Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube
Navigation Menu

Κατσίκης Κωνσταντίνος

Κοινοβουλευτική Ομάδα : Ανεξάρτητοι Έλληνες
Περιφέρεια : Αττικής

Βιογραφικό

Ο Κώστας Κατσίκης γεννήθηκε το 1962 στα Γλυκά Νερά, όπου κατοικεί και σήμερα μαζί με την οικογένειά του.Είναι γιος του π. Βουλευτού Αττικής κ. Θεοδώρου Κατσίκη Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο της Πίζας στην Ιταλία και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Παρακολούθησε χρηματοασφαλιστικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο LUTC των Ηνωμένων Πολιτειών με ειδίκευση σε θέματα Προσωπικών Ασφαλιστικών Επενδυτικών Επιλογών. Μιλά δύο ξένες γλώσσες Αγγλικά και Ιταλικά . Όσον αφορά το ενδιαφέρον του για τα κοινά, άρχισε να διαφαίνεται νωρίς, με την πλούσια συνδικαλιστική του δράση από την φοιτητική κιόλας περίοδο. Επαγγελματικά διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού “STAR” ασκώντας συγχρόνως και δημοσιογραφική δράση.Υπήρξε εκπρόσωπος και διαχειριστής μεγάλης τουριστικής επιχείρησης καθώς επίσης και χρηματοασφαλιστικός σύμβουλος συνεργαζόμενος με τον όμιλο της Interamerican. Εκδίδει επίσης την τοπική εφημερίδα «ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ». Τέλος, είναι πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Ενωσης (Τ.Ε.Δ.Κ.Ν.Α) από το 2003.

Ο Κώστας Κατσίκης στην πολιτική του διαδρομή έχει θέσει υποψηφιότητα πάντα στην Περιφέρεια Αττικής (πρώην υπόλοιπο Αττικής) δυο φορές με την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας όπου έχει καταλάβει και τις δυο φορές (2007 και 2009) την πρώτη επιλαχούσα θέση, δυο φορές (Μάιο και Ιούνιο του 2012) με το κόμμα του Καρατζαφέρη (ΛΑΟΣ), όπου κατέλαβε την πρώτη θέση στην λίστα αλλά δεν ευτύχησε να μπει στην βουλή γιατί το κόμμα δεν έφτασε στο όριο του 3% πανελλαδικά και δυο φορές  με τους ΑΝ.ΕΛ.

Τον Ιανουάριο 2015 κατέλαβε τη δεύτερη θέση μετά τον Π. Χαϊκάλη και το Σεπτέμβριο του ίδιου έτους εξελέγη Βουλευτής Αττικής των ΑΝ.ΕΛ.

* Η ενότητα αυτή ενημερώνεται από το Βουλευτή

Ο βουλευτής δεν έχει καταχωρήσει νέα στην πλατφόρμα.

Ο βουλευτής δεν έχει περιεχόμενο
δράσεων στον χάρτη
* Στην ενότητα αυτή ο Βουλευτής μπορεί να αναρτήσει το πόθεν έσχες του.
Η ενότητα θα εμπλουτίζεται μελλοντικά με πρόσθετα εργαλεία προώθησης της διαφάνειας.

Μεταφέρεστε στα οικονομικά στοιχεία του βουλευτή, παρακαλώ περιμένετε....

  • Ερωτήσεις : 3
  • Απαντήσεις : 1
 1. Καλησπερα κυριε Βουλευτα,
  Άκουσα οτι τοποθετηθήκατε στη βουλή περί των επαγγελματικών δικαιωμάτων των ανώτατων εκκλησιαστικών ακαδημιών. Θα υπάρξουν δικαιώματα για τους αποφοιτους των σχολών εν οψει των νέων μεταρρυθμισεων;
  Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  Βάρφη Γεωργία

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 1 :: Το βλέπουν Αρνητικά 1
 2. Κύριε Κατσίκη,

  Απευθύνομαι σε εσάς σχετικά με το δυστύχημα που έλαβε χώρα στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Χίο. Εκεί ένας Σύρος πρόσφυγας αυτοπυρπολήθηκε, διαμαρτυρόμενος για τη μη εξέταση του αιτήματος ασύλου του, τη στιγμή που ένστολος της ΕΛ.ΑΣ. προσπάθησε να τον αποτρέψει. Το αποτέλεσμα είναι να φέρουν εγκαύματα σε ποσοστό 85 και 7% αντίστοιχα.

  Το ερώτημά μου έχει να κάνει με την εκπαίδευση που λαμβάνουν οι Έλληνες Αστυνομικοί. Αντιλαμβάνομαι πως συχνά καλούνται να δράσουν χωρίς την πολυτέλεια του χρόνου και κάτω από δύσκολες συνθήκες. Ωστόσο θεωρείτε πως η ενέργεια του Αστυνομικού είναι προϊόν ενδεδειγμένης εκπαίδευσης που έλαβε ή υπάρχουν κενά στην εκπαίδευση των ανθρώπων που είναι υπεύθυνοι για την ασφάλειά μας; Τέλος, σκοπεύετε με την ιδιότητά σας ως μέλους της διαρκούς επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Τάξης και Δικαιοσύνης να εγείρετε την υπόθεση στον αρμόδιο Υπουργό ώστε να αποδοθούν ευθύνες αν υπάρξουν;

  Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας. Παραθέτω το σύνδεσμο του ατυχήματος σε περίπτωση που δεν έχετε ενημερωθεί.

  Με εκτίμηση,

  Σ.Δερμεντζής

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 1 :: Το βλέπουν Αρνητικά 1
  • Αγαπητέ κ. Δερμεντζή

   Με αφορμή το από 04/04/17 ερώτημα σας, μου δίνεται η ευκαιρία να σας γνωρίσω τα εξής:

   Το αξιόμαχο των Ελλήνων Αστυνομικών, βρίσκεται πάντοτε σε υψηλή διαβάθμιση στις προτεραιότητες της Υπηρεσιακής και Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

   Η εκπαίδευση τους είναι συνεχής και προσαρμοσμένη στις ανακύπτουσες απαιτήσεις.

   Όσον αφορά το τραγικό συμβάν στο οποίο αναφέρεστε, η αναζήτηση ευθυνών και η απόδοση τους έχει ήδη δρομολογηθεί με την διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

   Mε εκτίμηση

   Κωνσταντίνος Θ. Κατσίκης

   VN:F [1.9.22_1171]
   Το βλέπουν θετικά 2 :: Το βλέπουν Αρνητικά 4
 3. Αξιότιμε κύριε Βουλευτά,

  Ποια πιστεύετε πως πρέπει να είναι η πολιτική που πρέπει ν΄ ακολουθήσει η πατρίδα μας σχετικά με το Προσφυγικό; Πιστεύετε ότι αντέχει η χώρα μας-οικονομικά και κοινωνικά-ένα τόσο μεγάλο κύμα προσφύγων και μεταναστών;

  Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τοποθέτησή σας.

  Ελένη Γκίκα

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 4 :: Το βλέπουν Αρνητικά 7

Πρέπει να είσαι συνδεδεμένος για να στείλεις την ερώτησή σου
Top