Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube
Navigation Menu

Σκουρλέτης Παναγιώτης (Πάνος)

Κόμμα : ΣΥΡΙΖΑ
Κοινοβουλευτική Ομάδα : ΣΥΡΙΖΑ
Κυβερνητική Θέση : Υπουργός Εσωτερικών
Περιφέρεια : Β' Αθηνών

Επιτροπές (Τρέχουσα Περίοδος)

Βιογραφικό

Προσωπικά στοιχεία

Γεννήθηκε το 1962 στην Αθήνα.

Είναι παντρεμένος και έχει δύο γιούς. Σπούδασε στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πειραιά. Από το 1986 έως το 2011 εργαζόταν στους τομείς της εμπορίας εργαλείων χειρός, της εστίασης και της παροχής υπηρεσιών υγείας & ομορφιάς, στον ιδιωτικό τομέα.

Πολιτική δραστηριότητα

Από τα μαθητικά του χρόνια οργανώθηκε στην ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος, της οποίας υπήρξε μέλος του γραφείου του Κ.Σ. Συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα.

Μέλος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ από το 1990 και στη συνέχεια του ΣΥΡΙΖΑ.

Διετέλεσε εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ (Οκτώβριος 2009-Ιανουάριος 2015).

 

Εκλέχθηκε για πρώτη φορά Βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 και επανεκλέχθηκε τον Σεπτέμβριο του 2015.

 

Στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ( Ιανουάριος – Ιούλιος2015) διετέλεσε υπουργός Εργασίας και (Ιούλιο – Αύγουστο 2015) Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Στις 23 Σεπτεμβρίου 2015 ορκίστηκε εκ νέου υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Στον ανασχηματισμό του Νοεμβρίου 2016 τοποθετήθηκε Υπουργός Εσωτερικών.

* Η ενότητα αυτή ενημερώνεται από το Βουλευτή

Ο βουλευτής δεν έχει καταχωρήσει νέα στην πλατφόρμα.

Ο βουλευτής δεν έχει περιεχόμενο
δράσεων στον χάρτη
* Στην ενότητα αυτή ο Βουλευτής μπορεί να αναρτήσει το πόθεν έσχες του.
Η ενότητα θα εμπλουτίζεται μελλοντικά με πρόσθετα εργαλεία προώθησης της διαφάνειας.

Ο βουλευτής δεν έχει καταχωρήσει τα οικονομικά του στοιχεία στην πλατφόρμα.

  • Ερωτήσεις : 18
  • Απαντήσεις : 4
 1. Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
  Ενοικιαζόμενοι Εργαζόμενοι!
  Πρόκειται κυρίως για ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού που πλήττονται από την ανεργία και εξαιτίας της ιδιαίτερης αυτής εργασιακής σχέσης, αναγκάζονται να εργάζονται με χαμηλές αποδοχές, χωρίς επιδόματα και ωράρια και παρόλο που έχουν τις ίδιες αρμοδιότητες με τους μόνιμους υπαλλήλους, εργάζονται πανω απο 10 χρονια στις ίδιες θέσεις παράγοντας έργο αμιγώς τραπεζικό, χωρις ομως να καλύπτονται από την κλαδική συλλογική σύμβαση της ΟΤΟΕ, καθώς προσλαμβάνονται ως υπάλληλοι γραφείου και όχι ως υπάλληλοι τραπέζης, επομένως δεν έχουν καμιά από τις αυτονόητες παροχές των μόνιμων τραπεζοϋπαλλήλων (ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα) αυξάνοντας έτσι το αίσθημα αδικίας κατά παράβαση της συνταγματικής αρχής της ίσης μεταχείρισης δημιουργούνται υπαλλήλους 2 ταχυτήτων κάτω απο την ίδια στέγη :
  – Δεν λαμβάνουν την ίδια αμοιβή και επιδόματα για παροχή ίδιας εργασίας.
  – Δεν ασφαλίζονται στο ίδιο ασφαλιστικό ταμείο με το μόνιμο προσωπικό
  – Βρίσκονται διαρκώς υπό την απειλή επικείμενης απόλυσης (το κυριότερο)
  Πρόσφατες μάλιστα Ερευνες που έγιναν σχετικά με τα οφέλη που θα προέκυπταν σε μια ενδεχόμενη απορρόφηση του ενοικιαζόμενου προσωπικού απο τις τράπεζες θα ηταν τεράστια τόσο για εργαζόμενους όσο και για τις ίδιες τις τράπεζες και παράλληλα για την οικονομία μας, αφου θα τερματιζονταν οι περίσσιες πληρωμές στους μεσάζοντες και οι εργαζόμενοι θα μπορούσαν να αποδοσουν καλύτερα σε ενα σταθερό περιβάλλον!
  Σχεδόν όλες οι μεσάζοντες εταιρίες ισχυρίζονται πως παρέχουν “έργο” υποκρύπτοντας έτσι την ενοικίαση εργαζομένων και παράλληλα ξεγλιστρουν απο τον νομικό πλαίσιο για τον κατ’ επάγγελμα δανεισμό εργαζομένων οπου σύμφωνα με το Ν.4052/2012 άρθρο 117 προβλέπεται ότι η διάρκεια της απασχόλησης του εργαζομένου στον έμμεσο εργοδότη, δεν επιτρέπεται να είναι μεγαλύτερη από 36 μήνες (συμπερασματικά αναιρείται ο πρόσκαιρος χαρακτήρας της καλύπτοντας πάγιες και διαρκής ανάγκες). Σε περίπτωση υπέρβασης αυτού του χρονικού ορίου, επέρχεται αυτόματη μετατροπή αυτής της σύμβασης σε σύμβαση αορίστου χρόνου με τον έμμεσο εργοδότη από την αρχική ημερομηνία απασχόλησής του, δηλαδή με την Τράπεζα.
  Στον ίδιο νόμο επίσης θεσπίζεται οτι οι ενοικιαζόμενοι δικαιούνται τουλάχιστον τον ίδιο μισθό και την ίδια ασφάλιση με τους μόνιμους εργαζόμενους.
  Εδώ η Ελλάδα τείνει να γίνει η εξαίρεση αφού τίποτα απο τα ανωτέρω δεν υλοποιείται ενώ αντίθετα στις υπόλοιπες χώρες τις Ε.Ε. οι αμοιβές των προσωρινά απασχολούμενων είναι ίσες και πολλές φορές μεγαλύτερες των τακτικών υπαλλήλων με το σκεπτικό ότι πρέπει να αντισταθμιστεί η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα που υπάρχει στην συγκεκριμένη σχέση απασχόλησης.
  Θα θέλαμε λοιπόν να μάθουμε ποια η θέση που εχει σήμερα η κυβέρνηση απέναντι σε αυτη την αδικία τη στιγμή μαλιστα που προεκλογικά ολόκληρος ο μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο συνδικαλιστικά όσο και σε επίπεδο εθνικών εκλογών, γύριζε πόρτα πόρτα όλες τις Διευθύνσεις και τα Καταστήματα των Τραπεζών υποσχόμενοι ότι μόλις Κυβερνήσουν θα καταργήσουν το καθεστώς της ενοικίασης στις Τράπεζες με παράλληλη ένταξη των ενοικιαζόμενων στο Τακτικό Προσωπικό των Τραπεζών.
  Σας καλούμε να υλοποιήσετε τις προεκλογικές σας δεσμεύσεις για ένταξή των ενοικιαζομένων στο Τακτικό Προσωπικό των Τραπεζών όπου είναι και η δίκαιη θέση των υπαλλήλων μετά από τόσα χρόνια προσφοράς στις Τράπεζες κατι που εκτός απο δίκαιο είναι απολύτως νόμιμο και εφικτό αφού οχι μόνο δεν απαιτείται περετέρω δημοσιονομική δαπάνη αλλά θα υπάρξει και οικονομικό όφελος από την απεξάρτηση των ενδιάμεσων εταιριών.

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 3 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
 2. Καλησπέρα κ. Σκουρλέτη

  Θέλω να θέσω υπόψην σας το θέμα της επικινδυνότητας της ασύρματης ακτινοβολίας(bluetooth, wifi, cell phone, cell masts etc).

  Ο Παγκόσμιος οργανισμός υγείας κατατάσει τη συγκεκριμένη ακτινοβολία ως καρκινογόνο 2b τουτέστιν possibly carcinogenic.

  Σας εσωκλείω ένα post που έχω γράψει στο blog μου με πηγές και εκτενή βιβλιογραφία
  https://greekprocrastinator.wordpress.com/2016/05/02/wireless-radiation-a-warning-signal/

  Ευχαριστώ προκαταβολικά για το χρόνο που θα αφιερώσετε
  Καλή Συνέχεια
  ΑΚ

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 2 :: Το βλέπουν Αρνητικά 1
 3. Κύριε υπουργέ,
  Για τις ωφειλές ΔΕΗ. Πολλές συζητήσεις γίνονται περί αυξήσεων ή για τους κοινωνικούς λόγους μη διακοπής. ΔΕν έχω δει κάποιες ενέργειες στην κατεύθυνση της οργανομέμης υποτιμολόγησης ή μη πληρωμής. Γνωρίζω ότι πολλές οικοδομές διατηρουν το εργοταξιακό ρεύμα για πολλά χρόνια. Γνωρίζω επίσης ότι σε ορισμένες επαρχιακές πόλεις έχουν σταματήσει να πληρώνουν ΔΕΗ εδώ και χρόνια. Δεν γνωρίζω αν πρόκειται για αβλεψία ή για συγκάλυψη. Αν αποφασίσετε να ερευνήσετε τέτοιες περιπτώσεις, φροντίστε να στείλετε προσωπικό για αυτοψίες που δεν προέρχεται την ίδια περιοχή.
  Χαιρετώ.
  Γ.Β.

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 7 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
 4. Αγαπητέ Υπουργέ,
  Υπάρχει ένα Πανελλαδικό πρόγραμμα στο οποίο συμμετείχα σαν μελετητής το 1985-87 για την δημιουργία 14 Περιφερειακών αγορών για την συγκέντρωση και διανομή των αγροτικών προϊόντων με τριτοβάθμιο Συνεταιριστικό Φορέα.
  Εφαρμόζεται από τότε στην Γαλλία, Ολλανδία και Δανία που είχαμε πάει για να συγκεντρώσουμε δεδομένα. (στην καρδιά της Ευρώπης)
  Έχει πλήρη ωριμότητα (αγορασμένα οικόπεδα. πλήρεις τεχνικές και οικονομικές μελέτες διαμορφώσεις συνδέσεων/κόμβων, γεωτεχνικές έρευνες), αλλά σφάχθηκε στην εφαρμογή για να μην θιγούν τα συμφέροντα των χονδρεμπόρων με αποτέλεσμα να πουλιέται η ντομάτα στο χωράφι 0,20 και στον καταναλωτή 2,00.
  Η αναβίωση του εκτός από τον εκσυγχρονισμό της διακίνησης και τυποποίησης των προϊόντων θα δώσει άμεσα δουλειά σε δεκάδες χιλιάδες και μάλιστα αποκεντρωμένα.
  ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΘΕΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ!
  Αντιλαμβανόμενος την χρονική ασφυξία μπορώ να έχω 20′ από τον χρόνο σας για να το παρουσιάσω;Ίσως σηματοδοτεί ένα σφύριγμα έναρξης παραγωγικής ανασυγκρότησης σε άλλη βάση!

  Με εκτίμηση
  Χ. Γιώτης
  Πολιτικός Μηχανικός

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 14 :: Το βλέπουν Αρνητικά 2
 5. Υπουργέ, κατάργησε ή μείωσε δραστικά την απατεωνιά τής ΔΕΗ/ΡΑΕ για το τέλος κατά τών αερίων ρύπων κ.λ.π. Έχω κοινωνικό τιμολόγιο, αλλά ο εκκαθαριστικός μου λογαριασμός 194€ ειναι εξοντωτικός. Στα 194€ τα 50€ είναι αυτά τα “νταβαντζιλίδικα” για τούς ρύπους…Πώς να τα πληρώσω με 450€ αναπηρική σύνταξη και ηλικία 70 χρόνων?

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 20 :: Το βλέπουν Αρνητικά 1
 6. Συγχαρητήρια για τα νέα σας καθήκοντα με την ευκαιρία θέλω να σας ενημερώσω για μια παρανοϊκή στρέβλωση που με έχει διαλύσει οικονομικά και έχει εκμηδενίσει την εμπιστοσύνη μου στο κράτος και τους μηχανισμούς του
  Είμαι κάτοχος ακινήτου που βρίσκεται επι της λεωφόρου Αρδυτου στο μετς το οποίο ήθελα να το κάνω ψιλικα αλλά ενα ΠΔ του 93 δίνει αφορμή να μη μπορω να βγάλω άδεια λειτουργίας
  ( επεισεις απαγορεύει και τη Χρήση ως οποιοδήποτε κατάστημα έτσι όπως μου απαντά πολεοδομία )
  το αποτέλεσμα ειναι οτι στην Αρδυτου οποιοδήποτε κατάστημα κλείνει η ξενοικιαζετε δε μπορεί να ξανα ανοίξει παρα μονο ως γραφειο (απο οτι καταλαβαίνω απο την απάντηση τη πολεοδομίας που σας επισηναπτω στο τέλος μαζι με το νομικό πλαισιο στο Dropbox ώστε να τα διαβάσετε αν σας ενδιαφέρει αυτή η αδικία.
  παρόλα αυτά τα καταστήματα στην λεωφόρο αρδυττου έχουν αφενός συντελεστή εμπορικότητας και έχοντας σαν ´καλή´περιοχή πολυ υψηλές τιμές ζώνης αυξάνεται η τελική ονομαστική αξία σε εξωφρενικά νούμερα οπότε με κλειστα τα μαγαζια λόγο του νομικού πλαισίου, μας κάνουν δυστυχος να αδυνατούμε να πληρώσουμε τους φόρους για αυτά και δίνουν επίσεις μια άθλια εικόνα σε ενα κεντρικότατο δρόμο που φιλοξενεί μαζι με τους Στύλους του Ολυμπίου Διός , το banana moon ,το boteca και το sky fall , βέβαια με κάποιο τροπο τα συγκεκριμένα μαγαζια συνεχίζουν να τα λειτουργούν οι επιχειρηματίες τους ενώ εγώ δε μπορω να ανοίξω το Μαγαζι που κληρονόμησα απο τους γονείς μου σαν ψιλικατζιδικο που θέλω αλλά ούτε και σαν οποιοδήποτε καταστημα όπως και οι υπόλοιποι άτυχοι που βρέθηκαν με μαγαζια βαρίδια στο ονομα τους

  Τι πρέπει να κάνω; μήπως αυτός ειναι ο τρόπος του κράτους που λέει σε εμάς τους ποιο αδύναμους: χάρισε το ανθρωπάκο να γλιτώσεις

  Οι νόμοι και τα αρχεία που αφορούν το καθεστώς του συγκεκριμένου δρόμου ειναι στον σύνδεσμο Dropbox https://www.dropbox.com/sh/6ysyafbcwgojq79/AABRRNhYnavq2QBDNdsdCYNxa?dl=0

  Καλη δύναμη στα καθήκοντα σας
  Με εκτίμηση
  Θανάσης Κεφαλάς

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 6 :: Το βλέπουν Αρνητικά 1
 7. ΘΕΜΑ: Μεταβατική διάταξη αναστολής ισχύος άρθ.57 Ν.4186/13 ειδικώς για αριστούχους πτυχιούχους εισελθόντων πανελληνίων εξετάσεων τα έτη 2010-2014. Με το άρθρο 15 του Ν.3404/2005 προβλεπόταν η ποσοστική (με σειρά προτεραιότητας) επιλογή υποψηφίων πτυχιούχων ΑΕΙ σε άλλα πανεπιστημιακά ιδρύματα με κριτήριο τον τελικό βαθμό πτυχίου ή με εξεταστική διαδικασία.

  Ήδη όμως αιφνιδίως με το άρθ.57 του Ν.4186/13 καταργήθηκε από της ισχύος του 2013 η προβλεπόμενη εισαγωγή πτυχιούχων και καθιερώνεται (και για τους παλιούς πτυχιούχους) αποκλειστικά η διαδικασία των εξετάσεων χωρίς πρόβλεψη κατοχύρωσης του δικαιώματος των ήδη εισελθόντων στα ΑΕΙ με πανελλήνιες εξετάσεις και εξερχομένων αριστούχων φοιτητών (απόφοιτοι ετών 2013-2015) διάταξη που έπρεπε να ισχύσει για τους εισερχομένους από το 2013 και μετά. Δηλαδή δεν υπήρξε μεταβατική περίοδος για τους απόφοιτους των σχολών που εισήχθησαν με τον νόμο του 2005 και πέρασαν όλα τα φοιτητικά τους έτη με βάση αυτή την νομοθεσία .

  Η ρύθμιση αυτή αντιστρατεύεται ευθέως στις αρχές της ΔΙΚΑΙΗΣ παιδείας που έβγαιναν και «πάλευαν», όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, καθώς την ίδια στιγμή περνούσαν νομοσχέδια που προωθούσαν την ανταγωνιστικότητα και την βαθμοθηρία. Όντας ο γιος μου μέλος λοιπόν του εκπαιδευτικού αυτού συστήματος απόφοιτος Νοσηλευτικής ΑΕΙ Σπάρτης, αναγκάστηκε για τη περίπτωση στην οποία αναφερόμαστε να λειτουργήσει έτσι, καθώς είχε στο μυαλό του ότι η εισαγωγή θα γινόταν με βαθμό πτυχίου. Φτάνει στο σημείο που προσαρμόζει όλη του την ζωή για να βγάλει βαθμό πτυχίου 9.84 (βαθμός που βγήκε μέσα σε 4 έτη από την κρίση όλων των καθηγητών του προπτυχιακού) και με την προσδοκία να εισαχθεί στην Ιατρική με αυτόν το βαθμό και όχι με τις κατατακτήριες εξετάσεις μιας-δυο ώρες…

  Πάνω σε εκείνη την στιγμή αλλάζει ο κ. Αρβανιτόπουλος την διάταξη μέσα σε μία νύχτα και καταργεί την εισαγωγή με βαθμό πτυχίου. Ζητάμε αποκατάσταση της εσκεμμένης αλλαγής της διάταξης που πραγματοποίησε ο κ. Αρβανιτόπουλος και να επανέλθει η παλιά διάταξη για τα έτη τα οποία μπήκαν με εκείνην.

  Με εκτίμηση ,

  Νικολαΐδης Γεώργιος

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 6 :: Το βλέπουν Αρνητικά 1
 8. Κύριε υπουργέ
  Καλή επιτυχία στο έργο σας.
  Δραστηριοποιούμαι ως σύμβουλος επιχειρήσεων. Όλοι οι συνάδελφοι κ πελάτες επιχειρηματιες ειναι βαθειά απογοητευμένοι απο την καθυστέρηση του ΕΣΠΑ 07-13 κ απο το οτι δεν άνοιξαν τα νεα προγράμματα του 14-20.
  Μπορείτε να μας δώσετε μια ένδειξη ποτε θα δοθούν χρήματα στα ολοκληρωμένα ή ένα εξέλιξη έργα καθώς και ποτε θα ανοίξει το νέο ΕΣΠΑ για τις ΜΜΕ;
  Επίσης οι εξαγωγικές επιχειρήσεις αναμένουν να ανοίξει το προγραμμα “εξωστρεφεια 3” για να ενισχύσουν την εξαγωγική τους δραστηριότητα.

  Σας ευχαριστώ

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 5 :: Το βλέπουν Αρνητικά 1
 9. Κύριε Υπουργέ,

  καλή δύναμη σας εύχομαι στις δύσκολες αυτές μέρες. Ένα ζήτημα που καίει, είναι η διαχείριση των σκουπιδιών. Η σωστή διαχείριση είναι ζήτημα περιβαλλοντικό αλλά και οικονομικό. Οι δήμοι δεν μπορούν όλοι να λύσουν το ζήτημα, λόγω διαφορετικών προσεγγίσεων, οικονομικής δυσχέρειας και τοπικών αντιδράσεων.

  Η διαχείριση μπορεί να φέρει και οικονομικά αποτελέσματα και βελτίωση τις καθημερινότητας και περιβαλλοντικό όφελος, με τον σωστό σχεδιασμό. Η διεθνής πρακτική προτείνει κατά σειρά τις εξής λύσεις: ανακύκλωση, επαναχρησιμοποίηση, θερμική αξιοποίηση, ταφή. Δείξτε την πολιτική βούληση για να λυθεί το πρόβλημα και παράλληλα να γίνουν επενδύσεις που θα φέρουν θέσεις εργασίας.

  Από την επαγγελματική μου ζωή έχω εκλάβει μηνύματα ότι το θέμα πάει συνεχώς πίσω μέχρι να μπορέσουν να το εκμεταλλευτούν όπως θέλουν οι γνωστοί διαπλεκόμενοι. Πάρτε την πρωτοβουλία και σχεδιάστε εσείς τη λύση ώστε να γίνουν σωστές επιλογές, επωφελείς για όλους. Πείστε τον κόσμο ότι η αντίδραση “όχι στη γειτονιά μου”, διαιωνίζει το πρόβλημα και εξυπηρετεί αυτούς που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε, για να κερδίζουν αυτοί.

  Κάποιες προτάσεις:
  1. Ενδυνάμωση δικτύου ανακύκλωσης. είτε με δημόσιο φορέα που να ανταγωνίζεται τους ιδιώτες, είτε με σύμπραξη δημοσίου – ιδιωτών. Ενημέρωση – εκπαίδευση του λαού
  2. Μονάδες διαχωρισμού σε επίπεδο δήμων. Ροές προς ανακύκλωση, επαναχρησιμοποίηση.
  3. Μονάδες επεξεργασίας ανακυκλώσιμων σε επίπεδο νομού. Ότι δεν ανακυκλώνεται να γίνεται προιόν. Υπάρχουν βιομηχανίες και εγχώριες και εξωτερικού που ψάχνουν ροές εναλλακτικών υλών ή καυσίμων.
  4. Ακόμη και οι μονάδες καύσης ή βιοαερίου μπορούν να δώσουν λύση αν τηρούν τους περιβαλλοντικούς όρους.
  5. Ότι περισσεύει να πηγαίνει για θάψιμο.

  Τα σκουπίδια μπορούν να γίνουν πλούτος. Σήμερα πληρώνουμε για να στέλνουμε τα σκουπίδια από τη μία πόλη στην άλλη, ή στο εξωτερικό. Αν τα διαχειριζόμαστε σωστά μπορούμε να δημιουργήσουμε αυτάρκεις οικονομικά επενδύσεις και θέσεις εργασίας.

  Ευχαριστώ

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 7 :: Το βλέπουν Αρνητικά 1
 10. Κύριε υπουργέ καλή αρχή και καλή δύναμη στα νέα σας καθήκοντα.
  Σας συνιστώ να δώσετε βάση στην παρακάτω ανάλυση απο την οποία αναδεικνύεται μία επιτακτική προτεραιότητα: Να γίνουν άμεσα πιο πυκνά σεισμικά νοτίως της Κρήτης(αυτό θα πάρει περίπου 3-4 μήνες χωρίς να δώσει το κράτος χρήματα. Η ξένη εταιρία θα κάνει απόσβεση μετά το γύρο παραχώρησης).

  http://energypress.gr/news/i-anadeixi-ypothalassion-koitasmaton-ydrogonanthrakon-notia-tis-kritis-apaitei-nea-stratigiki

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 27 :: Το βλέπουν Αρνητικά 3
 11. ΕΙΜΑΙ 26 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΕΧΩ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΕΙ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.ΤΑ VOUCHER ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΒΓΗΚΑΝ ΚΥΡΙΕ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ? ΧΩΡΙΣ ΕΝΣΗΜΑ ΤΑ ΚΕΚ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΑΚΟΜΑ ΕΝΩ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΜΗΝΕΣ ΤΩΡΑ! ΜΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝ ΚΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΜΑΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΑΜΕ 2ΜΗΝΕΣ ΠΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΕΝΩ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΤΑΝ ΜΕ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ! ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ ΜΕ 200 Η 400 ΕΥΡΩ! ΧΩΡΙΣ ΡΕΠΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΩΡΕΣ ΕΞΟΔΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΛΛΕΙΜΑ! ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ 12 ΩΡΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ? Η ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗ ΜΕΤΡΑΕΙ ? ΤΙΠΟΤΑ? ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ? ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ. ? ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ! ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΦΑΓΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ? ΑΠΟ ΠΟΥ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΑΜΕ? ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΦΤΑΙΜΕ? ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΝΕΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ! ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ? ΘΑ ΠΑΜΕ 40 ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ? ΠΩΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΙΚΙ ΜΑΣ? ΝΑ ΚΟΠΕΙ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝΕ! ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΟΧΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ! ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ!

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 8 :: Το βλέπουν Αρνητικά 3
 12. Κύριε Σκουρλέτη ,

  Σας παρακολουθώ και εκτιμώ πάντα τις τοποθετήσεις σας. Προσωπικά το επικείμενο “ΌΧΙ” το θεωρώ ως το τέλος των μνημονίων και ως απόδειξη ότι η Δημοκρατία υπάρχει ακόμα στην Ελλάδα .
  Τις καταστροφικές συνέπειες του “ΝΑΙ” τις έχουμε βιώσει τα τελευταία 6 χρόνια δίχως να έχουμε δει θετικά αποτελέσματα.
  Ωστόσο, νομίζω πως η κυβέρνηση οφείλει να μας πληροφορήσει και για την επόμενη μέρα του δημοψηφίσματος εφόσον επικρατήσει το “ΌΧΙ”. Σε διαφορετική περίπτωση , φοβάμαι ότι μεγάλη μερίδα του λαού θα επηρεαστεί όχι μόνο από την καταστροφολογία των τελευταίων ημερών, αλλά και από την άγνοια για το τι θα ακολουθήσει.
  Σας παρακαλώ απαντήστε μου ψύχραιμα και με συνέπεια για την επόμενη μέρα του ΌΧΙ Μη δίνετε χώρο στους τρομολάγνους του ΝΑΙ.

  Σας ευχαριστώ,

  Χριστίνα Μπαλλή

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 3 :: Το βλέπουν Αρνητικά 12
 13. Κύριε Υπουργε,
  Στις 27/04/2015 έληξε η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το Πρόγραμμα Απασχόλησης Κοινωφελούς Εργασίας για 32.433 ανέργους. Έχει παρέλθει ήδη ένας μήνας και δεν έχουν εκδοθεί ακόμη τα αποτελέσματα, πράγμα που παρατείνει την αγωνία χιλιάδων ανέργων.
  Ερωτάσθε κύριε Υπουργέ:
  1) Πού οφείλεται αυτή η καθυστέρηση;
  2) Πότε θα εκδοθούν τα αποτελέσματα;
  3) Θα εκτελεστεί κανονικά το πρόγραμμα;

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 5 :: Το βλέπουν Αρνητικά 2
  • Σήμερα αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ. Το πρόγραμμα θα εκτελεστεί κανονικά σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

   VN:F [1.9.22_1171]
   Το βλέπουν θετικά 10 :: Το βλέπουν Αρνητικά 5
 14. Σύντροφε Υπουργέ , είναι ντροπή και όνειδος για την Αριστερά των αγώνων και των οραμάτων το ανελέητο κυνήγι των εργαζομένων. Την Παρασκευή ο νέος Πρόεδρος του Δ.Σ του ΟΑΕΕ κ.Πετρόπουλος άσκησε τα ένδικα μέσα ανάκλησης και αναίρεσης στο Εφετείο εναντίον τεσσάρων συμβασιούχων που είχαν δικαιωθεί στην άσκηση της κύριας Αγωγής τους ενώπιον του Πρωτοδικείου Αθηνών.Σας υπενθυμίζω την παρουσία του Πρωθυπουργού μας στον αγώνα των συμβασιούχων και όλων των υπό δίωξη εργαζομένων. Είναι μία νέα περίπτωση , όπως των καθαριστριών και εκκρεμεί η δικαίωση άλλων 250 συμβασιούχων στον ΟΑΕΕ που καταδιώχτηκαν με τον ίδιο τρόπο. Σας παραθέτω την ανακοίνωση του Συλλόγου:

  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ Ο.Α.Ε.Ε. Αθήνα 08/05/2015 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Δυστυχώς τίποτα δεν άλλαξε στην συμπεριφορά της πρώην και της νύν διοίκησης του Ο.Α.Ε.Ε. Έκπληξη μας προκάλεσε η συμπεριφορά του κ. Τάσου Πετρόπουλου, γνωστού εργατολόγου και νύν διοικητή του Ο.Α.Ε.Ε. Συγκεκριμένα, με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων τα οποία εκδικάζονται την Τρίτη 12/5/2015, ο κ. Πετρόπουλος ζητάει να ανατραπεί η προσωρινά εκτελεστή, θετική απόφαση κύριας αγωγής τεσσάρων πρώην εργαζομένων – συμβασιούχων στον ΟΑΕΕ, οι οποίοι εργάζονταν στον Οργανισμό για 6 χρόνια συνεχόμενα. Αντίστοιχη συμπεριφορά είχε επιδείξει και η προηγούμενη διοίκηση του Οργανισμού, επιλογή της προηγούμενης κυβέρνησης, η οποία με την ίδια ακριβώς διαδικασία είχε ζητήσει και είχε πετύχει την ανατροπή της προσωρινώς εκτελεστής, θετικής απόφασης κύριας αγωγής, για 250 πρώην εργαζόμενους – συμβασιούχους του Οργανισμού. Ο κ. Πετρόπουλος προβάλλει προκλητικά αυτή την συμπεριφορά, την ώρα που ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας, σε μία συγκινητική πραγματικά ατμόσφαιρα, χαιρετίζει την επάνοδο των καθαριστριών στο Υπουργείο Οικονομικών. Αναρωτιόμαστε αν ο διοικητής του ΟΑΕΕ ενεργεί μόνος σε αυτό το αντεργατικό ολίσθημα ή σε συνεννόηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και αν γίνεται αντιληπτό ότι τέτοιες ενέργειες εκθέτουν ανεπανόρθωτα την Κυβέρνηση. Μία κυβέρνηση, την οποία αν μη τι άλλο, ο σύλλογός μας στήριξε με όλες του τις δυνάμεις, προσδοκώντας, στην αποκατάσταση όλων των αδικιών της προηγούμενης κυβέρνησης και στην επαναφορά της δικαιοσύνης στον τόπο μας.

  Για το Δ.Σ. Ο Πρόεδρος Σφυράκης Ιωάννης

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 5 :: Το βλέπουν Αρνητικά 13
 15. Αξιότιμε κε Υπουργέ,
  3 μήνες μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης βλέπουμε να τίθενται τα θεμέλια από την κυβέρνηση για την υλοποίηση βασικών προεκλογικών εξαγγελιών της όπως την επαναφορά του κατώτατου μισθού-στα προ μνημονίου επίπεδα-και την πλήρη αποκατάσταση του θεσμικού πλαισίου των συλλογικών συμβάσεων.
  Το νομοσχέδιο που εστάλη στην ΟΚΕ περιλαμβάνει 1)σταδιακή αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751(μέχρι 1/7/2016)και ταυτόχρονη προσαρμογή(αύξηση)του επιδόματος ανεργίας. 2)κατάργηση της δυσμενούς μισθολογικής διάκρισης για νέους κάτω των 25.
  Ωστόσο, διερωτώμαι σε περίπτωση που οι εταίροι έχουν διαφορετική άποψη για τον κατώτατο μισθό, θα αποσύρετε το νομοσχέδιο;Πόσω μάλλον από τη στιγμή που ο κος Βαρουφάκης υπέγραψε κείμενο που δεν αφήνει να προβούμε σε μονομερείς ενέργειες και τέλος μήπως ένα τέτοιο νομοσχέδιο οδηγήσει την αγορά σε περισσότερες απολύσεις;

  Ευχαριστώ για το χρόνο σας και αναμένω την απάντησή σας.

  Κωνσταντίνος

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 8 :: Το βλέπουν Αρνητικά 3
 16. Αξιότιμε Κύριε Σκουρλέτη,

  με την παρακάτω επιστολή θα θέλαμε να θέσουμε υπ’ όψιν σας ορισμένα βασικά μέτρα πολιτικής στα οποία συγκεκριμένοι φορείς υποστήριξης της επιχειρηματικότητας έχουν συμφωνήσει ως αναγκαία για την προώθηση της επιχειρηματικότητας στη χώρα.

  Οι παρακάτω προτάσεις είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης μεταξύ φορέων κατά τη διάρκεια του Πολιτικού Εργαστηρίου με τίτλο «United We Ask» που διοργάνωσε την Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015 η πλατφόρμα Vouliwatch.

  Αρχικώς, καταγράφονται βασικά προτεινόμενα μέτρα σε πέντε θεματικούς άξονες (Γραφειοκρατία, Ασφαλιστικό, Φορολογικό, Χρηματοδότηση, Εξωστρέφεια) και στη συνέχεια σας θέτουμε πέντε ερωτήσεις σχετικά με τη δράση που προτίθεστε να αναλάβετε για την υλοποίηση τους.

  Παρακαλούμε όπως βρείτε τις σύντομες προτάσεις μας αναλυτικά στο link: https://www.vouliwatch.gr/listing/%CE%BC%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%89%CE%BD-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%B9%CE%BE%CE%B7%CF%83-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5/

  Με βάση τις παραπάνω προτάσεις μας, θα θέλαμε να σας ρωτήσουμε:
  1. Ποιες από τις παραπάνω πολιτικές/μέτρα προτίθεστε να υλοποιήσετε;
  2. Με ποιο χρονοδιάγραμμα; Με ποια προτεραιότητα;
  3. Ποια εμπόδια τίθενται στην υλοποίηση των παραπάνω προτάσεων πολιτικής; Πώς σκοπεύετε να τα ξεπεράσετε;
  4. Με ποιον τρόπο προτίθεστε να κρατήσετε ενήμερους τους υπογράφοντες φορείς για την πορεία υλοποίησης ή μη των παραπάνω προτάσεων;
  5. Ποιες επιπλέον δράσεις προτίθεστε να αναλάβετε για την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα;

  Μετά τιμής,
  Ελληνική Ένωση Νεοφυών Επιχειρήσεων – Πάνος Ζαμάνης, Αντιπρόεδρος
  Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών – Ανδρέας Στεφανίδης, Πρόεδρος
  Greek Startup Manifesto – Δημήτρης Δρακούλης, Curator
  Impact Hub Athens – Δημήτρης Κοκκινάκης, Συνιδρυτής
  Reload Greece – Ιωάννα Θεοδώρου, Συνιδρύτρια, Μέλος Δ.Σ.

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 15 :: Το βλέπουν Αρνητικά 3
  • Η αποκατάσταση του θεσμού των ελεύθερων συλλογικών συμβάσεων εργασίας, η αλλαγή του νομικού πλαισίου της εργατικής νομοθεσίας, η συστηματική και αποτελεσματική λειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών καθώς και η σταδιακή αύξηση του κατώτατου μισθού θα συμβάλλουν στην ανάκτηση της εργασίας, την προστασία και την αναβάθμισή της, την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης καθώς και την κοινωνική δικαιοσύνη. Συνεπώς, με αυτό τον τρόπο, από την πλευρά του Υπουργείου Εργασίας, τίθενται οι βάσεις για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας.
   Ιδιαίτερα σημαντικός είναι ο ρόλος των ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης που πραγματοποιεί ο ΟΑΕΔ για τους ανέργους, με προγράμματα που οφείλουν να είναι κατά μείζονα λόγο στοχευμένα ως προς την ηλικιακή ομάδα, το εκπαιδευτικό επίπεδο, τις ανάγκες των νέων και των μακροχρόνια ανέργων, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις έμφαση δίνεται στην τομεακή και γεωγραφική στόχευση.
   Αυτή την περίοδο, μεταξύ άλλων, εφαρμόζεται το πρόγραμμα προώθησης στην απασχόληση μέσω της οικονομικής ενίσχυσης ανέργων που επιδοτείται από το ΕΣΠΑ, με τίτλο «Επιχειρηματικότητα Νέων με έμφαση στην Καινοτομία».
   Απώτερος στόχος μας είναι να υπάρξει μία συστηματική αξιολόγηση των προγραμμάτων που έχουν ολοκληρωθεί, που θα αποτελέσει τη βάση για τον επανασχεδιασμό τους, με σκοπό την απλοποίηση των διαδικασιών και την αύξηση της αποτελεσματικότητας των νέων προγραμμάτων προς την κατεύθυνση της δημιουργίας και της διατήρησης νέων θέσεων εργασίας.
   Σχετικά με τα Πληροφοριακά Συστήματα του Υπουργείου Εργασίας, εξετάζεται η επίτευξη της διαλειτουργικότητας τους με στόχο την άμεση και ουσιαστική εξυπηρέτηση του πολίτη, μέσω του διαδικτύου.

   VN:F [1.9.22_1171]
   Το βλέπουν θετικά 6 :: Το βλέπουν Αρνητικά 27
 17. κ. υπουργέ, αν όλο το εργασιακό πακέτο που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός και προγραμματίστηκε για να υλοποιηθεί μέσα στο 2015, έστω και πιο αργά θεωρηθεί μονομερής ενέργεια από τους εταίρους και ζητηθούν τα μέτρα που βρίσκονταν στο περιβόητο «email Χαρδούβελη» και δεν δέχτηκε η προηγούμενη κυβέρνηση, τι θα κάνετε;

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 10 :: Το βλέπουν Αρνητικά 1
  • Σχετικά με το λεγόμενο εργασιακό πακέτο, ισχύουν όσα ειπώθηκαν στη συζήτηση με τις Προγραμματικές Δηλώσεις της Κυβέρνησης και με τη δέσμευση αυτή πορευόμαστε. Το «email Χαρδούβελη» αποτελεί παρελθόν και δεν δεσμεύει την παρούσα Κυβέρνηση παρά μόνο τον αποστολέα του.

   VN:F [1.9.22_1171]
   Το βλέπουν θετικά 12 :: Το βλέπουν Αρνητικά 44
 18. κ. Σκουρλέτη είμαι 32 ετών και εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα. Με λύπη μου είδα ότι η πρόσφατη προεκλογική εκστρατεία των ελληνικών κομμάτων άφησε εκτός εθνικού διαλόγου το κορυφαίο ανεπίλυτο ζήτημα που ταλανίζει τη χώρα εδώ και δεκαετίες: πώς θα αλλάξουμε το χρεοκοπημένο παραγωγικό μας μοντέλο και στη συνέχεια να απαντήσουμε ποια θέση θέλουμε να έχει η Ελλάδα στον παγκόσμιο καταμερισμό εργασίας. Ότι αυτό το στρατηγικής σημασίας ζήτημα δεν τέθηκε καν, πόσω μάλλον να αναλυθεί και να απαντηθεί, βαραίνει τόσο το δικό σας κόμμα όσο και τους πολιτικούς σας αντιπάλους.

  Ως υπουργός πλέον και προερχόμενος από έναν πολιτικό χώρο με ιδιαίτερες ευαισθησίες στο θέμα της ανεργίας, προς ποια κατεύθυνση θεωρείτε ότι πρέπει να κινηθεί η Ελλάδα προκειμένου να γίνει παραγωγική και ανταγωνιστική στον 21ο αιώνα και να δώσει απτές λύσεις σε τόσους συνομηλίκους μου οι οποίοι, παρά τα πλούσια βιογραφικά τους, είτε δεν βρίσκουν υψηλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας εντός Ελλάδος, είτε βρίσκονται ήδη στο εξωτερικό χωρίς καμία πρόθεση να επιστρέψουν;

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 18 :: Το βλέπουν Αρνητικά 4
  • Αυτό το στρατηγικής σημασίας ζήτημα προϋποθέτει η χώρα μας να κινηθεί στον αντίποδα των μνημονιακών πολιτικών και να σταθεί στα πόδια της. Η Κυβέρνηση φιλοδοξεί να θέσει γερές βάσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας και να εφαρμόσει μακροπρόθεσμα σχέδια για την παραγωγική ανάπτυξη της χώρας.

   VN:F [1.9.22_1171]
   Το βλέπουν θετικά 10 :: Το βλέπουν Αρνητικά 72

Πρέπει να είσαι συνδεδεμένος για να στείλεις την ερώτησή σου
Top