Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube
Navigation Menu

Σαρακιώτης Ιωάννης

Κόμμα : ΣΥΡΙΖΑ
Κοινοβουλευτική Ομάδα : ΣΥΡΙΖΑ
Κοινοβουλευτική ιδιότητα : Γραμματέας
Περιφέρεια : Φθιώτιδας

Βιογραφικό

Γεννήθηκε το 1983 στον Άγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδος και κατοικεί στην Αταλάντη. Σπούδασε στη Νομική Σχολή Αθηνών. Mιλάει Αγγλικά και Γαλλικά.  Εργάζεται ως δικηγόρος και είναι μέλος δικηγορικής εταιρείας που διατηρεί γραφεία στην Αταλάντη και στην Λαμία. Από 2012 είναι μέλος της Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ Λοκρών .

Εκλέγεται πρώτη φορά Βουλευτής τον Σεπτέμβριο του 2015.

* Η ενότητα αυτή ενημερώνεται από το Βουλευτή

Ο βουλευτής δεν έχει καταχωρήσει νέα στην πλατφόρμα.

Ο βουλευτής δεν έχει περιεχόμενο
δράσεων στον χάρτη
* Στην ενότητα αυτή ο Βουλευτής μπορεί να αναρτήσει το πόθεν έσχες του.
Η ενότητα θα εμπλουτίζεται μελλοντικά με πρόσθετα εργαλεία προώθησης της διαφάνειας.

Μεταφέρεστε στα οικονομικά στοιχεία του βουλευτή, παρακαλώ περιμένετε....

  • Ερωτήσεις : 3
  • Απαντήσεις : 3
 1. Κύριε βουλευτά,
  Η οικονομική κρίση των τελευταίων ετών στην Ελλάδα, η αυξανόμενη ανεργία, η μείωση των αποδοχών, η συνεχής φορολόγηση, δεν χτυπάει μόνο τις γυναίκες αλλά πολύ περισσότερο τους Έλληνες άνδρες και ακόμη περισσότερο τους διαζευγμένους Έλληνες μπαμπάδες που εκτός όλων των υπολοίπων δεινών, έχουν και μια υπέρογκη άδικη, άνιση και υπέρογκη διατροφή που τους έχουν επιδικάσει τα Ελληνικά δικαστήρια, να τους κατατρέχει, να τους εξοντώνει αλλά και να τους οδηγεί στην αυτοκτονία.

  Η συνήθης, καραμέλα που λένε σε έναν διαζευγμένο πατέρα που διαμαρτύρεται για την υπέρογκη διατροφή: “αν ήσουν μαζί με το παιδί σου, δεν θα ξόδευες αυτά τα χρήματα ?”

  Η απάντηση είναι απλή, “όχι δεν θα τα ξόδευα, όχι γιατί δεν θέλω, αλλά γιατί ΔΕΝ τα έχω!!!”, αν η ελληνική δικαιοσύνη και η πολιτεία, έχει την εντύπωση ότι οι διαζευγμένοι μπαμπάδες αυτής της χώρας είναι φοροφυγάδες που κρύβανε λεφτά όσο ησαν εν γάμο και χώρισαν για να κάνουν την ζωη τους τότε η δημοκρατία μας δρα τιμωρητικά σε οποιον κάνει παιδιά και χώρισε.
  Εξόντωση και εξαθλίωση, δίχως όρια στην Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τον διαζευγμένο Έλληνα Πατέρα, όταν σε μια χώρα σαν την Γαλλία, που δεν έχει την ίδια οικονομική κατάντια αλλά και οι αποδοχές των πολιτών είναι μεγαλύτερες, η δικαιοσύνη όμως έχει προβλέψει την ισότητα και δεν “εκτελεί” τους εκεί διαζευγμένους μπαμπάδες.

  Σας παραπέμπω μέσω συνδέσμου σε πίνακα του 2015 που δηλώνει ότι πατέρας με 1000 ευρώ εισόδημα δίνει 112 ευρώ για δύο παιδιά διατροφή

  http://www.medranoavocat.fr/medias/files/table-de-reference-2015-pension-alimentaire.pdf
  θεωρώ ότι η ορθότητα του μπορεί να επαληθευτεί εύκολα απο το υπουργείο δικαιοσύνης.
  Στην ελλάδα ενας άνεργος πατέρας πληρώνει 250-300 ευρω για το παιδί, που σημαίνει οτι ως άνεργος δεν έχει να φάει, και αν έχει και μιά μικρή γκαρσονιέρα η πρώην σύζυγος του την κατάσχει ευκολότατα με μία διαταγή πληρωμής.
  Ποιά η γνώμμη σας? Συμφωνείτε με τον υπουργό δικαιοσύνης οτι το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο ειναι τέλειο?
  Ευχαριστώ

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 8 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
  • Καλησπέρα σας.

   Το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο προφανώς δεν είναι τέλειο, λέξη η οποία δε νομίζω να έχει χρησιμοποιηθεί από κάποιον ιθύνοντα.
   Δυστυχώς, η δυσχερής οικονομική κατάσταση της χώρας μας έχει επηρεάσει όλα τα επίπεδα και όλες τις πτυχές της κοινωνικής και της οικογενειακής ζωής. Κρίσιμο διακύβευμα των πολιτικών πρωτοβουλιών μας θα πρέπει να είναι η ενίσχυση του θεσμού της οικογένειας και η δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών ορθής απονομής της δικαιοσύνης. Πέραν τούτου, οι δικαστικές αποφάσεις μπορούν να σχολιαστούν αλλά πρέπει να γίνονται πάντοτε σεβαστές.

   Σας ευχαριστώ θερμά για την επικοινωνία.

   VN:F [1.9.22_1171]
   Το βλέπουν θετικά 3 :: Το βλέπουν Αρνητικά 8
 2. Καλησπέρα σας,

  Είναι καθήκον μας να εντάξουμε τους πρόσφυγες στο κοινωνικό σύνολο αντί να τους θέτουμε στο περιθώριο και ν΄αφήνουμε τις κινήσεις των ρατσιστών να βγαίνουν προς τα έξω.
  Ούσα απογοητευμένη από τις φασιστικές πρακτικές που παρατηρούνται σε Ωραιόκαστρο και Πειραιά, θέλω να σας ρωτήσω αν σκοπεύετε να προβείτε σε κάποια νομοθετική πρωτοβουλία ή μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου σε ενέργειες υπεράσπισης των δικαιωμάτων των προσφύγων ή λήψης μέτρων εναντίον ακροδεξιών που μπλοκάρουν τη διαδικασία.

  Ευχαριστώ.

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 1 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
  • Καλησπέρα σας.

   Αρχικά, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για το ερώτημά σας, καθώς και να συμμεριστώ την ευαισθησία σας επί του σημαντικού ζητήματος της υποδοχής των προσφύγων. Είναι αλήθεια ότι τα φαινόμενα βίας έχουν λάβει ανησυχητικές διαστάσεις και ο δημοκρατικός κόσμος οφείλει να απαντά αποφασιστικά.

   Από την ενημέρωση, την οποία λαμβάνω καθημερινά αλλά και την προσωπική εμπειρία μου από την εκλογική περιφέρεια της Φθιώτιδας, γνωρίζω ότι καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των προσφύγων και την αποτροπή φαινομένων βίαιης συμπεριφοράς όπως αυτά εκδηλώνονται από τις γνωστές ακροδεξιές ομάδες. Δε θεωρώ ότι υφίσταται νομοθετικό κενό, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι πρέπει απλά να εφαρμόσουμε το νόμο και να παραμείνουμε προσηλωμένοι στο στόχο της προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της καταδίκης φασιστικών πρακτικών. Ο αγώνας εναντίον του ρατσισμού, της μισαλλοδοξίας και του φασισμού είναι διαρκής και καθημερινή υπόθεση όλων μας.

   Με εκτίμηση,
   Ιωάννης Σαρακιώτης

   VN:F [1.9.22_1171]
   Το βλέπουν θετικά 3 :: Το βλέπουν Αρνητικά 1
 3. Αξιότιμε κύριε Σαρακιώτη,

  Η διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης συνεχίζει να παρουσιάζει σημαντικές παθογένειες: ο παρεχόμενος χρόνος είναι εξαιρετικά περιορισμένος και πιεστικός, η τεκμηρίωση των προτάσεων προς διαβούλευση είναι συχνά ελλειμματική έως ανύπαρκτη, η γνώση και η γνώμη των φορέων και των πολιτών δεν αξιοποιείται στην προπαρασκευαστική διαδικασία, ενώ πολλές φορές τα νομοσχέδια που κατατίθενται προς ψήφιση είναι σημαντικά διαφορετικά από τα αντίστοιχα κείμενα που τέθηκαν σε διαβούλευση.

  Στα πλαίσια της ορθής διακυβέρνησης, θα δεσμευτείτε σε σταθερές και διαφανείς δομές δημόσιας διαβούλευσης και λογοδοσίας, εξασφαλίζοντας επαρκή χρόνο στη διαδικασία, ευρεία αντιπροσώπευση από όλους τους κοινωνικούς φορείς και επαρκή τεκμηρίωση της προκρίνουσας επιλογής; Θα υποστηρίξετε την διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης ως απαραίτητη προϋπόθεση για κάθε νομοσχέδιο που κατατίθεται στη Βουλή;

  Ευχαριστούμε πολύ.

  Με εκτίμηση,

  Οργάνωση Γη – Αλέξανδρος Δριτσούλας
  WWF – Φωτεινή Βρεττού
  GREENPEACE – Δημήτρης Ιμπραήμ, Ναταλία Τσιγαρίδου

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 2 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
  • Αγαπητές Κυρίες Βρεττού και Τσιγαρίδου,

   Αγαπητοί Κύριοι Δριτσούλα και Ιμπραήμ,

   Είναι γεγονός ότι στα πλαίσια των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί, η νομοθετική διαδικασία και η διαδικασία προπαρασκευής των εκάστοτε νομοθετημάτων, πρέπει να διενεργούνται μέσα σε σαφή χρονοδιαγράμματα, προκειμένου να επιταχυνθεί αυτό που αποτελεί το κρίσιμο διακύβευμα των καιρών, δηλαδή η προώθηση των αναγκαίων μεταρρυθμιστικών παρεμβάσεων προς τέρψιν πρωτίστως της οικονομίας και ασφαλώς της κοινωνίας.

   Ήδη πάρα πολλά βήματα έχουν γίνει στην κατεύθυνση ενίσχυσης της διαφάνειας και ενδυνάμωσης της κοινωνικής λογοδοσίας, ως φυσική συνέχεια της βαθιάς σχέσης της Κυβέρνησης με τα κινήματα, τις ευαισθητοποιημένες περιβαλλοντικές φωνές και εν γένει την κοινωνία των πολιτών.

   Ωστόσο, με την σταθεροποίηση του πολιτικού και οικονομικού περιβάλλοντος και την ολοκλήρωση των απαραίτητων θεσμικών αλλαγών θα υπάρξουν περισσότερα περιθώρια στα πλαίσια της, ούτως ή άλλως, εν εξελίξει προσπάθειας για ευρύτερη και βέλτιστη αντιπροσώπευση και εκπροσώπηση όλων των απόψεων που συνεισφέρουν με τεκμηριωμένες προτάσεις στο διάλογο πάνω στα κρίσιμα εθνικά ζητήματα.

   Με εκτίμηση,

   ________________
   Ιωάννης Σαρακιώτης
   Βουλευτής Ν. Φθιώτιδος-ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

   VN:F [1.9.22_1171]
   Το βλέπουν θετικά 5 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0

Πρέπει να είσαι συνδεδεμένος για να στείλεις την ερώτησή σου
Top