Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube
Navigation Menu

Σπίρτζης Χρήστος

Κόμμα : ΣΥΡΙΖΑ
Κοινοβουλευτική Ομάδα : ΣΥΡΙΖΑ
Περιφέρεια : Β' Αθηνών

Επιτροπές (Τρέχουσα Περίοδος)

Βιογραφικό

Ο Χρήστος Σπίρτζης γεννήθηκε το 1969 στην Αθήνα, όπου μεγάλωσε και εξακολουθεί να ζει. Σπούδασε στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και από το 1995 εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας. Είναι παντρεμένος με τη Δήμητρα Φουφρή και έχουν δύο παιδιά, τον Παναγιώτη και την Κάλλια.

Κατά τη διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δράση. Διετέλεσε Μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης και των οργάνων Διοίκησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης από το 1986 έως το1993.

Το 1996 ορίστηκε Επιμελητής της ΜΕ Νέων Μηχανικών του ΤΕΕ. Σε ηλικία 28 χρονών εκλέχθηκε για πρώτη φορά στην Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ.

Από το 2000 έως το 2003 διετέλεσε Μέλος στη ΔΕ του ΤΕΕ, ενώ από το 1999 έως το 2008 ήταν Μέλος της ολομέλειας της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Ελλάδος, στην Εκτελεστική Επιτροπή της οποίας εκλεγόταν συνεχώς από το 2002 έως το 2007.

Από το 2007 έως το 2010 διετέλεσε Β’ Αντιπρόεδρος της ΔΕ του ΤΕΕ, αρμόδιος για την Ενέργεια, την Ανάπτυξη, την Απασχόληση, το Ασφαλιστικό, την άδεια άσκησης Επαγγέλματος, τις Εκδόσεις, τη δεοντολογία Εκπροσωπήσεων και την Τράπεζα Πληροφοριών.

Εκπροσώπησε το ΤΕΕ σε κοινωνικές δράσεις για το πρώην Αεροδρόμιο του Ελληνικού και τους ελεύθερους χώρους, για την ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες και ήταν υπεύθυνος για κοινές δράσεις με άλλους Φορείς, όπως το Παρατηρητήριο Φυσικών Καταστροφών, το Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας και την προετοιμασία για διακριτό Υπουργείο Περιβάλλοντος και Χωροταξίας.

Ως Υπεύθυνος για την Ενέργεια συνέβαλε στην ολοκλήρωση του νομοθετικού και επιστημονικού έργου για την εξοικονόμηση ενέργειας και για την απόκτηση ενός μακροχρόνιου στρατηγικού ενεργειακού σχεδίου.

Συμμετέχει στην προσπάθεια για ένα σύγχρονο χωροταξικό σχεδιασμό της Χώρας για ένα άλλο ρυθμιστικό σχέδιο και μια διαφορετική αντίληψη για την ανάπτυξη, τον πόλεμο με τη γραφειοκρατία, τη βελτίωση της ζωής του Πολίτη.

Διετέλεσε Αναπληρωτής Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στην Κυβέρνηση Αλέξη Τσίπρα από 27/01/2015 μέχρι 20/08/2015. Tο Σεπτέμβριο του 2015, εξελέγη Βουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ στη Β Περιφέρεια Αθηνών. Ακολούθως, στην κυβέρνηση που σχηματίστηκε με πρωθυπουργό τον κ. Αλέξη Τσίπρα, ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.

* Η ενότητα αυτή ενημερώνεται από το Βουλευτή

Μεταφέρεστε στα νέα του βουλευτή, παρακαλώ περιμένετε....

* Στην ενότητα αυτή ο Βουλευτής μπορεί να αναρτήσει το πόθεν έσχες του.
Η ενότητα θα εμπλουτίζεται μελλοντικά με πρόσθετα εργαλεία προώθησης της διαφάνειας.

Μεταφέρεστε στα οικονομικά στοιχεία του βουλευτή, παρακαλώ περιμένετε....

  • Ερωτήσεις : 2
  • Απαντήσεις : 1
 1. Καλησπέρα σας κύριε Σπίρτζη. Με την επέκταση της γραμμής 2 του μετρό από την Ανθούπολη μέχρι το Ήλιον με 3 σταθμούς τι θα κάνετε? θα βρεθεί χρηματοδότηση για να το υλοποιήσετε? και αν ναι πότε θα το δημοπρατήσετε? Η προτεραιότητα σας απ ότι έχω καταλάβει είναι η γραμμή 4 του μετρό αλλά εκτός από αυτή τη γραμμή υπάρχουν στο μέλλον και οι επεκτάσεις των γραμμών 1 και 2. Συγκεκριμένα την πρώτη επέκταση της γραμμής 2 την ανέφερα. Υπάρχουν και άλλες 2 επεκτάσεις της γραμμής 2 στο μέλλον. Η μία είναι από το Ήλιον μέχρι το Ζεφύρι με 2 σταθμούς όπου θα έχει ανταπόκριση με τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο και ή άλλη είναι από το Ελληνικό μέχρι τη Γλυφάδα με 2 σταθμούς. Επίσης υπάρχουν άλλα 2 έργα για τη γραμμή 1 του Μετρό. Το 1ο είναι η υπογειοποίηση της γραμμής από το Φάληρο μέχρι τον Πειραιά με την προσθήκη ενός νέου σταθμού με την ονομασία Καμίνια και το 2ο είναι η επέκταση της γραμμής από τη Κηφισιά μέχρι τη Νέα Ερυθραία με 2 σταθμούς. Τι θα κάνετε για αυτά τα τελευταία έργα που σας ανέφερα?
  Ευχαριστώ.

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 2 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
  • Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αντιλαμβανόμενο πλήρως την αναγκαιότητα ύπαρξης ενός ζωτικού διαλόγου μεταξύ της νομοθετικής εξουσίας και των πολιτών, τον οποίο προωθεί συστηματικά η ηλεκτρονική πλατφόρμα «Vouliwatch.gr», απαντάει λεπτομερώς σε ερώτημα πολίτη που απευθύνθηκε στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη, μέσω του «Vouliwatch. gr», το οποίο αφορά τις επεκτάσεις του Μετρό της Αθήνας.

   Συγκεκριμένα το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών μέσω του εποπτευόμενου φορέα του, «Αττικό Μετρό A.E» δίνει απαντήσεις για όλα τα προγραμματιζόμενα έργα που αφορούν το συγκεκριμένο πεδίο, επισημαίνοντας , ότι εντάσσονται σε ένα μακρόπνοο πρόγραμμα υποδομών που θα τρέξει τα επόμενα χρόνια και θα συμβάλλει καθοριστικά στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

   Ειδικότερα, στην απάντηση της «Αττικό Μέτρο Α.Ε» επισημαίνεται ότι ξεκίνησε η διαδικασία δημοπράτησης του πρώτου τμήματος της γραμμής 4 του ΜΕΤΡΟ της Αθήνας, Άλσος Βεϊκου – Γουδί, μήκους 13 χλμ. με 14 σταθμούς και προϋπολογισμό 1,4δις ευρώ.

   Το έργο αναμένεται να δώσει ανάσα σε πυκνοκατοικημένες περιοχές (Γαλάτσι, Κυψέλη, Κέντρο Αθήνας, Καισαριανή, Ζωγράφου, Γουδί) και αναμένεται να εξυπηρετεί σε καθημερινή βάση 255 χιλιάδες επιβάτες. Στην απάντηση της Αττικό Μετρό Α.Ε επισημαίνεται επίσης ότι τόσο οι επεκτάσεις της Γραμμής 2 (από την Ανθούπολη μέχρι το Ιλιον η μελετητική ωρίμανση της οποίας βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο), όσο και η υπογειοποίηση του τμήματος Φάληρο-Πειραιάς της Γραμμής 1, η οποία διαθέτει επίσης ικανοποιητική μελετητική ωριμότητα για δημοπράτηση, αποτελούν έργα προτεραιότητας για την Αττικό Μετρό Α.Ε. Τέλος, στην απάντηση επισημαίνεται, ότι σε κάθε περίπτωση και με δεδομένη τη μη ύπαρξη διαθέσιμων δημόσιων πόρων τα προσεχή χρόνια, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και η Αττικό Μετρό Α.Ε, κάνει συστηματικές προσπάθειες αναζήτησης ιδιωτικής χρηματοδότησης (μέσω ΣΔΙΤ).

   Επισυνάπτεται η πλήρης απάντηση της Αττικό Μετρό Α.Ε.

   Δείτε εδώ.

   VN:F [1.9.22_1171]
   Το βλέπουν θετικά 3 :: Το βλέπουν Αρνητικά 4
 2. Καλησπέρα κ. Σπιρτζή

  Σας γράφω με βάση την ιδιότητά σας ως αναπληρωτή υπουργού Υποδομών- Μεταφορών και Δικτύων.

  Θέλω να θέσω υπόψην σας το θέμα της επικινδυνότητας της ασύρματης ακτινοβολίας(bluetooth, wifi, cell phone, cell masts etc).

  Ο Παγκόσμιος οργανισμός υγείας κατατάσει τη συγκεκριμένη ακτινοβολία ως καρκινογόνο 2b τουτέστιν possibly carcinogenic.

  Σας εσωκλείω ένα post που έχω γράψει στο blog μου με πηγές και εκτενή βιβλιογραφία
  https://greekprocrastinator.wordpress.com/2016/05/02/wireless-radiation-a-warning-signal/

  Ευχαριστώ προκαταβολικά για το χρόνο που θα αφιερώσετε
  Καλή Συνέχεια
  ΑΚ

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 1 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0

Πρέπει να είσαι συνδεδεμένος για να στείλεις την ερώτησή σου
Top