Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube
Navigation Menu

Βάκη Φωτεινή

Κόμμα : ΣΥΡΙΖΑ
Κοινοβουλευτική Ομάδα : ΣΥΡΙΖΑ
Κοινοβουλευτική ιδιότητα : Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος
Περιφέρεια : Κερκύρας

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971.

Απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ακολούθησαν μεταπτυχιακές σπουδές στην ευρωπαϊκή φιλοσοφία (Master of Arts) στο Πανεπιστήμιο του Essex της Αγγλίας όπου υποστήριξε και τη διδακτορική της διατριβή.

Δίδαξε φιλοσοφία στο τμήμα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πατρών και στο τμήμα Φιλοσοφικών & Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Κρήτης. Από το 2005 διδάσκει ιστορία της φιλοσοφίας στο τμήμα Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Ιονίων Νήσων με τον συνδυασμό του Θ. Γαλιατσάτου «ΑΝΑΣΑ». Εκλέγεται πρώτη φορά βουλευτής Κερκύρας στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 με τον ΣΥΡΙΖΑ και επανεξελέγη στις εκλογές Σεπτεμβρίου 2015.

* Η ενότητα αυτή ενημερώνεται από το Βουλευτή

Μεταφέρεστε στα νέα του βουλευτή, παρακαλώ περιμένετε....

* Στην ενότητα αυτή ο Βουλευτής μπορεί να αναρτήσει το πόθεν έσχες του.
Η ενότητα θα εμπλουτίζεται μελλοντικά με πρόσθετα εργαλεία προώθησης της διαφάνειας.

Μεταφέρεστε στα οικονομικά στοιχεία του βουλευτή, παρακαλώ περιμένετε....

  • Ερωτήσεις : 3
  • Απαντήσεις : 2
 1. Κυρία Βάκη,

  Απευθύνομαι σε εσάς σχετικά με το δυστύχημα που έλαβε χώρα στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Χίο. Εκεί ένας Σύρος πρόσφυγας αυτοπυρπολήθηκε, διαμαρτυρόμενος για τη μη εξέταση του αιτήματος ασύλου του, τη στιγμή που ένστολος της ΕΛ.ΑΣ. προσπάθησε να τον αποτρέψει. Το αποτέλεσμα είναι να φέρουν εγκαύματα σε ποσοστό 85 και 7% αντίστοιχα.

  Το ερώτημά μου έχει να κάνει με την εκπαίδευση που λαμβάνουν οι Έλληνες Αστυνομικοί. Αντιλαμβάνομαι πως συχνά καλούνται να δράσουν χωρίς την πολυτέλεια του χρόνου και κάτω από δύσκολες συνθήκες. Ωστόσο θεωρείτε πως η ενέργεια του Αστυνομικού είναι προϊόν ενδεδειγμένης εκπαίδευσης που έλαβε ή υπάρχουν κενά στην εκπαίδευση των ανθρώπων που είναι υπεύθυνοι για την ασφάλειά μας; Τέλος, σκοπεύετε με την ιδιότητά σας ως μέλους της διαρκούς επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Τάξης και Δικαιοσύνης να εγείρετε την υπόθεση στον αρμόδιο Υπουργό ώστε να αποδοθούν ευθύνες αν υπάρξουν;

  Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας. Παραθέτω το σύνδεσμο του ατυχήματος σε περίπτωση που δεν έχετε ενημερωθεί.

  Με εκτίμηση,

  Σ.Δερμεντζής

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 1 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
  • Αγαπητέ Κύριε Σ.Δερμεντζή,

   Αναφορικά με το ερώτημα σας για το δυστύχημα που έλαβε χώρα στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Χίο και συγκεκριμένα, σχετικά με την εκπαίδευση που λαμβάνουν οι Έλληνες Αστυνομικοί, μετά από επικοινωνία που είχαμε με αρμόδια στελέχη της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Ανθρώπινων Πόρων της ΕΛ.ΑΣ η πληροφόρηση που είχαμε ήταν η εξής:

   Τα Προγράμματα Εκπαίδευσης και Μετεκπαίδευσης του αστυνομικού προσωπικού περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων θεματικές ενότητες που αφορούν αποκλειστικά στην αντιμετώπιση κρίσιμων περιστατικών. Κατά την υλοποίηση των εν λόγω Προγραμμάτων, τα οποία επικαιροποιούνται και αναμορφώνονται, προσαρμοζόμενα καταλλήλως στις σύγχρονες απαιτήσεις, αναλύονται και πρακτικοποιούνται τόσο διάφορα σενάρια όσο και πραγματικά περιστατικά που έχουν αντιμετωπιστεί κατά την υπηρεσιακή δράση. Ειδικότερα, οι εκπαιδευόμενοι και μετεκπαιδευόμενοι αστυνομικοί διδάσκονται τρόπους ταχείας αξιολόγησης των περιστατικών, ατομικής και ομαδικής ενέργειας και αντιμετώπισης, ανάπτυξης των αναγκαίων συνεργασιών όταν αυτό απαιτείται, καθώς και μεθόδους και πρακτικές αυτοπροστασίας, προφύλαξης των από μεταδοτικές ασθένειες, αποκλιμάκωσης έντασης, προστασίας ευπαθών ομάδων και προσώπων που βρίσκονται σε κίνδυνο, ασφάλειας χώρων κράτησης και φιλοξενίας ατόμων κλπ

   Περαιτέρω, για την ενίσχυση της αυτοπροστασίας των αστυνομικών που καλούνται να υπηρετήσουν σε δομές, φιλοξενίας αλλοδαπών, καθώς και για τη νομική και φυσική προστασία των ατόμων που φιλοξενούνται σ’ αυτές οργανώνονται και υλοποιούνται σχετικές θεματικές εκπαίδευσης. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι έχουν πραγματοποιηθεί εκπαιδεύσεις από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό και στα ακόλουθα θέματα:

   • «Προσφυγικό Δίκαιο και Νομική Προστασία Προσφύγων»
   • Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα με θέμα: «Μετανάστευση και Υγεία. Μια κοινή προσέγγιση για την υγεία των προσφύγων – μεταναστών»
   • «Ενημέρωση αστυνομικού προσωπικού για τα λοιμώδη νοσήματα και μέτρα προφύλαξης»
   Επίσης, σύμφωνα με την πληροφόρηση που λάβαμε, ο συγκεκριμένος αστυνομικός που επενέβη στο συμβάν, έχει εκπαιδευτεί σε θέματα αυτοάμυνας – αυτοπροστασίας και σε προγενέστερο χρόνο είχε αποτρέψει με επιτυχία όμοιο περιστατικό απόπειρας αυτοπυρπολισμού άλλου αλλοδαπού.
   Τέλος, σε ότι έχει να κάνει με την απόδοση ευθυνών, η ενημέρωση που λάβαμε ήταν πως η ΕΛ.ΑΣ με σκοπό την εξακρίβωση των συνθηκών υπό τις οποίες έλαβε χώρα το παραπάνω συμβάν, διέταξε Προκαταρκτική Διοικητική Εξέταση, η οποία εκκρεμεί στο στάδιο της ανακριτικής διαδικασίας.

   Με εκτίμηση

   Φωτεινή Βάκη
   Βουλευτής Κέρκυρας

   VN:F [1.9.22_1171]
   Το βλέπουν θετικά 1 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
 2. Είστε υπέρ της χρηματοδότησης των κομμάτων από το κράτος ; Υπάρχει εναλλακτικός τρόπος χρηματοδότησης που να απεμπλέκεται έστω και εν μέρει το κράτος , αλλά να υπάρχει και διαφάνεια ;

  Ευχαριστώ και αναμένω την απάντησή σας.

  Δημήτρης Κόλλιας

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 3 :: Το βλέπουν Αρνητικά 2
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ της δημόσιας χρηματοδότησης των κομμάτων, θέση με την οποία συμφωνώ. Τα κόμματα πρέπει να εκφράζουν κοινωνικούς και πολιτικούς συσχετισμούς με στόχο την προάσπιση της δημόσιας σφαίρας και όχι να αποτελούν παραμάγαζα επιχειρηματικών συμφερόντων με παρεπόμενο τη διαπλοκή και τη διαφθορά. Αυτό δεν αποκλείει την οικονομική υποστήριξη από τα μέλη και τους φίλους των κομμάτων. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να υπάρχει πλήρης διαφάνεια και έλεγχος, διαφορετικά τίθεται εν αμφιβόλω η ίδια η έννοια δημοκρατίας.

   VN:F [1.9.22_1171]
   Το βλέπουν θετικά 9 :: Το βλέπουν Αρνητικά 1
 3. Κυρία Βάκη,

  Η παρακάτω επιστολή θέτει υπ” όψιν σας ορισμένα βασικά μέτρα πολιτικής στα οποία συγκεκριμένοι φορείς υποστήριξης της επιχειρηματικότητας έχουν συμφωνήσει ως αναγκαία για την προώθηση της επιχειρηματικότητας στη χώρα.

  Οι παρακάτω προτάσεις είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης μεταξύ των φορέων Ελληνική Ένωση Νεοφυών Επιχειρήσεων, Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών, Greek Startup Manifesto, Impact Hub Athens και Reload Greece κατα τη διάρκεια του Πολιτικού Εργαστηρίου με τίτλο «United We Ask» που διοργάνωσε την Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015 η πλατφόρμα Vouliwatch.

  https://www.vouliwatch.gr/listing/%CE%BC%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%89%CE%BD-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%B9%CE%BE%CE%B7%CF%83-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5/#.VQ2gtzTF8eY

  Θα ήθελα να ξέρω ποια είναι η θέση σας πάνω στις προτεινόμενες λύσεις για την υποστήριξη τις επιχειρηματικότητας.

  Ευχαριστώ,

  Νικόλοας Μανδουλάκης

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 6 :: Το βλέπουν Αρνητικά 4

Πρέπει να είσαι συνδεδεμένος για να στείλεις την ερώτησή σου
Top