Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube
Navigation Menu

Ασημακοπούλου Άννα-Μισέλ

Κόμμα : Ν.Δ.
Κοινοβουλευτική Ομάδα : Ν.Δ.
Περιφέρεια : Β' Αθηνών

Βιογραφικό

Προσωπικά Στοιχεία

Τόπος και Ημερομηνία γέννησης:
Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1967.
Οικογενειακή Κατάσταση:
Έγγαμη με το Βασίλη Παπαϊωάννου με τον οποίο έχει ένα γιο.
Επάγγελμα:
Οικονομολόγος – Νομικός.
Σπουδές:
• Διπλωματούχος Οικονομολόγος του Πανεπιστημίου Bryn Mawr της Πενσυλβάνια.
• Μεταπτυχιακές σπουδές στη Νομική με ειδικότητα στις Διεθνείς Νομικές Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο Cornell της Νέας Υόρκης.
• Εξειδίκευση στα εκπαιδευτικά ιδρύματα: London School of Economics, Πανεπιστήμιο της Μαδρίτης και Institut d’ Etudes Francais d’ Avignon.
Ξένες γλώσσες:
Αγγλική, Γαλλική, Ισπανική.

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες

Εξελέγη βουλευτής Ιωαννίνων με τη ΝΔ στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Είναι η μοναδική γυναίκα που έχει εκλεγεί Βουλευτής στα Ιωάννινα.Τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο του 2015 εκλέχθηκε με τη ΝΔ  βουλευτής Β’ Αθηνών. Υπήρξε εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ κατά τη διακυβέρνηση Σαμαρά (2012 – 2015).

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

• Δημοτική Σύμβουλος Ιωαννίνων με το συνδυασμό «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» από το 2007.
• Αντιδήμαρχος Ιωαννίνων με αρμοδιότητα τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα το 2010.
• Εκπρόσωπος Τύπου της Δημοτικής Αρχής Ιωαννίνων το 2008 και Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Ιωαννίνων (2007-2009).
• Μέλος μεταξύ άλλων:
– της Οικονομικής Επιτροπής, της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Ιωαννιτών από το 2011.
– του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ιωαννίνων και εκπρόσωπος του Δήμου Ιωαννιτών στο Κέντρο Παραδοσιακής Βιοτεχνίας Ιωαννίνων (2007-2009).
– του Διοικητικού Συμβουλίου της Αναπτυξιακής Εταιρίας «ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.» (2004- 2010).
• Διευθύντρια από το 1994 του Ιδρύματος ΕΓΝΑΤΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ.
• Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αξιολόγηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων από το 1997.
• Μέλος της ομάδας εθελοντών της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων.

* Η ενότητα αυτή ενημερώνεται από το Βουλευτή

Ο βουλευτής δεν έχει καταχωρήσει νέα στην πλατφόρμα.

Ο βουλευτής δεν έχει περιεχόμενο
δράσεων στον χάρτη
* Στην ενότητα αυτή ο Βουλευτής μπορεί να αναρτήσει το πόθεν έσχες του.
Η ενότητα θα εμπλουτίζεται μελλοντικά με πρόσθετα εργαλεία προώθησης της διαφάνειας.

Ο βουλευτής δεν έχει καταχωρήσει τα οικονομικά του στοιχεία στην πλατφόρμα.

  • Ερωτήσεις : 9
  • Απαντήσεις : 6
 1. Ποια είναι η θέση σας αναφορικά με την αιφνιδιαστική κατάθεση πρότασης σύμβασης του ΕΟΠΥΥ με τους επαγγελματίες ειδικής αγωγής (λογοθεραπευτές, παιδοψυχολόγους, κ.α.)? Πως κρίνετε την επιστροφή σε “κλειστά επαγγέλματα”? Πως προτείνετε να αντιδράσει ο κλάδος μας ώστε να μην πληγούν οι θεραπευόμενοι (ανήλικα παιδιά) μας?

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 1 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
 2. Κυρία Ασημακοπούλου,

  Σε ερώτηση που συνυπογράψατε προς τον Υπουργό Οικονομίας, κ. Σταθάκη, στις 30/8 σχετικά με τον αναπτυξιακό νόμο, αναφέρατε μεταξύ άλλων τα εξής: «Ο κ. Σταθάκης έχει κατ’ επανάληψη δηλώσει ότι ο νέος “αναπτυξιακός νόμος” θα είναι σε πλήρη εφαρμογή τον Σεπτέμβριο και ότι με το νέο σύστημα, θα επιταχυνθεί η διαδικασία αξιολόγησης των επενδύσεων, των οποίων η χρηματοδότηση εκκρεμεί από τους παλαιούς αναπτυξιακούς νόμους.
  Η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν φημίζεται για την αποτελεσματικότητά της πρέπει να αποδεσμευτούν άμεσα πόροι για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και της ανάπτυξης».

  Θα ήθελα να σας ρωτήσω με ποιο σκεπτικό το κόμμα σας ζητάει να εφαρμοσθεί ο νόμος, ασκώντας παράλληλα κριτική στο γεγονός της μη εφαρμογής του;

  Το παραπάνω γεγονός δεν είναι αντιφατικό από τη στιγμή που στη διεξαχθείσα ονομαστική ψηφοφορία, η κοινοβουλευτική σας ομάδα καταψήφισε το νομοσχέδιο;

  Θα ήθελα την απάντησή σας για να καταλάβω αν η παράταξή σας ασκεί a priori στείρα αντιπολίτευση΄, περιμένοντας να εφαρμοσθεί ένας νόμος που καταψήφισε ή επικρίνετε την κυβέρνηση για ένα νόμο που δεν μπορεί να παράξει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

  Με εκτίμηση,
  Γ. Κανούτας

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 2 :: Το βλέπουν Αρνητικά 1
  • Αγαπητέ κύριε Κανούτα,

   Σας ευχαριστώ για την ερώτησή σας.
   Η Νέα Δημοκρατία καταψήφισε τον αναπτυξιακό νόμο της Κυβέρνησης, επειδή είναι ένας κατ’ επίφαση αναπτυξιακός νόμος. Ο νέος αναπτυξιακός νόμος αποτελεί την κορωνίδα της κοροϊδίας της Κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Σύμφωνα με την έκθεση του ΓΛΚ ελάχιστα χρήματα θα δοθούν μέχρι το 2022 σε ενισχύσεις ή φοροαπαλλαγές, ήτοι συνολικά 400 εκ. ευρώ επιχορηγήσεις, 80 εκ ευρώ επιδοτήσεις χρηματοδοτικής μίσθωσης και φορολογικά κίνητρα συνολικού ύψους 27 εκ ευρώ. Το δε 2016 δεν θα δοθεί ούτε ένα ευρώ. Η συμβολή του αναπτυξιακού νόμου στην ανάπτυξη είναι στο αισιόδοξο σενάριο «σταγόνα στον ωκεανό» και στο απαισιόδοξο σενάριο «άδειο πουκάμισο».
   Η άποψή μου είναι, ότι η σωστή αντιμετώπιση είναι μια αναπτυξιακή πολιτική με κλαδική στόχευση και κλαδικές φοροαπαλλαγές. Για να επιστρέψει η χώρα στην ανάπτυξη απαιτείται στροφή στην επιχειρηματικότητα και στήριξη των ιδιωτικών επενδύσεων σε συνδυασμό με μια πολιτική θέση «σταδιακής απομάκρυνσης» από το μοντέλο των αναπτυξιακών νόμων προσηλωμένων στις κρατικές ενισχύσεις, με τις οποίες στρεβλώνεται ο ανταγωνισμός.
   Ο λόγος για τον οποίο επέλεξα να υπογράψω την ερώτηση σχετικά με την καθυστέρηση, η οποία σημειώνεται στην ενεργοποίηση του παραπάνω αναπτυξιακού νόμου, είναι ότι το νομοσχέδιο αυτό από τη στιγμή που ψηφίστηκε, αποτελεί νόμο του κράτους και ως εκ τούτου η αρμοδιότητά μου ως βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και Τομεάρχης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της Νέας Δημοκρατίας είναι να ελέγχω την Κυβέρνηση ως προς την υλοποίηση των πολιτικών αποφάσεων, τις οποίες λαμβάνει. Ο παραπάνω αναπτυξιακός νόμος δυστυχώς διαθέτει ελάχιστα χρήματα στις επιχειρήσεις μέσω ενός τελείως γραφειοκρατικού συστήματος. Από την άλλη πλευρά όμως η αγορά ακόμα και αυτά τα «ψίχουλα» του αναπτυξιακού νόμου τα έχει ανάγκη και ζητά από εμάς να απαιτήσουμε την ενεργοποίηση των διατάξεων του
   Ο ρόλος μου είναι να ασκώ αντιπολιτευτικό λόγο γόνιμο, δηλαδή, όταν καταψηφίζω μια πολιτική επιλογή της Κυβέρνησης, να καταθέτω παράλληλα και προτάσεις και να ελέγχω την Κυβέρνηση για τα πεπραγμένα της. Αυτό κάνω ασκώντας κριτική στον αναπτυξιακό νόμο της Κυβέρνησης και καταθέτοντας ερώτηση στον Υπουργό.

   Με εκτίμηση,
   Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου
   Βουλευτής Β΄Αθηνών

   VN:F [1.9.22_1171]
   Το βλέπουν θετικά 3 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
 3. Αξιότιμη κυρία Ασημακοπούλου,

  Μετά τη δημοσιοποίηση μεγάλου μέρους των κειμένων της TTIP, οι χειρότεροί μας φόβοι τόσο για την TTIP όσο και για τη CETA δυστυχώς επιβεβαιώνονται.
  Οι δύο αυτές συμφωνίες απειλούν την υγεία, την τροφή μας, το περιβάλλον, τα κοινωνικά και εργασιακά μας δικαιώματα και τελικά την ίδια τη δημοκρατία μας. Την ίδια στιγμή, η κοινωνία των πολιτών έχει αποκλειστεί ουσιαστικά από τις διαπραγματεύσεις ενώ ακόμα και οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των πολιτών έχουν εξαιρετικά περιορισμένη πρόσβαση στην ενημέρωση γύρω από αυτές.
  Σε μία χώρα όπως η Ελλάδα, που έχει ήδη πληγεί σημαντικά από την εφαρμογή των μνημονίων, δεν υπάρχει το περιθώριο να υποστηρίξουμε συμφωνίες που θα βαθύνουν ακόμα περισσότερο την οικονομική κρίση και θα πλήξουν το εργατικό δυναμικό.
  Για το λόγο αυτό, σας καλούμε να δηλώσετε δημόσια και ρητά τη θέση σας απέναντι στα παρακάτω ζητήματα:
  • Για την TTIP να απαιτήσετε τον τερματισμό των διαπραγματεύσεων, απόλυτη διαφάνεια και δημοσιοποίηση όλων των σχετικών εγγράφων, καθώς και την έναρξη ενός δημόσιου και ανοιχτού διαλόγου για τη βελτίωση του εμπορίου.
  • Για τη CETA να απαιτήσετε τον χαρακτηρισμό της ως μικτή συμφωνία ώστε να συμμετέχουν στην ψήφισή της και τα εθνικά κοινοβούλια και όχι μόνο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Επιπλέον, να δηλώσετε την αντίθεσή σας στην προσωρινή ενεργοποίηση της συμφωνίας, πριν τη ψήφισή της από τα εθνικά κοινοβούλια.
  • Να δηλώσετε δημόσια και ξεκάθαρα τη στάση σας ενάντια σε αυτές τις δύο συμφωνίες στο σύνολό τους.
  Με εκτίμηση,
  Greenpeace Greece

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 1 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
 4. Αξιότιμη κα. Ασημακοπούλου,

  Παρακολούθησα με ενδιαφέρον την τοποθέτησή σας στη Βουλή σχετικά με το ”Παράλληλο πρόγραμμα” και θα ήθελα να σας ρωτήσω για την πιθανότητα ν΄ ανακύψουν κίνδυνοι στα δημοσιονομικά δεδομένα από την ανύπαρκτη κοστολόγηση του προγράμματος.

  Επίσης, θα ήθελα να σας ρωτήσω αν υπάρχει πιθανότητα να ζητήσουν οι εταίροι να μην εφαρμοστούν διατάξεις του Νόμου με το επιχείρημα ότι τα δημοσιονομικά μας δεδομένα δεν το επιτρέπουν. Από που θα βρεθούν οι πόροι για την υλοποίηση του προγράμματος όταν ζητούνται θυσίες σ΄όλες τις κοινωνικές ομάδες;

  Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων,

  Ιωάννα Θωμάκου

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 2 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
  • Αγαπητή κα. Θωμάκου,
   Κατ’ αρχάς σας ευχαριστώ για την ερώτησή σας.
   Οι παρατηρήσεις σας είναι πολύ εύστοχες. Ένα νομοσχέδιο, που συνεπάγεται επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού, συνοδεύεται από έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους η οποία καθορίζει το ύψος της δαπάνης, καθώς και από έκθεση του Υπουργού Οικονομικών και του προτείνοντος Υπουργού για τον τρόπο με τον οποίο θα καλυφθεί η δαπάνη αυτή. Το παράλληλο πρόγραμμα είναι ένα συνονθύλευμα διατάξεων από διάφορα υπουργεία, το οποίο βαφτίστηκε “παράλληλο πρόγραμμα” και κατατέθηκε το Δεκέμβριο του 2015. Στη συνέχεια διακόπηκε η συζήτησή του στη Βουλή από τον Υπουργό καθώς, όπως σωστά παρατηρήσατε, δεν ήταν κοστολογημένες οι διατάξεις του και επανήλθε άρον-άρον μέσα στις αγροτικές κινητοποιήσεις και τον γενικότερο αναβρασμό λόγω ασφαλιστικού. Όταν ένα νομοσχέδιο δεν είναι κοστολογημένο ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος μη υλοποίησης των ρυθμίσεων, που περιγράφονται στις διατάξεις του.
   Ένα άλλο σοβαρό ζήτημα είναι, ότι κάποιες διατάξεις του νόμου, οι οποίες ψηφίστηκαν τον Φεβρουάριο μπορεί να χρειαστεί να καταργηθούν ή να τροποποιηθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα με νεότερο νόμο, επειδή τα μέτρα δεν είναι κοστολογημένα. Να σας θυμίσω την περίπτωση των ευνοϊκών ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών ρυθμίσεων, που είχαν ψηφιστεί τον Ιούλιο του 2015 (νόμος Στρατούλη) και καταργήθηκαν τον Οκτώβριο του 2015. Και αυτές οι διατάξεις είχαν κατατεθεί χωρίς να κοστολογηθούν. Με αυτή την πολιτική, που ακολουθείται από την Κυβέρνηση καταστρατηγείται κάθε έννοια ασφάλειας δικαίου. Αυτές είναι κυβερνητικές παλινωδίες, οι οποίες στοχεύουν στον εφήμερο εντυπωσιασμό.
   Με εκτίμηση,
   Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου
   Βουλευτής Β΄Αθηνών

   VN:F [1.9.22_1171]
   Το βλέπουν θετικά 7 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
 5. ΘΕΜΑ: Μεταβατική διάταξη αναστολής ισχύος άρθ.57 Ν.4186/13 ειδικώς για αριστούχους πτυχιούχους εισελθόντων πανελληνίων εξετάσεων τα έτη 2010-2014. Με το άρθρο 15 του Ν.3404/2005 προβλεπόταν η ποσοστική (με σειρά προτεραιότητας) επιλογή υποψηφίων πτυχιούχων ΑΕΙ σε άλλα πανεπιστημιακά ιδρύματα με κριτήριο τον τελικό βαθμό πτυχίου ή με εξεταστική διαδικασία.

  Ήδη όμως αιφνιδίως με το άρθ.57 του Ν.4186/13 καταργήθηκε από της ισχύος του 2013 η προβλεπόμενη εισαγωγή πτυχιούχων και καθιερώνεται (και για τους παλιούς πτυχιούχους) αποκλειστικά η διαδικασία των εξετάσεων χωρίς πρόβλεψη κατοχύρωσης του δικαιώματος των ήδη εισελθόντων στα ΑΕΙ με πανελλήνιες εξετάσεις και εξερχομένων αριστούχων φοιτητών (απόφοιτοι ετών 2013-2015) διάταξη που έπρεπε να ισχύσει για τους εισερχομένους από το 2013 και μετά. Δηλαδή δεν υπήρξε μεταβατική περίοδος για τους απόφοιτους των σχολών που εισήχθησαν με τον νόμο του 2005 και πέρασαν όλα τα φοιτητικά τους έτη με βάση αυτή την νομοθεσία .

  Η ρύθμιση αυτή αντιστρατεύεται ευθέως στις αρχές της ΔΙΚΑΙΗΣ παιδείας που έβγαιναν και «πάλευαν», όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, καθώς την ίδια στιγμή περνούσαν νομοσχέδια που προωθούσαν την ανταγωνιστικότητα και την βαθμοθηρία. Όντας ο γιος μου μέλος λοιπόν του εκπαιδευτικού αυτού συστήματος απόφοιτος Νοσηλευτικής ΑΕΙ Σπάρτης, αναγκάστηκε για τη περίπτωση στην οποία αναφερόμαστε να λειτουργήσει έτσι, καθώς είχε στο μυαλό του ότι η εισαγωγή θα γινόταν με βαθμό πτυχίου. Φτάνει στο σημείο που προσαρμόζει όλη του την ζωή για να βγάλει βαθμό πτυχίου 9.84 (βαθμός που βγήκε μέσα σε 4 έτη από την κρίση όλων των καθηγητών του προπτυχιακού) και με την προσδοκία να εισαχθεί στην Ιατρική με αυτόν το βαθμό και όχι με τις κατατακτήριες εξετάσεις μιας-δυο ώρες…

  Πάνω σε εκείνη την στιγμή αλλάζει ο κ. Αρβανιτόπουλος την διάταξη μέσα σε μία νύχτα και καταργεί την εισαγωγή με βαθμό πτυχίου. Ζητάμε αποκατάσταση της εσκεμμένης αλλαγής της διάταξης που πραγματοποίησε ο κ. Αρβανιτόπουλος και να επανέλθει η παλιά διάταξη για τα έτη τα οποία μπήκαν με εκείνην.

  Με εκτίμηση ,

  Νικολαΐδης Γεώργιος

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 7 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
  • Με ενδιαφέρον θα θέλαμε να εξετάσουμε την περίπτωση, την οποία μας παραθέτετε. Απάντηση και λύση στα αιτήματα και παράπονα των πολιτών δίνεται με τη κατάθεση αναφοράς στη Βουλή των Ελλήνων μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου.
   Αν επιθυμείτε κάτι τέτοιο, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το γραφείο μου προκειμένου να έχουμε μια συνάντηση.
   Με εκτίμηση,
   Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου
   Πολιτικό Γραφείο:
   Τηλ: 2103239373,2109763222, Fax:2109739955
   Ταχ. Διευθ.: Πλατεία Καλογήρων 3, 17341 Άγιος Δημήτριος

   VN:F [1.9.22_1171]
   Το βλέπουν θετικά 5 :: Το βλέπουν Αρνητικά 2
 6. Κυρία Ασημακοπούλου :Να αναλάβετε πρωτοβουλίες ώστε να καταργηθεί το flat tax με 26% από το πρώτο ευρώ καθώς ένας μικρός έμπορος δεν μπορεί να το αντέξει και να αλλάξει είτε σε flat tax 15% είτε καλύτερα για να υπάρχει κοινωνική δικαιοσύνη σε ένα προοδευτικό σοσιαλδημοκρατικού τύπου σύστημα (Progressive tax) με κλίμακες ώστε να μοιράζονται δικαίως τα βάρη. Επίσης να λάβετε πρωτοβουλίες για διαγραφές μέρους ή και ολόκληρων χρεών προς τις Τράπεζες των εντίμως υπερχρεωμένων εμπόρων διότι μέχρι τώρα επωφελούνται μόνον όσοι πήραν καταναλωτικά και στεγαστικά δάνεια και όχι όσοι δανείστηκαν για να κρατήσουν την επιχείρηση τους ζωντανή.

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 4 :: Το βλέπουν Αρνητικά 1
 7. Αξιότιμη κυρία Ασημακοπούλου,

  Θα ήθελα να σας ρωτήσω ποιοι είναι οι λόγοι που ώθησαν το κόμμα σας και εσάς προσωπικά να καταψηφίσετε την συγκρότηση της εξεταστικής επιτροπής για την υπαγωγή της Ελλάδας στα μνημόνια? Δεν είναι σημαντικό το να εξεταστεί το πως φτάσαμε ως εδώ?

  Με εκτίμηση,

  Λεωνίδας

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 3 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
  • Η ΝΔ, πρότεινε να δούμε αναλυτικά τις αιτίες που μας έφεραν στην κρίση. Να πάμε όμως πίσω χρονικά και να το διερευνήσουμε από το 1981 και μετά οπότε και το χρέος της χώρας ήταν ελάχιστο. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από την άλλη πλευρά επιδιώκοντας μόνο να στήσει ένα κατηγορητήριο κατά της προηγούμενης κυβέρνησης, δεν ενδιαφέρεται για την αναζήτηση της αλήθειας. Δεν θα μπορούσα λοιπόν να συμφωνήσω σε μια τέτοια διαδικασία που το μόνο που προάγει είναι να κρύψει την αλήθεια.
   Σας ευχαριστώ.
   Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου
   Βουλευτής Β΄Αθηνών

   VN:F [1.9.22_1171]
   Το βλέπουν θετικά 7 :: Το βλέπουν Αρνητικά 10
 8. Αγαπητή κυρία βουλευτίνα,
  Πιθανόν να γνωρίζετε το θέμα της ταλαιπωρίας 250.000 Ελλήνων, πρώην πελατών των ασφαλιστικών εταιριών ‘ΑΣΠΙΣ’ & ‘Commercial Value’, που δυστυχώς για όλους εμάς ήταν υπό την διαχείριση του δικαστικώς αποδεδειγμένα απατεώνα Ψωμιάδη (μιας & είναι στην φυλακή).
  Δυστυχώς για μας (για δεύτερη φορά!), η Ελληνική Δικαιοσύνη απεφάσισε, ότι ΝΑΙ μεν ΦΤΑΙΕΙ το κράτος που δεν έκανε σωστή εποπτεία δια των οργάνων του (ως όφειλε!) στις ασφαλιστικές εταιρείες του Ψωμιάδη (& έτσι αυτός καταχράστηκε τα χρήματά μας), ΑΛΛΑ δεν είναι υποχρεωμένο να αποζημιώσει τους πολίτες του για την ζημία που υπέστησαν εξ αιτίας του!!! (διότι όλοι ξέραμε ότι οι ασφαλιστικές ελέγχονται από το κράτος & τα συμβόλαιά μας είναι ΕΓΓΥΗΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ!).
  Μετά απ’ όλα όσα συνέβησαν, το ΔΣ του συλλόγου ‘Ζημιωθέντες των ΑΣΠΙΣ & Commercial Value’ έχει βρει μια λύση που εξυπηρετεί τόσο τους ζημιωθέντες όσο & το κράτος.
  Τι είστε διατεθειμένη να κάνετε γι’ αυτό το τόσο σοβαρό πρόβλημα;
  Παρακαλώ πολύ δεχθείτε τους σε ακρόαση, να σας αναλύσουν την πρόταση της λύσης του προβλήματος & δείξτε κατανόηση βοηθώντας με την δική σας συμμετοχή & ‘πίεση’ όπου πρέπει, ώστε να λυθεί ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα, που δυστυχώς ταλανίζει 250.000 πολιτών (οι περισσότεροι των οποίων είναι σε άθλια οικονομική κατάσταση) και όλοι οι προηγούμενοι υπουργοί & βουλευτές ενώ αναγνώριζαν το δίκαιο & την σοβαρότητα του θέματος, ως συνήθως παρέμεναν ΜΟΝΟ σε υποσχέσεις!!
  ΜΟΝΟ οι ΠΡΑΞΕΙΣ έχουν αντίκρισμα & αποτέλεσμα!!!
  ΚΑΝΤΕ ΠΡΑΞΗ αν πιστεύετε ότι έχουμε δίκαιο & πρέπει επιτέλους να λυθεί το πρόβλημα, αλλιώς ΔΙΩΞΤΕ τους & ΜΗΝ ΥΠΟΣΧΕΘΕΊΤΕ ΤΙΠΟΤΑ!!
  Ιωάννης Δ. Πομάκης, 6972 705 800 , Θεσσαλονίκη.

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 5 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
  • Αξιότιμε κύριε Πομάκη,
   Σας ευχαριστώ για την επικοινωνία σας. Είμαι γνώστης του θέματος στο οποίο αναφέρεστε. Το πολιτικό μου γραφείο θα επικοινωνήσει μαζί σας προκειμένου να προγραμματιστεί μια συνάντηση με το Δ.Σ του συλλόγου «Ζημιωθέντες των ΑΣΠΙΣ & Commercial Value» για να εξετάσουμε το θέμα.

   VN:F [1.9.22_1171]
   Το βλέπουν θετικά 8 :: Το βλέπουν Αρνητικά 3
 9. Κυρία Ασημακοπούλου,

  Αν ο ΣΥΡΙΖΑ φέρει νομοσχέδια με θετικότερες ρυθμίσεις δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, όπως δηλώνει, θα τα ψηφίσετε; Ως προς το ανθρωπιστικό κομμάτι που έχει εξαγγελθεί στη Θεσσαλονίκη, ποια είναι η άποψή σας και ποια θα είναι η στάση σας;

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 2 :: Το βλέπουν Αρνητικά 1
  • Αξιότιμε κ. Τούσα,
   Δεν θα είμαι αντίθετη σε οποιαδήποτε κυβερνητική επιλογή, η οποία τεκμηριωμένα είναι προς την σωστή κατεύθυνση και προσφέρει λύσεις, αρκεί φυσικά να μην θέτει σε αμφισβήτηση την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων της χώρας. Ως εκ τούτου η ρύθμιση των δόσεων όπως και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ στην Θεσσαλονίκη θα πρέπει να αξιολογηθεί σύμφωνα με τα δεδομένα που προέκυψαν από τους όρους της πρόσφατης συμφωνίας με τους δανειστές μας.
   Σας ευχαριστώ και στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνισή.

   VN:F [1.9.22_1171]
   Το βλέπουν θετικά 10 :: Το βλέπουν Αρνητικά 6

Πρέπει να είσαι συνδεδεμένος για να στείλεις την ερώτησή σου
Top