτική οντότητα, αποφάσεις οι οποίες εκ προοιμίου είναι ιδιαίτερα σημαντικές, όπως, αλλαγές στο Σύνταγμα, διεθνείς συμφωνίες και συμμετοχή της χώρας σε υπερεθνικούς οργανισμούς (υποχρεωτικό δημοψήφισμα).

  Είναι πλέον ξεκάθαρο για το κάθε Έλληνα πολίτη το γεγονός πως η χώρα μας βρίσκεται σε μια οριακή κατάσταση. Αυτές τις κρίσιμες ώρες θα πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και κυρίως να υποστηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις πολιτικές επιλογές που θα βγάλουν την χώρα από το αδιέξοδο στο οποίο έχει οδηγηθεί. Απαραίτητη προϋπόθεση για τα παραπάνω είναι η δυνατότητα του κάθε Έλληνα πολίτη να μπορεί να προτείνει, διαβουλεύεται, επεξεργάζεται και εν τέλει να αποδέχεται ή να απορρίπτει όλες τις κρίσιμες αποφάσεις τις οποίες θα χρειαστεί να πάρουμε. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει το συντομότερο δυνατό να εμπλουτίσουμε το αντιπροσωπευτικό πολιτικό μας σύστημα με θεσμούς άμεσης δημοκρατίας.

  Έτσι, όλοι όσοι πιστεύουμε πραγματικά στην δημοκρατία οφείλουμε να αγωνισθούμε υπέρ της άμεσης υιοθέτησης των παραπάνω θεσμών μέσω της ενσωμάτωσης τους στο Ελληνικό Σύνταγμα.

  Ζητάμε από εσάς να δηλώσετε την υποστήριξη σας στις παραπάνω θέσεις και να δεσμευτείτε πως στην επόμενη αναθεώρηση του Συντάγματος θα υποστηρίξετε, και εσείς, την δυνατότητα των Ελλήνων πολιτών να συμμετέχουν άμεσα και όποτε αυτοί το επιθυμούν στην πολιτική ζωή της χώρας.

  Σας παρακαλούμε θερμά να απαντήσετε απλά με ένα ΝΑΙ (συμφωνώ με την Συνταγματική θεσμοθέτηση δημοψηφισμάτων τα οποία καλούνται από τους πολίτες) ή ένα ΟΧΙ (δεν συμφωνώ με την Συνταγματική θεσμοθέτηση δημοψηφισμάτων τα οποία καλούνται από τους πολίτες). Δηλαδή, όπως ακριβώς θα συνέβαινε και σε ένα δημοψήφισμα.

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 0 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0

Πρέπει να είσαι συνδεδεμένος για να στείλεις την ερώτησή σου




Top