Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube
Navigation Menu

Κουρουμπλής Παναγιώτης

Κόμμα : ΣΥΡΙΖΑ
Κοινοβουλευτική Ομάδα : ΣΥΡΙΖΑ
Περιφέρεια : Β' Αθηνών

Επιτροπές (Τρέχουσα Περίοδος)

Βιογραφικό

Προσωπικά Στοιχεία

Τόπος και Ημερομηνία γέννησης:
Γεννήθηκε το 1951 στο Ματσούκι Αιτωλοακαρνανίας και κατάγεται από ποντιακή προσφυγική οικογένεια.
Οικογενειακή Κατάσταση:
Παντρεμένος με την Ελένη Κωτσοπούλου . Έχουν δύο παιδιά, την Κατερίνα και τον Λευτέρη.
Επάγγελμα:
Δικηγόρος, Διδάκτωρ Κοινωνικών Επιστημών
Ξένες γλώσσες:
Αγγλική.

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

Σε ηλικία 10 ετών έχασε το φως του από έκρηξη εγκαταλελειμμένης γερμανικής χειροβομβίδας. Μετά το γεγονός αυτό αποφάσισε να ορίσει ο ίδιος τη μοίρα του και να μην αφήσει να τον ορίσει αυτή.
Από το 1974 συμμετέχει στους αγώνες του φοιτητικού και λαϊκού κινήματος. Την περίοδο 1976-1981 αφιερώθηκε στην οργάνωση της κοινωνικής εξέγερσης των τυφλών με αιτήματα το δικαίωμα στη μόρφωση και στην αξιοπρέπεια και την κατοχύρωση των κοινωνικών τους δικαιωμάτων. Συγκρούστηκε με τους αντιδραστικούς κατεστημένους μηχανισμούς του κράτους, της εκκλησίας και των διαχειριστών της φιλανθρωπίας. Το 1978 διώχθηκε με το Νόμο 4000.
Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Τυφλών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης Τυφλών και ιδρυτής της Εθνικής Συνομοσπονδίας Προσώπων με Αναπηρία. Την περίοδο 1993-1996 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Πρόνοιας του Υπουργείου Υγείας και επιτέλεσε ουσιαστικό έργο με έμφαση στη δημιουργία δομών και υποδομών στο χώρο της παιδικής προστασίας, της τρίτης ηλικίας και των ΑμεΑ.
Είναι ο πρώτος Έλληνας τυφλός που εκλέγεται βουλευτής και ένας εκ των δύο στην ΕΕ. Για την κοινωνική του δράση τιμήθηκε πολλές φορές από ελληνικούς και διεθνείς φορείς Το 2006 βραβεύθηκε από την Ακαδημία Αθηνών σε αναγνώριση των κοινωνικών και πολιτικών του αγώνων.

Έχει εκλεγεί τρεις φορές βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με το ΠΑΣΟΚ, το 1996, 2000 και 2009. Διαγράφηκε από το ΠΑΣΟΚ επειδή καταψήφισε το Μνημόνιο, έμεινε ως ανεξάρτητος βουλευτής και  το 2012 εντάχθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ όπου εξελέγη στη Β’ Αθήνας και επανεκλέγεται στις εκλογές του Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου του 2015.

Στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ (Ιανουάριος – Αύγουστος 2015) διετέλεσε υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Στις 23 Σεπτεμβρίου 2015 ορκίστηκε υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και στις 6 Νοεμβρίου 2016 ανέλαβε τα καθήκοντα του Υπουργού Ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής.

* Η ενότητα αυτή ενημερώνεται από το Βουλευτή

Ο βουλευτής δεν έχει καταχωρήσει νέα στην πλατφόρμα.

Ο βουλευτής δεν έχει περιεχόμενο
δράσεων στον χάρτη
* Στην ενότητα αυτή ο Βουλευτής μπορεί να αναρτήσει το πόθεν έσχες του.
Η ενότητα θα εμπλουτίζεται μελλοντικά με πρόσθετα εργαλεία προώθησης της διαφάνειας.

Μεταφέρεστε στα οικονομικά στοιχεία του βουλευτή, παρακαλώ περιμένετε....

  • Ερωτήσεις : 14
  • Απαντήσεις : 0
 1. ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΚΑΙ “ΑΜΕΣΗ” ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

  Από όσα γνωρίζω οι προτάσεις σας είναι οι εξής:

  1) Υποχρέωση κύρωσης με δημοψήφισμα, οποιασδήποτε συνθήκης μεταβιβάζει κυριαρχικές αρμοδιότητες του Κράτους.

  2) Δυνατότητα διενέργειας Δημοψηφίσματος με λαϊκή πρωτοβουλία και συλλογή άνω των 500.000 υπογραφών για εθνικά θέματα.

  3) Δυνατότητα διενέργειας Δημοψηφίσματος με λαϊκή πρωτοβουλία και συλλογή άνω του 1 εκατομμυρίου υπογραφών, για ψηφισμένο νόμο, με εξαίρεση νόμους που αφορούν τα δημοσιονομικά.

  4) Δυνατότητα διενέργειας Δημοψηφίσματος με λαϊκή πρωτοβουλία και συλλογή άνω του 1 εκατομμυρίου υπογραφών για νομοθετική πρωτοβουλία από τους ίδιους τους πολίτες.

  Οι προτάσεις αυτές καθιστουν τα δημοψηφίσματα ανεφάρμοστα διότι 500 χιλιάδες υπογραφές (πόσο μάλλον ένα εκατομμύριο) σε μια χώρα με τον πληθυσμό της Ελλάδας,απλά δεν συγκεντρώνονται.
  Λάβατε υπόψη σας τι συμβαίνει σε άλλες χώρες; Π.χ στην Ιτα­λία, με εξαπλάσιο πλη­θυ­σμό, το όριο υπο­γρα­φών για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος πρωτοβουλίας πολιτών είναι το μισό (500.000 υπογραφές) από αυτό που πρό­τει­νετε. Τα όρια που θέτετε είναι υπερβολικά συγκρινόμενα με τα αντίστοιχα και σε πολλές άλλες χώρες με εμπειρία στα δημοψηφίσματα( όπως η Ελβετία, το Λιχτενστάιν, η Ισλανδία, η Σλοβενία, η Λετονία, η Ιρλανδία, η Σλοβακία κ.α).
  Το γεγονός ότι οι προτάσεις σας συγκεντρώνουν την κατακραυγή όλης της Ολιγαρχίας δεν είναι τεκμήριο δημοκρατικότητας τους. Πολύ απλά η Ολιγαρχία δεν θέλει να παραχωρήσει ούτε την μία στις εκατό πιθανότητες να της χαλάσει ο λαός τα σχέδια. Και αν ακόμα περάσουν στο τέλος θα φανεί ως νίκη κάτι που θα είναι συμβολικό ως προσχηματικό και θα έχει ελάχιστη λειτουργικότητα.
  Οταν βέβαια δεν έχεις τίποτα ακόμα και η ύπαρξη ενός προσχήματος είναι κάτι. Όμως τόσο χαμηλά πρέπει να μπαίνει ο πήχης των προσδοκιών μας;
  Σας ρωτάω αν έχετε την πολιτικη βούληση να επιστρέψετε μέρος της εξουσίας στον λαό δίνοντάς του πραγματικό δικαίωμα να αποφασίζουν μέσω δημοψηφισμάτων που θα είναι λειτουργικά και εφικτά.

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 1 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
 2. Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
  Με την επανασυσταση της Δημοτικής Αστυνομίας (ν.4325/15) επέστρεψαν στην Δημ/κη Αστ/μια ΜΌΝΟ και ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΆ (πλην 350 θέσεων) οι δημοτικοί αστ/κοι που υπηρετούσαν στην Ελληνική Αστυνομία.Το υπόλοιπο προσωπικό της Δημ/κης Αστ/μιας παρέμεινε στους άλλους φορείς όπου είχε τοποθετηθεί με την κατάργηση της υπηρεσίας ν.4172/13.Με την τοποθέτηση μας στην ελ.ας και μέχρι την ανακοίνωση της επανασυστασης της υπηρεσίας(σχεδόν 1 χρόνο),δεν ανακοινώθηκε ποτέ το προεδρικό διάταγμα που θα καθορίζει υπο ποιο εργασιακό καθεστώς θα ενταχθούμε στην Ελληνική Αστυνομία(πολιτικό ή αστυνομικό προσωπικό),αλλά και ούτε υπήρχε κάποια διευκρίνηση στο διάστημα των 10 ημερών όπου έπρεπε να υποβάλουμε αίτηση για παραμονή η επιστροφή στους δήμους. Οποτε κ. Υπουργέ αντιλαμβανεστε οτι το ρίσκο ήταν μεγάλο και υπήρχε μεγάλη αδικία γιατί το σώμα της ελληνικής αστυνομίας έχει της δομές και θα μπορούσαμε να αξιοποιηθούμε κατάλληλα και θέλαμε. Πλέον η Δημοτική Αστυνομία αποτελείτε περίπου απο το 1/4 της προηγούμενης δύναμης και αυτο διότι δόθηκε το δικαίωμα στον εκάστοτε Δήμο να αποφασίσει για την επανασύσταση η όχι.Τα σημαντικότερα προβλήματα του θεσμού είναι η <>,η <>, το <> αλλά και η <>, πράγμα που την έχει οδηγήσει σε μια καταφανή <>.Όλα σχεδόν τα τμήματα υπολειτουργούν.Δια τους λόγους αυτούς κύριε Υπουργέ θέλουμε να μας δώσετε το δικαίωμα της επιστροφής μας στην Ελληνική Αστυνομία με το πολυνομοσχέδιο που επρόκειτο να ψηφισθεί.
  Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας!

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 1 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
 3. Αγαπητέ Κύριε Υπουργέ Εσωτερικών,

  Όταν ένα ομόφυλο ζευγάρι Ελλήνων αποκτήσει παιδιά στο εξωτερικό και το πιστοποιητικό γέννησης των παιδιών αναγράφει ως γονείς δύο άντρες ή δύο γυναίκες, το Ειδικό Ληξιαρχείο Αθηνών αρνείται να εγγράψει τα παιδιά αυτά.

  Έχετε σκοπό να κάνετε κάτι για να αλλάξει αυτό και τα παιδιά αυτά να μην είναι εκτεθειμένα;

  Σας ευχαριστώ,

  Σ.

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 1 :: Το βλέπουν Αρνητικά 1
 4. Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

  ΘΕΜΑ: Μεταβατική διάταξη αναστολής ισχύος άρθ.57 Ν.4186/13 ειδικώς για αριστούχους πτυχιούχους εισελθόντων πανελληνίων εξετάσεων τα έτη 2010-2014. Με το άρθρο 15 του Ν.3404/2005 προβλεπόταν η ποσοστική (με σειρά προτεραιότητας) επιλογή υποψηφίων πτυχιούχων ΑΕΙ σε άλλα πανεπιστημιακά ιδρύματα με κριτήριο τον τελικό βαθμό πτυχίου ή με εξεταστική διαδικασία.

  Ήδη όμως αιφνιδίως με το άρθ.57 του Ν.4186/13 καταργήθηκε από της ισχύος του 2013 η προβλεπόμενη εισαγωγή πτυχιούχων και καθιερώνεται (και για τους παλιούς πτυχιούχους) αποκλειστικά η διαδικασία των εξετάσεων χωρίς πρόβλεψη κατοχύρωσης του δικαιώματος των ήδη εισελθόντων στα ΑΕΙ με πανελλήνιες εξετάσεις και εξερχομένων αριστούχων φοιτητών (απόφοιτοι ετών 2013-2015), διάταξη που έπρεπε να ισχύσει για τους εισερχομένους από το 2013 και μετά. Δηλαδή δεν υπήρξε μεταβατική περίοδος για τους απόφοιτους των σχολών που εισήχθησαν με τον νόμο του 2005 και πέρασαν όλα τα φοιτητικά τους έτη με βάση αυτή την νομοθεσία .

  Η ρύθμιση αυτή αντιστρατεύεται ευθέως στις αρχές της ΔΙΚΑΙΗΣ παιδείας που έβγαιναν και «πάλευαν», όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, καθώς την ίδια στιγμή περνούσαν νομοσχέδια που προωθούσαν την ανταγωνιστικότητα και την βαθμοθηρία. Όντας ο γιος μου μέλος λοιπόν του εκπαιδευτικού αυτού συστήματος απόφοιτος Νοσηλευτικής ΑΕΙ Σπάρτης, αναγκάστηκε για τη περίπτωση στην οποία αναφερόμαστε να λειτουργήσει έτσι, καθώς είχε στο μυαλό του ότι η εισαγωγή θα γινόταν με βαθμό πτυχίου. Φτάνει στο σημείο που προσαρμόζει όλη του την ζωή για να βγάλει βαθμό πτυχίου 9.84 (βαθμός που βγήκε μέσα σε 4 έτη από την κρίση όλων των καθηγητών του προπτυχιακού) και με την προσδοκία να εισαχθεί στην Ιατρική με αυτόν το βαθμό και όχι με τις κατατακτήριες εξετάσεις μιας-δυο ώρες…

  Πάνω σε εκείνη την στιγμή αλλάζει ο κ. Αρβανιτόπουλος την διάταξη μέσα σε μία νύχτα και καταργεί την εισαγωγή με βαθμό πτυχίου.

  Δηλαδή υπάρχουν παιδιά τα οποία εισήχθησαν με τις διατάξεις του 2005 και αποφοίτησαν τελικά με διαφορετικές διατάξεις (του 2013), οι οποίες δεν λαμβάνουν απολύτως καμία μέριμνα για τους αποφοιτούντες 2013-2015 ενόσω στο ίδιο νομοσχέδιο ΑΘΗΝΑ προστατεύονται οι μαθητές της β’ και γ’ λυκείου με τη μεταβατική περίοδο που υπήρξε και ίσχυσε ο νόμος για τους μαθητές που ήρθαν από την α’ λυκείου.Έτσι, ψηφίστηκε το νομοσχέδιο χωρίς να ληφθεί καμιά μέριμνα για τους ήδη φοιτούντες αριστούχους.

  Θα ήταν λοιπόν προσοδοφόρο για το μέλλον κάποιων παιδιών που αγωνίστηκαν για να αριστεύσουν με το σκοπό να περάσουν άνευ εξετάσεων σε άλλη σχολή της επιλογής τους, να γίνει αποκατάσταση της εσκεμμένης αλλαγής της διάταξης που πραγματοποίησε ο κ. Αρβανιτόπουλος και να επανέλθει η παλιά διάταξη για τα έτη τα οποία μπήκαν με εκείνην. Ευελπιστώ πως θα κατατεθεί σχετική τροπολογία αποκαθιστώντας έτσι την αδικία.

  Υ.Γ.: Συνημμένα υποβάλω την υπ’αριθμ. 9736/16-04-13 επερώτηση κυρίου Νικήτα Κακλαμάνη προς τον πρ. υπουργό Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.

  http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c0d5184d-7550-4265-8e0b-078e1bc7375a/8039875.pdf

  Με εκτίμηση ,

  Νικολαΐδης Γεώργιος

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 3 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
 5. Κύριε Υπουργέ, ονομάζομαι Χρηστογούλας Στέφανος και είμαι Βοηθός Νοσηλευτής (ΔΕ) στο Π.Π.Γ.Ν.Ιωαννίνων. Η ερώτηση που θέλω να σας κάνω είναι η εξής. Πότε επιτέλους θα υπάρξει καθηκοντολόγιο των Βοηθών Νοσηλευτών (ΔΕ); Εργάζομαι την στιγμή αυτή που θέτω το ερώτημα (26χρόνια με ΦΕΚ 27/4/89) στο Χειρουργείο του Π.Π.Γ.Ν.Ιωαννίνων. Κάνω την δουλειά των ΤΕ, των ΠΕ , κάποιες φορές και των ΥΕ. Είμαι σίγουρος ότι κάνω εργασία πέραν των καθηκόντων μου, απλά δεν κατοχυρώνομαι από κάπου “αν κάτι πάει στραβά”. Εντάξτε στην ατζέντα των προσεχών σχεδίων σας την δημιουργία καθηκοντολογίου των Βοηθών Νοσηλευτών, γιατί επωφελούμενοι είναι οι “άλλοι” των οποίων κάνουμε την δουλειά τους. Ευχαριστώ και ζητώ συγνώμη αν ήμουν κουραστικός.

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 5 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
 6. Καλησπέρα κύριε υπουργέ υγείας. Θα ήθελα να σας ρωτήσω , τι γίνετε με τους παλιννοστούντες ή πόντιους ομογενής που έχουν δέσμευση μιας δεκαετίας? Μπορούν να κινηθούν πριν συμπληρώσουν την δεκαετία τους ή όχι ?
  Λέγομαι Καρσλίδου Ελένη είμαι 41 χρονών είμαι διαζευγμένη, μεγαλώνω μονή μου το παιδί , δόξαση ο θεός δουλεύω στο Γ.Ν Πτολεμαΐδας αλλά είμαι μόνιμη κάτοικος της Θεσσαλονίκης. Το παιδί μου είναι Θεσσαλονίκη πάει στη δευτέρα γυμνασίου έχω γέρους γονής που το προσέχουν όποτε μπορούν. Άλλα μέχρι πότε? Η κρίση όλους έχει καταστρέψει .Είμαι πόντια και έχω δέσμευση δεκαετίας, για να κλείσω δεκαετία θέλω άλλα 3 χρόνια τουλάχιστον . Θα ήθελα να ρωτήσω αν τα μπορούσα να κάνω διαδικασία
  μετακίνησης ως μονογονιακής οικογένειας ?
  Θα σας παρακαλούσα η υποχρεωτική δεκαετία τουλάχιστον να γίνει πέντε χρόνια και θα μπορούσα να φύγω στο παιδί μου να μην έχουμε την ταλαιπωρία ούτε εγώ ούτε ο υπόλοιπος ο κόσμος με αυτή την κρίση. Να σας πω ότι η απόδοση και δυνατότητες μας στην εργασία θα είναι περισσότερες και η ψυχολογία καλύτερη.
  Θερμά ευχαριστώ!!!

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 4 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
 7. ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΥΡΙΕ ΚΟΥΡΟΥΠΛΗ. ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ. ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΠΑΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΣ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΟ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΣΑΣ. ΑΠΑΙΤΩ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ.

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 3 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
 8. καλησπέρα σας ! θα ήθελα να σας ρωτήσω αν κάποιος που είναι ανασφάλιστος και Ελληνας πολίτης σε περίπτωση που πάθει κάποιο ατύχημα και χρειαστεί χειρουργείο και πάει σε δημόσιο νοσοκομείο το νοσοκομείο τον δέχεται ή όχι?

  ευχαριστώ

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 5 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
 9. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΑΞΙΟΤΙΜΕ Κ. ΥΠΟΥΡΓΕ. ΛΕΓΟΜΑΙ ΜΑΛΛΙΩΤΑΚΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΤΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΩ ΕΔΩ ΚΑΙ 9 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΡΗΤΗΣ, ΣΕ ΘΕΣΗ ΒΟΗΘΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ, ΕΝΩ ΜΟΛΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑ ΤΟ Α.Τ.Ε.Ι ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ. ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΜΟΤΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ,Ν. ΠΕΛΛΗΣ (ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ) ΚΑΙ ΕΚΕΙ,ΣΕ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΠΙΤΙ, ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ (Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ, ΚΑΙ ΤΑ 2 ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ, ΗΛΙΚΙΑΣ 5 ΕΤΩΝ ΚΑΙ 8 ΜΗΝΩΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ).ΚΑΝΩ ΕΠΑΝΗΛΛΕΙΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΜΕΤΑΤΑΞΗ ΜΟΥ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ, ΑΛΛΑ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΟΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ ΤΙ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΜΗ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΕ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ Η ΣΥΝΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ.

  ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 14 :: Το βλέπουν Αρνητικά 2
 10. Καλημερα κ υπουργε θα ηθελα να ρωτησω σχετικα με της Ιδιωτικες ψυχιατρικες κλινικες και τα οφειλομενα του εοππυ προς αυτες επισης θα ηθελα να σας πω οτι ειμαστε απληρωτη εδω και πολλους μηνες…. παρακαλω ειμαστε 20.000 στον κλαδο και πραγματικα πειναμε ενω πρεπει να πηγαινουμε στης δουλειες μας με δικας μας εξοδα…..

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 3 :: Το βλέπουν Αρνητικά 1
 11. Συγχαρητήρια για την εκλογή σας και καλή επιτυχία στο έργο σας..

  Ως υπουργός υγείας, θα ήθελα να σας ρωτήσω για τις μεταθέσεις των νοσηλευτών σε παραμεθόριες περιοχές. Ποια τα κριτήρια και σε ποιους θα απευθυνθούμε.

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 6 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
 12. Καλησπέρα αξιότιμε κύριε υπουργέ υγείας, εύχομαι απο καρδιάς καλή επιτυχία στα νέα σας καθήκοντα. Είμαι νοσηλευτής Τ.Ε, διορισμένος εδω και 5χρόνια στο Γενικό νοσοκομείο Χανίων, κατάγομαι όμως απο Θεσσαλονίκη.
  Λόγω σοβαρών οικογενειακών λόγων, (αδελφός με σπαστική τετραπληγία και ποσοστό αναπηρίας 80% που χρήζει δικής μου σωματκής και ψυχολογικής συμπαράστασης), καθώς και των τεράστιων οικονομικών δυσκολιών, με μισθό που δεν είναι επαρκής ούτε για τα προς το ζην, έχω ζητήσει επισταμένως απο την υπηρεσία με σχετικές αιτήσεις, την μετάθεση σε νοσοκομεία του τόπου καταγωγής μου (χωρίς απάντηση), όπου και εκεί υπάρχουν αποδεδειγμένα τεράστιες ελλείψεις προσωπικού.
  Θα σας παρακαλούσα να μεριμνήσετε για σχετική ρύθμιση και να απλουστευτούν οι διαδικασίες, ώστε εμείς που καταγόμαστε μακρυά απο τον τόπο καταγωγής μας, να μπορούμε να μετατεθούμε σε αντίστοιχα νοσοκομεία του νομού μας.(αφού οι καιροί και οι συνθήκες είναι δύσκολες και έχουν μειωθεί οι μισθοί μας, τουλάχιστον να μπορέσουμε να ζούμε με αυτά αξιοπρέπως.Δεν γίνεται να έχουμε δικό μας σπίτι ακατοίκητο και να πληρώνουμε ενοίκια, κοινόχρηστα, βενζινες και άλλα έξοδα που απαιτεί η μακρινή διαβίωση), για να μην σχολιάσω την μεγένθυνση του προβλήματος υγείας που προανέφερα.
  Άλλη πρότασή μου, είναι οι καινούργιες προκυρήξεις θέσεων νοσηλευτών να γίνονται, με βάση μοριοδότηση των ετών προυπηρεσίας και να έχουν δικαίωμα συμμετοχής και πρόσληψης μόνον στον τόπο καταγωγής τους και των γύρω νομών, επίσης μεγαλύτερη μοριοδότηση και προτεραιότητα πρόσληψης σε άτομα που έχουν συγγενείς ατόμων με ειδικές ανάγκες.

  Εύχομαι να φθάσουν σύντομα οι προτάσεις μου και να λυθεί αυτό το θέμα χρόνιας ομηρίας, που υπάρχει μόνον στον δικό μας κλάδο απο τις προηγούμενες κυβερνήσεις και να δείξετε την αρμόζουσα συμπαράσταση.

  Με εκτίμηση και κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο σας.

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 9 :: Το βλέπουν Αρνητικά 2
 13. Καλημερα σας κυριε υπουργε, καταρχην τα σγχαρητηρια μου για την νικη του Συριζα στις εκλογες-επιτελους μακαρι να δουμε ασπρες ημερες-και τα συγχαρητηρια μου για την θεση σας του αναπληρωτη Υπουργου-τρεφω μεγαλη εκτιμηση στο προσωπο σας-. Επι του θεματος…
  Το ονομα μου ειναι Δουδεσης Θανασης κατοικω στα Μεγαρα, ειμαι ΑμεΑ ως πασχων απο ΣΚΠ( σκλυρηνση κατα πλακας) και ειμαι σε αναπηρικη συνταξη για δευτερη φορα , δευτερη διετια με αποφαση ΚΕΠΑ και ποσοστο αναπηριας 67%. Ειμαι μελλος του Συλογγου Ατομων με ΣΚΠ με εδρα το Ελληνικο ΣΑΜΚΣΠ, και μελλος της διαδυκτιακης ομαδας Ομαδα Αλυλλεγυης με ΣΚΠ , με λιγα λογια…τι προτιθεστε να κανετε για εμας κυριε Υπουργε γενικα για να μην μιλησω και ειδικα οπου προφανως θα γνωριζετε ολες τι αδικιες που εχουμε βιωσει, δεν αναφερω λεπτομερειες, ασφαλως θα γνωριζετε, να μην σας κουραζω αλλο επι των ειδικων θεματων οπου ασφαλως θα γνωριζετε, λαβετε υποψην σας παρακαλω οτι ειμαστε μια πολυ ειδικη κατηγορια ατομων με αναπηρια οπου βιωνουμε τρομερες καταστασεις με την παθηση μας τοσο απο την ασθενεια μας οσο και σε ολα τα επιπεδα και κυριως κοινωνικα. Σας ευχαριστω για τον χρονο σας, ειμαι αληθινα πολυ χαρουμενος που επιτελους που ο λαος εξελεξε ενα δημοκρατικο κομμα και μια κυβερνηση οπου τα προσωπα της ειναι ιδιαιτερα αγαπητα, με αξονα τον Αλεξη Τσιπρα, και ασφαλως εχετε την ακτιμηση μου στο προσωπο σας. Κυριε Υπουργε , σας ευχαριστω πολυ.

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 8 :: Το βλέπουν Αρνητικά 3
 14. Σε όλο τον κόσμο οι πολίτες δηλώνουν την επιθυμία τους να συμμετέχουν περισσότερο συχνά και με έναν αμεσότερο τρόπο στο πολιτικό γίγνεσθαι. Ζητούν δηλαδή να έχουν το δικαίωμα να καλούν οι ίδιοι, ως πολίτες, δημοψηφίσματα. Μέσω των θεσμών άμεσης δημοκρατίας οι πολίτες μπορούν να θέσουν βέτο σε πολιτικές επιλογές και νομοθετήματα τα οποία δεν εκφράζουν την λαϊκή βούληση (προαιρετικό – ακυρωτικό δημοψήφισμα), να ορίσουν οι ίδιοι την πολιτική ατζέντα (νομοθετικές πρωτοβουλίες πολιτών) και τέλος να επικυρώσουν, ως ανώτατη πολιτική οντότητα, αποφάσεις οι οποίες εκ προοιμίου είναι ιδιαίτερα σημαντικές, όπως, αλλαγές στο Σύνταγμα, διεθνείς συμφωνίες και συμμετοχή της χώρας σε υπερεθνικούς οργανισμούς (υποχρεωτικό δημοψήφισμα).
  Είναι πλέον ξεκάθαρο για το κάθε Έλληνα πολίτη το γεγονός πως η χώρα μας βρίσκεται σε μια οριακή κατάσταση. Αυτές τις κρίσιμες ώρες θα πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και κυρίως να υποστηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις πολιτικές επιλογές που θα βγάλουν την χώρα από το αδιέξοδο στο οποίο έχει οδηγηθεί. Απαραίτητη προϋπόθεση για τα παραπάνω είναι η δυνατότητα του κάθε Έλληνα πολίτη να μπορεί να προτείνει, διαβουλεύεται, επεξεργάζεται και εν τέλει να αποδέχεται ή να απορρίπτει όλες τις κρίσιμες αποφάσεις τις οποίες θα χρειαστεί να πάρουμε. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει το συντομότερο δυνατό να εμπλουτίσουμε το αντιπροσωπευτικό πολιτικό μας σύστημα με θεσμούς άμεσης δημοκρατίας.
  Έτσι, όλοι όσοι πιστεύουμε πραγματικά στην δημοκρατία οφείλουμε να αγωνισθούμε υπέρ της άμεσης υιοθέτησης των παραπάνω θεσμών μέσω της ενσωμάτωσης τους στο Ελληνικό Σύνταγμα.
  Ζητάμε από εσάς να δηλώσετε την υποστήριξη σας στις παραπάνω θέσεις και να δεσμευτείτε πως στην επόμενη αναθεώρηση του Συντάγματος θα υποστηρίξετε, και εσείς, την δυνατότητα των Ελλήνων πολιτών να συμμετέχουν άμεσα και όποτε αυτοί το επιθυμούν στην πολιτική ζωή της χώρας.
  Σας παρακαλούμε θερμά να απαντήσετε απλά με ένα ΝΑΙ (συμφωνώ με την Συνταγματική θεσμοθέτηση δημοψηφισμάτων τα οποία καλούνται από τους πολίτες) ή ένα ΟΧΙ (δεν συμφωνώ με την Συνταγματική θεσμοθέτηση δημοψηφισμάτων τα οποία καλούνται από τους πολίτες). Δηλαδή, όπως ακριβώς θα συνέβαινε και σε ένα δημοψήφισμα.”

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 6 :: Το βλέπουν Αρνητικά 2

Πρέπει να είσαι συνδεδεμένος για να στείλεις την ερώτησή σου
Top