Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube
Navigation Menu

Γεωργιάδης Σπυρίδων – Άδωνις

Κόμμα : Ν.Δ.
Κοινοβουλευτική Ομάδα : Ν.Δ.
Περιφέρεια : Β' Αθηνών

Βιογραφικό

Ο Άδωνις-Σπυρίδων Γεωργιάδης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 06-11-1972.

Είναι ο τριτότοκος υιός του Αθανασίου και της Παρασκευής Γεωργιάδου και έχει άλλα δύο αδέλφια τον Λεωνίδα και τον Αλέξανδρο. Έχει αποφοιτήσει από την Φιλοσοφική Σχολής Αθηνών και πιο συγκεκριμένα από το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας. Είναι έγγαμος με την Ευγενία Μανωλίδου, και έχουν μαζί δύο υιούς, τον Αθανάσιο-Περσέα και τον Αλκαίο-Αναστάσιο.

Υπηρέτησε την Στρατιωτική του θητεία, ως έφεδρος Λοχίας στην 23η ΤΘΤ στην Αλεξανδρούπολη.

Από το 1993 και μετά το θάνατο των γονέων του, αναλαμβάνει την διεύθυνση των εκδόσεων «ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ-ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ». Μέχρι σήμερα, υπό την δική του επίβλεψη έχουν εκδοθεί περίπου 1.000 βιβλία, κυρίως μεταφράσεις αρχαίων και βυζαντινών Ελλήνων συγγραφέων, αλλά και μελέτες γύρω από τον διαχρονικό Ελληνικό πολιτισμό.

Το 1994 ίδρυσε το Κέντρο Ελευθέρων Σπουδών «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ», με σκοπό την διδασκαλία της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσης, με μία πρωτότυπη μέθοδο, τόσο σε ενήλικες, όσο και σε παιδιά Δημοτικού. Στο ίδιο Κέντρο διδάσκει ο ίδιος το μάθημα της Ελληνικής Ιστορίας.

Το 1998 και για τρία έτη, σε συνεργασία με τον δημοσιογράφο Κώστα Χούντα, συνδιηύθυνε τον Ραδιοφωνικό Σταθμό «ΗΡΟΔΟΤΟΣ 107,4».

Από το 2000 παρουσιάζει στον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή υπό τον τίτλο ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ. Την ίδια εκπομπή παρουσίαζε για ένα χρόνο στον Ant1 Pacific στην Αυστραλία και στον Ant1 Sat στις Η.Π.Α. Από το 2003 ως το 2011 παρουσίαζε με τον αδελφό του Λεωνίδα, την καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή «ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΓΕΡΣΙΣ» στον τηλεοπτικό σταθμό ΤΗΛΕΑΣΤΥ.

Εκδίδει και διευθύνει δύο μηνιαία περιοδικά αφιερωμένα στην προβολή του διαχρονικού ελληνικού πολιτισμού, την «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ» και το «ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΣΤΟΡΙΑ».

Πέραν των βιβλίων που έχει εκδώσει, ο ίδιος ως συγγραφεύς έχει κυκλοφορήσει τρία βιβλία. Το πρώτο είναι ο «ΟΔΗΓΟΣ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ» βιβλίο που μέχρι σήμερα έχει κάνει 6 επανεκδόσεις και μάλιστα για τρία χρόνια εδιδάχθη στο Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων, στο Τμήμα της Αρχαιολογίας. Το δεύτερο έχει τίτλο: «ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ: Ο ΜΥΘΟΣ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ». Το βιβλίο αυτό, το οποίο κυκλοφορεί και στην Αγγλική Γλώσσα, έχει κάνει μέχρι σήμερα περισσότερες από 15.000 πωλήσεις και θεωρείται το κορυφαίο στο είδος του. Το τελευταίο του προσωπικό βιβλίο είναι ένα ιστορικό μυθιστόρημα, γύρω από την Άλωση της Κων/πόλεως, με τίτλο «ΘΕΟΔΩΡΑ ΦΡΑΝΤΖΗ: Η ΑΛΩΣΙΣ». Βρίσκεται στην τρίτη επανέκδοση.

Από τον Δεκέμβριο του 2003 έως τον Αύγουστο του 2007 υπήρξε Εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ.

Έλαβε μέρος στις Εθνικές Εκλογές του 2004, όπου και κατέλαβε την πρώτη θέση στην Β’ εκλογική περιφέρεια των Αθηνών, με 10.000 σταυρούς, με το ψηφοδέλτιο του ΛΑ.Ο.Σ. Εξελέγη Βουλευτής Β’ Αθηνών, στις Εθνικές Εκλογές τις 16ης Σεπτεμβρίου του 2007, διπλασιάζοντας τις προσωπικές του ψήφους, στις 20.000. Στις Εθνικές Εκλογές του 2009 επανεκλέγεται με 30.000 σταυρούς καταλαμβάνοντας εκ νέου την πρώτη θέση στην Β’ Αθηνών με τον ΛΑ.Ο.Σ.

Στις Νομαρχιακές Εκλογές του Οκτωβρίου του 2006, ήταν υποψήφιος Νομάρχης Αθηνών, με τον ΛΑ.Ο.Σ. και εξελέγη Νομαρχιακός Σύμβουλος.

Στις Περιφερειακές Εκλογές του Νοεμβρίου του 2010, ήταν επικεφαλής του συνδυασμού «ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ» με τη στήριξη του ΛΑ.Ο.Σ. Εξελέγη Περιφερειακός Σύμβουλος και συμμετείχε στην Επιτροπή Οικονομικών της Περιφέρειας Αττικής.

Συμμετείχε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και εκπροσωπούσε το κόμμα στον Εθνικό Διάλογο για την Παιδεία, στην Επιτροπή του Ελληνισμού της Διασποράς και στην Επιτροπή για την αντιμετώπιση του Μεταναστευτικού ζητήματος.

Ήταν Γραμματέας της Κ.Ε. του ΛΑ.Ο.Σ. και του Εκτελεστικού Γραφείου.

Στις 11 Νοεμβρίου 2011 τοποθετήθηκε Υφυπουργός Ανάπτυξης με αρμοδιότητα την ναυτιλία και την αλιεία στην Κυβέρνηση του κ. Λουκά Παπαδήμου. Στις 11 Φεβρουαρίου 2012 παραιτήθηκε από το κυβερνητικό του αξίωμα. Στις 13 Φεβρουαρίου 2012 διαγράφηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΛΑ.Ο.Σ. καθώς υπερψήφισε το «Μνημόνιο ΙΙ», παραβαίνοντας την γραμμή του κόμματος.

Στις 17 Φεβρουαρίου 2012 προσχώρησε στη Νέα Δημοκρατία, έχοντας παραιτηθεί από τη βουλευτική του έδρα.

Στις Εθνικές Εκλογές του Ιουνίου 2012 εξελέγη βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στην Β΄ περιφέρεια Αθηνών.

Στις 25 Iουνίου 2013 τοποθετήθηκε Υπουργός Υγείας στην Κυβέρνηση του κ. Σαμαρά.

Στις Εθνικές Εκλογές της 25η Ιανουαρίου 2015 εξελέγη βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στην Β΄ περιφέρεια Αθηνών με αριθμό ψήφων 73,959.

Στις Εθνικές Εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 επανεξελέγη βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στην Β΄ περιφέρεια Αθηνών.

* Η ενότητα αυτή ενημερώνεται από το Βουλευτή

Ο βουλευτής δεν έχει καταχωρήσει νέα στην πλατφόρμα.

Ο βουλευτής δεν έχει περιεχόμενο
δράσεων στον χάρτη
* Στην ενότητα αυτή ο Βουλευτής μπορεί να αναρτήσει το πόθεν έσχες του.
Η ενότητα θα εμπλουτίζεται μελλοντικά με πρόσθετα εργαλεία προώθησης της διαφάνειας.

Μεταφέρεστε στα οικονομικά στοιχεία του βουλευτή, παρακαλώ περιμένετε....

  • Ερωτήσεις : 11
  • Απαντήσεις : 7
 1. Αξιότιμε κύριε Γεωργιάδη,

  Η ερώτησις που σας απευθύνω αφορά τον σημαντικότερο για εμένα τομέα της Κοινωνίας μας που είναι η Παιδεία και ερωτώ εσάς συγκεκριμένα επειδή γνωρίζω και την δικιά σας αγάπη για τον εν λόγω τομέα και τους αγώνες που δίνεται εδώ και δεκαετίες.Αλλά για εισέλθω στον πυρήνα της ερωτήσεως μου που δεν είναι άλλως από τα αίσχη που διαπράττει η κυβέρνησις του ΣΥΡΙΖΑ στην Ιστορία,τα Αρχαία και την Γλώσσα τα οποία είναι άκρως επικίνδυνα.Συνεπώς σας ερωτώ εν πρωτοίς όταν έλθει στην κυβέρνηση της χώρας η Νέα Δημοκρατία θα καταργήσει τις αριστερές ιδεοληψίες των Συριζαίων και εν δευτέροις σε ποια κατεύθυνση θα κινηθεί η Νέα δημοκρατία ως κυβέρνηση;

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 3 :: Το βλέπουν Αρνητικά 1
 2. Καλημέρα και χρόνια πολλά.
  Ποια η γνώμη της ΝΔ για την συνεπιμέλεια των τέκνων και από τους δύο γονείς, όπως επίσης και για τις αποφάσεις των ελληνικών πρωτοδικείων να τα αφήσουν ορφανά απο πατέρα με τις αποφάσεις τους, για τις απίστευτες διατροφές που καταλογίζουν σε ανεργους, και σε όλα αυτά η πολιτεία να μην έχει ευθύνη εδώ που μας έχει φέρει.
  Ολοι συμφωνούν οτι τα παιδιά δεν θα πρεπει να μενουν ορφανά απο πατερα.
  Οι δε διατροφές να μην θέτουν σε κίνδυνο την διατροφή του ίδιου του πατέρα.
  Τι θα κερδίσουν τα παιδιά κάποιου να εξαθλιωθεί και μείνει στον δρόμο.
  Η κυβέρνηση μεσω του πρώην υπουργού έδειξε πανηγυρικά ότι θελει να τιμωρεί οποιον παντρευεται και κάνει παιδιά/
  Η ΝΔ τι θα κάνει?
  Θα φέρει άμεσα συνεπιμέλεια, θα εξορθολογίσει τις διατροφές, τουλάχιστον των ανέργων, με βοηθήματα απο το κράτος, υπαρχουν και οι άνεργοι Έλληνες στην Ελλάδα που πεινάνε.

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 14 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
  • Αγαπητέ κύριε,

   Σας ευχαριστώ για το ερώτημα. Συμμερίζομαι απόλυτα την ανησυχία των γονέων, οι οποίοι βιώνουν σοβαρά προβλήματα ως αποτέλεσμα της διαλυθείσας έγγαμης συμβίωσης. Σημειώστε ότι σύμφωνα με τοποθέτηση του Υπουργού Δικαιοσύνης στη Βουλή των Ελλήνων (17-2-2017), η αρμόδια νομοπαρασκευαστική επιτροπή του Υπουργείου που επεξεργάζεται, μεταξύ άλλων, το αναφερθέν ζήτημα βρίσκεται στο τελικό στάδιο των εργασιών της και σύντομα αναμένεται να κατατεθεί σχετικό σχέδιο στη Βουλή προς συζήτηση. Επί του αναμενόμενου σχεδίου θα τοποθετηθεί η ΝΔ, διά μέσου του αρμόδιου τομέα Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
   Να είστε καλά, θα χαρώ να επικοινωνήσουμε ξανά σύντομα.

   Με εκτίμηση,
   Άδωνις Γεωργιάδης

   VN:F [1.9.22_1171]
   Το βλέπουν θετικά 7 :: Το βλέπουν Αρνητικά 1
 3. Κύριε Γεωργιάδη,

  Ο ΕΟΠΥΥ ενημέρωσε αιφνιδιαστικά τους επαγγελματίες του χώρου της ειδικής αγωγής (λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, παιδοψυχολόγους και τα καθετοποιημένα Κέντρα παροχής συναφών υπηρεσιών), για επικείμενες αλλαγές στην υφιστάμενη σχέση-συνεργασία που υπάρχει. Συγκεκριμένα, στις 23/12/16 απέστειλε το σχέδιο της νέας σύμβασης (επισυνάπτεται), δίνοντας περιθώριο έως τις 27/12/16, για κατάθεση προτάσεων, αλλαγών και τροποποιήσεων. Το παραπάνω χρονικό περιθώριο αποτελεί από μόνο του απόδειξη ότι ο Οργανισμός ουδέποτε ενδιαφέρθηκε για διαβούλευση, καθώς δεν παρείχε ούτε μια ολόκληρη εργάσιμη ημέρα επεξεργασίας της σύμβασης. Μιας σύμβασης που αφενός είναι καταχρηστική (δικαιώματα μόνο στον ΕΟΠΥΥ και υποχρεώσεις-κυρώσεις μόνο στους επαγγελματίες) και αφετέρου είναι ασαφής και χωρίς καμία επεξεργασία (copy-paste άλλων συμβάσεων, καθώς σε παράγραφο αναφέρονται «οπτικά είδη»). Παράλληλα, η σύμβαση αυτή δημιουργεί εκ νέου «κλειστά επαγγέλματα», σε μια ελεύθερη αγορά. Δεν υπολογίζονται λοιπόν, οι πραγματικές ανάγκες των εξυπηρετούμενων (κατά βάση ανήλικα παιδιά), των επαγγελματιών, των εργαζομένων και των επιχειρηματιών στο χώρο της ειδικές αγωγής.
  Η εν λόγω σύμβαση το μόνο που θα επιφέρει είναι γονείς και παιδιά χωρίς υποστήριξη, εργαζόμενους χωρίς εργασία και για πολλοστή φορά επιχειρήσεις με λουκέτα!

  Συμφωνείτε με τη συγκεκριμένη νέα σύμβαση του ΕΟΠΥΥ που αφορά τα κέντρα ειδικής αγωγής; Αν δεν είστε σύμφωνοι με ποιο τρόπο σκοπεύετε να το εμποδίσετε ή να παρεμβείτε προκειμένου να εξασφαλιστεί ο απαιτούμενος διάλογος ;

  Ευχαριστώ πολύ,

  Κωνσταντίνος-Χρήστος Βρεττός

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 2 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
  • Αγαπητέ κ. Βρεττέ,

   Σας ευχαριστώ για το μήνυμά σας. Έχω δεχτεί δεκάδες μηνύματα αγωνίας από εργαζόμενους στο χώρο της ειδικής αγωγής και από γονείς. Συμμερίζομαι απόλυτα τις ανησυχίες σας. Σημειώστε ότι από την πρώτη στιγμή η ΝΔ, έχοντας γνώση της σοβαρότητος του θέματος έχει επανειλημμένως θέσει επί τάπητος το αναφερθέν ζήτημα, μέσω της διαδικασίας του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Στη διαδικασία αυτή συμμετείχα και εγώ προσωπικά, μεταξύ άλλων. Προς ενημέρωσή σας, σάς παραθέτω ορισμένα ζητήματα που τέθηκαν με την παραπάνω διαδικασία, ενώ περισσότερες πληροφορίες για μελλοντικές ενέργειες μπορείτε να αντλήσετε και από τον καθ’ ύλην αρμόδιο Τομεάρχη Υγείας της ΝΔ, κ. Βασίλη Οικονόμου.
   Να είστε καλά, θα χαρώ να επικοινωνήσουμε ξανά σύντομα.

   Με εκτίμηση,

   Άδωνις Γεωργιάδης

   Στις 5/1/17 κατατέθηκε ερώτηση με τίτλο “Αναστάτωση από τις νέες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ για την ειδική αγωγή” . Η οποία έλαβε την εξής απάντηση από τον αρμόδιο Υπουργό:

   Στις 9/1/17 κατατέθηκε αναφορά με τίτλο “εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του, αφ΄ ενός για την προχειρότητα […] και αιτείται την υπογραφή συμβάσεων με αξιοπρεπείς όρους” . Η οποία έλαβε την εξής απάντηση από τον αρμόδιο Υπουργό:

   Στις 10/1/17 κατατέθηκε ερώτηση με τίτλο “Αλλαγές στις συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ για τις υπηρεσίες Ειδικής Αγωγής.” . Η οποία έλαβε την εξής απάντηση από τον αρμόδιο Υπουργό:

   Στις 11/1/17 κατατέθηκε ερώτηση με τίτλο “Στον αέρα οι συμβάσεις για την ειδική αγωγή και τα οπτικά με τον ΕΟΠΥΥ!” (Την οποία έχω συνυπογράψει) . Η οποία έλαβε την εξής απάντηση από τον αρμόδιο Υπουργό:

   Στις 12/1/17 κατατέθηκε ερώτηση με τίτλο “Ανησυχία για την Χρηματοδότηση της Ειδικής Αγωγής από τον ΕΟΠΥΥ” . Η οποία έλαβε την εξής απάντηση από τον αρμόδιο Υπουργό:

   Στις 16/1/17 κατατέθηκε αναφορά με τίτλο “εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους για το νέο πλαίσιο σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ των επαγγελματιών _ επιστημόνων […] προκειμένου να συμβάλλει στη βελτίωση του πλαισίου παροχής υπηρεσιών Ειδικής Αγωγής.” . Η οποία έλαβε την εξής απάντηση από τον αρμόδιο Υπουργό:

   Στις 16/1/17 κατατέθηκε αναφορά με τίτλο ” καταγγέλλουν την πρόταση του ΕΟΠΥΥ για […]διεκδίκηση αξιοπρεπών παροχών υπηρεσίας και συνθηκών εργασίας” . Η οποία έλαβε την εξής απάντηση από τον αρμόδιο Υπουργό:

   Στις 23/1/17 κατατέθηκε ερώτηση με τίτλο “Χρηματοδότηση δαπάνης υπηρεσιών ειδικής αγωγής” . Η οποία έλαβε την εξής απάντηση από τον αρμόδιο Υπουργό:

   Στις 23/1/17 κατατέθηκε αναφορά με τίτλο “παραθέτει τις προτάσεις της και εκφράζει τη διαμαρτυρία της […]πλήρη επιστημονική και επαγγελματική απαξίωση των μελών της” . Η οποία έλαβε την εξής απάντηση από τον αρμόδιο Υπουργό:

   Στις 27/1/17 κατατέθηκε ερώτηση με τίτλο “ Προς διάλυση οι Κλάδοι που παρέχουν Υπηρεσίες Ειδικής Αγωγής” . Η οποία έλαβε την εξής απάντηση από τον αρμόδιο Υπουργό:

   Στις 30/1/17 κατατέθηκε αναφορά με τίτλο “αιτούνται την παράταση της διαβούλευσης για την αντιμετώπιση και τη λύση σοβαρών ελλείψεων στο χώρο της ¨ΕιδικήςΑγωγής” . Η οποία έλαβε την εξής απάντηση από τον αρμόδιο Υπουργό: .

   Στις 30/1/17 κατατέθηκε αναφορά με τίτλο “ αιτείται την συνεργασία των καθ΄ ύλην αρμόδιων υπουργείων προκειμένου να μην περικοπή η δαπάνη ¨Ειδικής Αγωγής¨ και να μην στερηθεί κανένα παιδί με ειδικές ανάγκες τις θεραπείες του λόγω οικονομικής αδυναμίας” . Η οποία έλαβε την εξής απάντηση από τον αρμόδιο Υπουργό: .

   Στις 9/2/17 κατατέθηκε αναφορά με τίτλο “εκφράζει τη διαμαρτυρία της για την αλλαγή στον τρόπο αποζημίωσης των θεραπειών αναπηρίας και των παρεχόμενων δαπανών Ειδικής Αγωγής, γεγονός που θέτει σε δυσμενή θέση τους έχοντες ανάγκη αυτές τις υπηρεσίες και καλεί όλους τους κοινωνικούς φορείς να αποδοκιμάσουν έντονα αυτές τις πρακτικές” . Η οποία έλαβε την εξής απάντηση από τον αρμόδιο Υπουργό:

   Στις 16/2/17 κατατέθηκε αναφορά με τίτλο “εκφράζει τη διαμαρτυρία της και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις στην υγεία των παιδιών […]που θα προσφέρεται στα παιδιά που έχουν ανάγκη αυτές τις υπηρεσίες” . Η οποία έλαβε την εξής απάντηση από τον αρμόδιο Υπουργό:

   Στις 8/3/17 κατατέθηκε ερώτηση με τίτλο “Αντιδεοντολογική σύσταση και ορισμός μελών της επιστημονικής επιτροπής για την Ειδική Αγωγή και Θεραπεία”

   Στις 16/3/17 κατατέθηκε αναφορά με τίτλο “ εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους για τις αλλαγές που επιφέρουν […]προς την ανεύρεση βιώσιμων και δίκαιων λύσεων”

   Στις 23/3/17 κατατέθηκε αναφορά με τίτλο “εκφράζουν την αντίθεσή τους στο νέο τρόπο με τον οποίο […]για ένα νέο θεσμικό πλαίσιο παροχής Υπηρεσιών Ειδικής Αγωγής ”

   Στις 28/3/17 κατατέθηκε ερώτηση με τίτλο “ ‘Χρωστάει ο ΕΟΠΥΥ έως και 1 έτους αποζημιώσεις για τις θεραπείες της Ειδικής Αγωγής’ (την οποία έχω συνυπογράψει).

   VN:F [1.9.22_1171]
   Το βλέπουν θετικά 2 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
 4. Κύριε Γεωργιάδη,
  Επιθυμώ να θίξω ένα ακόμα ζήτημα που υπάρχει δυνατότητα να προστεθεί στις πραγματοποιηθείσες διατάξεις στον δρόμο για την απελευθέρωση των capital controls. H φοιτητική κοινότητα δεν μπορεί να ανοίξει καινούργιο τραπεζικό λογαριασμό παρα μόνο αν είναι φοιτητής επαρχίας. Αυτό νομίζω είναι άνευ λόγου να συμπεριλαμβάνετε στις απαγορεύσεις των capital controls. Ο λόγος που γράφω αυτό το κείμενο είναι να διευκρινιστεί αυτή η αδικία, η οποία αποθαρρύνει κάθε νέο άνθρωπο από την αποταμίευση αλλά και από τις διευκολύνσεις που προσφέρει ένας τραπεζικός λογαριασμός. Επιπρόσθετος όμως και της βοήθειας που έχει στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής που συναντάτε μεγεθυμένη σε μέρη που συχνάζουν νέοι άνθρωποι.
  Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας και εύχομαι να έγινε σαφές το πρόβλημα και να αποσαφηνιστεί άμεσα, δίνοντας μια αποτελεσματική λύση.
  Με τιμή ,
  Σπυρίδων Κυπραίος ,
  Φοιτητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 1 :: Το βλέπουν Αρνητικά 1
  • Συμφωνώ απόλυτα. Τα capital controls είναι ούτως ή άλλως μια τραγωδία, αλλά το θέμα των φοιτητών μπορεί να ρυθμιστεί. H κυβέρνηση οφείλει να βρει μια αποτελεσματική λύση στο εν λόγω ζήτημα.

   VN:F [1.9.22_1171]
   Το βλέπουν θετικά 5 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
 5. Κύριε Γεωργιάδη, οι συντάξεις των ¨αγάμων¨θυγατέρων πότε επιτέλους θα σταματήσουν να καταβάλλονται? είναι εμπαιγμός και προκαλεί αγανάκτηση στους συνεπείς πολίτες αυτής της χώρας η διατήρηση αυτού του προνομίου …

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 4 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
  • Το ασφαλιστικό μας σύστημα έχει πολλές στρεβλώσεις και πολλές αδικίες. Δημιουργήθηκαν σε βάθος δεκαετιών και γι’ αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο να αρθούν όλες μαζί. Πρέπει όμως να γίνει. Δικαίως οι πολίτες αγανακτούν.

   VN:F [1.9.22_1171]
   Το βλέπουν θετικά 4 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
 6. Αξιότιμε κ.Γεωργιάδη,

  Σε πρόσφατη δήλωσή σας, όπως αυτή καταγράφεται από τα μέσα ενημέρωσης αναφέρατε: «Εμείς θέλουμε κλειστού τύπου κέντρα και όχι ανοικτού, γιατί αυτά λειτουργούν σαν μαγνήτης για μετανάστες από διάφορες χώρες»

  Είναι αυτή η επίσημη θέση του κόμματός σας;
  Πως πιστεύετε ότι αυτή η μέθοδος συνάδει με το διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα όπως αυτά απορρέουν από τις διεθνείς συνθήκες;
  Θεωρείτε ότι η Ελλάδα πρέπει να παραβιάζειτους διεθνείς κανόνες και της Ευρωπαικές συμφωνίες επειδή αυτό πράττουν και κάποιοι από τους εταίρους της;

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 2 :: Το βλέπουν Αρνητικά 4
  • Καμία διεθνή συνθήκη δεν απαγορεύει τα κλειστά τύπου κέντρα. Αντιθέτως, τα λεγόμενα προαναχωρησιακά κέντρα πρέπει να είναι κλειστού τύπου σύμφωνα και με τις ευρωπαϊκές οδηγίες. Άρα, τίποτε δεν παραβιάζει η συγκεκριμένη θέση του κόμματος μου. Η επίσημη θέση της Νέας Δημοκρατίας, όπως την εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, είναι να φτιαχτούν κλειστού τύπου προαναχωρησιακά κέντρα. Εάν τα 3 εκατομμύρια ανθρώπων που είναι στην Τουρκία περάσουν τις ακτές και φτάσουν στην Ελλάδα, με δεδομένο τα κλειστά σύνορα στα βόρεια της χώρας, η Ελλάδα απλά θα καταστραφεί. Θέλετε να καταστραφεί η Ελλάδα;

   VN:F [1.9.22_1171]
   Το βλέπουν θετικά 7 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
 7. Κύριε Γεωργιάδη προέρχεστε από τον διαλυμένο οικονομικώς και μαραμένο κοινωνικώς χώρο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Γνωρίζετε από προσωπική εμπειρία πως οι σκληρές πολιτικές λιτότητος οδήγησαν έντιμους εμπόρους, ελεύθερους επαγγελματίες να χάσουν τις δουλειές τους και να οδηγηθούν στην ανεργία ακόμα και στην φυλακή. Θα ήθελα λοιπόν καθώς είστε από τους λίγους που εκπροσωπούν την κοινωνική ομάδα των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρηματιών να σας ζητήσω τα εξής: Να αναλάβετε πρωτοβουλίες ώστε να καταργηθεί το flat tax με 26% από το πρώτο ευρώ καθώς ένας μικρός έμπορος δεν μπορεί να το αντέξει και να αλλάξει είτε σε flat tax 15% είτε καλύτερα για να υπάρχει κοινωνική δικαιοσύνη σε ένα προοδευτικό σοσιαλδημοκρατικού τύπου σύστημα (Progressive tax) με κλίμακες ώστε να μοιράζονται δικαίως τα βάρη. Επίσης να λάβετε πρωτοβουλίες για διαγραφές μέρους ή και ολόκληρων χρεών προς τις Τράπεζες των εντίμως υπερχρεωμένων εμπόρων διότι μέχρι τώρα επωφελούνται μόνον όσοι πήραν καταναλωτικά και στεγαστικά δάνεια και όχι όσοι δανείστηκαν για να κρατήσουν την επιχείρηση τους ζωντανή.

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 5 :: Το βλέπουν Αρνητικά 1
  • Η μείωση των φόρων θα αποτελέσει τον αποκλειστικό σκοπό της πολιτικής μου. Ο μόνος τρόπος για να σπάσει ο φαύλος κύκλος ύφεσης, είναι να δώσουμε την ευκαιρία στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα στη χώρα, αλλά και στις ξένες επενδύσεις, να επιβιώσουν.
   Μόνο η ιδιωτική οικονομία μπορεί να γεννήσει πλούτο που θα μας βγάλει από το φαύλο κύκλο της ύφεσης. Άρα, ναι, όλες αυτές οι πρωτοβουλίες που αναφέρατε και πολλές ακόμα, θα είναι στην ατζέντα μου.

   VN:F [1.9.22_1171]
   Το βλέπουν θετικά 20 :: Το βλέπουν Αρνητικά 1
 8. Αξιότιμε κ. Γεωργιάδη ,

  Θα ήθελα να γνωρίζω τις απόψεις σας σχετικά με ενδεχόμενη βοήθεια(μέσω επενδύσεων)από τη Ρωσία τη στιγμή που οι εταίροι μας εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης φαίνεται να είναι αρνητικοί.
  Θεωρείτε ότι οι χειρισμοί της Ελληνικής πλευράς πρέπει να συνυπολογίσουν την άποψη των εταίρων μας ή να λειτουργήσουμε με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον της χώρας μας παρά τις όποιες αντιρρήσεις από μέρους Ε.Ε.;

  Με εκτίμηση Κωνσταντίνος

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 4 :: Το βλέπουν Αρνητικά 2
  • Ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε πει την εξής φράση. Ανήκωμεν εις τη Δύση. Αυτή η βασική μας γεωπολιτική επιλογή δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Από την άλλη όμως, η ιστορία μας και η γεωγραφική μας θέση, μας επιβάλει να έχουμε πάντα πολύ καλές σχέσεις με τη Ρωσία και η Ρωσία πάντα αποτελούσε και αποτελεί έναν εν δυνάμει μεγάλο στρατηγικό μας εταίρο. Είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε και τα δύο. Θα σεβαστούμε τις ανησυχίες των εταίρων μας, αλλά από την άλλη πρέπει να τηρήσουμε καλές σχέσεις με τη Ρωσία.

   VN:F [1.9.22_1171]
   Το βλέπουν θετικά 9 :: Το βλέπουν Αρνητικά 2
 9. Κυριε Γεωργιάδη καλησπέρα σας!
  Σας στελνω αυτό το μήνυμα για ένα θέμα που με απασχολεί από τον περασμένο Δεκέμβρη με το που ξεκίνησαν οι απεργίες του ΕΟΠΥΥ!
  Γνωρίζω βεβαίως πως δεν είστε πλέον αρμόδιος για το υπουργείο υγείας,αλλά θα μπορούσατε να με ενημερώσετε αν βεβαίως γνωρίζετε!Θα ήθελα να προσθέσω πως κι εγω και ο συζυγός μου εκτιμούσαμε πολύ το έργο σας και την παρουσία σας στο συγκεκριμένο υπουργείο!
  Τον Δεκέμβρη βρισκόμουν στον τέταρτο μήνα της εγκυμοσύνης μου και επειτα από μια αιμοραγια ο γιατρός μου μου χορήγησε αναρρωτική άδεια!Με τις απεργίες όμως δεν έχω περάσει μέχρι και σήμερα από επιτροπή και κατ’επεκταση έχω μείνει και απλήρωτη γι’άυτούς τους μήνες που ήμουν στο κρεβάτι!Το μωρό μου αυτή τη στιγμή είναι 2,5 μηνών και ακόμη επιτροπή δεν έχω περάσει ενώ έχω πάρει αριθμό πρωτοκόλου από τον Μάρτιο!Οι άδειες μου είναι σφραγισμένες στις ημερομηνίες τους!ακόμα περιμένω να με ειδοποιήσουν!Το θέμα μου είναι το εξής:θα με ειδοποιήσουν ποτέ και αν ναι θα αποζημιωθώ γι’αυτους τους μήνες που μου χρωστάνε ή θα χασω τα χρήματά μου?
  Σας ευχαριστώ πολύ,με εκτίμηση Μανωλίδου Ασημίνα

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 3 :: Το βλέπουν Αρνητικά 6
 10. Αξιότιμε κ.Γεωργιάδη,

  Την Κυριακή 18 Μαΐου οι συμπολίτες μας στην Θεσσαλονίκη εξέφρασαν με κατηγορηματικό τρόπο την επιθυμία τους να μην ιδιωτικοποιηθούν οι υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης των Δήμων τους.

  Πιστεύω ακράδαντα πως η βούληση των Ελλήνων πολιτών είναι σε όλη την Ελλάδα η ίδια. Οι Έλληνες πολίτες στην συντριπτική τους πλειοψηφία δεν επιθυμούν την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης.

  Ποια είναι η δική σας θέση σας όσο αφορά την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης γενικότερα;

  Επίσης θα ήθελα να γνωρίζω αν υποστηρίζετε την διεξαγωγή δημοψηφισμάτων με πρωτοβουλία πολιτών.

  Με εκτίμηση

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 4 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
 11. Σε όλο τον κόσμο οι πολίτες δηλώνουν την επιθυμία τους να συμμετέχουν περισσότερο συχνά και με έναν αμεσότερο τρόπο στο πολιτικό γίγνεσθαι. Ζητούν δηλαδή να έχουν το δικαίωμα να καλούν οι ίδιοι, ως πολίτες, δημοψηφίσματα.

  Μέσω των θεσμών άμεσης δημοκρατίας οι πολίτες μπορούν να θέσουν βέτο σε πολιτικές επιλογές και νομοθετήματα τα οποία δεν εκφράζουν την λαϊκή βούληση (προαιρετικό – ακυρωτικό δημοψήφισμα), να ορίσουν οι ίδιοι την πολιτική ατζέντα (νομοθετικές πρωτοβουλίες πολιτών) και τέλος να επικυρώσουν, ως ανώτατη πολιτική οντότητα, αποφάσεις οι οποίες εκ προοιμίου είναι ιδιαίτερα σημαντικές, όπως, αλλαγές στο Σύνταγμα, διεθνείς συμφωνίες και συμμετοχή της χώρας σε υπερεθνικούς οργανισμούς (υποχρεωτικό δημοψήφισμα).

  Είναι πλέον ξεκάθαρο για το κάθε Έλληνα πολίτη το γεγονός πως η χώρα μας βρίσκεται σε μια οριακή κατάσταση. Αυτές τις κρίσιμες ώρες θα πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και κυρίως να υποστηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις πολιτικές επιλογές που θα βγάλουν την χώρα από το αδιέξοδο στο οποίο έχει οδηγηθεί. Απαραίτητη προϋπόθεση για τα παραπάνω είναι η δυνατότητα του κάθε Έλληνα πολίτη να μπορεί να προτείνει, διαβουλεύεται, επεξεργάζεται και εν τέλει να αποδέχεται ή να απορρίπτει όλες τις κρίσιμες αποφάσεις τις οποίες θα χρειαστεί να πάρουμε. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει το συντομότερο δυνατό να εμπλουτίσουμε το αντιπροσωπευτικό πολιτικό μας σύστημα με θεσμούς άμεσης δημοκρατίας.

  Έτσι, όλοι όσοι πιστεύουμε πραγματικά στην δημοκρατία οφείλουμε να αγωνισθούμε υπέρ της άμεσης υιοθέτησης των παραπάνω θεσμών μέσω της ενσωμάτωσης τους στο Ελληνικό Σύνταγμα.

  Ζητάμε από εσάς να δηλώσετε την υποστήριξη σας στις παραπάνω θέσεις και να δεσμευτείτε πως στην επόμενη αναθεώρηση του Συντάγματος θα υποστηρίξετε, και εσείς, την δυνατότητα των Ελλήνων πολιτών να συμμετέχουν άμεσα και όποτε αυτοί το επιθυμούν στην πολιτική ζωή της χώρας.

  Σας παρακαλούμε θερμά να απαντήσετε απλά με ένα ΝΑΙ (συμφωνώ με την Συνταγματική θεσμοθέτηση δημοψηφισμάτων τα οποία καλούνται από τους πολίτες) ή ένα ΟΧΙ (δεν συμφωνώ με την Συνταγματική θεσμοθέτηση δημοψηφισμάτων τα οποία καλούνται από τους πολίτες). Δηλαδή, όπως ακριβώς θα συνέβαινε και σε ένα δημοψήφισμα.

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 6 :: Το βλέπουν Αρνητικά 2

Πρέπει να είσαι συνδεδεμένος για να στείλεις την ερώτησή σου
Top