Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube
Navigation Menu

Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος

Κόμμα : ΣΥΡΙΖΑ
Κοινοβουλευτική Ομάδα : ΣΥΡΙΖΑ
Περιφέρεια : Α' Θεσσαλονίκης

Βιογραφικό

Γεννήθηκε το 1965 στη Θεσσαλονίκη

Είναι δημοσιογράφος και φιλόλογος. Απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ., είναι κάτοχος ειδικού μεταπτυχιακού τίτλου για διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στο εξωτερικό. Το 1997 διορίστηκε ως φιλόλογος με επετηρίδα σε οργανική θέση, από την οποία αργότερα παραιτήθηκε για να αφιερωθεί αποκλειστικά στη δημοσιογραφία. Είναι παντρεμένος και πατέρας ενός 14χρονου κοριτσιού.

Συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα ως πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Φιλολογικού τμήματος του Α.Π.Θ. Από τα 21 του και για δώδεκα χρόνια υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως δημοτικός σύμβουλος Γιαννιτσών. Ως αιρετός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ήταν υπεύθυνος του προγράμματος Οικολογικής Γεωργίας, του πρώτου πανελλαδικά εγχειρήματος εκπαίδευσης νέων αγροτών στη βιολογική-οργανική αγροτική παραγωγή (1986 – 1990). Εμπνευστής και συνδημιουργός του Δημοτικού Ραδιοφώνου Γιαννιτσών, μαζί με μια ομάδα νέων ραδιοερασιτεχνών της πόλης.

Από το 1989 επιμελείται και παρουσιάζει εκπομπές πολιτικής επικαιρότητας, δελτία ειδήσεων, ρεπορτάζ και αφιερώματα σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς της Θεσσαλονίκης, συμπληρώνοντας 25 χρόνια μάχιμης δημοσιογραφικής παρουσίας. Συνεργάστηκε επίσης ως ρεπόρτερ και αρθρογράφος με εφημερίδες της Θεσσαλονίκης, ενώ υπήρξε για χρόνια υπεύθυνος του ομογενειακού ρεπορτάζ στο Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Έχει επίσης εργαστεί στην TV Μακεδονία, στην ΕΡΤ3, στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM 100. Μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ, συνέχισε μέσω της συχνότητας της ertopen – ΕΡΤ3 να παρουσιάζει τον πλέον «Απαγορευμένο Λαβύρινθο».

Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 και επανεξελέγη τον Σεπτέμβριο του 2015.

Στις 17 Ιουλίου κατά τον ανασχηματισμό που πραγματοποιήθηκε ορίστηκε Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α θέση που διατήρησε μέχρι τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

* Η ενότητα αυτή ενημερώνεται από το Βουλευτή

Ο βουλευτής δεν έχει καταχωρήσει νέα στην πλατφόρμα.

Ο βουλευτής δεν έχει περιεχόμενο
δράσεων στον χάρτη
* Στην ενότητα αυτή ο Βουλευτής μπορεί να αναρτήσει το πόθεν έσχες του.
Η ενότητα θα εμπλουτίζεται μελλοντικά με πρόσθετα εργαλεία προώθησης της διαφάνειας.

Μεταφέρεστε στα οικονομικά στοιχεία του βουλευτή, παρακαλώ περιμένετε....

  • Ερωτήσεις : 6
  • Απαντήσεις : 2
 1. Κύριε Τριανταφυλλίδη,

  Σας ρωτώ σχετικά με το βουλευτικό αφορολόγητο το οποίο βρίσκεται στο 77% της συνολικής αποζημίωσης, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα που βγήκαν στο φως τις τελευταίες ημέρες.

  Άκουσα τη ραδιοφωνική σας συνέντευξη και με χαρά διαπίστωσα τη θέση σας επ΄αυτού. Το ερώτημά μου είναι αν σκοπεύετε να κινηθείτε μέσω της κοινοβουλευτικής σας δραστηριότητας προς την κατεύθυνση της μείωσης του ποσοστού. Θα προωθήσετε τις απαιτούμενες αλλαγές;

  Σας ευχαριστώ,

  Ανδρεάς Μηνιωτής

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 1 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
  • Κύριε Μηνιώτη , χωρίς περαιτέρω στοιχεία,

   1. Το βουλευτικό αφορολόγητο δεν έπεσε από το ουρανό, ούτε θεσμοθετήθηκε τα δύο τελευταία χρόνια από το ΣΥΡΙΖΑ.

   2. Χτίστηκε νόμο, νόμο, διάταξη, διάταξη, επί 35 χρόνια, από το άρθρο 5 του Ζ΄ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ(ΦΕΚ 23Α) της 18ης Φεβρουαρίου του 1975 μέχρι την ισχύ του νόμου 3842 του 2010(23/4/2010), οπότε και καταργήθηκε εν μέρει ο ειδικός τρόπος φορολόγησης που ίσχυε για Βουλευτές-Δικαστές.
   “ΔΕΝ καταργήθηκαν όμως τα δύο τελευταία εδάφια της παρ.1 του άρθρου 5 του Ζ΄ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ, με τα οποία ορίζεται ότι κατά την εκκαθάριση του φόρου εισοδήματος από την αρμόδια ΔΟΥ, από το ποσό του πρώτου εδαφίου αφαιρείται ποσό ίσο με το 25% του ακαθάριστου ποσού της βουλευτικής αποζημίωσης , ως τεκμαρτό ποσό για την κάλυψη των δαπανών μίσθωσης πολιτικών γραφείων και λοιπών δαπανών άσκησης του λειτουργήματος”,
   όπως αναφέρει σε απάντησή του σε ερώτηση βουλευτή ο πρώην αναπλ.υπουργός οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης
   3. Αναφορικά με τις προσωπικές μου απόψεις σχετικά με το ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ τις οποίες ΔΙΑΤΎΠΩΣΑ ΔΗΜΟΣΙΑ και επαναλαμβάνω:
   “Αυτό που θέλω να τονίσω, με απόλυτη καθαρότητα, επειδή είμαι οπαδός του βιωμένου παραδείγματος, είναι ότι δεν μπορεί η επιβάρυνση των πολιτών να είναι διαφορετική από την επιβάρυνση των πολιτών αυξημένης ευθύνης, όπως είναι οι βουλευτές. Δεν μπορεί δηλαδή το αφορολόγητο να πέσει στο επίπεδο που λένε τα σενάρια και ταυτόχρονα να υπάρχει το αφορολόγητο του 70% για τους βουλευτές. Είμαι οπαδός και δεν το λέω για πρώτη φορά, ούτε για να κάνω εντύπωση, ούτε για να γραφτεί στα sites. Το είχα πράξει με την ερώτηση που είχα καταθέσει στον Υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων για την κατάργηση των διπλών και τριπλών συντάξεων, ότι δεν μπορεί να παίρνει κάποιος σύνταξη ως βουλευτής, ως Δήμαρχος και ως δικηγόρος και ότι πρέπει να μπει ένα πλαφόν και νομίζω την επομένη ημέρα κάλεσε ο Πρόεδρος τον Κατρούγκαλο στο Μαξίμου και βγήκε και είπε ότι οι παλιοί βουλευτές εντάσσονται στο νέο σύστημα υπολογισμού των συντάξεων του ΕΦΚΑ. Επιτρέψτε μου να πω ότι το υπερασπίζομαι ως αξιακή αρχή το βιωμένο παράδειγμα, γιατί δεν μπορείς να πεις στον άλλο να υποστεί αυτό που δεν υφίστασαι εσύ πρώτα.

   Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης
   βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ
   Α΄ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

   VN:F [1.9.22_1171]
   Το βλέπουν θετικά 2 :: Το βλέπουν Αρνητικά 1
 2. Αξιότιμε κύριε Τριανταφυλλίδη,

  Μετά τη δημοσιοποίηση μεγάλου μέρους των κειμένων της TTIP, οι χειρότεροί μας φόβοι τόσο για την TTIP όσο και για τη CETA δυστυχώς επιβεβαιώνονται.
  Οι δύο αυτές συμφωνίες απειλούν την υγεία, την τροφή μας, το περιβάλλον, τα κοινωνικά και εργασιακά μας δικαιώματα και τελικά την ίδια τη δημοκρατία μας. Την ίδια στιγμή, η κοινωνία των πολιτών έχει αποκλειστεί ουσιαστικά από τις διαπραγματεύσεις ενώ ακόμα και οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των πολιτών έχουν εξαιρετικά περιορισμένη πρόσβαση στην ενημέρωση γύρω από αυτές.
  Σε μία χώρα όπως η Ελλάδα, που έχει ήδη πληγεί σημαντικά από την εφαρμογή των μνημονίων, δεν υπάρχει το περιθώριο να υποστηρίξουμε συμφωνίες που θα βαθύνουν ακόμα περισσότερο την οικονομική κρίση και θα πλήξουν το εργατικό δυναμικό.
  Για το λόγο αυτό, σας καλούμε να δηλώσετε δημόσια και ρητά τη θέση σας απέναντι στα παρακάτω ζητήματα:
  • Για την TTIP να απαιτήσετε τον τερματισμό των διαπραγματεύσεων, απόλυτη διαφάνεια και δημοσιοποίηση όλων των σχετικών εγγράφων, καθώς και την έναρξη ενός δημόσιου και ανοιχτού διαλόγου για τη βελτίωση του εμπορίου.
  • Για τη CETA να απαιτήσετε τον χαρακτηρισμό της ως μικτή συμφωνία ώστε να συμμετέχουν στην ψήφισή της και τα εθνικά κοινοβούλια και όχι μόνο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Επιπλέον, να δηλώσετε την αντίθεσή σας στην προσωρινή ενεργοποίηση της συμφωνίας, πριν τη ψήφισή της από τα εθνικά κοινοβούλια.
  • Να δηλώσετε δημόσια και ξεκάθαρα τη στάση σας ενάντια σε αυτές τις δύο συμφωνίες στο σύνολό τους.
  Με εκτίμηση,
  Greenpeace Greece

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 0 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
 3. Αξιότιμε κύριε Τριανταφυλλίδη,

  κατά την προηγούμενη διακυβέρνηση της χώρας(ΝΔ-ΠΑΣΟΚ)γίναμε όλοι μάρτυρες της συνεχιζόμενης καταστρατήγησης δημοκρατικών διαδικασιών που απέρρεαν από τους μνημονιακούς νόμους.Ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελεί αναμφισβήτητα το “μαύρο” στην ΕΡΤ.
  Κατά την προεκλογική περίοδο ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κάνει σημαία την αποκατάσταση των αδικιών και της Δημοκρατίας όταν έρθει στην εξουσία. Ως μία τέτοια αποκατάσταση εθεωρείτο η επαναλειτουργία της ΕΡΤ.
  Τώρα που η ΕΡΤ θα λειτουργήσει , θα αποκατασταθούν πολλές αδικίες και θα δικαιωθεί ο αγώνας των εκδιωχθέντων σύμφωνα και με τη γνώμη μεγάλης μερίδας του κόσμου αλλά και πολλών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.
  Το ερώτημα είναι αν σε όλο αυτόν τον αγώνα που έγινε και με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να δικαιώνει την ΕΡΤ,αξίζει να έχει στα ηνία του νέου εγχειρήματος πρόσωπα που θυμίζουν πρακτικές ανάδειξης των δικών μας παιδιών ή ατόμων που με ένα περίεργο τρόπο είναι γατζωμένοι σε ό,τι και αν γίνεται;

  Με αυτόν τον τρόπο θα αποκαθιστά τις αδικίες και στο μέλλον η κυβέρνηση;

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 5 :: Το βλέπουν Αρνητικά 2
 4. Αγαπητέ κύριε βουλευτά της πόλης μας,
  Πιθανόν να γνωρίζεις το θέμα της ταλαιπωρίας 250.000 Ελλήνων, πρώην πελατών των ασφαλιστικών εταιριών ‘ΑΣΠΙΣ’ & ‘Commercial Value’, που δυστυχώς για όλους εμάς ήταν υπό την διαχείριση του δικαστικώς αποδεδειγμένα απατεώνα Ψωμιάδη (μιας & είναι στην φυλακή).
  Δυστυχώς για μας (για δεύτερη φορά!), η Ελληνική Δικαιοσύνη απεφάσισε, ότι ΝΑΙ μεν ΦΤΑΙΕΙ το κράτος που δεν έκανε σωστή εποπτεία δια των οργάνων του (ως όφειλε!) στις ασφαλιστικές εταιρείες του Ψωμιάδη (& έτσι αυτός καταχράστηκε τα χρήματά μας), ΑΛΛΑ δεν είναι υποχρεωμένο να αποζημιώσει τους πολίτες του για την ζημία που υπέστησαν εξ αιτίας του!!! (διότι όλοι ξέραμε ότι οι ασφαλιστικές ελέγχονται από το κράτος & τα συμβόλαιά μας είναι ΕΓΓΥΗΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ!).
  Μετά απ’ όλα όσα συνέβησαν, το ΔΣ του συλλόγου ‘Ζημιωθέντες των ΑΣΠΙΣ & Commercial Value’ έχει βρει μια λύση που εξυπηρετεί τόσο τους ζημιωθέντες όσο & το κράτος.
  Παρακαλώ πολύ δεχθείτε τους σε ακρόαση, να σας αναλύσουν την πρόταση της λύσης του προβλήματος & δείξτε κατανόηση βοηθώντας με την δική σας συμμετοχή & ‘πίεση’ όπου πρέπει, ώστε να λυθεί ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα, που δυστυχώς ταλανίζει 250.000 πολιτών (οι περισσότεροι των οποίων είναι σε άθλια οικονομική κατάσταση) και όλοι οι προηγούμενοι υπουργοί & βουλευτές ενώ αναγνώριζαν το δίκαιο & την σοβαρότητα του θέματος, ως συνήθως παρέμεναν ΜΟΝΟ σε υποσχέσεις!!
  ΜΟΝΟ οι ΠΡΑΞΕΙΣ έχουν αντίκρισμα & αποτέλεσμα!!!
  ΚΑΝΤΕ ΠΡΑΞΗ αν πιστεύετε ότι έχουμε δίκαιο & πρέπει επιτέλους να λυθεί το πρόβλημα, αλλιώς ΔΙΩΞΤΕ τους & ΜΗΝ ΥΠΟΣΧΕΘΕΊΤΕ ΤΙΠΟΤΑ!!
  Ιωάννης Δ. Πομάκης, 6972 705 800 , Θεσσαλονίκη.

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 4 :: Το βλέπουν Αρνητικά 1
 5. Κύριε Τριανταφυλλίδη,

  Είμαστε δεκαέξι πρώην δημόσιοι υπάλληλοι, που απωλέσαμε την δημοσ/ληλική μας ιδιότητα κατά έναν τρόπο πρωτοφανή (έγινε μόνο σε εμάς τους 16 πανελλαδικά) παράνομο, διότι αντίκειται σε όλους τους νόμους, ακόμη και στους….μνημονιακούς

  Συγκεκριμένα με το Ν 4250/2014 του Υπ.ΔΜΗΔ καταργήθηκε το Ταμείο Εθνικής Οδοποιϊας (ΤΕΟ ΑΕ)
  Η ΤΕΟ ΑΕ αν και ΝΠΙΔ είχε υπαλλήλους δημοσίου δικαίου και ιδιωτικού δικαίου
  Σύμφωνα με το άρθρο 6 παρ. 3α οι υπάλληλοι των Σταθμών Διοδίων μεταφέρθηκαν ανεξάρτητα από την σχέση εργασίας τους στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ ΑΕ ως συμβασιούχοι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου!
  Ενώ ήμασταν δημόσιοι υπάλληλοι με 30ή έως 20ή προϋπηρεσία, «εν μία νυκτί» γίναμε συμβασιούχοι !
  Και οι περισσότεροι εξ’ ημών διορισμένοι με τον γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ !
  Κι επιπλέον ο ένας λίγους μήνες πριν την συνταξιοδότησή του ως δημόσιος υπάλληλος (δεν κατέστη δυνατό να συνταξιοδοτηθεί ) και μία ΑμΕα με 77% αναπηρία διορισμένη με τον Ν. 1648/86.

  ΖΗΤΑΜΕ την άμεση αποκατάσταση της αδικίας που συντελέσθηκε εις βάρος μας.
  ΖΗΤΑΜΕ την επιστροφή μας στο νομικό καθεστώς δημοσίου δικαίου.
  Η επαναφορά μας αυτή ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΙ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ.

  Εικάσθηκε ότι δεν είναι δυνατόν, να είμαστε υπάλληλοι δημοσίου δικαίου σε ΝΠΙΔ όπως είναι η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ.
  Μα και η ΤΕΟ ΑΕ όπου εργαζόμασταν ως υπάλληλοι δημοσίου δικαίου, ήταν ΝΠΙΔ.

  Αλλά για να τύχουμε ίσης μεταχείρισης με τους- πρώην συναδέλφους μας – δημοσίου δικαίου, που εργαζόταν στην Κεντρική Υπηρεσία και οι οποίοι μετατάχθηκαν στη Γ.Γ Δημοσίων Έργων ζητάμε και εμείς να
  ΜΕΤΑΤΑΧΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ
  κι ας συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με απόσπαση στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ ΑΕ

  Για να επιλυθεί το θέμα μας ΑΜΕΣΑ, απαιτείται απλά και μόνο ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ
  Η νέα κυβέρνησή μας διακηρύσσει την αποκατάσταση όλων των αδικιών που επέβαλαν οι πολιτικές του μνημονίου.

  Να ελπίζουμε ότι θα το πράξετε ΑΜΕΣΑ αρχής γεννωμένης από μία υπόθεση, η οποία επιλύεται ανώδυνα και ανέξοδα ?

  Βαρβάρα Α. Ορφανίδου

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 6 :: Το βλέπουν Αρνητικά 2
 6. Αξιότιμε κύριε Τριανταφυλλίδη, ποια είναι η θέση σας μετά τις δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών, ότι αποδεχόμαστε τις μνημονιακές συμβάσεις στο μεγαλύτερο μέρος τους; Δεν έρχεται σε ρήξη με όσα υποστήριξε προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ περί διαγραφής των μνημονίων?

  VN:F [1.9.22_1171]
  Το βλέπουν θετικά 3 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
  • Αγαπητέ κύριε Μάρκου, σας ευχαριστώ για την επικοινωνία.Διαφωνώ με τον πυρήνα του ερωτήματος περί αποδοχής του μεγαλύτερου μέρους των μνημονιακών συμβάσεων. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο ΔΕΝ αποδέχεται αυτού του είδους τις συμβάσεις, αλλά έχει καταστήσει σαφές ότι το τριπλό αυτοκαταστροφικό μείγμα: ΜΝΗΜΟΝΙΟ-ΛΙΤΟΤΗΤΑ-ΤΡΟΙΚΑ έχει λάβει τέλος με την ισχυρή λαϊκή εντολή της 25ης Ιανουαρίου.Ο στρατηγικός στόχος είναι σαφής και ξεκάθαρος.Μερικές φορές οι τακτικοί ελιγμοί μπορεί να προκαλούν ερωτηματικά.Τα πολιτικά ανακλαστικά προστασίας της πορείας Ανατροπής του Μνημονιακού κανιβαλισμού από την πλευρά των πολιτών είναι όχι μόνο αναγκαία, αλλά και επιβεβλημένα.Πάντα τεντωμένες οι κεραίες. Είναι προτιμότερο να αδικήσουμε ενδεχομένως κατά τι την προσπάθεια, παρά να εφησυχάσουμε στις δάφνες της εξουσίας.Το μήνυμα σαφές: ΜΑΧΗ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ.

   VN:F [1.9.22_1171]
   Το βλέπουν θετικά 6 :: Το βλέπουν Αρνητικά 2

Πρέπει να είσαι συνδεδεμένος για να στείλεις την ερώτησή σου
Top