Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube
Navigation Menu

Καφαντάρη Χαρούλα (Χαρά)

Κόμμα : ΣΥΡΙΖΑ
Κοινοβουλευτική Ομάδα : ΣΥΡΙΖΑ
Περιφέρεια : Β' Αθηνών

Βιογραφικό

Προσωπικά Στοιχεία

Τόπος και Ημερομηνία γέννησης:
Γεννήθηκε την 3.4.1958
Οικογενειακή Κατάσταση:
Παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών.
Επάγγελμα:
Γεωλόγος ,συνταξιούχος Εθνικής Τράπεζας.
Σπουδές:
Πτυχιούχος Γεωλογικού Τμήματος της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Ξένες γλώσσες:
Αγγλικά και Γαλλικά

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

Μέλος της Γραμματείας ΣΥΝ Β Αθήνας.
Μέλος της Γραμματείας του Τμήματος Οικολογίας και Περιβάλλοντος ΣΥΝ και της Θεματικής Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ.
Εκλεγμένη αντιπρόσωπος της Συνέλευσης αντιπροσώπων του ΓΕΩΤΕΕ.
Δραστηριοποιείται στα κινήματα πόλης και τα περιβαλλοντικά κινήματα , στην Αυτοδιοίκηση, καθώς και στο συνδικαλιστικό κίνημα των τραπεζών.

Διετέλεσε αναπληρώτρια πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπαγωγη της χώρας στο καθεστώς των Μνημονίων (ΙΣΤ’ Κοινοβουλευτική Περίοδος).

Εκλέχθηκε για πρώτη φορά με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Β’  Αθηνών τον Ιούνιο του  2012 και επανεκλέχθηκε τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο του 2015.

* Η ενότητα αυτή ενημερώνεται από το Βουλευτή

Ο βουλευτής δεν έχει καταχωρήσει νέα στην πλατφόρμα.

Ο βουλευτής δεν έχει περιεχόμενο
δράσεων στον χάρτη
* Στην ενότητα αυτή ο Βουλευτής μπορεί να αναρτήσει το πόθεν έσχες του.
Η ενότητα θα εμπλουτίζεται μελλοντικά με πρόσθετα εργαλεία προώθησης της διαφάνειας.

Μεταφέρεστε στα οικονομικά στοιχεία του βουλευτή, παρακαλώ περιμένετε....

  • Ερωτήσεις : 5
  • Απαντήσεις : 2
 1. Αξιότιμη κ. Καφαντάρη
  Σε μια επιχείρηση θα πρέπει να υπάρχουν ενιαίοι-κοινοί κανόνες εργασίας για όλους
  Εδώ και δεκαετίες στον τραπεζικό τομέα εργάζονται ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΡΑΠΕΖΟΥΠΑΛΛΗΛΟΙ χωρίς να απολαμβάνουν κανένα από τα εργασιακά δικαιώματα της ΟΤΟΕ, τα αυτονόητα δλδ για όλους τους μόνιμους συναδέλφους καθώς δεν έχουν καμία βαθμολογική εξέλιξη, αμείβονται με μισθούς 20-50% χαμηλότερα για την ίδια θέση με τα ίδια καθήκοντα & βρίσκονται διαρκώς υπό την απειλή απόλυσης. Δημιουργία προσωπικού πολλών ταχυτήτων, Μηδενική μέριμνα σε θέματα μητρότητας, Συνεχή φαινόμενα ταπεινωτικής συμπεριφοράς, Έλλειψη κινήτρων & αίσθημα αδικίας μεταξύ εργαζομένων.
  Παρ οτι ο Νόμος για την παρεχόμενη εργασία (Ν.4052/2012 άρθ117) είναι αυστηρός & προβλέπει Ίση αμοιβή μεταξύ δανειζόμενου & τακτικού προσωπικού αλλά & Υποχρέωση πρόσληψης του εργαζομένου από τον έμμεσο εργοδότη (την Τράπεζα) μετά από χρονικό διάστημα 36 μηνών, παρακάμπτεται μέσω των εικονικών “Συμβάσεων Εργολαβίας”, υποκρύπτοντας έτσι εξαρτημένη σχέση εργασίας & εμφανίζοντας παράλληλα μια παραπλανητική εικόνα χαμηλότερου μισθολογικού κόστους (δεν συγκαταλέγονται στο εργατικό δυναμικό) παρότι το κόστος εργολαβίας ειναι βαρύτερο.
  Ο ισχυρισμός ότι οι ενοικιαζόμενοι εργάζονται στα πλαίσια «έργου» και εκτελούν τυποποιημένες εργασίες υπό την επίβλεψη «εργολάβου» καταρρίπτεται αφού η εργασία τους είναι μακράς διαρκείας και δεν μπορεί να διακριθεί σε τίποτα από την εργασία που παρέχουν οι μόνιμοι, είναι πλήρως ενταγμένοι σε όλες τις υπηρεσίες & διευθύνσεις των τραπεζών, εργαζόμενοι από κοινού σε ενιαίες ομάδες με τους μόνιμους, λαμβάνοντας εντολές & οδηγίες από προϊσταμένους των Τραπεζών (όχι των εταίρων) οπου στην πράξη κατέχουν και το διευθυντικό δικαίωμα.
  Ποια η θέση σας σήμερα έναντι σε αυτή την αδικία και σε τι ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου οι ενοικιαζόμενοι τραπεζοϋπάλληλοι να ενταχθούν στις Τράπεζες για τις οποίες εργάζονται πραγματικά, τη στιγμή μάλιστα που κατι τέτοιο αποτέλεσε και προεκλογική σας δέσμευση.

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 4 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
 2. Αξιότιμη κυρία Καφαντάρη,

  Όπως γνωρίζετε, τα Ελληνικά νησιά σήμερα εξαρτώνται σε ένα υψηλό βαθμό από τα ορυκτά καύσιμα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτό δεν είναι κακό μόνο για το περιβάλλον, αλλά και αντιοικονομικό, αφού οι τεχνολογίες σήμερα για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ηλιακή, γεωθερμική, αιολική, η παλιρροιακή ενέργεια κτλπ.) έχουν αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό στην αποτελεσματικότητα. Θα ήθελα να σας ρωτήσω, πώς σχεδιάζει η κυβέρνηση να προωθήσει αυτές τις τεχνολογίες στο νησιά μας για να επιτύχει το μεγαλύτερο ποσό της ενεργειακής ανεξαρτησίας;

  Με εκτίμηση,

  Γιώργος Ξανθόπουλος

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 4 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
  • Στην ερώτηση σας θα ήθελα να επισημάνω τα παρακάτω:

   1.- Από την ΔΕΗ και τις εταιρείες ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ προωθείται η διασύνδεση με το ηπειρωτικό σύστημα των νησιών όπως η Κρήτη, η Άνδρος , σε πρώτη φάση, ενώ σε δεύτερη φάση σχεδιάζεται η διασύνδεση των νησιών των Κυκλάδων όπως Πάρου, Νάξου και Σαντορίνης κλπ, με αποτέλεσμα την μεγάλη μείωση της εξάρτησης των νησιών από τους ντόπιους σταθμούς με ορυκτά καύσιμα (και στην συγκεκριμένη περίπτωση από το diesel και το μαζούτ).

   2.- Όμως σε γενικές γραμμές η διασύνδεση των νησιών αυτών δεν λύνει το σημαντικό πρόβλημα της εξάρτησης των νησιών του Αιγαίου Πελάγους από τα Ορυκτά καύσιμα. Πρέπει να μελετηθεί και να υλοποιηθεί μια ολοκληρωμένη πρόταση για την διαχείριση της ενεργειακής αυτονομίας των υπόλοιπων νησιών ανάλογα με τις διαθέσιμες εγχώριες ενεργειακές πηγές:
   Για παράδειγμα: Στην Λέσβο η ενεργειακή αυτάρκεια μπορεί να καλυφθεί από την συνέργεια ΑΠΕ, αιολικής και φωτοβολταϊκής με την γεωθερμική σαν ενέργεια βάσης (εδώ υπενθυμίζω ότι η ΔΕΗ Ανανεώσιμες έχει την άδεια για την έρευνα και την εγκατάσταση ενός γεωθερμικού σταθμού ηλεκτροπαραγωγής (ΓΥΗΕ) 8 MW). Εάν χρειάζεται περαιτέρω ενίσχυση του συστήματος είναι δυνατή η εγκατάσταση υβριδικού υδροηλεκτρικού σταθμού αντλησιοταμίευσης.
   Το ίδιο είναι δυνατό να γίνει σε περιοχές όπου το γεωθερμικό πεδίο είναι ισχυρό όπως για παράδειγμα στην Μήλο, στην Νίσυρο κλπ.

   3.- Για την επιτυχία ενός τέτοιου ενεργειακού σχεδιασμού χρειάζεται η μελέτη όλων των παραμέτρων των διαθέσιμων ενεργειακών πηγών και η αξιοποίηση του ανά νησί και ανά περιοχή. Σημαντικό επίσης είναι η τοπική διασύνδεση των νησιών (ανά νομό ή ανά ομάδα γειτονικών νομών) ώστε π.χ. η Σάμος να επωφεληθεί από το σχεδιαζόμενο υβριδικό της Ικαρίας ή τα Δωδεκάνησα από γεωθερμικό της Νισύρου, τα άνυδρα νησιά από την βιομάζα των νησιών με φυτοκάλυψη κλπ.

   Τέλος το ΥΠΕΝ επεξεργάζεται σχέδιο ενεργειακού σχεδιασμού για την χώρα μας το οποίο θα δοθεί στην δημοσιότητα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

   Χαρά Καφαντάρη
   γεωλόγος
   Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β’ Αθήνας
   Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου

   VN:F [1.9.22_1171]
   Το βλέπουν θετικά 3 :: Το βλέπουν Αρνητικά 1
 3. Αξιότιμη κυρία Καφαντάρη,

  Μετά τη δημοσιοποίηση μεγάλου μέρους των κειμένων της TTIP, οι χειρότεροί μας φόβοι τόσο για την TTIP όσο και για τη CETA δυστυχώς επιβεβαιώνονται.
  Οι δύο αυτές συμφωνίες απειλούν την υγεία, την τροφή μας, το περιβάλλον, τα κοινωνικά και εργασιακά μας δικαιώματα και τελικά την ίδια τη δημοκρατία μας. Την ίδια στιγμή, η κοινωνία των πολιτών έχει αποκλειστεί ουσιαστικά από τις διαπραγματεύσεις ενώ ακόμα και οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των πολιτών έχουν εξαιρετικά περιορισμένη πρόσβαση στην ενημέρωση γύρω από αυτές.
  Σε μία χώρα όπως η Ελλάδα, που έχει ήδη πληγεί σημαντικά από την εφαρμογή των μνημονίων, δεν υπάρχει το περιθώριο να υποστηρίξουμε συμφωνίες που θα βαθύνουν ακόμα περισσότερο την οικονομική κρίση και θα πλήξουν το εργατικό δυναμικό.
  Για το λόγο αυτό, σας καλούμε να δηλώσετε δημόσια και ρητά τη θέση σας απέναντι στα παρακάτω ζητήματα:
  • Για την TTIP να απαιτήσετε τον τερματισμό των διαπραγματεύσεων, απόλυτη διαφάνεια και δημοσιοποίηση όλων των σχετικών εγγράφων, καθώς και την έναρξη ενός δημόσιου και ανοιχτού διαλόγου για τη βελτίωση του εμπορίου.
  • Για τη CETA να απαιτήσετε τον χαρακτηρισμό της ως μικτή συμφωνία ώστε να συμμετέχουν στην ψήφισή της και τα εθνικά κοινοβούλια και όχι μόνο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Επιπλέον, να δηλώσετε την αντίθεσή σας στην προσωρινή ενεργοποίηση της συμφωνίας, πριν τη ψήφισή της από τα εθνικά κοινοβούλια.
  • Να δηλώσετε δημόσια και ξεκάθαρα τη στάση σας ενάντια σε αυτές τις δύο συμφωνίες στο σύνολό τους.

  Με εκτίμηση,
  Greenpeace Greece

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 1 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
  • Εδώ και καιρό μαζί με ομάδες ενεργών πολιτών απ΄ όλη την Ευρώπη και Β. Αμερική, έχουμε εκφράσει την διαφωνία μας ενάντια στις συμφωνίες «ελεύθερου εμπορίου» TTIP, TTP, CETA και TISA, που απειλούν τα δημοκρατικά δικαιώματα, την επισιτιστική μας δυνατότητα, τις θέσεις εργασίας και το περιβάλλον.

   Οι μυστικές διαπραγματεύσεις για τις 4 εμπορικές συμφωνίες, συνεχίζονται, ενώ οι πρόσφατες διαρροές εγγράφων επιβεβαίωσαν τους χειρότερους φόβους μας. Δεν πρόκειται απλά, να μειώσουν τους εμπορικούς φραγμούς μεταξύ ΕΕ και τρίτων χωρών, που σε πολλές περιπτώσεις, όπως π.χ. μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ, που είναι ούτως ή άλλως εξαιρετικά χαμηλοί, αλλά για απάλειψη των λεγόμενων ρυθμιστικών φραγμών. Οι ρυθμιστικοί αυτοί φραγμοί δεν είναι άλλοι από τους κανόνες και τις ρυθμίσεις που διέπουν την προστασία του περιβάλλοντος, τα εργασιακά δικαιώματα, την διατροφική ασφάλεια, την χρήση μεταλλαγμένων, την χρήση τοξικών χημικών, την προστασία προσωπικών δεδομένων, τον χρηματοπιστωτικό τομέα, κ.α. Στην ουσία, πρόκειται για ένα σαρωτικό πρόγραμμα απορρύθμισης των κανόνων εργατικής, κοινωνικής, περιβαλλοντικής και καταναλωτικής προστασίας που περιορίζουν την δυνητική κερδοφορία των πολυεθνικών στις αγορές των ΗΠΑ και της ΕΕ, μεθοδεύοντας την παράκαμψη ή την κατάργηση, στην πράξη, της ευρωπαϊκής νομοθεσίας που κατοχυρώνει τον νομικό, εργασιακό και περιβαλλοντικό πολιτισμό, που οικοδομήθηκε στην Ευρώπη τις τελευταίες δεκαετίες. Πρώτο θύμα των συμφωνιών ελεύθερου εμπορίου είναι η Δημοκρατία και τα δικαιώματα των λαών, σε όφελος των επενδυτών και του ιδιωτικού κέρδους.

   Ένα πλατύ κίνημα με ποικίλες δράσεις, έχει αναπτυχθεί σε όλη την Ευρώπη (και στην Ελλάδα), κινήματα πολιτών, περιβαλλοντικές οργανώσεις και κόμματα, έχουν σαφώς εκφραστεί εναντίον της συμφωνίας. Στο πλατύ αυτό κίνημα που εδώ και χρόνια έχει αναπτυχθεί, προστίθενται σιγά – σιγά και αρχηγοί κρατών και μετά τις τελευταίες διαρροές εγγράφων την πρωτοκαθεδρία των αντιδράσεων τίθεται πλέον ο πρόεδρος Ολλάντ της Γαλλίας, ο οποίος ζητά περιορισμό της ασυδοσίας των πολυεθνικών.

   To μήνυμα πρέπει να καθαρό και δυνατό, ώστε να υπάρξει ουσιαστική προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων και περιβαλλοντικών ρυθμίσεων, διασφάλιση της διατροφικής ασφάλειας, προστασία προσωπικών δεδομένων και πνευματικής ιδιοκτησίας, καθώς και σταθεροποίηση του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

   ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΤΙΡ, ΤΤΡ, CETA και ΤISA! ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!

   Χ.ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ

   VN:F [1.9.22_1171]
   Το βλέπουν θετικά 6 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
 4. Αξιότιμη κυρία Καφαντάρη ,
  την Κυριακή 18 Μαΐου οι συμπολίτες μας στην Θεσσαλονίκη εξέφρασαν με κατηγορηματικό τρόπο την επιθυμία τους να μην ιδιωτικοποιηθούν οι υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης των Δήμων τους.
  Επίσης με τη συμμετοχή τους εξέφρασαν εμμέσως πλην σαφώς την επιθυμία τους να συμμετέχουν άμεσα στη λήψη αποφάσεων για θέματα που θεωρούν σημαντικά.
  Ποια είναι η θέση σας όσο αφορά την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης γενικότερα;
  Επίσης ποια είναι η θέση σας ως προς τη θεσμοθέτηση διεξαγωγής δημοψηφισμάτων με πρωτοβουλία πολιτών;
  Με εκτίμηση
  Μανώλης Δήμου

  Μηχανολόγος Μηχανικός

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 2 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
 5. Σε όλο τον κόσμο οι πολίτες δηλώνουν την επιθυμία τους να συμμετέχουν περισσότερο συχνά και με έναν αμεσότερο τρόπο στο πολιτικό γίγνεσθαι. Ζητούν δηλαδή να έχουν το δικαίωμα να καλούν οι ίδιοι, ως πολίτες, δημοψηφίσματα.

  Μέσω των θεσμών άμεσης δημοκρατίας οι πολίτες μπορούν να θέσουν βέτο σε πολιτικές επιλογές και νομοθετήματα τα οποία δεν εκφράζουν την λαϊκή βούληση (προαιρετικό – ακυρωτικό δημοψήφισμα), να ορίσουν οι ίδιοι την πολιτική ατζέντα (νομοθετικές πρωτοβουλίες πολιτών) και τέλος να επικυρώσουν, ως ανώτατη πολιτική οντότητα, αποφάσεις οι οποίες εκ προοιμίου είναι ιδιαίτερα σημαντικές, όπως, αλλαγές στο Σύνταγμα, διεθνείς συμφωνίες και συμμετοχή της χώρας σε υπερεθνικούς οργανισμούς (υποχρεωτικό δημοψήφισμα).

  Είναι πλέον ξεκάθαρο για το κάθε Έλληνα πολίτη το γεγονός πως η χώρα μας βρίσκεται σε μια οριακή κατάσταση. Αυτές τις κρίσιμες ώρες θα πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και κυρίως να υποστηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις πολιτικές επιλογές που θα βγάλουν την χώρα από το αδιέξοδο στο οποίο έχει οδηγηθεί. Απαραίτητη προϋπόθεση για τα παραπάνω είναι η δυνατότητα του κάθε Έλληνα πολίτη να μπορεί να προτείνει, διαβουλεύεται, επεξεργάζεται και εν τέλει να αποδέχεται ή να απορρίπτει όλες τις κρίσιμες αποφάσεις τις οποίες θα χρειαστεί να πάρουμε. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει το συντομότερο δυνατό να εμπλουτίσουμε το αντιπροσωπευτικό πολιτικό μας σύστημα με θεσμούς άμεσης δημοκρατίας.

  Έτσι, όλοι όσοι πιστεύουμε πραγματικά στην δημοκρατία οφείλουμε να αγωνισθούμε υπέρ της άμεσης υιοθέτησης των παραπάνω θεσμών μέσω της ενσωμάτωσης τους στο Ελληνικό Σύνταγμα.

  Ζητάμε από εσάς να δηλώσετε την υποστήριξη σας στις παραπάνω θέσεις και να δεσμευτείτε πως στην επόμενη αναθεώρηση του Συντάγματος θα υποστηρίξετε, και εσείς, την δυνατότητα των Ελλήνων πολιτών να συμμετέχουν άμεσα και όποτε αυτοί το επιθυμούν στην πολιτική ζωή της χώρας.

  Σας παρακαλούμε θερμά να απαντήσετε απλά με ένα ΝΑΙ (συμφωνώ με την Συνταγματική θεσμοθέτηση δημοψηφισμάτων τα οποία καλούνται από τους πολίτες) ή ένα ΟΧΙ (δεν συμφωνώ με την Συνταγματική θεσμοθέτηση δημοψηφισμάτων τα οποία καλούνται από τους πολίτες). Δηλαδή, όπως ακριβώς θα συνέβαινε και σε ένα δημοψήφισμα.

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 1 :: Το βλέπουν Αρνητικά 2

Πρέπει να είσαι συνδεδεμένος για να στείλεις την ερώτησή σου
Top