Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube
Navigation Menu

Καΐσας Γιώργος

Κόμμα : ΣΥΡΙΖΑ
Κοινοβουλευτική Ομάδα : ΣΥΡΙΖΑ
Περιφέρεια : Έβρου

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στο Ελληνοχώρι Διδυμοτείχου Έβρου το 1946.

Εργάστηκε ως γιατρός του ΕΣΥ στο ΓΠΝΑ. Επί 27 χρόνια εκλεγόταν στο ΔΣ του ΙΣΕ, ως απλό μέλος, ταμίας, γραμματέας, αντιπρόεδρος. Υπήρξε πρόεδρος Νοσοκομειακών Ιατρών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Επί τρεις 4ετίες διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Από το 2011 προσφέρει τις υπηρεσίες του στο Εθελοντικό – Κοινωνικό Ιατρείο Αλεξανδρούπολης. Είναι μέλος του περιφερειακού συμβουλίου ΣΥΡΙΖΑ ΑΜ-Θ.

Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 και επανεξελέγη τον Σεπτέμβριο του 2015.

* Η ενότητα αυτή ενημερώνεται από το Βουλευτή

Ο βουλευτής δεν έχει καταχωρήσει νέα στην πλατφόρμα.

  Ο βουλευτής δεν έχει περιεχόμενο
  δράσεων στον χάρτη
  * Στην ενότητα αυτή ο Βουλευτής μπορεί να αναρτήσει το πόθεν έσχες του.
  Η ενότητα θα εμπλουτίζεται μελλοντικά με πρόσθετα εργαλεία προώθησης της διαφάνειας.

  Μεταφέρεστε στα οικονομικά στοιχεία του βουλευτή, παρακαλώ περιμένετε....

   • Ερωτήσεις : 2
   • Απαντήσεις : 1
  1. Κύριε βουλευτά,
   Η οικονομική κρίση των τελευταίων ετών στην Ελλάδα, η αυξανόμενη ανεργία, η μείωση των αποδοχών, η συνεχής φορολόγηση, δεν χτυπάει μόνο τις γυναίκες αλλά πολύ περισσότερο τους Έλληνες άνδρες και ακόμη περισσότερο τους διαζευγμένους Έλληνες μπαμπάδες που εκτός όλων των υπολοίπων δεινών, έχουν και μια υπέρογκη άδικη, άνιση και υπέρογκη διατροφή που τους έχουν επιδικάσει τα Ελληνικά δικαστήρια, να τους κατατρέχει, να τους εξοντώνει αλλά και να τους οδηγεί στην αυτοκτονία.

   Η συνήθης, καραμέλα που λένε σε έναν διαζευγμένο πατέρα που διαμαρτύρεται για την υπέρογκη διατροφή: “αν ήσουν μαζί με το παιδί σου, δεν θα ξόδευες αυτά τα χρήματα ?”

   Η απάντηση είναι απλή, “όχι δεν θα τα ξόδευα, όχι γιατί δεν θέλω, αλλά γιατί ΔΕΝ τα έχω!!!”, αν η ελληνική δικαιοσύνη και η πολιτεία, έχει την εντύπωση ότι οι διαζευγμένοι μπαμπάδες αυτής της χώρας είναι φοροφυγάδες που κρύβανε λεφτά όσο ησαν εν γάμο και χώρισαν για να κάνουν την ζωη τους τότε η δημοκρατία μας εχει πρόβλημα.

   Εξόντωση και εξαθλίωση, δίχως όρια στην Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τον διαζευγμένο Έλληνα Πατέρα, όταν σε μια χώρα σαν την Γαλλία, που δεν έχει την ίδια οικονομική κατάντια αλλά και οι αποδοχές των πολιτών είναι μεγαλύτερες, η δικαιοσύνη όμως έχει προβλέψει την ισότητα και δεν “εκτελεί” τους εκεί διαζευγμένους μπαμπάδες.

   Σας παραπέμπω μέσω συνδέσμου σε πίνακα του 2015 που δηλώνει ότι πατέρας με 1000 ευρώ εισόδημα δίνει 112 ευρώ διατροφή

   http://www.medranoavocat.fr/medias/files/table-de-reference-2015-pension-alimentaire.pdf
   θεωρώ ότι η ορθότητα του μπορεί να επαληθευτεί εύκολα απο το υπουργείο δικαιοσύνης.
   Στην ελλάδα ενας άνεργος πατέρας πληρώνει 250-300 ευρω για το παιδί, που σημαίνει οτι ως άνεργος δεν έχει να φάει, και αν έχει και μιά μικρή γκαρσονιέρα η πρώην σύζυγος του την κατάσχει ευκολότατα με μία διαταγή πληρωμής.
   Ποιά η γνώμμη σας? Συμφωνείτε με τον υπουργό δικαιοσύνης οτι το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο ειναι τέλειο?
   Ευχαριστώ

   VN:F [1.9.22_1171]
   Το βλέπουν θετικά 0 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
  2. Ως βουλευτής μίας περιφέρειας που έχει πληγεί από την κρίση σε μεγάλο βαθμό και με υψηλό ποσοστό ανεργίας, θα ήθελα να μου πείτε την άποψή σας σχετικά με ενδεχόμενη μείωση του αφορολόγητου και περαιτέρω περικοπής των συντάξεων προκειμένου να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση. Πιστεύετε ότι είναι ανάγκη να παρθούν τέτοια μέτρα;

   VN:F [1.9.22_1171]
   Το βλέπουν θετικά 1 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
   • Αυτά τα μέτρα μόνο το ΔΝΤ τα προτείνει. Οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί έχουν συμφωνήσει με το αφορολόγητο και ασφαλιστικό που έχουμε ήδη ψηφίσει. Δεν είναι μια ολοκληρωμένη πρόταση της διαπραγμάτευσης αλλά προέρχεται μόνο από μια πλευρά των θεσμών (ΔΝΤ). Εμείς επιδιώκουμε μια ολοκληρωμένη συμφωνία με σεβασμό στο Ευρωπαϊκό κεκτημένο.

    VN:F [1.9.22_1171]
    Το βλέπουν θετικά 4 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0

  Πρέπει να είσαι συνδεδεμένος για να στείλεις την ερώτησή σου
  Top