Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube
Navigation Menu

Μπαργιώτας Κωνσταντίνος

Κόμμα : ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Περιφέρεια : Λαρίσης

Βιογραφικό

Γεννήθηκε το 1965 στη Συκέα Ελασσόνας. Ολοκλήρωσε τη μέση εκπαίδευση στον Τύρναβο και στη συνέχεια φοίτησε στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ από όπου αποφοίτησε το 1989.

Υπήρξε μέλος του ΔΣ του φοιτητικού Συλλόγου και της Γενικής Συνέλευσης Τμήματος Ιατρικής. Γρήγορα απομακρύνθηκε από τις πολιτικές νεολαίες και τα κόμματα. Υπηρέτησε τη θητεία του ως έφεδρος αξιωματικός και στη συνέχεια ειδικεύτηκε στην ορθοπεδική σε νοσοκομεία της Αγγλίας (Bristol Royal Infirmary, Bedford General) και την Ορθοπεδική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών (Νοσοκομείο ΚΑΤ). Μετά την ολοκλήρωση της ειδικότητας ακολούθησε εξειδίκευση στο Bristol. Από το 2000 εργάζεται στην Ορθοπεδική Kλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας με τον βαθμό του Επιμελητή Α’ ΕΣΥ. Το 2005 εργάστηκε σαν Adult Reconstruction Fellow στο Allegheny General Hospital, Pittsburgh PA των ΗΠΑ.

Είναι διδάκτορας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και έχει πλούσιο κλινικό και επιστημονικό έργο με διεθνή αναγνώριση. Εξελέγη για δύο θητείες Πρόεδρος του Συλλόγου Ιατρών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και είναι εκλεγμένος αντιπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας στον ΠΙΣ. Είναι μέλος του Ποταμιού από την αρχή και συμμετείχε στο ιδρυτικό συνέδριο του Λαυρίου. Είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών.

Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής με Το Ποτάμι τον Ιανουάριο του 2015 και επανεκλέχθηκε τον Σεπτέμβριο του 2015. Το Φεβρουάριο του 2017 ανεξαρτητοποιήθηκε από Το Ποτάμι και το Μάρτιο του ίδιου έτους προσχώρησε στην κοινοβουλευτική ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

* Η ενότητα αυτή ενημερώνεται από το Βουλευτή

Μεταφέρεστε στα νέα του βουλευτή, παρακαλώ περιμένετε....

* Στην ενότητα αυτή ο Βουλευτής μπορεί να αναρτήσει το πόθεν έσχες του.
Η ενότητα θα εμπλουτίζεται μελλοντικά με πρόσθετα εργαλεία προώθησης της διαφάνειας.

Μεταφέρεστε στα οικονομικά στοιχεία του βουλευτή, παρακαλώ περιμένετε....

  • Ερωτήσεις : 2
  • Απαντήσεις : 1
 1. Κύριε Μπαργιώτα,

  Σύμφωνα με το πόρισμα της ομάδας εργασίας που συστάθηκε στο Υπουργείο Υγείας, το ισχύον νομοθετικό καθεστώς επιτρέπει και ρυθμίζει τόσο την παραγωγή όσο και τη διάθεση κάνναβης για ιατρικούς λόγους, προβλέποντας για τις διαδικασίες αυτές κρατικό μονοπώλιο. Ωστόσο υπάρχουν τρόποι, ένας από αυτούς η έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης, (Υπουργών Υγείας και Δικαιοσύνης) να περάσει σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου η δυνατότητα παραγωγής και διάθεσης της κάνναβης σε πρόσωπα πέραν του κρατικού μονοπωλίου.

  Θα ήθελα να σας ρωτήσω με την ιδιότητά σας, ως μέλος της αρμόδιας επιτροπής επί των θεμάτων του Υπουργείου Υγείας αλλά και ως ιατρός:

  θα υποστηρίζατε τη επιχειρηματική δραστηριότητα ως προς τη διάθεση της κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς;

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 2 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
  • Το σημαντικό σε οποιαδήποτε μερική απελευθέρωση της κάνναβης, έστω και για ιατρικούς λόγους, είναι να διασφαλιστεί ότι θα είναι όντως για αυτό. Οπότε πριν προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε απελευθέρωση θα πρέπει να έχουμε φροντίσει να υπάρχει το κατάλληλο θεσμικό και ελεγκτικό πλαίσιο που θα διασφαλίζει την χρήση για αυστηρά ιατρικούς λόγους. Από τη στιγμή που θα υπάρξει αυτό, με βρίσκει σύμφωνο η σταδιακή έναρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας για την διάθεση της κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς. Θα πρέπει επίσης τα σημεία πώλησης να είναι συγκεκριμένα και περιορισμένα σε αριθμό και η διαδικασία κατασκευής, χορήγησης και έγκρισης των σκευασμάτων να ακολουθεί τους κανόνες που ισχύουν στις ευρωπαϊκές χώρες που ήδη επιτρέπεται η χορήγηση κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς.

   VN:F [1.9.22_1171]
   Το βλέπουν θετικά 2 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
 2. Πιστεύετε ότι υπάρχει ουσιαστικά διάκριση μεταξύ των εξουσιών; Πώς ένας Υπουργός που είναι ταυτόχρονα και Βουλευτής μπορεί ν ασκήσει τα καθήκοντα του Βουλευτή με επάρκεια ;

  Ευχαριστώ πολύ

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 4 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0

Πρέπει να είσαι συνδεδεμένος για να στείλεις την ερώτησή σου
Top